Jedno jutro pijes kapucino, sledece jutro imas rak

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 1:24 pm

Re: Jedno jutro pijes kapucino, sledece jutro imas rak

Post od Goca 067 »

Gde ste devojke, što se ne javljate? Šta ima novo, jeste li dobro?
Ja sam bila u bolnici, završila sam...super sam prošla ovog puta , jer je bila histeroskopija.
Samo što dr nije mogao da izvadi ceo miom, nego 2/3, jer je 1/3 u zidu materice :(
devojkasasela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od devojkasasela »

E,Goco,neka si ti nama vratila :)
Ja sam kod briseva stala i cekam ponedeljak da zakazem pregled.
Imam ureaplasma urealyticim manje od 10 na 4.
Opet cu antibiJotike,ima da crknem piskeci(dovicin koji sam pila posle biopsije me je izludeo).
Jel' zna neka od vas da li se herpes(genitalni,tip2) moze preneti na neki drugi nacin ili samo koza o kozu tj. polnim putem?(koleginica sa posla ga je dobila,a ovde ima mnogo predmeta-tastatura,telefoni,zajednicki wc.....,pa samo pitam kako da se zastitim,i da li je uopste potrebno(i moguce) ).
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Post od GS74 »

Vas devojke bas dugo nesto nema. :-? Tajno, kako si, sta ima...? Javite se...
devojkasasela
Novi član
Novi član

Post od devojkasasela »

Cure,gde steeee???
Krioterapija uradjena juce,pijem hemomicin za ureaplasmu.Rekla da ce mi posle mesec dana dati dve vrste vaginaleta i ondaK kolposkopija.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Tu sam, tu sam...ali sam se ulenjilaaaa sa pisanjem....dodjem , procitam vas, i smugnem :wink:
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Kontakt:

Post od Emiz »

Zdravo drage moje,
Izgleda da nama zenama je jednostavno tako pisano, muciti se celi zivot.
Molim vas ako mozete da mi odgovorite na jedno pitanje?
Ovako celi zivot imam problema sa menstruacijom, dolazi mi jako cesto nekada i na dve nedelje, radila sam PAP test ova moja doktorica kaze da je ok. Ovog meseca dobila sam dva puta u jednom mesecu i otisla sam na kontorlu, pri pregledu doktorica mi je otkrila da imam mali tumor na materici izgleda i uradila mi je PAP ( jos cekam rezultatte). Samo sto me je prestala menstruacija posle nekoliko dana (5) dobila sam opet, to znaci ovo je 3 put u toku jednog meseca. Opet sam otisla kod one moje dok. i rekla mi je da uradim jos jednu analizu, valjda biopsiju (ali mi nije objasnila) samo mi je rekla da ce to da urade sa anestezijom, dace me prethodno ocistiti i uzeti jedan mali delic za analizu. Sutra trebam ici ali me je strah radi tumora da mi ne bi ga izvadili slucajno tekom ciscenja( stvarno neznam sta ce joj to ciscenje, i mora li to uz biopsiju). Strah me je da se ne radi o raku ili nekoj slinoj bolesti. Isto tako ako mozete da mi kazete kakvi su simptomi raka polnih organa (konkretno grla materice)? Sta moze znaciti ovo moje cesto krvarenje?
Hvala van unapred i Bog nam pomogao svima!
Pomozite kome je potrebno
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Emiz napisao:Zdravo drage moje,
Izgleda da nama zenama je jednostavno tako pisano, muciti se celi zivot.
Molim vas ako mozete da mi odgovorite na jedno pitanje?
Ovako celi zivot imam problema sa menstruacijom, dolazi mi jako cesto nekada i na dve nedelje, radila sam PAP test ova moja doktorica kaze da je ok. Ovog meseca dobila sam dva puta u jednom mesecu i otisla sam na kontorlu, pri pregledu doktorica mi je otkrila da imam mali tumor na materici izgleda i uradila mi je PAP ( jos cekam rezultatte). Samo sto me je prestala menstruacija posle nekoliko dana (5) dobila sam opet, to znaci ovo je 3 put u toku jednog meseca. Opet sam otisla kod one moje dok. i rekla mi je da uradim jos jednu analizu, valjda biopsiju (ali mi nije objasnila) samo mi je rekla da ce to da urade sa anestezijom, dace me prethodno ocistiti i uzeti jedan mali delic za analizu. Sutra trebam ici ali me je strah radi tumora da mi ne bi ga izvadili slucajno tekom ciscenja( stvarno neznam sta ce joj to ciscenje, i mora li to uz biopsiju). Strah me je da se ne radi o raku ili nekoj slinoj bolesti. Isto tako ako mozete da mi kazete kakvi su simptomi raka polnih organa (konkretno grla materice)? Sta moze znaciti ovo moje cesto krvarenje?
Hvala van unapred i Bog nam pomogao svima!
Cao!
Pazi, mozda su miomi u pitanju. Oni znaju da izazovu takva krvarenja.Medjutim predpostavljam da je tvoja lekarka uradila ultrazvuk....i da vec ima ideju sta bi to moglo biti...ako su miomi u pitanju, to je benigno, i leci se operacijom...ili se prosto prate...ako je rec o tumoru materice....prihvati to hrabro, i znaj da se taj tumor jako dobro leci...znaci potpuno izlecenje je vrlo verovatno izvesno...Grlic materice npr ne daje nikakve simptome, ali kada je vec uznapredovao dolazi do jaceg krvarenja...
Ono sto bih ti ja savetovala je svakako da se dobro raspitas pre no pristanes na bilo sta...tj. biopsija da...ali nista vise od toga dok ne budete sigurni sta ti je.
Samo hrabro....vro verovatno su benigni miomi....jer ako se spomenula "mali tumor u materici" to nema veze sa grlicem...i to je dobro.
Samo hrabro.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Kontakt:

