Mogucnosti oplodnje?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Mogucnosti oplodnje?
Na internetu, koliko uspevam da primetim, nema mnogo govora o tome pod kojim se uslovima moze ostati u drugom stanju... e sad mozda je to zato sto se oko toga nema sta toliko govoriti.
Naime, smatram sebe prilicno informisanom sto se tice trudnoce, kontracepcije, polno prenosivih bolesti... mada uvek se sazna nesto novo, ali nigde ne nailazim na odgovor na pitanje: Da li se ikako moze zatrudneti bez penetracije? Dakle, da li postoji mogucnost da se to nekako dogodi ukoliko semena tecnost koja je spolja nekim cudom dospe tamo gde treba da bi se sve to desilo? Ovo me muci vec duze vreme jer uvek koristim kondom... a imam neuredan ciklus i desava mi se da mi kasni i po 8-10 dana...
Da li onda uvek moram da trcim u apoteku po test?
Naime, smatram sebe prilicno informisanom sto se tice trudnoce, kontracepcije, polno prenosivih bolesti... mada uvek se sazna nesto novo, ali nigde ne nailazim na odgovor na pitanje: Da li se ikako moze zatrudneti bez penetracije? Dakle, da li postoji mogucnost da se to nekako dogodi ukoliko semena tecnost koja je spolja nekim cudom dospe tamo gde treba da bi se sve to desilo? Ovo me muci vec duze vreme jer uvek koristim kondom... a imam neuredan ciklus i desava mi se da mi kasni i po 8-10 dana...
Da li onda uvek moram da trcim u apoteku po test?
zvuci kao naucna fantastika...... ali NIJE, ma kako sanse da se na taj nacin zatrudni bile fantasticno male!!!
, jane_doe
a imali smo i takav primer, bas ovde na forumu. Kondom nit je pukao, nit je spao, a zena ostala trudna. Pa sad, ko ce da gleda u pasulj?! U tom smislu hormonalna kontracepcija je znatno pouzdanija ( http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 2078#22078 ).....mada, sto se seksualno prenosivih stetocina tice, i dalje - k.o.n.d.o.m rules, to znamo svi.obgyn napisao:Trudni mozete ostati i bez ostvarenog seksualnog odnosa, ako Vas partner ejakulira na pocetku rodnice, sto se sigurno desilo ili moze da se desi. Dakle da biste ostali trudni nije potrebno da ostvarite kompletan heteroseksualni odnos !!! Potrebno je da razmislite i izaberete metod zastite od zaceca i preporucujem sajt http://www.femalelife.co.yu/scripts/index.php , gdje mozete da procitate informacije o svakom metodu posebno i donesete odluku o tome sta Vama i Vasem partneru najvise odgovara.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
znas sta..posto se sve to zasniva na principu rekla-kazala...ne postoji 100%-tan nacin da se utvrdi da li su ti ljudi zaista koristili kondom na pravi nacin..ali ajde..
u svakom slucaju hormonalana kontracepcija rules
uzgred..kada bi sprema prolazila kroz kondom koji je nit spao,nit pukao verovatno bi bilo mnogo vise trudnica i p.prenosivih bolesti
ja bas ne verujem svakom kad mi kaze da je sigurno pravlino koristio kondom...
u svakom slucaju hormonalana kontracepcija rules

uzgred..kada bi sprema prolazila kroz kondom koji je nit spao,nit pukao verovatno bi bilo mnogo vise trudnica i p.prenosivih bolesti

the answer is...... 42
ostalo je zabelezeno u X-files
o misteriji zivota i prikljucenija jednog spermija raspitati se kod Foxa Muldera
ili se zaliti proizvodjacu

, jane_doe
ostalo je zabelezeno u X-files
o misteriji zivota i prikljucenija jednog spermija raspitati se kod Foxa Muldera
ili se zaliti proizvodjacu

-
- Aktivan član
uh ...mrzi me sad da ti pisem kakve su bisere neki imali...imas i onaj fazon..decko svrsi spolja...a posle toga nastavi sex sa kondomom i sav sadrzaj koji je izbacio samim tim ubaci unutra...uh..valjd ce se razumeti sta sam htela da kazem...svakakvih ljudi ima...
a ima i onih kojima se napravi rupica na kondomu a da to i ne primete..jer ne proveravaju kondom posle sexa i sl. A ima i onog...malo smo se zezali pa smo tek kasnije stavili kondom..a kad zatrudnis..pitanje je da li mozes da se setis da li si bas svakog puta na sve pazila...da li si kontrolisala kondom i sl.
ja se tek pitam...kako je spermatozoid prosao kroz kondom ukoliko je sve bilo kako treba???

ja se tek pitam...kako je spermatozoid prosao kroz kondom ukoliko je sve bilo kako treba???
Dobro to su sada vec akrobacije staviti ga posle ili izmedju ili sl. Zabrinula sam se, iskreno vam kazem
, kad rece nepravilno se koristi u smislu da racunam da svako zna da se stavlja kad se pocne i skine kada se zavrsi ali ono se uplasih nacina ..... da ne postoje tu neke varijante gde moze da se pogresi
Pozdrav!

Pozdrav!

