pecenje u crevima,POMOC!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: pecenje u crevima,POMOC!

Post od aa_aca »

Или да се бациш на спорт: пре подне пливање, после подне теретана и предвече трчање. И тако сваки дан. Мислим да би то дало резултате. :D Ето, као ја.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am

Post od Princess Krofna »

Plivanje cvrc, to sam praktikovala do prosle godine svakodnevno, a onda se preselila. Trcanje cvrc, ne volem. E jedino teretanu volem, i sad sam na orbiju svako jutro po sat vremena, i svih sat vremena merkam one ostale sprave i sve kao posle cu i na njih redom, al nekako uvek uspem da i za njih nadjem izgovor.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Видиш како ја могу. Пре подне пливам по интернету, после подне сам у теретани хране, а предвече трчим у кревет. :D
nele801
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 18, 2013 12:33 pm

Post od nele801 »

Ja sam dugo bio u emotivnoj vezi sa friziderom..sada ce na zalost ta ljubav morati da bude platonska :) Sta je tebe Aco navelo da se toliko udubis u tu problematiku?..mene je i princes krofnu je muka naterala...a tebe?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Извини Неле, не знам на коју проблематику мислиш. После пар сати на форуму више не знам ко је шта рекао, па ни ја. :-?
nele801
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 18, 2013 12:33 pm

Post od nele801 »

problematiku ishrane
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Читава мрежа узрока. Проблем са желуцем тј. варењем хране, вишак килаже (не могу толико мало да једем колико могу пуно да седим), све више затрована храна и вода, разни спољни узроци који могу да се реше правилном исхраном (стрес, нервоза), проблеми људи из моје непосредне околине и вероватно има још нешто чега се сада не сећам. Ако скокнеш на мој сајт видећеш још којечега. :D
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Aco, kazi sta te je nateralo, lepo te covek pita. Evo i ja da dovrsim pricu - nisam hipohondar, naprotiv, sve sto me snadje sama lecim a dosada me nista ozbiljno nije snaslo, ali reagujem na najmanji znak svog tela, pa sam tako npr izbacila slatkise kad mi se desilo da me posle dobrih slatkih porcija pojedenih tokom dana u toku noci probudi utrnula ruka, ali nekako neprirodno utrnula, pa onda napravim pauzu sa slatkisima pa ponovo navalim i posle par dana opet trne ruka. E, rekoh, neces. I onda se bacim na proteine a uh izbacim skroz, ni hleba, ni pasulja, ni jabuke, n.i.s.t.a. Samo salate, jaja, meso, riba, limun, voda. I tako nedelju dana, proslog leta i sa 68kg sidjem na 63. E onda mi se dopadne nova linija pa resim da sidjem na otprilike idealnih 57-8, na moju visinu 165cm.(btw, bila sam 168, kude su 3?? matorim, covece.) A jos da napomenem da mi je i koza postala nekako lepsa, a bubuljice nigde cak ni u pmsu. U medjuvremenu prelistam malo o zdravoj hrani, Acin sajt je vrlo koristan, sve pohvale, i ona knjizica sa apokalipticnim naslovom nije losa mada sto rece Nele ne treba preterivati, a vec godinama iscitavam ponovo i ponovo i opet ispocetka Bibliju optimalne ishrane, preporucujem, vrrlo dobar odlican 4+, imam je vec 10tak godina tj od prve trudnoce. Elem, sad imam neku otprilike ok kilazu, 59kg, ali kontam da moram da pazim sta jedem jer ne zelim da hranim eventualne tumore niti da dobijem dijabetes. A vezbe moram da radim jer mi se cini da izgledam nekako otromboljeno, a i krsta me zeznu s vremena na vreme, desilo mi se do sada 2 puta u razmaku od po par godina da se ukocim i ne mogu da mrdnem citavih 24 sata, jednom secam se podignem dete iz kade i ostanem u tom polozaju, padnem dole i ni makac, muz me bukvalno dovukao do kreveta, i lekari nista, ono, kao, proci ce, moras da se cuvas, i ja onda ukapiram da je mnooogo bolje spreciti no leciti, jer lekare boli d.pe, ljudi oko tebe te sazaljivo gledaju ali opet im nije pravo sto ih zoves npr da bi oterali muvu iz sobe jer ti ne mozes da mrdnes rukom... uzas, nedobog nikom, zato, pamet u vugla, kad dizes tesko savij noge u kolenima, i mrs u teretanu lenstino! Eto, ako sam nesto slucajno zaboravila, pitajte dok me jos drzi ova verbalna dijareja :lol:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Princess Krofna napisao:Aco, kazi sta te je nateralo, lepo te covek pita. ...........
Па написао сам шта ме је натерало: проблем са желуцем, вишак килаже, затрована храна и вода, стрес, нервоза... Да ли да образлажем сваку ставку појединачно?
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Pa dobro ne moras sad kad si u mrzime fazi, al ako te uhvati verbalna dijareja ko mene malopre obavezno prvo dodji ovde. :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја мислио да је оно довољно, али добро кад си навалила.

