Neprskanje folikula
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Neprskanje folikula
Pomozite mi...moj ginekolog vec 6 ciklusa radi folikulometriju i konstatuje neprskanje folikula, izostanak ovulacije i propise mi tabl.primoult nor 2x1. Drugi dr mi kaze da je to cista zutog tela i da ne uzimam lekove, jer je sve u redu. Treci dr mi predlaze znatno jacu dozu lekova. Neshvatljivo je da svi razlicito vide jedno te isto.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Nisam neki ekspert ali prošla sam svašta pa ti mogu reći šta znam....
Usled neprkanja folikula nastaje folikularna cista koja nije opasna i obično puca kada dodje do menstruacije.
Doktori svi imaju različita mišljenja, to ne treba da te čudi, i meni se to stalno dešava i trebaš tražiti više mišljenja uvek. Ništa kod njih nije crno i belo, sve su samo predpostavke....
Postoje lekovi za pucanje folikula koji se daju kada folikul dostigne odredjenu veličinu- obično 19- 20mm. Ja znam za pregnyl. Ti lekovi se daju ukoliko se želi trudnoća. Ukoliko ne želiš trudnoću mislim da ne treba jer nikakvih negativnih posledica ne bi trebalo biti....
Pozdrav
Usled neprkanja folikula nastaje folikularna cista koja nije opasna i obično puca kada dodje do menstruacije.
Doktori svi imaju različita mišljenja, to ne treba da te čudi, i meni se to stalno dešava i trebaš tražiti više mišljenja uvek. Ništa kod njih nije crno i belo, sve su samo predpostavke....
Postoje lekovi za pucanje folikula koji se daju kada folikul dostigne odredjenu veličinu- obično 19- 20mm. Ja znam za pregnyl. Ti lekovi se daju ukoliko se želi trudnoća. Ukoliko ne želiš trudnoću mislim da ne treba jer nikakvih negativnih posledica ne bi trebalo biti....
Pozdrav
-
- Stalni član
neprskanje folikula
Hvala ti na brzom odgovoru...
Koristila sam pregnil od 5000 i to 2 puta, ali folikul je ostajao. Po recima dr koji smatra da je zuto telo, nije ni moglo da prsne, jer je folikul sam prso par dana pre toga. Drugi dr smatra da je to premala doza i da je trebalo primiti 2 injekc.od 5000 jedinica. Stvarno ne znam sta da radim? Moj dr kaze da budem strpljiva i cekam. Posto imam 33 god.i planiram trudnocu, nije mi bas do cekanja, a narocito ako postoji problem koji treba leciti... U Nisu ne znam gde sve nisam bila i misljenja su podeljena...
Koristila sam pregnil od 5000 i to 2 puta, ali folikul je ostajao. Po recima dr koji smatra da je zuto telo, nije ni moglo da prsne, jer je folikul sam prso par dana pre toga. Drugi dr smatra da je to premala doza i da je trebalo primiti 2 injekc.od 5000 jedinica. Stvarno ne znam sta da radim? Moj dr kaze da budem strpljiva i cekam. Posto imam 33 god.i planiram trudnocu, nije mi bas do cekanja, a narocito ako postoji problem koji treba leciti... U Nisu ne znam gde sve nisam bila i misljenja su podeljena...
-
- Aktivan član
Znam da mogu da se daju 2 doze od 5000 pregnyla i to bi povećalo šanse za pucanje folikula. Ne znam da li bi ti to rešilo problem jer je on u suštini hormonski. Nikako ne treba da čekaš i da budeš strpljiva u tim godinama, ja imam 28 i hvata me panika jer 2 godine pokušavam da zatrudnim. Da li si radila HSG i Laporoskopiju? To je bitno da bi videla da li su jajovodi prohodni i da li ima endometrioze ili nekih drugih smetnji koje bi ometale začeće.
Svakako nadji dobrog ginekologa i probaj sa pregnilom 5000*2.
O0ni i neće sve da ti kažu ako ne pitaš a da bi pitala moraš da budeš upućena....Takvo je vreme došlo.
Svakako nadji dobrog ginekologa i probaj sa pregnilom 5000*2.
O0ni i neće sve da ti kažu ako ne pitaš a da bi pitala moraš da budeš upućena....Takvo je vreme došlo.
