Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Rastvara se u tankom crevu 

Stvarno? ja sam celo vreme mislila da u debelom crevu...Dea napisao:Rastvara se u tankom crevu
Budenofalk je isto kao i Budosan,zar ne? samo drugi proizvodjac...e vidite njega sam pio tri meseca, i malo je pomogao...
ovaj pronizon jeste grozan,imam grceve,naduvan sam,bubuljice,nervoza...al radi posao..
povracanje je prestalo,pocele kile dolaziti....
izdrzacu jos malo...sta da kazem..nee volim ni Ja sto uopste pijem lekove,a ne ovaj otrov.al dosta brate propalo mi prolece i leto...hocu da zivim ponovo "normalno"....uff kako je to lepo kad se cuje
na nasu zalost
ovaj pronizon jeste grozan,imam grceve,naduvan sam,bubuljice,nervoza...al radi posao..
povracanje je prestalo,pocele kile dolaziti....
izdrzacu jos malo...sta da kazem..nee volim ni Ja sto uopste pijem lekove,a ne ovaj otrov.al dosta brate propalo mi prolece i leto...hocu da zivim ponovo "normalno"....uff kako je to lepo kad se cuje

eee Pancho ti si ga baš nagrabusio...biće dobro,mora da se smiri od ovog pronizona
Ja ga uopšte ne volim ali kad se mora onda izdrži čovek.Budenofalk je isto što i Budosan ali se rastvara u crevima ne daje takve nuspojave kao pronizon bar ja nisam bila otečena i te stvari... malo je podnošljiviji..
E meni piše na nalazu ovo ako može neko da mi prevede taj drugi red
Dg:
Mb Crohn
Hemicolectomia I dex facta aa VII ? ( šta ovo znači)
Fissura ani
IBS
Inače sam sva nikakva dali ovo vreme ili šta ali meni nije dobro i nije.. nadujem se do uveče kao trudnica..apetit ništa ako i pojedem nešto kao da sam pojela Nindžu sve me bode ..boli ...20 puta u wc kao vrabac važno da idem ..muka mi od svega

E meni piše na nalazu ovo ako može neko da mi prevede taj drugi red
Dg:
Mb Crohn
Hemicolectomia I dex facta aa VII ? ( šta ovo znači)
Fissura ani
IBS
Inače sam sva nikakva dali ovo vreme ili šta ali meni nije dobro i nije.. nadujem se do uveče kao trudnica..apetit ništa ako i pojedem nešto kao da sam pojela Nindžu sve me bode ..boli ...20 puta u wc kao vrabac važno da idem ..muka mi od svega

Da li si imala operaciju debelog creva ili ti je zakazana? Hemicolectomy treba da znači operaciju dela debelog creva?! Možda i grešim. Uvek je najbolje za tumačenje pitati onoga ko je pisao nalaz.Stejsi napisao:Hemicolectomia I dex facta aa VII ? ( šta ovo znači)
Imala sam Nataša skraćenje debelog i dela tankog creva pre 7 godina ..a pitala sam dr ali eto on malo škrt na rečima ..napisana mi terapija i to je to ali pitam jer se ne osećam dobro..pisala sam gore..ja dve godine nikakva .. i sve mislim da mi se to sve vraća jer nije normalno ovo moje stanje nikako posle operacije sam se ovako osećala i pre nje...Nataš@ napisao:Da li si imala operaciju debelog creva ili ti je zakazana? Hemicolectomy treba da znači operaciju dela debelog creva?! Možda i grešim. Uvek je najbolje za tumačenje pitati onoga ko je pisao nalaz.Stejsi napisao:Hemicolectomia I dex facta aa VII ? ( šta ovo znači)
nadero sam ga i to bio kao zuti...
otisao sam u bolnicu na preglede,i tamo imao napad,i hitno prebacen na hirurgiju,gde su mi cvaknuli 1.2 tankog creva,i izveli kolostomu....
posle 10 dana osecam se odlicno,nema bolova,osim male kesice nemam uopste osecaj da se sve to izdesavalo
sad mi ostaje da se oporavljam,i polako papam sto stigne pod sake...
kolostoma je privremena,sto mi mnogo znaci,ostavljana je da se debelo crevo odmori i obnovi...a na meni je da sad uzivam u blagodetima normalnog bezbolnog zivota...
i posle 7 godina pojeo sam bananu,pre sam umirao od nje,sad
mmmm njam,njam
otisao sam u bolnicu na preglede,i tamo imao napad,i hitno prebacen na hirurgiju,gde su mi cvaknuli 1.2 tankog creva,i izveli kolostomu....
posle 10 dana osecam se odlicno,nema bolova,osim male kesice nemam uopste osecaj da se sve to izdesavalo
sad mi ostaje da se oporavljam,i polako papam sto stigne pod sake...
kolostoma je privremena,sto mi mnogo znaci,ostavljana je da se debelo crevo odmori i obnovi...a na meni je da sad uzivam u blagodetima normalnog bezbolnog zivota...
i posle 7 godina pojeo sam bananu,pre sam umirao od nje,sad