Имао сам проблеме са варењем у смислу дуготрајног варења јела, тежине и печења у стомаку после јела и чак осећаја као да ми је песак у једњаку. Једва сам провалио да је у питању хлеб. Уствари није хлеб као хлеб, него којекакви адитиви које додају у њих. Када једем обичан домаћи хлеб, направљен од белога пшеничног брашна, квасца, соли и воде - немам никаквих проблема. Онда имам проблема када једем по неким ресторанима као што је мој у фирми и слични "домаћи" ресторани који користе намирнице Џ квалитета. Тако сам био принуђен да исхрану прилично редукујем. Мој желудац је постао одличан детектор квалитета хране и пића. Не знам колико је то добро и размишљам да ли је толика осетљивост последица нечега скривеног. Можда имам мањак киселине па не могу да сварим смеће? А одакле онда она појава печења у желуцу ако нема довољно киселине? Није ми баш јасно. :-?

Килажу никако не могу да скинем, али и ту сам коначно сазнао шта је проблем. Не крећем се уопште. Не могу толико мало да једем, колико могу пуно да седим, рекох ја. :D Тражећи решење за килажу, налетео сам на кефир. Ево, можда коначно помогне онај твој мед. :D

Затрована храна и вода се појавила као нуспојава решавања проблема са варењем. Онда сам почео да читам, распитујем се и ето.

Стрес не може да се избегне, али узимање довољно квалитетног магнезијума помаже срцу да остане читаво - до одређене границе. Такође помаже довољна количина чисте воде због детоксикације. Има већ годину дана како се наливам кефиром који између осталих добрих ефеката има такође детоксикацију организма. Такође, гвожђе је веома важно због преноса кисеоника до срца.

Због стреса исто као и дуготрајног седења, долази до блокаде мишића раменог појаса због чега се смањује доток крви у мозак и организам диже крвни притисак. И то ме стрефило и решио сам проблем одговарајућом вежбом. Нема везе са храном али ето. И проблем са мишићима између лопатица изазива несвестице, аритмије, па чак и атрофију срца.

Проблем са кожом лица који нико не може да реши, навео ме је да мерим киселост зноја - јер су оштећења деловала као опекотине. Онда сам наишао на проблем киселости организма и ОНУ књигу. Онда дође Симонцини и тако се грудва снега, која је већ постала прилично велика громада, котрља и повећава. Не види се крај.

Задовољна? :P
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Uuu pa ja mislim da ni tvoj lekar ne bi bolje objasnio :P Ali ja ipak imam nesto da pitam :lol:
Da li si probao onu dijetu iz mog iskustva, onu bez secera? Provereno radi. Za nedelju dana 5kg ali posle mora da se pravi pauza.
Med uvece izgleda stvarno deluje, i eto ti bi mogao da ga ukombinujes sa ovom dijetom, po logici stvari trebalo bi da pomogne, i dijeti i organizmu da podnese odsustvo glavnog goriva, a i jetri da ne bude bas toolko sokirana. Probaj 5 dana bez ikakvih uh i 1 kasikom meda pred spavanje, pa onda 10 dana sa zdravim uh i medom pred spavanje. Sta mislis? To bi istovremeno trebalo da sredi i kozu lica, meni jeste.
Sto se pritiska tice, tu ne mogu nista da ti preporucim osim belog luka :-) Kod nekih je tu u pitanju zastoj vode pa im se preporucuju diuretici, ne znam kako stojis s krastavcima i cajem od persuna, ali stonojavolemdakazem ne moze da skodi, probaj.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Драга моја Крофнице, ја дневно поједем рецимо две кашичице шећера, можда три (једну у нес кафи и другу кроз црну чоколаду). Е баш да их не избацим. :P

Мени је притисак сада у реду. Узрок је била блокада мишића раменог појаса - због дуготрајног седења. Када их редовно опуштам, све је у реду.

Диуретике треба избегавати јер то је веома лош начин снижавања крвног притиска. Треба наћи узрок повишеног притиска, а не лечити сам симптом који је у овом случају висок притисак. 8)

Мед иде, наравно. Тек је прошло пар дана (око 0,3kg мање). Видећемо још.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

A ne mislim ja samo na beli secer, vec na ugljene hidrate u kompletu, znaci, nista krompir, pirinac, psenica, kukuruz, pasulj, grasak, cokolada, slatkisi, slanisi, kafa, sokovi, alkohol, voce, mesne preradjevine, kremasti sirevi, ili mozda je jednostavnije da ti napisem sta se jede :D samo meso, riba, jaja, salate bez onih preliva, od voca samo limun od pica samo voda, caj. I tako pet dana. E na tu dijetu sam mislila da dodas kasiku meda uvece.
A sta imas protiv diuretika, kazi da i mi znamo. :) Meni oni jako prijaju, a imam nizi pritisak, i nije mi nista.
A med radi znaci i kod tebe? Tako je i meni bilo, sve po 150-200gr dnevno.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Баш ти хвала на савету. :-? Хоћеш да умрем од толико меса и рибе? Фуј!

Диуретици избацују много минерала - превише. Веома је опасно и не играј се. Одоше и калцијум и калијум и натријум и магнезијум. И шта остане? Остеопороза, грчеви у мишићима, низак притисак и аритмије...

За закључак о утицају вечерњег меда на килажу ћу сачекати коју недељу. :D
Odgovori