Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

........samo na blic ulećem....

...........ako može british humor, zatim Berluskonijev,koji obilazi zemaljsku kuglu............. može i jedan prosrpski.... :wink: :lol: :lol:

Kako se na romskom kaže: "Kuća tebi, .....kuća meni"?

Kaže se: Baraka Obama.

:roll: :lol: :wink:

nisam bolesna!
8) 8) 8)
Samo u gužvici...
Ješo, Kristina, Nabla :P :D :P
javljam se čim pre, ta moram da izkomentarišem napisano....u međuvremenu...Poljubac, svima!

Mame, a gde ste vi? :P :D
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Danas pala prva boca, prezivela :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Cao svima,
evo me sa posla na kratko dok sam sama u birou.
Nista novo kod mene osim sto sa nestrpljenjem i strahom iscekujem sledeci UZ. Sve me strah od ishoda i da li ce sve biti u redu. Ova moja doktorka mi najpre rekla kako 15% trudnoca zavrsi neuspesno (nije mogla da kaze kako 85% zavrsi ok :roll: ).. Kada je videla rezultate bete i kada sam joj rekla da su mi vratili 3 embriona, najpre je pocela sa pricom kako ta tri jos mogu da se podele i bila je zabrinuta, a onda me pregledala te smo svi troje (i mm) odahnuli..Kaze prosla sam kroz iglene usi :lol:
Takva je ona (Nemica) i vec sam navikla na taj stav ali volim je sto je postena, racionalna i odgovorna, ne glumi velicinu, ne uliva lazne nade tamo gde treba preduzeti radikalne mere. Plus, svi ovi pregledi, analize... to je sve usluga koja u stvari nije u skladu sa pravilima (radi se ipak o tretmanu u drugoj zemlji + u Svajcarskoj se sterilitet ne smatra pod bolescu, te je sve u vezi njega 0% pokriveno od inace preskupog osiguranja!).
Inace, vidim nista od bolovanja. Mm navalio sa pricom kako sam ja sada bas izlozena stresu na poslu i kako radim 100%, a ona nista nije predlozila. Samo je rekla da od 26 nedelje bih isla na bolovaje, ali dobro to je normalno za rizicne - blizanacke trudnoce :-? Nego da se spustim ja na zemlju, jos sam daleko i od famoznih 3 meseca a ubi me nestrpljenje :)
Neko me je pitao za e-mail Repromede, ne mogu da se setim ko? Ipak bih to poslala na pp.

Nabla, znaci u januaru ce biti operacija? Da li ce da ti prociste jajovode ili nesto drugo, ne mogu da se setim?
Kristina, Jeso, vi ste bas u akciji, sa nestrpljenjem pratimo dalje vase izvestaje :D
Mini, necu nista da te pitam, sama ces ti nas izvestiti kako se odvija situacija medju vama. Najvaznije je da se ti oporavis od udesa i da nadjes mir u sebi! Sto se tice straha od ove cifre 2, pa da znas da mi nije bas svejedno jer sam svesna rizika ali u isto vreme sam presrecna ako bi to moglo do kraja da se iznese :D
Lily, vazno je si ti nama zdrava i puno energije!! Do kada uzimas ovu terapiju?
Gloria, svaka cast za odluku o studijama, to je stvarno super!

Moram da vam otkrijem malu tajnu koju je do sada samo Lily znala, mi danas imamo informativni razgovor za usvajanje (fiksirano jos letos) :P
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Kristina, bas si me obradovala sto je najzad krenulo, NEKA JE SA SRECOM!!! Moram malo da te "izdam" na ovom forumu, par nas sa Kolevke te je videlo kod Goce pred svoj IVF, i sad smo trudne, ti si bila "lasta naseg proleca", da samo znas kako cu sad da navijam za tebe!!! Samo nam se javljaj, da znamo kako napredujes! I bravo za bockanje!!! Jesi li "sam svoj majstor"?
Jeso, draga, bravo za eliminaciju nepozeljnih i
TRECU SRECU!!!
Taze trudnice, ima li mucnine? Stvarno, ajde neki detalj, bas bih volela da cujem...
Gloria, svaka cast za skolu, nemoj da te blam, stvarno nema zasto, treba da si ponosna sto imas snage (fizicke i psihicke) za to! Ja se smorila od jednog ispita, a ti ceo faks - pa jos KOJI!!!
Ja (nestrpljivica i kukavica) ipak otisla ranije na pregled - ponovo se javio sekret cudne boje, pa ja ipak zvala Ivanovice da kod Dragana zakazem pregled - i bi to u nedelju... Dobro je, bice neke terapije kad stignu brisevi, ali bitno je da je beban dobro, presao je 1 kg, i jedna noga mu je bila skroz podignuta - stopalo mu je bilo kod ociju - pa vi vidite...Gimnasticar... Malo jezivo, ali dr kaze da su jako savitljivi... I da, sad imamo obrascice!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
kikica
Aktivan član
Aktivan član

