PedjaDj napisao:Kolposkopija, PAP test, eventualno polipektomija i kiretaža, ako zaista imate polip!?
Priča o polipu koji sam otpada da nije tužna, bila bi smešna!!!
Ako problem traje zašto ne uraditi hormonski status?!
Kako vidim vi izgleda idete kod vidovitih "doktora" a ne kliničara koji svoje zaključke donose na osnovu kliničkih znakova i labaratorijskih analiza!

Evo ovako....problem traje, evo sada je vec drugi mesec, pisala sam vec da sam dobila pre zadnje menstruacije Primolut Nor da pijem 5 dana po jednu uvece i ujutru, 3 dana sam izdrzala, pa mi je skocio pritisak i imala sam lupanje i preskakanje srca. Zadnja 2 dana sam ga uzimala samo po jednu tabletu!! Odmah, sat vremena nakon poslednje je krvaruckanje opet pocelo, trajalo 2 dana i onda sam dobila menstruaciju.
Trajala je 4 dana (crveno krvarenje, obilnije nego inace sa tamnim "komadicima") i nakon toga jos 5 dana braon krvaruckanje.
Juce nije bilo nikakvog krvarenja, sve je bilo cist, da bi danas opet krenulo to tamno braon blago krvarenje (samo po malo).
Bila sam kod 2 razlicite doktorke, obe su mi rekle da se papa ne moze uraditi dok postoji krvarenje, VS takodje, ali mi je ova jedna uradila (IPAK!!!!-ovo nju citiram) i rezultat je III grupa!!
I pre 2 meseca kada sam bila na redovnoj kontroli (a pre pojave ovog krvarenja) bio je isto III grupa, dobila sam Gino-daktanol, ali evo opet je III.
Molim Vas, Pedja, sta ja sada da radim???!!!
U septembru prosle godine su me tako "navozali" za ranicu na grlicu(isto mi se desilo krvarenje van ciklusa), koju pratim vec godinama..Tada sam radila i hormone 21. dana koji su bili "knjiski primer" sve je bilo na sredini vrednosti!!!!
Privatna mi je rekla da treba uraditi biopsiju, jer ona vidi promenu(mozaik). Papa II, VS II
Odem u DZ po uput za Visegradsku, i tu me opet pregleda i uzme briseve dr iz DZ... dr mi kaze- kakva crna biopsija, nemas ti tu nista, ranica ti je prevucena novim slojem (ovo je moj slobodan prevod), nema potrebe za biopsijom. Nemam ja na osnovu cega da ti pisem uput. Papa II, VS II
Preko veze, bez uputa, odem u Visegradsku - nema potrebe da se radi biopsija, grlic je u redu. Papa II, VS II
I tako sam ja za 10 dana, na 3 razlicita mesta uradila (svaki put) kolposkopiju, papa i VS - imala sam utisak da mi je grlic skroz oguljen od silnih briseva, i uzasna sam probadanja imala za vreme menstruacije posle tih pregleda!!!! Inace, uvek su mi jako bolne prva dva dana.
Nije mi problem da bilo koji pregled uradim, "na zivo" da mi se otkloni sve sto treba, ne treba mi ni anestezija, ali samo me zanima koga da slusam!!??
Skroz sam zbunjena, uplasena, i ovo krvaruckanje me izludjuje!!!!
Pedja, jos jednom, molim Vas za jedan net savet!!
Ako cenite da treba i Vi da me pregledate, nemam nista protiv, napisite mi adresu i tel i eto mene kod Vas, ja bih samo da resim ovaj moj problem.
Hvala