Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Mini napisao:STA NEMA NIKOG? :o :roll: :wink:
To je zato što sam ja uvela povečerje, pre 00:00 :wink:

MM i ja završavali neke poslove....mora i druge stvari da se rade....mora da ide život ...dalje....paralelno...Nema druge...

Mini, mogli bi smo reći da je danas i kod nas bio Dan drveća....neka mi oprosti "neistomišljenici" :wink:

Ajd, drage moje, lepo spavajte...snovi nisu neophodni...Laka vam noć, svima!
ps. Nabla, biće ti oprošteno, ako te vidim, posle mene :lol: :lol: :lol: :lol: al, samo večeras...hihihiii
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Dan drveca, eh...

Ja cistim all day....tepisi, prozori... Spremam se da izdam spavacu sobu ako se mm odseli za stalno.... cu se stisnem u radnu sobu...Valja napraviti neki red.... Vec se osecam bolje kad sam pocela da planiram stvari... Kamatne stope pale na 2% kod nas... Da nije krize bilo bi super.. :wink:, jer kredit za stan mnogo manji.... :wink: :D

Kako ste mi danas?
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

http://www.healingcare.info/infertility ... on-ivf/all

Evo na ovom linku niz klinika UU Ceskoj koje se bave ivf i donacijom izmedju ostalog....

Lisy - sta su ti sad planovi... ?

Cao svima... Sredila sve prozore.... Sutra tepisi dolaze na red.... Evo da odmorim pa na bazen....

Pozz i ljubac svima... MM danas nije otisao na posao, prosto mi se mota oko nogu i agresivno cuti.... :o :roll: Mnogo mi ugodnije kad sam sama nego kad ima neko iz kog ne mozes ni rec da izvuces... Ne znam kako vi, ali meni najveca kazna, tj niko ne moze da me wind up vise nego kad me totalno ignorise i cuti.... :roll: :wink:

ja volem da pricam pa to ti je...

DE ste????????????????? :lol: :wink: :roll:
mayica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 9:59 pm

Post od mayica »

Cao svim devojkama!!!
Ovih dana sam slavila sv. Trifuna, Dan zaljubljenih sa mojim mm... Bila u Zagrebu, ali nisam vas zaboravila...
Mini, drago mi je da zvučiš bolje. Samo tako, furaj svoj fazon a on neka se snalazi.
Nabla, ti si se raspisala i rešavaš sve probleme. Koliko znanja ti imaš?? Šala!!
Pozdrav svim ostalima. Ljubim va!!
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Jel' Sv Trifun isto sto i ST Valentine? Ovde ovaj moj bosanski deo...malo confused... :wink: :lol: :roll: :wink:

Majiyce - gde si....
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

kad vec neko spomenu Sv.Valentina moram da kazem da mi je muka da mi pravoslavci slavimo i obelezavamo tog katolickog sveca, a da se uopste ne obaziremo na naseg sveca Sv.Trifuna, zastitnika vinogradara.

Od komercijalizacije dana zaljubljenih vajdu imaju raznorazne trgovine i ako nam samo taj praznik fali da iskazemo svu svoju ljubav prema partneru, onda smo ga ugasili.

Ja tog dana nazdravim sa mm nekim dobrim vincem Sv.Trifunu i pozelim da jos dugo pijem sa mm.

Inace pozdrav svima, pa i onima koji vole ovaj praznik :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Jel na isti datum... Jos uvek zbunjena :wink: :roll: Kakve veze imaju loze sa ljubavi... Bas ne kapiram...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Jeste Minka, isti je datum....
ma kod mene je deviza "Live, and let others live"....sta ima veze sta ko slavi, da li je to pravilno ili pogresno. Onaj ko je iskonski pravoslavac obelezavace iskljucivo pravoslavne praznike....kod mene, moze da se zapadne malo od ovog i malo od onog :lol: , a najcesce ni jedno :lol: (pa tako ni slava).

