CIN 3 HGSIL, konizacija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
CIN 3 HGSIL, konizacija
Postovanje, imam par pitanja, pa bi mi znacilo ako bi mi neko pomogao u odgovrima.
Na papa testu mi je odredjena IIIb grupa, nakon cega mi je uradjena biopsija. Rezultati biopsije su CIN III HGSIL Hyperplasia glanduli cervicales portionis vaginalis uteri. Dysplasia epitellii planocellularis portionis vaginalis uteri et epithelii glanduli gr.III
Predlozena mi je konizacija. sve sto sam pronasla o samom postupku sam procitala. Mene interesuje koju vrstu konizacije je najbolje odradaditi?
Da li neko zna kakvi su doktori u bolnici u Somboru i kako rade? Ili pak da se odlucim za prof Segedija koji operise privatno? Svaka iskustva i savet bi mi dobro dosli jer sam jako uplasena i izgubljena.
Hvala vam unapred
Na papa testu mi je odredjena IIIb grupa, nakon cega mi je uradjena biopsija. Rezultati biopsije su CIN III HGSIL Hyperplasia glanduli cervicales portionis vaginalis uteri. Dysplasia epitellii planocellularis portionis vaginalis uteri et epithelii glanduli gr.III
Predlozena mi je konizacija. sve sto sam pronasla o samom postupku sam procitala. Mene interesuje koju vrstu konizacije je najbolje odradaditi?
Da li neko zna kakvi su doktori u bolnici u Somboru i kako rade? Ili pak da se odlucim za prof Segedija koji operise privatno? Svaka iskustva i savet bi mi dobro dosli jer sam jako uplasena i izgubljena.
Hvala vam unapred
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 02, 2008 2:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: CIN 3 HGSIL, konizacija
i ja sam u slicnoj situaciji, pa bi bilo lepo da nas neko posavetuje.
Da li si ti išta odlučila?
Da li si ti išta odlučila?
Da li je ova dijagnoza isto sto i CIS? Sta su tebi rekli?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Nemojte se previše premišljati da ne bude kasno. Konizaciju uradite što pre, jer ako zakasnite... neće valjati...kaputic napisao:Da li je ova dijagnoza isto sto i CIS? Sta su tebi rekli?
Doktore sad ste me uplasili. Nisu mi rekli da je to tako jako hitno, a pitala sam doktore bas tim recima:"da li je hitno" i uvek su mi davali neodredjene odgovore. Mislila sam da operaciju odradim posle svih ovih praznika koji slede, ne znam da li mogu do tada cekati?
Doktore imam jos jedno pitanje: da li je to isto sto i CIS?
-
- Aktivan član
A da vi to odradite pre praznika? Naravno nije problem može to sa sačeka... ali ja ne bih previše oklevao...kaputic napisao:Doktore sad ste me uplasili. Nisu mi rekli da je to tako jako hitno, a pitala sam doktore bas tim recima:"da li je hitno" i uvek su mi davali neodredjene odgovore. Mislila sam da operaciju odradim posle svih ovih praznika koji slede, ne znam da li mogu do tada cekati?
CIS je malo ozbiljniji od CIN III, ali nijedan od njih nije za "čuvanje"...
Čudi me da su tako bili neodređeni...
hvala vam doktore jos jednom.
sta biste mi vi preporucili, koju vrstu konizacije da uradim?
sta biste mi vi preporucili, koju vrstu konizacije da uradim?
imam 31 godinu i nisam radjala...
-
- Aktivan član
Pa baš zbog toga... konizaciju što pre... Postoji milion žena koje su rodile posle konizacije...kaputic napisao:imam 31 godinu i nisam radjala...
P.S. Što se tiče konizacije, da li nožem ili LOOp-om, svejedno... samo da je iskusan i dobar doktor.... i naravno kasnije treba vam dobar patolog koji će da pregleda dobijeni materijal i da pravilno proceni nalaz i odredi da li su ivice u zdravo....
kazete da je bitan dobar hirurg, da li biste mogli da mi preporucite nekog u NS?
Ja sam radila konizaciju 1996g. na onkologiji uSr.kamenici.Radio mi Dr.Novaković koji još uvek tamo radi ali radi i privatno u MC bolnici na Limanu 4 u N.Sadu.Posle urađene konizacijr dobijem patohistološki nalaz dr, donese i kaže da je nalaz pozitivan da za tri nedelje dođem i uradim totalnu husterektomiju.Mora se.Ito naravno uradim .Neću vam uopšte spominjati kako mi je bilo.Doživela sam stres.Ali je posle totalne histerek.nalaz patohist.bio ib,i da vam ne pišem ostatak dijagnoze.Nisam imala nikakvu terapiju.
Hoću da vam samo ovako kratko ukažem koliko je neophodno da uradite odmah konizaciju,tu nema posle praznika i štati ja znam.
Hoću da vam samo ovako kratko ukažem koliko je neophodno da uradite odmah konizaciju,tu nema posle praznika i štati ja znam.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 02, 2008 2:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja sam pitala moju dr i rekla mi je da je to isto.kaputic napisao:Da li je ova dijagnoza isto sto i CIS? Sta su tebi rekli?
evo sta sam na netu pronasla o tome: CIN III obuhvata ranije korišćene termine : displazija teškog stepena i karcinom in situ.
Pozdrav
evo sad sam i ja malo pretrazivala po internetu i na sajtu Instituta u Sremskoj Kamenici pise
Teska displazija a tu spadaju HSIL CIN III zahteva obavezno lecenje. Pocetni karcinom, takozvani karcinom in situ, je ogranicen samo na povrsne celije i ne dopire u dublje slojeve tkiva. Ako se abnormalne celije sire dublje u grlic materice, bolest postaje karcinom grlica.
Dakle to je to. Tek sam sada uplasena i rasejana.
Teska displazija a tu spadaju HSIL CIN III zahteva obavezno lecenje. Pocetni karcinom, takozvani karcinom in situ, je ogranicen samo na povrsne celije i ne dopire u dublje slojeve tkiva. Ako se abnormalne celije sire dublje u grlic materice, bolest postaje karcinom grlica.
Dakle to je to. Tek sam sada uplasena i rasejana.
doktore, kazete mi da je hitno, a sad sam bila u kamenici i raspitala se, pa tamo se mesecima ceka na operacije!
i sta cu sad?
i sta cu sad?
-
- Aktivan član
VAsa "operacija" spada u manje pa bi prema tome trebalo da se i relativno lako zakaže... Da li ste probali da zakažete svoju konizaciju?kaputic napisao:doktore, kazete mi da je hitno, a sad sam bila u kamenici i raspitala se, pa tamo se mesecima ceka na operacije!
i sta cu sad?