ulcerozni kolitis
Re: ulcerozni kolitis
Branislava, ja imam proktitis pa pogledaj moje postove, možda ćeš naći nešto korisno. Ne znam zašto ti je dala steroide, ja sam ih svojevremeno koristio kao klizme ali bez trajnog uspeha. Proktitis je najblaži oblik UK i biće dobro ako ostaneš na tome. Zato ti predlažem da odeš na pregled kod još nekog specijaliste, više očiju bolje vide! Imaš na forumu imena nekih lekara koje mi preporučujemo.
Što se tiče testa intolerancije na hranu, UK nije alergija ali u svakom slučaju treba proveriti da li pored UK postoji još nešto što ne funkcioniše u crevima.
Što se tiče testa intolerancije na hranu, UK nije alergija ali u svakom slučaju treba proveriti da li pored UK postoji još nešto što ne funkcioniše u crevima.
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić
Jovan Dučić
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm
hvala na odgovoru
samo da javim da sam bila kod drugog doktora,rekao je da je terapija potpuno pogresna,salofalk ne djeluje na rektum,a steroidi su prejaki za moju bolest.dao mi je klizme koje koristim.Eto,treba kriticki razmisljati o doktorima,i ako vam se nesto ucini sumnjivo,pravac kod drugog doktora!:)
samo da javim da sam bila kod drugog doktora,rekao je da je terapija potpuno pogresna,salofalk ne djeluje na rektum,a steroidi su prejaki za moju bolest.dao mi je klizme koje koristim.Eto,treba kriticki razmisljati o doktorima,i ako vam se nesto ucini sumnjivo,pravac kod drugog doktora!:)
Na osnovu mog dugogdisnjeg profesionalnog iskustva sa gastroenterolozima raznih orjentacija, nesrazmerno je vece neznanje nego znanje. Eto vam jos jedan AXIOM
To sam vama rekao odmah cim sa video tu glupost koju su vam predlozili. Jednoj internistikinji sam cak i rekao, jer sam bio vidno nervozan i nezadovoljna zbog neazurnosti, da je bezbednije i u interesu pacijenata da ja preuzmem njen mantil. Onda mozete misliti sta taj "lekar" uopste radi u zdravstvu.
branislava napisao:hvala na odgovoru
Dali na desnoj strani moze da boli zucna kesa i slepo crevo? Ili se moze razlikovati?
-
- Aktivan član
koristim ove salofalk klizme 7 dana i stanje se pogorsalo.pre koristenja sam imala samo povremeno krv u stolici,a sad otkad ih koristim,krv je redovna,imam neke grceve i veci broj stolica(4-5).Sta da radim,je li to normalno da ovako deluje?
Nije normalno. Ocito imate reakciju nneku disperzionu komponentu leka, mislim da nije na aminosalicilate. Prekinite sa tim. U apoteci na Zvezdari imate Pentasa (ne 5-ASA, nije isti proizvodjac niti doza) supozitorije od 1g. Najbolje poreko recepta jer su 50% jeftinije, to trazite od lekara da vam propise kao zamenu, jeftinije su sigurtno 2x od klizmi za mesec dana. Uvece nakon praznjenja stavite duboko u rektum jednu pa odmah ispod nje i drugu. Najmanje 6h mora delovati lokalno. Nakon par dana bi se moralo videti poboljsanje i to znacajno. Ako ga nema javite pa cu vam reci kako da napravite steoroidne suspenzije.
-
- Aktivan član
hvala puno na odgovoru:0
Prvi put se javljam i imam jedno pitanje za sve ucesnike ovog foruma.. U mom slucaju nije dijagnostifikovana ova bolest, ustvari, nisam ni bila kod lekara, vec sam pomalo pretrazivala na internetu sta bi moglo da mi fali
te sam tako nabasala na ovo.