Mini, ovi u Jinemed klinici....jel pristupaju IVF-u i ako je u tom ciklusu fsh iznad pozeljnog (mislim na onaj iznad 15). Mislim, da li ga spustaju i cekaju "povoljan" ciklus? One fsh-ovke sto su zatrudnele, kakav im je fsh bio na pocetku stimulacije?
Nesto sam racunala, ceo postupak (tehnicki deo + lekovi), boravak u hotelu 17 dana i avio karte izasle bi negde oko 5000 eur. :roll: To je otprilike kao dva postupka kod nas.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Mislim da se Jinamed vise oslanja na br antralnih... Nisu cekali povoljan ciklus... Budes na bcp pre tretmana... Pa nije lose kombinovati godisnji i tretman... U Reprofitu je samo 1000 evra a drs su veoma dobri i vrlo fleksibilni sa protokolom... Daju ti sve sta trazis...

Sad je bas jedna isla da radi ivf sa own jajcima...

Trifun = Valentin - aAAAAAAAAAhhhhhhhh..... :wink: :wink: Kapiram, kapiram.... Ja ko ex comunista jedom sam tetki usisala slamu ispod stola za Xmas... :lol: :lol: ... Zena preturila Beograd apparently da nadje malo slame.... Ja ovde slavim sve... Da znam kad pada Bar Mizvah slavila bih i to...no ne znam kad je.... :wink: :lol: Jos jedino to ne slavim... Ja volim Valentine... Nice izgovor da se izadje na veceru, no nismo nas dvoje bili odavno, bar jedno 2 godine od moje dijagnoze za donor jajca/....

nabla kako se osecas? Jesi li prestala sa cigarama? Kljukas li se vitaminima i antioksidantima...?
belab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 3:17 pm

Post od belab »

Nabla, hvala na pozivu za ovaj forum. Sta se tice studija jos mi fali uput od doktora pa za tim tragam, nadam se da ce na kraju biti dobro. Javicu kad se stvari pocnu odvijati.
mayica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 9:59 pm

Post od mayica »

Mini, evo mene... Ja nikako ne stižem da se češće uključim na forum, jednostavno ne stižem. Dosta radim, posle raduckam po stanu itd...
Druge devojke su ti već objasnile razliku između Sv Trifuna i St Valentine's day.
Šta ima kod tebe novo, da li se još nešto promenilo u odnosu sa mm???
Ljubac!!! :D :wink: :wink:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Evo meni stigli nalazi pa da se prijavim a Nabla ce mi nadam se reci sta sve ovo znaci :oops: FSH-7,41 LH-6,58 E2-66,11 koliko ja vidim uklapa se u neke normalne vrednosti za 3. dan ciklusa ali ne znam da li je odnos dobar? Ja sam ovo do sada radila vecinom pod supresijom pa sad ne znam da uporedim jer trenutno u ovom ciklusu nisam nista koristila tj. radim IVF iz prirodnog. :wink: Pozdrav.
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Tanja - dobri nalazi... u granicama normale... Sa srecom :lol: :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

O ....Lily .... Lilly 17 from ff is writing how she met a Serbian couple whilst in AVA st Petersburg? This wasn't you by any chance?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Belab, dobrodosla :P

Kazi nam malo o sebi: godinice, max vrednost fsh, dal' si nesto do sad pokusavala, kakvi su ti planovi (NIH studija).....
Ove nase lenje :D fsh-ovke nikako da napisu potpis da se lakse orijentisemo s dijagnozama, ali zato imas na 157. strani spisak svih nas s nekim osnovnim "crtama" (mada su se potkrale neke greskice koje treba ispraviti)

Tanja, hormoncici su ti bombona :D . Mozda bi za E2 bilo bolje da je malo nizi, ali to vazi za ciklus kad se ide na stimulaciju (zato se daje supresija). A otkud sad ides na prirodni IVF?

Minka, 1000 eur za tehnicki deo (bez lekova)? A koliko su Cesi uspesni sa fsh-ovkama i poor responderima?
U Jinemedu ICSI + stimulacija kosta 3500 dolara (2800 eur), ali cenu dodatno dize hotel i avio karta. Mada sam videla da imaju opciju i da se dodje dan pre punkcije, a da se ceo ciklus isprati u nekoj nasoj ordinaciji.
Nista, razmisljam, razmisljam.... :lol: ...valja imati back up opciju u rukavu...
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Odgovori