pecenje u crevima,POMOC!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

nele801
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 18, 2013 12:33 pm

pecenje u crevima,POMOC!

Post od nele801 »

Nekoliko godina imam problem sa izuzetno jako povisenom zeludacnom kiselinom.Radio sam 3 puta gastroskopiju i nadjene su upale duodenuma,zeluca i jednjaka umerenog stupnja.Moje pitanje za nekog od lekara ili drugih ucesnika foruma sa slicnim iskustvima je zbog cega mene kiselina pece i u crevima,u vidu zarenja,probadanja,posebno kada je jaka.Moj lekar kaze da je to cudno, jer zuc luci veliku kolicinu alkalija,koji neutralisu kiselinu pre nego sto stigne u creva.To je razlog sto me moje stanje sve vise zabrinjava.Zarenje i pecenje u crevima je mnogo,mnogo neugodnije od gorusice koja je uglavnom samo neprijatna.Unapred hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: pecenje u crevima,POMOC!

Post od aa_aca »

Имао сам гадних проблема док сам јео куповни хлеб. Од када ми моје женче прави обичан хлеб од белога брашна, квасца, соли и воде, немам проблема.

Ко зна шта једеш па ти изазива проблеме.

Препоручио бих ти неку дијету за алкализацију организма. Прочитај књигу "Алкализуј се или умри" и види шта препоручују. Погледај и на мом сајту шта сам пронашао и писао на темама Тумор и Кандида.

Шта иначе једеш и пијеш? Шта користиш када те тако пече стомак?
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Cinjenica je da sam se prilicno nezdravo hranio.Mnogo slatkisa,peciva,kafe,koka kole i sl.Naravno posle ovih tegoba sam se opametio i trudim se da izbegavam hranu koja provocira kiselinu.Pijem lek kontrolok po 20mg ujutru i uvece,ali i preko lekova se unosom neke hrane ili kada sam pod stresom nenormalno luci kiselina.Ne sporim ulogu ishrane u resavanju ovih tegoba,ali bih voleo da cujem nekog lekara ili nekog sa slicnim iskustvima pecenja od jezika do creva.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можеш да пробаш са домаћим кефиром.
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Niko od strucnjaka nema komentar?...Neverovatno,cak i kad i google ukucam ...pecenje u crevima...ne pojavljuje se nista konkretno.Katastrofa..
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Kiselina se pogorsala,ceo stomak i grlo mi gore.Postoji li neki efikasniji lek od kontroloka?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Киселину најбоље убијаш воденим раствором соде бикарбоне: кашичица на пола чаше воде и добро размутиш па попијеш. На дуже стазе мислим да то није добро решење. Привремено је најбоље.

Мораш да нађеш узрок толиког лучења киселине. Ипак прочитај књигу "Алкализуј се или умри". Вероватно си лошом храном скроз пореметио систем варења хране.
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Ima li lekara na ovom forumu?
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Jel moguce da nema nikog strucnog na forumu,da mi odgovori na pitanje,zasto mi kiselina radi u crevima?Izuzetno je jaka,napravice mi neko zlo, **** joj pas mater.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am

Post od Princess Krofna »

Nele, zdravo. Ako zelis sam da se lecis moj ti je savet da pomognes svom organizmu u stvaranju alkalija tako sto ces piti limunadu bez secera, jesti pomorandze, kivi, jabuke, piti puno vode. Ako ipak zelis strucno misljenje onda skokni opet do lekara.
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Snajka,kada bih na ovu kiselinu dodao jos limunadu i pomorandze kiselina bi me prepolovila.Ali ako se oporavim,rado cu smazati jednu princes krofnu :D
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Nele, mnogo si simpa. Bas se slatko nasmejah. Volim brate ljude koji zbijaju sale i kad crkavaju od muke.
A sad malo o tvom problemu. Iz tvoje zgranutosti na samu pomisao na limun tj na kiselu hranu zakljucujem da si upravo tom svojom predrasudom poremetio sistem organa za varenje. Zato sto te muci kiselina pretpostavio si da treba da izbegavas sve sto je kiselo, a to je upravo suprotno od ispravnog. Kisela hrana izaziva stvaranje alkalija u organizmu, koje su neophodne da neutralizuju kiselinu koju je proizveo tvoj organizam da bi svario nekiselu hranu koju unosis. Sto vise nekisele hrane = vise kiseline se stvara, i onda imas bolove.
I pij puno vode. Kad cujes kako ti se mucka u stomaku dok hodas, jos jednu casu popij i onda je dosta, do prvog praznjenja, pa onda opet. :)
Hajde reci mi da sam te ovako na brzaka ubedila da me poslusas :-)
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Hajde uradicu tako..nijedna zena me do sada tako brzo nije ubedila u nesto :) ..ako bude kontra efekat,stavicu te na spisak zena koje su mi napravile problem u zivotu :)
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Neces pogresiti. A kad si vec odlucio da pokusas, odvoj ceo dan danas za eksperiment. Jedi samo voce i povrce, a izbaci hleb, meso, mleko, jaja, alkohol, kafu, duvan, koka kolu. Napravi ogromnu ciniju kupus salate i jedi kad god bi nesto gricnuo. I pij vode i kad ti se ne pije, iz najvece case koju nadjes u kuci.
Aj pa javi da l sam na listi za odstrel ili od sad obozavas princes krofne. :-)
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Odgovori