Inace, imam 29 godina, a povremene stomacne tegobe imam od kad znam za sebe. Kad sam bila klinka, bila sam i u bolnici, ali lekari nisu nista skontali, a secam se da sam tegobe opisivala kao "vatru u stomaku". Neko mi je nekad rekao da se to mozda desava jer sam temperamentna, pomalo zivac... U proteklih desetak godina te tegobe se javljaju bez nekog konkretnog povoda, iznenada, nema ni odredjene ucestalosti, manifestuju se kao neverovatni grcevi u stomaku, kao da me neko kida u tom delu, a od bola se javi i blaga nesvestica. Sve to traje od 30 sekundi do par minuta i kako iznenada pocne, tako i prestane, kao da nista nije bilo. Sve to nisam uzimala u obzir dok na ovom forumu nisam procitala da su simptomi ili nuspojave i gasovi, koje u poslednje vreme sve cesce imam, ali ne mogu bas uvek da ih se oslobodim, vec kao da izazivaju neko krcanje i napetost u crevima, a i nakon odlaska u wc sam povremeno primecivala par kapljica krvi koje sam povezivala sa mogucom pojavom hemoroida...
Znam da treba da odem kod lekara, ali isto tako znam da ce me oni skinuti sa dnevnog reda ukoliko se sama ne informisem...
Zanima me samo da li je neko od vas imao ovakve simptome i da li bi mogla bolest ovog tipa da bude uzrok svega toga?
Unapred hvala..

Inace, imam 29 godina, a povremene stomacne tegobe imam od kad znam za sebe. Kad sam bila klinka, bila sam i u bolnici, ali lekari nisu nista skontali, a secam se da sam tegobe opisivala kao "vatru u stomaku". Neko mi je nekad rekao da se to mozda desava jer sam temperamentna, pomalo zivac... U proteklih desetak godina te tegobe se javljaju bez nekog konkretnog povoda, iznenada, nema ni odredjene ucestalosti, manifestuju se kao neverovatni grcevi u stomaku, kao da me neko kida u tom delu, a od bola se javi i blaga nesvestica. Sve to traje od 30 sekundi do par minuta i kako iznenada pocne, tako i prestane, kao da nista nije bilo. Sve to nisam uzimala u obzir dok na ovom forumu nisam procitala da su simptomi ili nuspojave i gasovi, koje u poslednje vreme sve cesce imam, ali ne mogu bas uvek da ih se oslobodim, vec kao da izazivaju neko krcanje i napetost u crevima, a i nakon odlaska u wc sam povremeno primecivala par kapljica krvi koje sam povezivala sa mogucom pojavom hemoroida...
Znam da treba da odem kod lekara, ali isto tako znam da ce me oni skinuti sa dnevnog reda ukoliko se sama ne informisem...
Zanima me samo da li je neko od vas imao ovakve simptome i da li bi mogla bolest ovog tipa da bude uzrok svega toga?
Unapred hvala..
Ja sam kao srednjoškolac imao slične grčevite bolove u donjem stomaku. Pojavljivali su se svaki dan,trajali par minuta, savijem se od njih, a onda prođu i kao da ništa nije bilo. Ja sam to tad povezivao sa dijetom koju sam sprovodio - imao sam dosta bubuljica pa mi je jedan lekar rekao da se bubuljice mogu pojaviti kao alergija na životinjske proteine a posebno na one iz mleka i jaja. Zato sam izbacio iz ishrane jaja i mleko, koje sam do tada pio svakodnevno od kako znam za sebe. Rezultat je bio odličan, bubuljice su skoro sasvim nestale. E sad pojavio se taj problem sa stomakom. To me tada nije brinulo, bilo mi je bitno da lepo izgledam, a zanimljivo je da onim danima kada sam trenirao (obično je to bilo trčanje) te bolove nisam imao. Sad kad razmislim iz ove perspektive možda su ti grčevi imali više veze sa napetošću (a sport me je opuštao
) nego sa dijetom, ali nisam sto posto siguran u to. U svakom slučaju ti grčevi su trajali nekoliko meseci, mislim tokom jedne zime, a kada sam na proleće počeo redovno da trčim oni su prestali. Od tada nisam imao nikakve probleme sa stomakom (osim nervoze u stomaku tokom stresnih situacija kojih je, nažalost, bilo mnogo) narednih 6 - 7 godina dok nisam sa 23 godine dobio Ulcerozni Kolitis.
