Sta bih mogla od vitamina?
I sta bih trebala od hrane da izbegavam?
Cini mi se da mi kafa uzburka stomak. A bez nje ne mogu ni dan.

И? Шта кажу, да си здрав?Navuhodonosor napisao:Uradio sam kolonoskopiju, ipak nemam upalnu bolest creva.U nalazu piše "sluznica glatka, sjajna, bez patomorfoloških promena" i za rektum i sigmoidni kolon i descendentni kolon i transvezalni kolon i ascedentni kolon i cekum. Do ileuma valjda nisu uspeli da dođu i piše još da mi je sigmoidni kolon spastičan.
Ако нема крви у столици и нема пролива већ је столица нормална, тешко да може бити упала црева у питању.frozen__sun napisao:Jel moze postojati sumnja na neku upalnu bolest crijeva zbog gubitka na težini ukoliko nema krvi u stolici vidljivo na oko te nema proliva??
Ako sumnjaš na upalnu bolest creva, uvek možeš da odradiš fekalni kaprotektin - većina laboratorija to radi i to košta oko 4000-4500 dinara, rečeno mi je da je to dosta senzitivan (tačan) marker upalne bolesti creva.frozen__sun napisao:Jel moze postojati sumnja na neku upalnu bolest crijeva zbog gubitka na težini ukoliko nema krvi u stolici vidljivo na oko te nema proliva??
U principu, da. Mada tek treba sa nalazom da odem kod gastroenterologa i imam intestinalnu (crevnu) kandidijazu i dispepsiju (nesvarljivos hrane), povremenu flatulenciju (gasove) i krčanje u stomaku. Videćemo šta je uzrok tome.aaaca napisao:И? Шта кажу, да си здрав?Navuhodonosor napisao:Uradio sam kolonoskopiju, ipak nemam upalnu bolest creva.U nalazu piše "sluznica glatka, sjajna, bez patomorfoloških promena" i za rektum i sigmoidni kolon i descendentni kolon i transvezalni kolon i ascedentni kolon i cekum. Do ileuma valjda nisu uspeli da dođu i piše još da mi je sigmoidni kolon spastičan.