-
- Aktivan član
pa nije to neka mudrost...ali ima ljudi koji se mlo hmm,zanesu
,pa ne paze bas sta rade
ja sam kondom koristila 7 godina...i ni jedan drugi vid kontracepcije i nikad nisam ostala u drugom stanju...tako da je prilicno pouzdan
ove godine sam presla na pilule..koje su mi ipak sigurnije,jer mi ne treba zastita od p.prenosivih bolesti

ja sam kondom koristila 7 godina...i ni jedan drugi vid kontracepcije i nikad nisam ostala u drugom stanju...tako da je prilicno pouzdan

ove godine sam presla na pilule..koje su mi ipak sigurnije,jer mi ne treba zastita od p.prenosivih bolesti
U dobro, plasila sam se da niko nece moje pitanje udostojiti odgovora
Prvo da vam kazem baby rapid je posle 11 dana kasnjenja rekao ne!
A sto se tice upotrebe kondoma - vrrrrlo smo, kahm, pazljivi... nema tu igramo se pa stavimo, pa skinemo, pa nataknemo, pa prevrnemo
E ja se nadam da je shmizla u pravu... ali se plasim da i jane_doe moze biti... jer meni ne deluje nemoguce...
Fora je u tome sto ako decko svrsi spolja moze da se desi da devojka izvede akrobatski pokret u cilju sprecavanja odlaska odredjenog materijala na nezeljeno mesto i da pogresi u pravcu obrtanja
mislim, malo je bzvz da crtamo takve situacije, al' nemoguce je da vam se nije desilo da materijal krene ka... negde
Sve u svemu, ja sam prilicno skepticna... mislim da je lazna uzbuna, al' nikad mi bas ovoliiiiiko nije kasnilo
da verujem testu?

Prvo da vam kazem baby rapid je posle 11 dana kasnjenja rekao ne!
A sto se tice upotrebe kondoma - vrrrrlo smo, kahm, pazljivi... nema tu igramo se pa stavimo, pa skinemo, pa nataknemo, pa prevrnemo

E ja se nadam da je shmizla u pravu... ali se plasim da i jane_doe moze biti... jer meni ne deluje nemoguce...
Fora je u tome sto ako decko svrsi spolja moze da se desi da devojka izvede akrobatski pokret u cilju sprecavanja odlaska odredjenog materijala na nezeljeno mesto i da pogresi u pravcu obrtanja

Sve u svemu, ja sam prilicno skepticna... mislim da je lazna uzbuna, al' nikad mi bas ovoliiiiiko nije kasnilo

da verujem testu?
-
- Aktivan član
e pa o tome ja pricam...samo svrsavanje spolja nema uticaja...ali ako akrobatskim pokretima to ubacis nekako u sebe..e to moze da ima
inace..ja nisam praktikovala to svrsavanje spolja bas cesto...tako da nemam mnogo iskustva sa tim akrobacijama..
sto ne predjes na pilule? onda ne moras da brines kako si se okrenula,ustala i sl.
trebalo bi da je baby rapid pouzdan..ali ako hoces da budes 100 posto sigurna uradi beta hcg u nekoj laboratoriji

inace..ja nisam praktikovala to svrsavanje spolja bas cesto...tako da nemam mnogo iskustva sa tim akrobacijama..
sto ne predjes na pilule? onda ne moras da brines kako si se okrenula,ustala i sl.
trebalo bi da je baby rapid pouzdan..ali ako hoces da budes 100 posto sigurna uradi beta hcg u nekoj laboratoriji
Ma hocu na pilule... nego moram da obavim nesto pre toga... a do tada izbegavanje akrobacija
A moram i da resim ovaj neuredan ciklus... a za sve to lepo kod ginekologa...
A za baby rapid bi trebalo da ako pokaze negativan onda je sigurno negativan, a ako je pozitivan treba da se proveri... mada ovde na forumu nailazim i na drugacije slucajeve... pa, ako ne dobijem uskoro onda beta hcg, nema druge...
Hvala na odgovorima!

A moram i da resim ovaj neuredan ciklus... a za sve to lepo kod ginekologa...
A za baby rapid bi trebalo da ako pokaze negativan onda je sigurno negativan, a ako je pozitivan treba da se proveri... mada ovde na forumu nailazim i na drugacije slucajeve... pa, ako ne dobijem uskoro onda beta hcg, nema druge...
Hvala na odgovorima!
e, super Alisa, sad mozes da odahnes....
[
] a i da objasnis... od silnog zongliranja/akrobacija otkud sad ovakvo resenje:
-sta je to riblje ulje?
-to je nesto jako zdravo, al' ja to vise necu da jedem!
???
ili u onom vicu:
mladalacka ljubav - imas s kim, imas cime, al' nemas gde
zrela ljubav - imas s kim, imas gde, al' nemas cime
filozofska ljubav - imas s kim, imas cime, imas gde, ali cemu sve to???
???
[ /
]
, jane_doe
[

je l to ko u onoj knjizi olovka pise srcem kad su pitali klince:alisa81 napisao:....taj film vise necu da gledam hahahaha
Znaci apstinencijooooo stizem
-sta je to riblje ulje?
-to je nesto jako zdravo, al' ja to vise necu da jedem!
???
ili u onom vicu:
mladalacka ljubav - imas s kim, imas cime, al' nemas gde
zrela ljubav - imas s kim, imas gde, al' nemas cime
filozofska ljubav - imas s kim, imas cime, imas gde, ali cemu sve to???
???
[ /