Post od kikica »

Uh, Ivana, tek sad vidim tvoju poruku...U isto vreme postamo...
Pa to je velika novost - razgovor za usvajanje... nemam reci - malte ne se u isto vreme pokrenuo tocak kod vas - za obe stvari!!! Jel ova trudnoca nesto menja po tom pitanju - kod njih, kod vas?
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cao narode,

Vidim akcija na sve strane! Samo tako... :lol: :lol:

A malo smo se i nasalili.... aha..... :wink: :P :wink:

Nabla i Kristina - hopefully cekako dva nova babirona..... :lol: :lol:

Ivana - da li cete nastaviti sa usvajanjem? Super ce to sve da bude.... :D :D
Ivana - ja sam te pitala za adresu...u slucaju da nesto ispadne sa mm....

Lilika - nesto si nam odsutna.. :wink:

kikice - ne mogu da verujem da je vec proslo toliko vremena... Zaista vreme leti.... Kakav fantastican pocetak za vas dvoje sledece godine... cuvaj se...

Glorija - farmacija? Hmmm. Vrlo impresivno... Bice tu posla koliko hoces... Koja si godina na faxu?

Kod nas nista novo... :o Pusticu stvari za sada a ako ne bude neke promene uskoro, poduzecu neke korake .... Limbo mi svakako ne odgovara na duze staze. Za sada cu da dam mm prostora i probati da sortiram sebe koliko bolje mogu... :lol:

~Cokam vas sve puno....
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

kikica napisao:Jesi li "sam svoj majstor"?
Ne :oops: , nemam hrabrosti, svaki dan idem kod Ivanovica ipak su oni ucili skolu za to.
Pre bih se snasla u popravci automobila i raznoraznih masina nego u bockanju, ja sam masinski inzenjer, suvise sam gruba za tako fine stvari. :wink:
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Pozdrav svima, upravo sam se vratila sa UZV, vidjeli smo malu mrvicu bebicu i majusno srce kako treperi :D :D :D eh koje uzbudjenje..Sve im djeluje ok, kazu po mjerama 6 nedjelja i 4 dana..mada mi se cini da to varira kako beba raste..Ja se inace osjecam ok, nemam nekih posebnih simptoma osim pospanosti..na poslu jedva glavu drzim uspravno..nemam nekih mucnina, ponekad samo pritisak u donjem dijelu stomaka i to je to..
Vidim kuha se svasta u ovoj nasoj maloj kuhinji...Jeso, Kristina sretno , ajde cekamo trecu :wink: pa cetvrtu, pa redom
Gloria svaka cast , skidam kapu.
Kikice pa ja sam cini mi se vec dobila tih 5 kg haha a tek sam na pocetku lele ima da budem stokilasica :-? Pitala si me za rezim koji mi Dr preporucuju..nista draga moja, sve je normala..doduse krvarenje je pa skoro i prestalo, samo neko tamno mrljavljenje s vremena na vrijeme..
Znaci ti djecaka nosis? Divno neka je ziv i zdrav i uskoro zakmeci mami..
Lilihip kako si nam ti?Planiras li neku akciju uskoro?
Mini drago mi je da si ok poslije udesa, to je ipak sok ma koliko mali udes bio, ali ti si hrabra , vidi se to iz svakog posta :wink:
Nabla, ne brini za laparo..proletice i ovih jos par dana do Decembra..Eh kad se sjetim ja sam ovdje cini mi se cekala 2 mjeseca na moju..
Nina ne javljas se, nadam se da si ok, kako je prijateljica?
Lili, gdje si, nema te ovih dana?
Hajde da i ja jedan vic dodam..mozda ste cule:RADI UNPROFORAC SKLEKOVE. NAIÐE MUJO I ZBUNJENO GA POSMATRA. GLEDA GA I GLEDA SA SVIH STRANA, OBILAZI, PODVIRUJE PA RECE: "JEBEŠ MI MATER AKO TI ONA NIJE POBJEGLA!"
Cokic
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