A kad su rekli da će ti sastaviti creva?

veruj mi,nisam se pokajao za operaciju
cak mi ni kesica ne predstavlja problem...
za par meseci,mada je kod mene bipolarna kolostoma,znaci nesto ide u stomu,a nesto i dole,kako su to izveli ne znam...
operaciju sam dobro podneo,prakticno treci dan od operacije sam setao i da nije bilo onih sondi i katetera,dren pogotovo,ne bi ni znao da su me otvarali
sad gledam da podignem kilazu,i da ojacam organizam
i tako....muka jeste..al sta da vam pricam,stenoze su cudo...zlo
cak mi ni kesica ne predstavlja problem...
za par meseci,mada je kod mene bipolarna kolostoma,znaci nesto ide u stomu,a nesto i dole,kako su to izveli ne znam...
operaciju sam dobro podneo,prakticno treci dan od operacije sam setao i da nije bilo onih sondi i katetera,dren pogotovo,ne bi ni znao da su me otvarali
sad gledam da podignem kilazu,i da ojacam organizam
i tako....muka jeste..al sta da vam pricam,stenoze su cudo...zlo
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Bogme Panco ja se na tvom mestu ne bi radovala. 1,2m tankog creva je mnogo. Meni je dr rekao da do 40cm tanko crevo radi normalno, ako je vise od toga nema vise normalne absorcije iz hrane, sto znaci krecu sve ostale bolestine..... Ja zbog toga i oklevam da idem na drugu operaciju jer mi vec fali 20cm. Nisam ti ovo napisala da te plasim, ali mozda ti to niko nije rekao....
uh evo i mene.ja sam vecc pola godine bez terapije i nije strasno da nisam cesto naduvena.jedino me da nadutost ubija.ja popijem ponekad flobian i pomaze mi odlican je ni stolica ni nadutosti a imam stenozu na debelom crijevu neprolaznu za aparat.e sad imam i jos jednu vijest.prije 3 dana sam saznala da sam trudna mojoj sreci nije bilo kraja ali me sad po malo i brine ta situacija jer mi je stenoza na mjesto koje ce beba sigurno pritiskati.posle toga idem na operaciju samo ako sve dobro prodje jer me strah jedino pucanja crijeva a ostalo sto se mene tice sa stenozom bih mogla zivjeti.jedem non stop i ne biram hranu ali sad se vec moram paziti zbog bebice.nadam se da ce sve dobro proci.zalosno je sto se moja trudnoca vodi kao visoko rizicna a ja moram na posao ici jer bih u suprotnom dobila otkaz.ugovor mi prave na 3 mjeseca kako ne bih mogla otici na trudnicko ali eto bar mi je radno vrijeme 3 sata a vikend slobodan i raspusti ljetnji i zimski.zelim vam sve najbolje i pozitivno mislite dok god mozete.
pa ne znam sta da kazem,oko tih bolestina
al moralo je tako biti,jer su mi se creva bukvalno zapetljala pa su izvadili cvor a ne sekli stenoze...
sad koliko fali,i da li ce biti problema ne znam,nwe bih nagadjao nesto
nit hocu da se opterecujem time,ostaje da kucnem u drvo i nadam se najboljem
al moralo je tako biti,jer su mi se creva bukvalno zapetljala pa su izvadili cvor a ne sekli stenoze...
sad koliko fali,i da li ce biti problema ne znam,nwe bih nagadjao nesto
nit hocu da se opterecujem time,ostaje da kucnem u drvo i nadam se najboljem
uh bože Pancho
kad slušam Deanu ima pravo ali kad se mora onda nema drugog izlaza...Čuvaj se ..misli pozitivno... mora da bude dobro.
Milice jako sam srećna zbog tebe i bebice ali i jako zabrinuta pogotovo kad sam pročitala da u visokorizičnoj trudnoći ti moraš da radiš ..strašno gde im je duša
ostavi sve sad samo gledaj sebe i bebicu to je najvažnije sad nakupi snage ..kilažu jer neznam kako ćeš kad bebica bude vršila pritisak na taj oboleli deo..Deana ti u ovome može najviše pomoći.
Ja sam isto..malaksala ..naduvenost..proliv..zatvor ..pa fisura bolna pa u krug...totalno off

