Mokraća je ok, zbog stroge dijete mi je u početku broj ketona povećan, međutim, u ishranu sam uveo plazma keks i voće, tako da je to dovedeno na normalu. Briseve grla i nosa nisam radio. Gastroentrolog i dalje nije 100 posto siguran da je Kron u pitanju. Njen stav je "daj da ti ja uradim kolonoskopiju, pa da eliminišemo Korna iz igre". Kaže da je dobro što CRP opada, ali nije dobro što to ide sporo.
U suštini, ja se u zadnje vreme osećam dosta bolje, tipa mogu dosta da pešačim, da učim i po 8 sati dnevno bez prestanka - u suštini funkcionišem normalno kao da nisam bolestan. To mi je u suštini i najbitnije, jer sa 24 godine, ne želim sebe da zatvaram i sažaljevam. Već sam doneo odluku da se, čak i da imam Krona, trudim da živim normalno, da se što bolje osećam, i naravno, da se ponašam disciplinovano prema svom zdravlju, što sam do sada zanemarivao (noćno učenje, neispavanost, pljeskavice, koka kola po dva litra dnevno i bez fizičke aktivnosti).
Što se kilograma tiče, (aj malo da se našalim

) efekat je dobar, ali je razlog loš. Bio sam debeo (86 kg) a sada sam to doveo u red (66 kg i skoro ravan stomak), jedino što sam uz to izgubio i mišićnu masu, koju želim da nadoknadim. Meni je tih 66 kg negde mera, jer 4/5 svog života bio mršav, a onda sam se naglo ugojio.