Neprskanje folikula

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

d77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

neprskanje folikula

Post od d77 »

Draga mejvis,
uradila sam UZ pregled kod dr u D.zdravlja koja mi je saopstila da je sve u redu. Endometrijum je prilicno zadebljao 22mm i nesto se nazire unutra, ali kaze da je isuvise rano da bilo sta pominje. Ona ne vidi folikul/cistu od 40mm koji je moj dr video. Prosto ne mogu da verujem sta se desava sa ovim doktorima!?
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am

Post od mejvis »

Samo se opusti i biće sve ok, nikakav problem nemaš, veruj mi!
Ako nakon 6 meseci ne bude ništa onda kreni u ispitivanja, po redu, kako je propisano i naravno uz dobrog lekara!
U medjuvremenu možeš da radiš folikulometrije kako bi pratila šta se dešava jer ne mora svaki ciklus da bude ovulatorni što ne znači odmah da postoji problem!
d77
Stalni član
Stalni  član

neprskanje folikula

Post od d77 »

E hvala puno na podrsci...videcu krajem ove nedelje da li cu dobiti mensis...
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

:P
d77
Stalni član
Stalni  član

neprskanje folikula

Post od d77 »

evo mene...dobila sam na Veliki petak...kome da se obratim, ne znam? hocu da vec jednom rascistim, da li je sve u redu ili postoji problem koji treba leciti. ovako, nema smisla...
kod tebe, mejvis, sta ima?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

mejvis napisao: žuto telo odmah nakon pucanja folikula ide u jajovod, zajedno sa jajnom ćelijom i ne bi trebalo da se vidi na jajniku nakon ovulacije. ....
Uf,uf,uf,uf....mejvis :lol:

Zuto telo ostaje na jajniku :D . To je u stvari rupturirani folikul!

Zatim, pozitivn LH test nije dokaz da ce se ovulacija odigrati. U vecini slucajeva je tako, ali nekad i pored adekvatnog LH pika izostaje pucanje folikula- pa bi to bio tzv. LUF sindrom. Samim tim, ni pregnil nekad ne dovodi do pucanja. Ako se sumnja na LUF, odnosno stvaranje folikularne ciste, onda se obicno ide na 2x5000 jedinica Pregnila.

Cak ni provera nivoa progesterona 21. dana ciklusa nije 100% siguran nacin da se potvrdi adekvatna ovulacija (jer kod LUF-a nekad progesteron bude "normalan")

UZ-om bi trebalo da se utvrdi da li je LUF- cista ili zuto telo- trebalo bi da se razlikuju po ehou (ili kako se to vec kaze)

d77, docovi koji rade IVF u Nisu trebalo bi da su dobri, pogotovo za taj deo utvrdjivanja da li dolazi do pucanja folikula ili ne.

Sretno! :)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

Koji dan ciklusa si imala folikule do 10,8 mm? To je veličina koja bi odgovarala 8-9 D.C. ako je ovulacija 14 dan (ako je ciklus 28 dana). Kakvi su ti rezlutati hormona?
Generalno mislim da ti je doktor ok, jer je to ono što se prvo gleda.
Za kolposkopiju ne znam da ti kažem ni za tu bakteriju. Ja sam lečila ureoplazmu i Ešerihiju.
Pozdrav
t.b.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 4:56 pm

Post od t.b. »

Malo pogledaj po internetu o preparatu Inositol.To je vrsta B vitamina,ja sam ga pre neki dan kod nas nasla od proizvodjaca NowFoods.Postoje neka istrazivanja koja govore o tome da pomaze kod sazrevanja folikula.Posto je vrsta vitamina,pretpostavljam da ne moze da skodi.Inace ga ima u heljdi u najvecoj koncentraciji.
t.b.
d77
Stalni član
Stalni  član

neprskanje folikula

Post od d77 »