Milice jako sam srećna zbog tebe i bebice ali i jako zabrinuta pogotovo kad sam pročitala da u visokorizičnoj trudnoći ti moraš da radiš ..strašno gde im je duša

Ja sam isto..malaksala ..naduvenost..proliv..zatvor ..pa fisura bolna pa u krug...totalno off

uh bože Pancho
kad slušam Deanu ima pravo ali kad se mora onda nema drugog izlaza...Čuvaj se ..misli pozitivno... mora da bude dobro.
ostavi sve sad samo gledaj sebe i bebicu to je najvažnije sad nakupi snage ..kilažu jer neznam kako ćeš kad bebica bude vršila pritisak na taj oboleli deo..Deana ti u ovome može najviše pomoći.

daleko bilo da sam sretan sto imam kesicu,i rez preko stomaka
al kad uporedim moje stanje,i muke poslednjih 10 godina,poslednjih godinu dana da ne pricam...
tone tableta popijenih,bacenih para,i upropastenog socijalnog zivota
sad dobio sam 10kg za mesec dan,da da ne poveruje covek,sto bi rekao jedan poznanik koji me video "sad licis na zivog coveka",dobio si "svezinu u licu"
da se ujutru probudim bez bolova
jedem svu hranu bez bojazni da ce me stomak zaboleti,povratiti,dobiti proliv,imati grceve
i uz to nisam na pronizonu,budosanu,i ostalim otrovima
kad sve to izvagam,zalim sto se ranije nisam operisao,verujte...
uzdam se u to da ce za par godina hirurgija napredovati
i da ce se sve raditi laporaskopski i stenoze ne prestavljati bauk..
naravno krona imam i imacu ga...al veliki kamen sam skinuo sa pleca...
al kad uporedim moje stanje,i muke poslednjih 10 godina,poslednjih godinu dana da ne pricam...
tone tableta popijenih,bacenih para,i upropastenog socijalnog zivota
sad dobio sam 10kg za mesec dan,da da ne poveruje covek,sto bi rekao jedan poznanik koji me video "sad licis na zivog coveka",dobio si "svezinu u licu"
da se ujutru probudim bez bolova
jedem svu hranu bez bojazni da ce me stomak zaboleti,povratiti,dobiti proliv,imati grceve
i uz to nisam na pronizonu,budosanu,i ostalim otrovima
kad sve to izvagam,zalim sto se ranije nisam operisao,verujte...
uzdam se u to da ce za par godina hirurgija napredovati
i da ce se sve raditi laporaskopski i stenoze ne prestavljati bauk..
naravno krona imam i imacu ga...al veliki kamen sam skinuo sa pleca...