Hormonska spirala Mirena

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
MINADA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 7:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od MINADA »

Draga Martice,hvala ti za podrsku.Paradoks u svemu je sto sam Mirenu postavila samo zbog kontracepcije i ok je prihvatila,nisam imala nekih problema i tek tako da mi ispadne,da ne osetim,da ne vidim.Prosli ciklus je bio puno jaci od svih prethodnih ali posto nisam imala kontrakcija,bolova nisam ni posumnjala tada da je ispala.Ne shvatam kako je tako brzo moglo da dodje do trudnoce.E stvarno sam maler.Nije mi zao novca koji sam dala za spiralu.Zao mi je sto je ispala i sto sam trudna.A sta cu,moram da rodim.Kaze moj muz da ne prodajem dusu djavolu i kad ima za troje bice i za cetvrto.Brine me jedino taj miom jer ga nisam imala pre mirene a blizu je embriona.Zakazali mi bili kiretazu za jutros u 8 ali nisam otisla.Valjda mi je sudjeno.Ici cu opet kod lekara.Videcemo.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Normalno je, jos si u fazi prilagodjavanja koja traje od 3-6 meseci.To ti pise i u knjizici koju si dobila uz Mirenu.
Jassy
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 9:06 pm

Post od Jassy »

Auuuuuuuuuuuu, Minada, ne mogu da verujem, pazi kad ne mogu :(
Neka dete bude živo i zdravo, ako si već odlučila da rodiš, izgleda da je to bilo sudjeno.
Nemam reči stvarno, ali sam se sad uplašila za sebe jer nemam pojma kada sam ja imala poslednji put ( a deluje mi kao da baš dugo nisam imala) i odoh sad da čitam ovde postove, mislim da sam tada pisala...
Zimiv, normalno je da ti "nešto" curka danima, svima nam je curkalo, meni se iz početka činilo da u stvari stalno imam menzis.Izdrži :)
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

E zaista, Minada, bash mi je zao zbog tih loshih stvari koje si dozivela, ali lepo je to shto si odluchila da rodish! :D Tvoj muz je u pravu 100%! :D
Da li ti je dr rekao shta je uzrok "ispadanja" mirene? Pa to moze biti i nestruchno "montiranje"! Uh uzasno se izrazavam, ali eto samo razmishljam i kuckam!!!
Shto se tiche jednog od prethodnih postova bivshe nam "koleginice po mireni" u smislu da je mirena kao tempirana bomba...hm pa ne znam, ali ne razumem kako svakodnevno dozirano lokalno delovanje odgovarajuceg hormona moze biti vishe opasno od uzimanja hormona npr.koriscenjem anti-bebi pilula, gde hormoni kolaju po celom organizmu?!
Pozdravlja vas sve Sanyalica.
P.S. Minada, ne ekskurziju koju planiramo vodimo i bebicu :wink: Vazi?
Slika
zimiv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 8:02 pm

Post od zimiv »

hvala vam,ali evo vec 25dan i jos se ne zaustavlja.bila sam kod doktora i sve je u redu.dao mi je neke lekove pijem vec dva dana ali jos ide pomalo kao pre.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Koje lekove pijes?
zimiv
Novi član
Novi član

Post od zimiv »

Minada jako mi je zao sto ti se to desilo,posto niste planirali.ali svaka ti cas sto si resila da izneses trudnocu do kraja.puno srece!
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

Zimiv, koje lekove pijesh? :-?
Slika
zimiv
Novi član
Novi član

Post od zimiv »

cyclo 3 fort.tako se zovu.
zimiv
Novi član
Novi član

Post od zimiv »

a da oni lekovi su za bolju cirkulaciju i za prestanak krvarenja
Jassy
Stalni član
Stalni  član

Post od Jassy »

Devojke, gde ste? :o
zimiv
Novi član
Novi član

Post od zimiv »

iskreno bas se i ja pitam?! jel sve u redu sa Vama?
Jassy
Stalni član
Stalni  član

Post od Jassy »

Pa ja i nisam baš najbolje.Menzis mi traje već 9 dana :( Mada nije strašno, jedan uložak dnevno, isti intenzitet svih 9 dana....popizdela sam, eto!!!!!
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Hej devojke!!!!
Mene opet ovo cudo ne obavestava o porukama!!!A pitala sam se sta je sa vama :D
Jassy,meni ova meca bila slabija od ostalih,kuc kuc u drvo :D Ali daleko sam od toga da mogu da kazem da je skroz oskudna.Ma ne mora ni da bude.neka ostane ovako i super!!!Osim sto curkas,jesi li ok?Hajde pisi na msn ako stignes.Puno te pozz :D
Jassy
Stalni član
Stalni  član

Post od Jassy »

Jesam draga Marta, OK sam :)
Konačno i tebi da se posreći sa vešticom....bilo je krajnje vreme :))))
Prsnuo mi msn, otvorila novi ali nemam adrese :(
Pišemo se na....:)
Idi ponekad "tamo", imam nove slike ;)
Odgovori