-
- Stalni član
neprskanje folikula
Znas kako, nisam radila HSG, jer sam januara prosle godine operisala endometriozu. Mogu ti reci i da su i to otkrili tek kada su otvorili na stolu. Prvo su mi dr govorili da je u pitanju kamen i pesak u bubregu, pa onda cista na jajniku koju mora ukloniti operativno i tek kada su uradili klasicnu operaciju, videli su o cemu se radi. Danas idem kod dr u D.zdravlja, pa videcu sta ce mi reci. Ne mogu da verujem da ne mogu pronaci jednog normalnog dr u Nisu? Obisla sam sve one na glasu i nista...A ti si radila HSG? Jel' u anesteziji? Moj dr je to pominjao kao mogucnost ako se nista ne desi...ali, kaze da on to radi na klinici bez anestezije
-
- Aktivan član
Radila sam HSG u totalnoj privatno u Beogradu i super sam prošla. Sve je ok sa nalazima. Nemoj molim te da radiš HSG bez totalne, čula sam da užasno boli a zašto bi se mučila ako ne moraš?! Imam već 2 godine cistu na jajniku od 4cm koja, moguće ometa začeće i ne reaguje na terapije.
Danas sam zakazala laporoskopiju za 24.04. pa će onda pogledati ima li endometrioze ili drugih problema. Radiću u Pančevačkoj bolnici jer sam odavde a imam ok ginekologa ovde.
Trebalo bi da požuriš jer znam da se endometrioza vraća, a ovi naši doktori su svi tako kilavi i opušteni....strašno.
Danas sam zakazala laporoskopiju za 24.04. pa će onda pogledati ima li endometrioze ili drugih problema. Radiću u Pančevačkoj bolnici jer sam odavde a imam ok ginekologa ovde.
Trebalo bi da požuriš jer znam da se endometrioza vraća, a ovi naši doktori su svi tako kilavi i opušteni....strašno.
-
- Stalni član
neprskanje folikula
Znaci, HSG nikako bez anestezije!!
Sinoc sam bila u D.Zdravlja i zakazala ultrazvucni pregled za sutra. Ta dr, koja inace vazi za dobrog ginekologa, mi je rekla da ne smem da se igram i pijem hormone, jer je ona 2 puta konstatovala da je bilo ovulacije. Odavno sam dosla do zakljucka da dr nemaju pojma... Ali, dosla sam u situaciju da ne verujem apsolutno nikome. Neshvatljivo mi je da moj ginekolog koji me je operisao, a vazi za jednog od najboljih, ne ume da vidi bilo li je ovulacije. Cinjenica je i ta da se on procuo kao operater, ali opet...ne znam...
Sinoc sam bila u D.Zdravlja i zakazala ultrazvucni pregled za sutra. Ta dr, koja inace vazi za dobrog ginekologa, mi je rekla da ne smem da se igram i pijem hormone, jer je ona 2 puta konstatovala da je bilo ovulacije. Odavno sam dosla do zakljucka da dr nemaju pojma... Ali, dosla sam u situaciju da ne verujem apsolutno nikome. Neshvatljivo mi je da moj ginekolog koji me je operisao, a vazi za jednog od najboljih, ne ume da vidi bilo li je ovulacije. Cinjenica je i ta da se on procuo kao operater, ali opet...ne znam...
-
- Aktivan član
Ne bi trebalo da bude problem utvrditi ovulaciju, folikula ili ima ili nema i oni ili rastu ili ne. Ako predju 20mm i nakon nekoliko dana ih nema logično je da su pukli i da je do ovulacije došlo.
Postoje i test trakice za ovulaciju 5 u pakovanju koji detektuju skok LH hormona nakon čega dolazi do ovulacije.
Merenje temperature je po meni sasvim nepouzdano....
Videćeš šta će ovaj doktor da ti kaže....
Postoje i test trakice za ovulaciju 5 u pakovanju koji detektuju skok LH hormona nakon čega dolazi do ovulacije.
Merenje temperature je po meni sasvim nepouzdano....
Videćeš šta će ovaj doktor da ti kaže....
-
- Stalni član
neprskanje folikula
A radila sam ovog meseca test uz pomoc LH trake i pogodila iz prve d crte. Taman se malo ponadala, odem svom dragom dr i on kaze nije bilo ovulacije. A pre par meseci odem prvi put kod ove dr iz D.Zdravlja i ona mi kaze bila ovulacija pre dan-dva. Posle 2 dana odem na ultrazvucni pregled kod svog dr i on kaze da je ovulacija i u ovom ciklusu izostala. Odem, u roku od 2h za trece misljenje, i on mi kaze ovo je zuto telo, koje se normalno javlja nakon ovulacije. I kome da verujem?