Joooojj ovo tako dobro mirise na jos trudnica. Kristina33 i Nabla a mozda malo i Jesa i ko zna ko nas jos tu iznenadi. Divno, divno! Bar nesto da me oraspolozi. Ja se malo ( :cry: "mlogo") mucim sa eserihijom. Uf sto je dosadna pa to je cudo jedno. A dogodilo se to davne 2006 na HSG u drz.bolnici. Otisla sa svim sterilnim brisevima a za 2 dana e.coli i u vag.i u cerv.brisu. Jedva je tu nekako ocistim, 7 meseci kasnije javlja se u urinokulturi. Odem da odradim i briseve, kad nema da fali. Svuda-masa! Divota. Opet ja nju na brzinu potamanim. Kad eto ti nje 9 meseci kasnije, to jest pre 2 nedelje ali ovoga puta samo u urinokulturi. Prvo bilo vise od 100 hiljada, pa ja lepo popila 2 kutije cefaleksina (tako rek'o dijagram da je osetljiva) uradila ponovo kad ono ljudi moji, milion :o . Pomislila sam da su pomesali rezultate. I opet osetljiva na cefaleksin. Ali ovoga puta zvala dr. i dali mi tonu nekih razlicitih lekova pa sad idem u napad.
A mislim na vas sve /vazda/ po celi dan!
POZDARV I POLJUBAC!!!
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Nevena, sta je bilo sa konsultacijama sa Vlaisavljevicem, jel si zakazala?
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Kod nas u kucu atmosfera bezveze....Les Miserables....

MM - samo cuti! Il' mi se obraca vrlo zvanicno...... :o :cry: :roll: :oops: :o

Hej gde je celo drustvo? :wink: 8)

Juicy - & Ivana - super vesti.... :D :D
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Jucy,Ivana,super napredujete,samo tako nastavite.Priviknite se na ideju da ćete biti mame.
Mini,ja sam apsolvent(večiti),nekada sam ja to apsolvirala,pa prekinula,u medjuvremenu su mi dodali neke ispite.Nema tu još mnogo,ali sam se nešto zaglavila,u blatu,pa proklizavaju gume,ako me razumeš na šta mislim.
Pozdrav svima i hvala na podršci. :lol:
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

JUCYFRUIT,

SVE NAJ, NAJ ZA TO MALO SRCE OD SRCA TI ŽELIM

Imam jednu molbu za tebe, ako mozes da ponovis svoju dg.i vrijednosti fsh.

Pozz
kikica
Aktivan član
Aktivan član

Post od kikica »

Jucy, tako mi je drago za mrvicu kuckavu sto ste je videli kako treperi... Osecaj je - jedinstven! Dace Bog da ga sve devojke ovde redom dozive!!!

Mini, citam stalno sta pises - i prosto se oseca ta tisina medju vama... Uh, bas je to tesko. Dok nisam ostala u drugom stanju, mm i ja smo se cesto kacili oko razlicitih pristupa nasem problemu...Ja sam uvek bila u nekoj akciji- makar i pasivnoj - raspitivanjima, istrazivanju, poredjivanjima...znate vec. Da ne pricam da sam nekoliko meseci nakon neuspesnih pokusaja da zatrudnim - odmah pokrenula pricu da to treba da se prekontrolise. A on - njegov nacin bi bio sledeci: prvo pokusavamo par godina, onda bismo razmislili o doktorima koje bismo s vremena na vreme posecivali a u medjuvremenu bi nastavili da zivimo svoj zivot kao da se nista ne desava... Totalni SF!!! I uvek su nastupale te tisine, koje srecom, nisu dugo trajale.
Nemam neki pametan savet, samo se nadam da ce se i vase klupko razmrsiti, na najbolji moguci nacin, i da cete stajati do godine iznad malene kolevke zajedno, nasmejani, u jednoj potpuno drugacijoj, sretnoj tisini!
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Cao svima,

Gloria - pa ti si na samom kraju....Super....
8) :lol:

Kikice - hvala na lepim recima... Obavestavaj nas redovno o Jovanu a i nadam se da cemo videti neke slicice... :lol:

Nabla - akcija je konacno na vidiku...

Juicy - bas je super da zvucis tako happy! :lol:

Ivana - uvek se setim tvog posta kad si pricala o teskoj fazi izmedju tebe i tm i tako je super cuti da ste sad ok... Nemoj previse da radis .... i cuvaj nam bebice...

Lili - videla sam tvoj post na dr topic... Bas zvucis odlucno! :lol: Samo tako. Kako si nam ti?

Lisy - sta je s tobom sad?

Nevena - izgubila sam track u kom si nam ti fazonu...

Ja - Ne bih da kukam al' bas je tesko. MM je resio da ubedi i mene i sebe da je svemu kraj i tako i postupa. Malo je cak, cini mi se, i surov u tome. Dok smo god zajedno u istom prostoru ja cu verovatno da se nadam da ce se on ipak predomisliti. Agonija se samo nastavlja ....Uz to je ekonomski situacija vrlo zabrinjavajuca za nas oboje...
Pokusavam da se spremim za intervju al bas mi kilavo ide...
Odgovori