Post od Emiz »

Hvala ti puno na savetu!
Danas sam bila u bolnici i uradili su mi kiretazu i uzeli material za biopsiju ( to su mi uradili sa totalnom anaestezijom). Isto tako kao sto sam navela uradila sam i PAP test i cekam i na te rezultate, tako da sada treba da dobije oba rezultatta. Ali moram priznati, da sam se malo predomislila radi toga sto sam isla na biopsiju, mozda sam trebala cekati rezultate PAP-a pa posle sve ostalo:(
Ali nadam se da c sve biti OK!
Hvala jos jednom!
Pomozite kome je potrebno
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Emiz napisao:Hvala ti puno na savetu!
Danas sam bila u bolnici i uradili su mi kiretazu i uzeli material za biopsiju ( to su mi uradili sa totalnom anaestezijom). Isto tako kao sto sam navela uradila sam i PAP test i cekam i na te rezultate, tako da sada treba da dobije oba rezultatta. Ali moram priznati, da sam se malo predomislila radi toga sto sam isla na biopsiju, mozda sam trebala cekati rezultate PAP-a pa posle sve ostalo:(
Ali nadam se da c sve biti OK!
Hvala jos jednom!
Nema to nikkave veze...cak sta vise, dobro je da si otisla na biopsiju, jer papa nije uopste pouzdan test ( barem nije to bio u mom slucaju, kao ni u slucaju devojaka koje znam) Biopsija je ipak biopsija.....pogotovu sto je tebi rade uz kiretazu.Nemogu omanuti.Javi sta je bilo.Pozzz
devojkasasela
Novi član
Novi član

Post od devojkasasela »

Gde ste zene,sta ima? :D :D :D
Ja mecem ove vaginalete(naizmenicno jod i kantarion),dosadilo mi vise...
Kaze dr da to dobro izgleda,pa ce mi posle februarske ms raditi kolposkopiju.
U cetvrtak me ceka cistoskopija.Treca.Druga posle operacije(sedam meseci je proslo) i dve ture terapije.
Malo se bojim.I same cistoskopije kao i toga sta ce dr reci.
Ja se nadam iskreno da se uzas nije vratio.Da su vakcine odradile pos'o.
Ok sam,manje-vise.Imunitet mi je katastrofa,malo malo pa viruscic neki udomim.
A tek sto sam se udebelila ostavljajuci ovaj prokleti duvan(OPET pusim),to je tek smesno.
Ne mEREM ni jedne pantalone da zakopcam :-)
Pa,kao fora,sportski tip(djavola sporCki,imam 80 kg),bas volEm trenerke,ono, a i moderno je. :-)
Kazu babe iz mog komsiluka:'Neka,visoka si,ne vidi se!' Haahhahhha.Vi ne vidite.
I tako.....
:roll: :roll: :roll:
Sve vas ljubim i pozdravljam mnogo :wink:
devojkasasela
Novi član
Novi član

Post od devojkasasela »

Pa,dobro,devojke,gde ste?????
zeljana65
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 4:17 pm

Post od zeljana65 »

Procitala sam cijeli post i stvarno bila zadivljena hrabrosti Dragane i Tajne, ali kad sam dosla do kraja i vidjela da ih vec dva mjeseca nema dozivjela sam sok. Djevojke nadam se da ste OK.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Cao!
Nema potrebe, tu smo...tj. ja sam na dugom putovanju van zemlje....a Dragana je isto tako okej.
Ne dolazim vise na ovaj forum...htedoh da zaboravi na sve, a to je prvi korak:) Sad reko , savim slucajno, ajd da vidim , da se neko ne brine..kad ono bila sam u pravu.
:)Puno vas sve pozdrvaljam!
Tajna.
Hirem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2011 2:20 pm

Post od Hirem »

svaka vam cast!!!!!!
toliko ste me inspirisale a moram da priznai i isparanoisale da odmah idem kod gishke u ponedeljak.... drago mi je da ste ok ali nije fer da se ni ne okrenete i pogledate u neke koji za vama idu istim putem a treba im neko da ih ohrabri i pomogne im
svaka vam cast,zadrzite osmeh i ohvatite z\ivot za...hmmm...kulturno testis
ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Post od ganadra »

Procitala sam sve postove i sve vas pozdravljam, ali odjednom videh da Dragane i Devojke sa sela nema dugo, sta je sa vama?
Nadam se da ste dobro, samo vas mrzi da pisete.
Tajna kaze da ne zeli da se vraca na sve sto joj se desilo, ali mi to mozemo mozda da potisnemo, ali ne treba da zaboravimo. To ce nas ojacati.

Mozda si se umorila od ove teme, ali je ona veoma poucna za druge, narocito mlade devojke, koje ne treba da sve uzimaju zdravo za gotovo.

Ja priznajem da sam u strahu za svoju kcerku, koja ima 22 godine i koja ide na redovne kontrole, ali ima jedan veoma neprijatan
problem, konstantan svrab na genitalijama, a lekari ne znaju da joj pomognu, dok se ja bojim, narocito citajuci vase iskustvo, da se ne izrodi u kancer, narocito sto imamo porodicnu genezu.
Odgovori