cela prica je sledeca:
dve godine sam izgubila kod izvesne Marte Savic u privatnoj ordinaciji Sretenovic. Kazem izgubila, zato sto sa njom nisam nista pametno uradila sem uobicajenih pregleda i HSG-a (za koji na kraju uopste nisam sigurna kakv je bio, posto mi njeno objasnjenje nije bilo jasno, u fazonu nije bas najidealnija slika, kontrast prolazi jedino se nespusta u Daglasov spar). I da propustila je da mi uradi bris na one tri bakterije pre HSG-a, jer je gospodja jedostavno zaboravila.
Posle dve godine i bez jedne jedine normalne analize ona meni "dobronamerno" kaze kako su moji jedini izbori laparoskopija ili vantelesna oplodnja. Pri cemu je ona za ovo drugo (i nekih 2800 evra, ali kako je iz prvog slaba verovatnoca da ce uspeti , znaci 5600 evra).
Ja naravno odlepim i resim da promenim lekara.
U novembru odem na GAK kod dr Ljubica i odusevim se njime.
Prvo mi je rekao da uradimo sve analize, sto podrazumeva:
Oba partnera:
-bakterije , Chlamydia, Mycoplasma - izolacija;
-HbsAg, HCV, HIV, VDRL-serologija.
Zatim ja od 2-4 dana ciklusa:
-FSH,LH,E2, Pg,T, Prolaktin;
-i Pg 21 dana ciklusa.
Zatim: Toxoplasma gondii, Rubella, Papanicolau, Kolposkopija, biohemija;
I poslenje da donesemo oboje:
-Krvne grupe, Rh faktor i Antispermatozoidna antitela.
Sve je bilo ok, jedino sam ja imala Ureaplasmu koju sam za mesec dana izlecila udarnom dozom antibiotika.
Kad je ponovo sve bilo ok predlozio mi je inseminaciju.
Postupak je sledeci:
-od 2-5 dana Klomifen (2x dnevno);
-od 8 dana kontrole;
-kada je folikul dostigao zeljenu velicinu dali su mi inekciju Pregnyl 5000 i to je bilo (tacno u minut) 36 sati pre samog postupka.
-inseminacija je radjena samo jedanput i to sa preciscenom spermom swim up metodom
(statisticka izgleda ovako:
br spermatozoida u L: 133x10na 6/ml;
pokretnih posle 30 min: 50%;
slabo pokretnih 25%; nepokretnih 25%;
normalni oblici 60%; patoloski oblici 40%;
aglutinacija 4% i Le 7;
Posle swim up metode:
br spermatozoida: 180x10 na 6/L;
dobra pokretljivost : 90%
normalnih: 85%.
Sam postupak je veoma kratak i bolan koliko i obican pregled kod ginekologa. Ja sam se bila jako uplasila ali uopste nije bilo potrebe, posto se sve zavrsilo bukvalno za 2 minuta, najteze je bilo lezanjje na stolu sat vremena u operacionoj sali.
Sad se rokam progesteronom 3xna dan i sva sam van sebe.
Eto, valjda sam sve napisala, ako te jos nesto zanima samo pitaj.
Poljubac