missed abortion

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

IVANAPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 08, 2005 4:50 pm

Post od IVANAPG »

HVALA! :D :)
IVANA
IVANAPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 08, 2005 4:50 pm

Post od IVANAPG »

Draga trudnjaco,
i ja sam juce dobila prvu menstruaciju nakon kiretaze i mogu ti reci da je i vise nego obilna, tako da sam sada jos vise ubijedjena u moj odgovor tebi. Da se ti nisi javila sa svojim pitanjem, vjerovatno bih i ja sada bila u frci - treba li to tako. U svakom slucaju je dobro.
Pozdrav
IVANA
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Ma da, vec sam se konsultovala i sa doktorima na www.trudnoca.net i kazu da je posle kiretaze moguca obilnija menstruacija.
Nedaj se!
sanjav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 7:52 pm

missed abortion

Post od sanjav »

Rodjena sam 01.06.1978. godine, izenjer sam racunarstva, udala sam se u novembru 2004. godine i 22.januara 2005 ostala u drugom stanju. Nisam nikada imala problema, osim bolnih ciklusa (nije bilo abortusa ni trudnoca). 05.04. tacnije prije dvadeset dana vrsena mi je kiretaza sa dijagnozom missed ab. Od pocetka trudnoce imala sam bolove, ponekad svetlo braon iscedak, cak je u sedmoj sedmici trudnoce doktor rekao da nema srcane radnje, prepisao mi inekcije progesterona i sutra dan je bilo sve u redu srce moje bebe je kucalo. Nazalost 5. aprila je konstatovano da je plod uginuo jer se nije primecivala srcana radnja. Na otpusnoj listi (po zavrsetku kiretaze) prvi put sam se susrela sa terminom "hematon" pisalo je da je oko ploda bio hematon velicine 17*13mm. Na moje pitanje zasto mi se sve ovo desilo, a pri tom su mi svi nalazi bili odlicni (doktor je rekao da mogu da idem u pilote) doktor mi je odgovorio da je to "veca sila". Neznam zasto ali jednostavno ne mogu da se pomirim sa takvim odgovorom, vjerujem da postoji realno objasnjenje ili bar uzrok gubitka moje bebe. Malo mi je lakse kada vidim da je jos puno djevojaka imalo isti problem, ali da su poslije svega toga dobile lepu i zdravu decu.
Bila bih vam zahvalna kada biste mi dali odgovor na par pitanja.
Sta je uzrok missed abortusa i moze li se on spreciti adekvatnom terapijom?
Koliko treba cekati do sledeceg pokusaja trudnoce?
Da li postoji veci rizik da sledeca trudnoca zavrsi na isti nacin?

Bila bih vam zahvalna da mi odgovorite, jer svaki komentar u ovakvom stanju u kom se trenutno nalazim(osecam uzasnu prazninu i tugu, iako to niko ne primecuje jer se trudim da funkcionisem kao do sada :cry: ) je dobrodosao.

Hvala Vam unapred!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

A da svratite malo na topic spontani pobacaji, i da procitate informacije koje su tamo napisane...missed abortion je forma spontanog pobacaja, mozda cete se poslije citanja tog clanka osjecati bolje.Puno pozdrava i srecno drugi put.
nana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 23, 2005 7:01 pm

postovani

Post od nana »

postovani,
prije sedam dana imala sam spontani pobacaj u 5. sedmici trudnoce. sve je proslo bez problema,odnosno samo je otislo,pa doktor nije morao da intervenise. sada pijem antibiotike radi zastite,nemam obilno krvarenje i veoma slabe bolove.
imam 28 godina,redovan menstualni ciklus, redovne odnose. ranijih pobacaja nije bilo,nemam djece, nikada nisam bila na operaciji niti pijem bilo kakve lijekove. prije 20 dana smo preseljavali i jako sam se naprezala pa mislim da je to desilo od napora.
zanima me kada cu moci ponovo da pokusam, s obzirom da nije bilo komplikacija i kako obilno treba da bude krvarenje'
hvala
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Naravno da cete moci da pokusate i uopste ne morate dugo cekati obzirom na duzinu trudnoce i da niste imali kiretazu. Srecno i ne sekirajte se.
ObGyn
nana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 23, 2005 7:01 pm

Post od nana »

hvala lijepa na odgovoru. znam da necu dugo morati da cekam, ali znate kako je. sada su mi dani kao godina dugi, pa bih najradije odmah.
u savkom slucaju hvala vam sto ste mi odgovorili.
Odgovori