E drage moje, evo 7.dan je ciklusa i ja ne znam kome da se javim kako bih uradila UZ pregled? Mnogi su mi preporucili jednog dr kod koga, jos uvek nisam bila, pa planiram da 11.12.dana ciklusa posetim i njega.
Mejvis, ti za sutra imas zakazanu laparaskopiju? Drzim ti palceve da sve prodje dobro...javi se...
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

Idi kod toga kojeg su ti svi preporučili. I ja sam tako pronašla pravog doktora, samo kod njega nisam bila a on ekstra! I držim ti palčeva da folikul (i), bude dobar!
Ja sam u problemu sa bakterijama. Prvo su mi bili svi čisti brisevi a onda mi je doktor rekao da ponovim cervikalni. To je bilo pre 15 dana.
I bila je pozitivna Ešerihija. Dao mi je vaginalete ampicilin/ nistatin i baktrim i rekao da to nije ništa i da će se to rešiti do operacije. Juče su mi bili rezlutati i imam i Ešerihiju i Enterokokus!?
Iskreno sumljam u te rezlutate a radila sam u Biomedici a i ranije su se žalili na njih. Sinoć mi je doktor dao da uradim ponovo bris u bolnici. Očigledno i on sumlja. On operacije sutra nema ništa a ako bolnički bris bude ok (u ponedeljak ću znati), onda ću ići sledeće nedelje na laporoskopiju. Jako sam bila besna i tužna juče, isplakala sam se živa.
A biće valjda dobro....
Pozdrav
d77
Stalni član
Stalni  član

neprskanje folikula

Post od d77 »

Ne brini, mejvis...bice sve u redu.
A ni ja ne volim neko odugovlacenje, vec volim da se sto pre zavrsi to sto se mora. Sto se tice plakanja, cesto i ja to radim-nekako mi je posle toga lakse. Nisam ni sanjala da cu prolaziti i dozivljavati sve ove gluposti...ali, zivot je to...i javi se sa dobrim vestima u ponedeljak
d77
Stalni član
Stalni  član

neprskanje folikula

Post od d77 »

Mejvis,
sta se desava? Jesi li obavila intervenciju?
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

Nisam još :cry:
Nije bilo termina, pa je bio prvi maj (nisu radili) i sada su mi definitivno zakazali za 08. maj, tj sada u petak! Ako mi opet nešto nadju da nije u redu pa otkažu idem privatno, ne mogu više da se sekiram.
A i sada sam vrlo opuštena :P
08. maj mi je 6. dc tako da će mi taman fino proći do tada.
Javljam se sigurno posle petka, sa nadam se, lepim vestima!
Kako si ti d77? Šta ima novo? Našla si doktora?
Veliki pozdrav
d77
Stalni član
Stalni  član

neprskanje folikula

Post od d77 »

Mejvis,
posetila sam i ovog dr sto su mi preporucili. Neces mi verovati, ali on je sva ispitivanja odlozio za pocetak jeseni...po njemu, organizam mora se oslobodi ovih hormona koje sam pila, zatim da prestanem da obilazim ordinacije i dr, da sama odredjujem ovulaciju i to merenjem baz. temperature i da do jeseni intezivno radim na pravljenju bebe. Kaze da su jajnici i endometrijum u odlicnom stanju, ali mu je levi jajovod sumnjiv-deluje kao da je prosiren. I sta da ti kazem, merim T i molim Boga da mi se ne vrati cista.
d77
Stalni član
Stalni  član

neprskanje folikula

Post od d77 »

Mejvis,
posetila sam i ovog dr sto su mi preporucili. Neces mi verovati, ali on je sva ispitivanja odlozio za pocetak jeseni...po njemu, organizam mora da se oslobodi ovih hormona koje sam pila, zatim da prestanem da obilazim ordinacije i dr, da sama odredjujem ovulaciju i to merenjem baz. temperature i da do jeseni intezivno radim na pravljenju bebe. Kaze da su jajnici i endometrijum u odlicnom stanju, ali mu je levi jajovod sumnjiv-deluje kao da je prosiren. I sta da ti kazem, merim T i molim Boga da mi se ne vrati cista.
Odgovori