Savetujem ti da hitno odeš na pregled kod nekog dobrog specijaliste, krv u stolici nije ni malo zanemarljiva. Dobro je ako je od hemoroida, ali može da bude nešto mnogo gore.
Javi rezultate!
Pozdrav !!!

Savetujem ti da hitno odeš na pregled kod nekog dobrog specijaliste, krv u stolici nije ni malo zanemarljiva. Dobro je ako je od hemoroida, ali može da bude nešto mnogo gore.
Javi rezultate!
Pozdrav !!!
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić
Jovan Dučić
Hvala ti puno, zakazujem kod lekara sto pre..
Pozdrav
Pozdrav
-
- Aktivan član
Cao narode
Nadam se da se svi dobro drzite i da se borite sa mrskim neprijateljem:)
Ja sam imala neki napad kad sam prestala da koristim one salofalk klizme(od njih mi je i postalo gore) tako da sam ponovo bila na kolonoskopiji,kao imam neke promjene koje lice na amebe,pa su mi dali metrozol ,koji sam pila 15 dana.CIni mi se da mi se od njega poboljsalo,sad je stanje sasvim normalno ,nemam nikakvih simptoma.Dali su mi da pijem salofalk jos 3 mj,pa na kontrolu,mada mislim da mi on nista ne pomaze , jer i pre kad sam ga pila nisam imala nikakvog poboljsanja!
Inace lekar mi je rekao da jedem sve,a ja evo ne osecam da mi nesto skodi!
Nadam se da se svi dobro drzite i da se borite sa mrskim neprijateljem:)
Ja sam imala neki napad kad sam prestala da koristim one salofalk klizme(od njih mi je i postalo gore) tako da sam ponovo bila na kolonoskopiji,kao imam neke promjene koje lice na amebe,pa su mi dali metrozol ,koji sam pila 15 dana.CIni mi se da mi se od njega poboljsalo,sad je stanje sasvim normalno ,nemam nikakvih simptoma.Dali su mi da pijem salofalk jos 3 mj,pa na kontrolu,mada mislim da mi on nista ne pomaze , jer i pre kad sam ga pila nisam imala nikakvog poboljsanja!
Inace lekar mi je rekao da jedem sve,a ja evo ne osecam da mi nesto skodi!
Postoji nesto bolje od aminisalicilata (5ASA) koje daje jaci efekat, nema nuspojava (ako niste alergicni na pojedine podkomponente, to cete sami morati da proverite, ali je vrlo retko) a pride i koristi organizmu na nekoliko indirektnih nacina. Utice na ceo trakt, gastritis, ileitis i kolitis. Uz jedno 10x nizu cenu za mesec dana od Asacol, Salofalk, Pentasa lekova. Jos par ljudi koristi cajnu mesavinu koju sam im predlozio i pokusavam da nadjem optimalnu formulaciju (experimentalno) koja se bazira na biljkama, a sve sam odradio nakon citanja i kombinovanja velebilja sa antiinflamatorni organskim jedinjenjima koja postoje u biljkama a da pritom forma bude gotovo banalna a ipak bolja od lekova koje nam lekari daju. Uskoro cu moci da potvrdim nesto vise, pa ko zeli moze da pokusa. Za sada su rezlutati u 2 navrata obecavajuci ali ovo je samo preliminarno...nakon par meseci znacu na cemu sam. Ovo deluje samo na upalne oblike ali ne i na stenozantne.
Sve najbolje!
Sve najbolje!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 13, 2007 4:29 pm
Hteo bih i ja da se ukljucim u eksperiment.
-
- Aktivan član
I ja!!!:)