CIN 3 HGSIL, konizacija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: CIN 3 HGSIL, konizacija
cao, Hirem.Ja nisam lezala striktno 2 nedelje. Pratila sam svoje telo i ponasala se u skladu sa tim kako se osecam, tj. da li me boli ili ne. malo vise mirujes i ne radis nista tesko, uostalom, trebalo bi da ti vec neko kaze postupak oporavka posle konizacije.(sestra ili dr koji ce ti raditi)
meni su rezultati u redu, pise da je promena odtranjena u celini, kontrola mi je u maju, meni je to ihaj daleko. sad treba raditi na jacanju imuniteta, i misliti pozitivno:)-*
meni su rezultati u redu, pise da je promena odtranjena u celini, kontrola mi je u maju, meni je to ihaj daleko. sad treba raditi na jacanju imuniteta, i misliti pozitivno:)-*
Hvala ti bebo!
Sutra idem na konzilijum ako mi budu gotovi svi rezultati,ako ne onda u petak. Pitacu ih sve da mi objasne,naravno,ali ja sam htela u medjuvremenu da se informisem od vas koje ste vec sve to prosle.
Drago mi je cuti za rezultate i da je sve uklonjeno u celosti.
Sutra idem na konzilijum ako mi budu gotovi svi rezultati,ako ne onda u petak. Pitacu ih sve da mi objasne,naravno,ali ja sam htela u medjuvremenu da se informisem od vas koje ste vec sve to prosle.
Drago mi je cuti za rezultate i da je sve uklonjeno u celosti.
Kaputicu sta si uradila? Meni nakon prve kontrole,znaci proslo je cetiri meseca nadjena opet neka ranica 20x10mm jod negativno polje,kazu nije dobro zaraslo i ne zna se zasto...
Cekam papa,treba za par dana da bude gotov,a dobila sam th neke silne vag i kontrola mi je za mesec dana... 

jod negativno - kako ne volim te reci kad cujem. kako nije dobro zarasla? sta sad dalje? javi nam obavezno rezultate pape..
mene je kad sam pocela da radim posle operacije, poceo jako stomak da boli, pa sam morala ponovo da lezim i koristim vaginalete. sad cekam da prodje tri meseca, pa idem na kontrolu pa ce se na osnovu pape tacno znati sta i kako dalje. ako rezultati testa ne budu dobri idem na klasicnu konizaciju....
javljaj nam se obavezno, drzim ti fige da sve bude u redu
mene je kad sam pocela da radim posle operacije, poceo jako stomak da boli, pa sam morala ponovo da lezim i koristim vaginalete. sad cekam da prodje tri meseca, pa idem na kontrolu pa ce se na osnovu pape tacno znati sta i kako dalje. ako rezultati testa ne budu dobri idem na klasicnu konizaciju....
javljaj nam se obavezno, drzim ti fige da sve bude u redu
Najlice sta si uradila? kakav ti je papa?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 06, 2012 11:14 pm
da li cin3 moze da bude benigni tumor?molim vas da mi neko objasni:(mojoj mamije zakazano odstranjivanje materice i jednog jajnika krajem meseca,a pocetkom novembra joj je cin bio3 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Teermin CIN III se ne odnosi na tumor, već na promene u epitelu (sluuzokoži) koja prepokriva grlić materice. Znači mama je imala tzv. prekancerozno stanje ili premalignu leziju grlića (nadam se da su joj uradili konizaciju tada kada su joj rekli da ima CIN III?)sandrinija napisao:da li cin3 moze da bude benigni tumor?molim vas da mi neko objasni:(mojoj mamije zakazano odstranjivanje materice i jednog jajnika krajem meseca,a pocetkom novembra joj je cin bio3
Sve u svemu trebalo bi da bude dobro i da se operacijom ukloni sve što nije dobro...

Ne brinite...