-
- Stalni član
neprskanje folikula
A radila sam ovog meseca test uz pomoc LH trake i pogodila iz prve dve crte. Taman se malo ponadala, odem svom dragom dr i on kaze nije bilo ovulacije. A pre par meseci odem prvi put kod ove dr iz D.Zdravlja i ona mi kaze bila ovulacija pre dan-dva. Posle 2 dana odem na ultrazvucni pregled kod svog dr i on kaze da je ovulacija i u ovom ciklusu izostala. Odem, u roku od 2h za trece misljenje, i on mi kaze ovo je zuto telo, koje se normalno javlja nakon ovulacije. I kome da verujem?
-
- Aktivan član
Po tome svemu ja mislim da je bilo ovulacije. Moralo je biti ovulacije ako je LH pokazao, i još ako je pre toga bilo folikula na UZ, nema greške!
A šta kaže tvoj doktor- zašto misli da nije bilo ovulacije?
Nadji dobrog ginekologa i drži se njega a ovu iz doma zdravlja čuvaj jer je besplatna
Naravno, ako je ok.
A šta kaže tvoj doktor- zašto misli da nije bilo ovulacije?
Nadji dobrog ginekologa i drži se njega a ovu iz doma zdravlja čuvaj jer je besplatna

Naravno, ako je ok.
-
- Stalni član
neprskanje folikula
Pa moj dr vidi folikul velicine 30mm koji nije puko. A ovi drugi dr to vide kao zuto telo posle ovulacije. Ne znam gde da nadjem nekog normalnog ginekologa? U Nisu sam obisla sve one na glasu i nista...
-
- Aktivan član
Aha....
Ne znam draga, žuto telo odmah nakon pucanja folikula ide u jajovod, zajedno sa jajnom ćelijom i ne bi trebalo da se vidi na jajniku nakon ovulacije. Prilično sam sigurna da je tako. Ako je LH test bio pozitivan folikul bi morao da pukne jer taj hormon to jednostavno indukuje pucanje folikula.
Ako si obišla sve i sigurna si da niko nije ok idi za BG. To ti je jedino rešenje da budeš sigurna ako ne želiš da gubiš vreme.
U BG-u imaš ogroman izbor mada nisu svi ok i tu trebaš dobro da se raspitaš....
Ne znam draga, žuto telo odmah nakon pucanja folikula ide u jajovod, zajedno sa jajnom ćelijom i ne bi trebalo da se vidi na jajniku nakon ovulacije. Prilično sam sigurna da je tako. Ako je LH test bio pozitivan folikul bi morao da pukne jer taj hormon to jednostavno indukuje pucanje folikula.
Ako si obišla sve i sigurna si da niko nije ok idi za BG. To ti je jedino rešenje da budeš sigurna ako ne želiš da gubiš vreme.
U BG-u imaš ogroman izbor mada nisu svi ok i tu trebaš dobro da se raspitaš....
I ja imam problem sa izostankom ovulacije, a zelim trudnocu (imam 29 godina).
Doktorka mi je rekla da uradim reproduktivne hormone: FSH, LH, PRL, E2, Pg, T i TSH, treceg ili cetvrtog dana ciklusa uz serijsku folikulometriju od 8. ili 9. dana ciklusa.
Kako to izgleda, treba mi objasnjenje jer mi je ovo prvi put i nemam nikakvo iskustvo?
Papa mi je druga grupa, mikoplazma, ureoplazma i hlamidija su negativne, imam bakteriju Streptokok B, koju lecim Macmiror vaginaletama.
Velik broj folikula na desnom i levom jajniku precnika do 10,8 mm
A na kolposkopiji, malo ostro polje cilindricnog epitela koje na dodir oskudno krvari?!
Doktorka mi je rekla da uradim reproduktivne hormone: FSH, LH, PRL, E2, Pg, T i TSH, treceg ili cetvrtog dana ciklusa uz serijsku folikulometriju od 8. ili 9. dana ciklusa.
Kako to izgleda, treba mi objasnjenje jer mi je ovo prvi put i nemam nikakvo iskustvo?
Papa mi je druga grupa, mikoplazma, ureoplazma i hlamidija su negativne, imam bakteriju Streptokok B, koju lecim Macmiror vaginaletama.
Velik broj folikula na desnom i levom jajniku precnika do 10,8 mm

A na kolposkopiji, malo ostro polje cilindricnog epitela koje na dodir oskudno krvari?!