Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ćaos d77,
Ovo što ti je ovaj novi doktor rekao meni zvuči sasvim logično. Što manje obilaziš lekare to bolje, opusti se malo do jeseni i pusti da ti se organizam sam izbori. Posle ćeš videti ako ništa ne bude šta će da ti kaže. Verovatno će ti tražiti HSG da vidi da li su ti jajovodi ok.
A nadam se da ti neće trebati i da će se do jeseni dogoditi
Ja sam uradila laporoskopiju, odstranili su mi cistu, i juče su me otpustili iz bolnice.
Dobro se oporavljam, u utorak će mi skidati konce.
Što je najbitnije sve je u redu- nema endometrioze, priraslica i ostalog što može da smeta začeću!!!
Juhu. doktor je rekao da mehaničkih prepreka nema i da ćemo krajem ciklusa uraditi hormone da vidimo da li treba stimulacija.
Mnogo sam srećna što se sve dobro završilo i što su rezlutati ok!
Veliki pozdrav,
Mejvis
E bas mi je drago, mejvis...
Ja i dalje merim T i neces mi verovati, ali klasican skolski primer za kako dr kazu "trudnicki grafikon". Sigurna sam da od trudnoce nema nista, ali sacekacu 4-5 dana, pa ako ne dobijem- uradicu test. Ubedjena sam da je to od dugotrajne upotrebe primoult nora.
Pozz
Ja sam merila temperaturu nekoliko ciklusa, ona uvek skoči u drugoj fazi ciklusa kao posledica skoka progesterona. Meni je uvek bila preko 37 nakon 20og dana ciklusa otprilike. Kada trebaš da dobiješ ona padne, ali meni je bukvalno taj dan kada dobijem pala temperatura.
Za tvoje dobro, nemoj da se pališ, sačekakaj da ti kasni nekoliko dana- bar 5-7 pa onda uradi test.
Koliko puta mi se desilo da buljim u jednu crticu na prerano uradjenom testu a onda za koji dan dobijem
Nemoj da misliš da te obeshrabljujem ali...samo opušteno i biće!
Koji ti je dc.?
Ma, da...necu da kupujem test, rano je za to-tek je 28.dan ciklusa. Iskreno, jedva cekam da dobijem, jer se trenutno uzasno osecam-ubija me neka malaksalost, slabost i nesvestice.
A "primoult nor" je lek koji sam pila kako bi, po recima mog dr, folikul puko u vreme menstruacije. To je u stvari vestacki progesteron.
Kod tebe, mejvis, sta ima?
Ako ne dobiješ do vikenda uradi test. Držim ti palčeve!
Ja danas u 11h idem u bolnicu da mi izvade konce i onda ću sutra ili preksutra početi da radim. Inače mi je sasvim dobro, jedino što ne smem da se saginjem, naročito naglo.
Imam neka krvarenja- par tačkica, ali čitala sam na ovom forumu da je to normalno.
Za 15 dana treba da idem po rezlutate sa hemopatologije, šalju tu xustu što su je izvadili na analizu da utvrde tip ćelija, to im je obavezno po proceduri.
Ja sam morala da počnem da pijem orgametril- hormone na bazi progesterona jer mi je na dan operacije bio 5 d.c. pa da bi mi prestalo krvarenje tako da ih sada pijem ceo ciklus. Kada b i prestala da ih pijem dobila bi, a treba da prodje 28. dana.
Doktor nam je rekao da se čuvamo od trudnoće bar 2 meseca kako bi rane lepo zarasle.
Mejvis, D77, vidim da ste u sličnoj situaciji, a koji korak ispred mene. Molim vas da pogledate temu http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.ph ... 75&start=0 Imate li nekakvo iskustvo ili mišljenje o mojim simptomima? Da li biste vi na mom mestu tražili uzroke ili ne?
Pročitala sam temu...
To što imaš braonkasto 15.d.c to može da bude u vreme ovulacije, i to je ok, testosteron i hormone si sada uredila tako da to nije problem. Ono što jeste problem je nesazrevanje folikula?!
Ja mislim da trebaš da utvrdiš da li imaš ovulaciju i ako je nemaš da uradiš ispitivanje prohodnosti jajovoda ,HSG, jer se to obavezno radi pre terapije hormonima radi postizanja ovulacije.
Isto ne bi trebalo da imaš ciste, miome itd...
Ja sam uspela da zatrudnim, u 8. sam nedelji, i to stimulisanim ciklusom sa klomifenom, pregnilom za pucanje folikula i ciljanim odnosima!
A o folikula ranije nije bilo ni traga!
Tako da ja savetujem da ne čekaš ništa i da kreneš u akciju i da sve lepo ispitaš!
Sretno!
Hvala na odgovoru. Dakle, to što postoji krvarenje u drugom delu ciklusa jeste jedan od znakova neprskanja folikula, ako sam dobro razumela? Da ponovim još jednom, ja nemam krvavi trag oko 15. dana, 1x i gotovo, nego od 15. pa tako svaki - svaki 2. dan sve do sledeće menstruacije. Vrlo iritantno
I cestitam, zelim ti najlepsu bebu na svetu! Kazu da svaka mama to prica za svoje dete, al lazu, da znas, bas tvoja ce biti najlepsa!
Taras, procitala sam sam post i mislim da je potrebno obratiti se lekaru. Ja sam pre 2 god.imala slican problem-oskudno krvarenje posle odnosa, ali nisam zapazila u kojoj fazi ciklusa. Javila sam se ginekologu koji je nasao ranicu na grlicu. Misljenja sam da je znak ovulacije samo oskudno krvarenje oko 14.dana ciklusa, a sve pre toga i posle ukazuje na ranicu ili ne daj Boze miom ili polip na materici.
Mejvis, draga...pa ti si trudna, a nista ne prijavljujes? Cestitam ti od sveg srca...
Mejvis,je l bi mogla da napises koje jacine je bio Pregnyl?Moj je bio 5000 jedinica i nije pomogao.I ja sam iz Pa pa bih mogla i ja da konsultujem tvog dr.
Izvinite devojke što se nisam javljala. Baš smo bili u gužvi, renovirali smo stan pa mi je komp bio isključen...
Da ja sam napokon trudna
Sada samo strah i panika da sve bude u redu i da prodje taj kritičan perjod....
Sada sam u 9. nedelji, dakle još 3 do 12. Idem u ponedeljak za 5 dana na UZ, jedva čekam, samo da e uverim da je sve u redu.
Koristila sam pregnil od 5000, odnose smo imali za 12h od pregnila pa za 36h od pregnila, tako je doktor rekao i uspelo je!
Imam ja kući još pregnila, za svaki slučaj sam nabavila više, daću ti ako ti treba.
imam ekstra doktora, pusti mi privatnu poruku....
Tu sam za sve što treba...pozdrav
Izvinite devojke što se nisam javljala. Baš smo bili u gužvi, renovirali smo stan pa mi je komp bio isključen...
Da ja sam napokon trudna
Sada samo strah i panika da sve bude u redu i da prodje taj kritičan perjod....
Sada sam u 9. nedelji, dakle još 3 do 12. Idem u ponedeljak za 5 dana na UZ, jedva čekam, samo da e uverim da je sve u redu.
Koristila sam pregnil od 5000, odnose smo imali za 12h od pregnila pa za 36h od pregnila, tako je doktor rekao i uspelo je!
Imam ja kući još pregnila, za svaki slučaj sam nabavila više, daću ti ako ti treba.
imam ekstra doktora, pusti mi privatnu poruku....
Tu sam za sve što treba...pozdrav