pecenje u crevima,POMOC!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

nele801
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 18, 2013 12:33 pm

Re: pecenje u crevima,POMOC!

Post od nele801 »

Nisi prva koja mi preporucuje tu knjigu...Sigurno da je ishrana veoma bitna zdravlje,ali 90 posto ljudi se hrani nezdravo,pa nemaju svi probleme.Ja pre mislim da su to preporuke za zdrave ljude kao preventiva.Ne moze se kiselo na upaljen zeludac,tu je cir zagarantovan.I da je u tim preporukama sve 100 posto tacno,to je sigurno proces oporavka koji traje mesecima ako ne i godinama.Meni treba resenje urgentno.Imao sam slican problem dok sam studirao,3 godine sam se zlopatio sa tim.Pomogao mi je lek nexium,za koga kazu da je najbolj.Vec sam ga kupio,samo cu se prvo konsultovati sa lekarom.Kontrolok mi ne pomaze.Nisam ja jedini koga muci kiselina,ali kada sam lekaru rekao da me ona muci i u crevima,malo me je cudno pogledao.Navodno,zuc luci toliko alkalija da ih u crevima potpuno neutralise.Cak i kada guglam...pecenje u crevima..zarenje u crevima...ne izlazi mi nista konkretno.Zato sam se i javio na ovaj forum,da vidim ima li neko slicno iskustvo ili objasnjenje.Ovde mi preporucuju samo neke knjige.Hvala vam i na tome,ali ja sam svoje knjige procitao.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am

Post od Princess Krofna »

Ja tebe Nele potpuno razumem. Isto kao i tebi, kad me nesto boli najmanje zelim da mi neko popuje o tome gde sam pogresila pa sam sama sebe dovela u tu situaciju. Ali meni nije bila namera da ti greske nabijam na nos, vec da ti pomognem da uklonis uzrok a posledica ce sama po sebi nestati. Mogu da ti pricam i o mojim stomacnim problemima tokom studija, tacnije tokom celog skolovanja, pa o svim ljudima iz mog okruzenja koji slicnu muku muce, ali to tebi nece otkloniti problem. Jeste, svi mi nezdravo zivimo itd itd ali tebi ne preostaje nista drugo nego da pokusas da sebi nadjes odgovarajucu kombinaciju u ishrani jer ti je najbitnije da problem nestane, pa makar zbog toga morao da vise nikad ne okusis npr kokakolu. Ja lekove ne mogu da ti preporucim, nisam lekar, ali mogu prijateljski da te saslusam i da ti preporucim nesto iz svog iskustva. Eto, ja ne pijem gazirane, tj nikakve sokove, batalila sam cigare, u fazi sam odvikavanja od hleba i slatkisa. I znas da me u poslednjih 10 godina mozda 10 puta zaboleo zeludac. A ranije je to bila moja svakodnevica. Nema lakog nacina, znas kako kazu, kad ide suvise lako proveri da mozda ne ide nizbrdo :-) nego prelistaj ti malo ovu knjizicu u Pdf-u, ne moras celu, samo prvih 20tak strana, tu je sustina. Prosto da ti bude jasnije kako funkcionise hemija u organizmu.
I nasmej se malo, bogamupoljubim, sta si se tu smrko ko neka seka persa. :-)
pivljanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 10:17 am

Post od pivljanin »

Idi kod nekog dobrog gastroenterologa. Ovako možemo samo da nagađamo.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Е Крофнице, ја таман помислио како наш другар слуша само женскиње, кад оно не слуша ни вас. :D

Него Неле, ти си можда добио упалу комплетне слузокоже црева и зато те све пече. Ако је то случај, мораћеш хитно на дијету. Можда би могле да ти помогну Химорал таблете јер се користе код разних упала. Свакако ти не гине сређивање начина живљења.

И још нешто. Мораћеш да алкализујеш свој очигледно веома кисео организам иначе ти у будућности не гину честе инфекције бактеријама и гљивицама. Ипак прочитај ону књигу и - наравно - почни да живиш по њој.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Neleee jesi ziv covece? Ja tako kad mi dodje da smazem nesto slatko il da crknem, zainatim se pa kazem - aj bas da udjem u ginisovu knjigu kao prva koja je umrla bez cokolade.. Nisi me valjda preduhitrio?!
Aaaco, samo me ti izgleda slusas. :-)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Крофнице, има да навалим на онај мед. :D
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Ziv sam..tj.zivnuo sam malo ovih dana..kiselina popustila,vratio se apetit,..a pre samo nedelju dana mi je isla krv na usta.. spustio sam se na najnizu dozu leka za nju..uplatio letovanje na Majorci..Sta ti je zivot,za dan se stvari okrenu za 180 stepeni..samo se plasim svoje slabosti prema nezdravoj hrani..i stresnog posla da opet ne isprovociram iste simptome.Te moje ..kisele..noci su mi napravile jos jedan problem,koji pokusavam da resim,nesanicu.Neka ostane ovako i ja sam zadovoljan...ali svakako sam poslao u istoriju,kafu,koka kolu,gutanje rafiniranih secera,spageta sa industrjskim sosevima..nisam siguran da cu se drzati saveta iz vase omiljene knjige,ali i to je nesto.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Odlicno, to je dobro za pocetak. Znas kako ces, napravi strogu podelu na dozvoljenu i zabranjenu hranu, a onda za svaki "prekrsaj" za kaznu popij casu vode. I pokusaj da izbegavas hleb i pecivo. Ma bices ti nama ko nov, jos sad kad odes na Majorku - drugi covek 8)
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Znas sta bi ti jos pomoglo, slatko ili marmelada od dunje. Proguglaj malo za detalje, ja samo ukratko da ti dam preporuku cisto da me ne grize savest sto znam a cutim. Znaci, cepaj dunju i ne sikiraj se ;-)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Шта чашу?! Има да попије бокал воде за сваки прекршај. :D

Slika
nele801
Stalni član
Stalni  član

Post od nele801 »

Hvala vam na korisnim savetima u vezi ishrane,jedino sto mislim da ne treba biti previse radikalan u tome.Nije sigurno strasno ako zdrav covek povremeno smaze 2 reda cokolade ili neku princes krofnu :) ...mada ni ne treba traziti djavola kao ja,koji sam ziveo na slatkisima i pecivu.Moja devojka se slatko nasmejala na tvoj savet da cepam dunju.....zove se Dunja :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

:lol: :lol: :lol:
Слатко се насмејах. Просто невероватна случајност.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Evo valjam se od smeha. A ja sam mislila na rakiju, pa sam htela da dodam da i devojku Dunju nadjes i onda je uspeh zagarantovan. Ali u pravu si ti, preventiva je ipak bolja solucija :-)
Elem, zdrav covek - to je tako relativan pojam. Ja sam eto npr zdrava jer nemam napismeno od doktora da mi fali ovo ili ono, ali znam da mogu da dobijem 2 dijabetesa, 12 karijesa i mozgotres od bolova u zelucu samo li se malko opustim u emotivnoj vezi sa friziderom. Zato preferiram preventivu, ko ti :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да ти за фрижидер продам катанац без кључа - цена права ситница. :D
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Ne vredi. Pojela bih i lanac i katanac sa sve friziderom, bez zvakanja. Uostalom, ima zaliha i van frizidera, tako da je najprakticnije da taj katanac stavim na usta, sto i radim :lol:
Odgovori