P.S. Gde se mama operiše i ko treba da uradi operaciju? Pozzzz
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 06, 2012 11:14 pm
mami je operacija zakazana kod doktora Vukadinovica koji ima privatnu ordinaciju u Leskovcu.Zanima me koliki je vremenski period od prelaska tog prekanceroznog stanja u karcinom?Mene brine to sto joj je takav nalaz bio u novembru,a operacija ce se odraditi tek krajem meseca.:S Inace,ona izgleda veoma dobro.
pozdrav..evo mene opet..pre tacno tri meseca mi je uradjena konizacija radio nozem.ph nalaz je bio dobar (beningna promena i hronicna upala,ivice konusa idu u zdravo tkivo).super sam se oporavila,ali..primetila sam malu promenu u ciklusu..naime,traje otprilike isto 27-28 dana,ali prva dva-tri dana ide samo neki braonkasti iscedak,minimalno..tek posle toga lici na normalan ciklus..ono sto me najvise brine je ako slucajno imam odnos u ta dva-tri dana "uvoda" u ciklus,pojavi se manja kolicini krvi koja opet brzo predje u braon iscedak..i tek posle dan dva nastupi ciklus...sta moze biti uzrok?ima li razloga za paniku???
Rossa jedna od komplikacija konizacije nozem jeste sto usivanjem grlica posle zahvata grlic moze malo da se deformise i ciklus ne izlazi kako treba i koliko treba.
Necu da te plasim ali cisto pitaj na sledecoj kontroli da li je sve ok jer se i to da ispraviti.
Doduse i ja sam operisana pre mesec i po dana i meni je drugaciji ciklus bar mi se tako cini. Mozda je to normalno.
Pozzz
Necu da te plasim ali cisto pitaj na sledecoj kontroli da li je sve ok jer se i to da ispraviti.
Doduse i ja sam operisana pre mesec i po dana i meni je drugaciji ciklus bar mi se tako cini. Mozda je to normalno.
Pozzz
hvala ti puno na odgovoru..."Anketirala" sam neke koleginice koje su prosle kroz to (a ima ih prilicno) i svima je ovaj moj problem dobro poznat..Manje-vise,svima se slicno desavalo..Meni je kontrola zakazana za avgust,ali sacekacu sad da prosje ciklus i odoh pravac pod kolposkop..
pozdrav devojke. Evo i ja se pronadjoh u vasim problemima. naime posle konizacije, loop je bio u pitanju, sve se poremetilo. ciklus traje krace, a kolicina menstruacije je mizerna. recimo duplo manje nego obicno.
Drugo, cini mi se da su mi se i hormoni pokarabusili.
Juce sam ceo dan istrazivala na netu i nasla sam da do poremecaja ciklusa, tj. rada jajnika, moze doci usled bilo kakve operacije u predelu abdomena. takodje moze doci i do promena u nivoima progesterona i estrogena, usled nedovoljnog lucenja od strane jajnika, naravno. Bas sam se iznervirala i zabrinula, a moja dr je jos na odmoru do kraja maja, a kontrola je trebala biti pocetkom maja. sad cekam pa da vidim da li se to moze regulisati. a naravno dace me poslati i na proveru hormona sto ce me kostati ko svetog Petra.
znaci nisam jedina sa takvim posledicama na ciklus, znaci da je to ocekivano.
pozdrav i javite sta ste uradile.
Drugo, cini mi se da su mi se i hormoni pokarabusili.
Juce sam ceo dan istrazivala na netu i nasla sam da do poremecaja ciklusa, tj. rada jajnika, moze doci usled bilo kakve operacije u predelu abdomena. takodje moze doci i do promena u nivoima progesterona i estrogena, usled nedovoljnog lucenja od strane jajnika, naravno. Bas sam se iznervirala i zabrinula, a moja dr je jos na odmoru do kraja maja, a kontrola je trebala biti pocetkom maja. sad cekam pa da vidim da li se to moze regulisati. a naravno dace me poslati i na proveru hormona sto ce me kostati ko svetog Petra.
znaci nisam jedina sa takvim posledicama na ciklus, znaci da je to ocekivano.
pozdrav i javite sta ste uradile.
beba02,welcome to the club...sta reci...ja iskreno nisam ocekivala ovako nesto..prvi ciklus posle konizacije mi je bio "maskiran" onim krvarenjem posle operacije tako da otprilike znam kad je poceo i kad se zavrsio..drugi je dosao nesto ranije,"najavljivao" par dana,par dan i trajalo nesto sto je licilo na ciklus,a ovaj treci "najavljuje" vec 5 dana...Jedna moja koleginica je radila konizaciju pre dve godine i od tada joj je normalno da npr.jedan dan kao nesto krene,pa dva dana nista,pa treci opet malo,cetvrti nista,e tek petog kao normalno..Kaze zena ide redovno na kontrole i sve je ok a na takve cikluse se vec navikla...ne znam...Ja planiram da odem na kontrolu cim mi se sad zavrsi ciklus,al da bi se zavrsio mora prvo da pocne,al on nikako da pocneeee...uh.....E devojke,kad vam je ispao koncic??Jeste registrovale to?Veliki pozdrav.....
rossa, bar upravo tako, jedan dan krene, pa sutradan stane, pa opet kao nesto krene, ma uzas. a ja i inace par godina unazad kuburim sa slabijim obimom menzisa.
A to za konce, pa ja ne znam, meni su radili loop, tako da mislim da tu nije bilo usivanja, kao se ne varam, jer mi za konce nista nije receno. A mozda su ti stavili one koji se apsorbuju u epitelu, pa sami nestanu. mislim, ne moraju uvek valjda da idu oni klasicni.
A to za konce, pa ja ne znam, meni su radili loop, tako da mislim da tu nije bilo usivanja, kao se ne varam, jer mi za konce nista nije receno. A mozda su ti stavili one koji se apsorbuju u epitelu, pa sami nestanu. mislim, ne moraju uvek valjda da idu oni klasicni.
e da, a to sto si rekla za krvarenje posle odnosa moze biti da ti nije jos uvek dobro zaraslo, pa da malo povredis grlic, pa predje posle u braon iscedak. Nemam drugacije objasnjenje, to mi deluje logicno. malo jos apstinencije ne bi bilo na odmet, cisto da prodje jos malo vremena.