NADIMANJE
Re: NADIMANJE
nazalost--tesko je naci pravi uzrok al treba biti uporan al meni se cini da pored lekova dosta utice hrana,kretanje i nervoza--te tri stvari kad uskladim tad se dobro osecam a kad makar jedna nije ok dzaba i lekovi--
SRECNO
SRECNO
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 5:06 pm
Da, ima mnogo faktora koji utiču.
Juče mi jedna doktorka reče da je probavni trakt još uvek u velikoj meri nepoznanica za nauku i medicinu, da su mnoge stvari nejasne. Ali treba ići korak po korak, pa valjda se nađe neko rešenje.
Vaso, kako ti reševaš svoj problem, mislim kako postižeš da ti stomak ne bude kao da si trudan
? Moj je upravo takav 
Juče mi jedna doktorka reče da je probavni trakt još uvek u velikoj meri nepoznanica za nauku i medicinu, da su mnoge stvari nejasne. Ali treba ići korak po korak, pa valjda se nađe neko rešenje.
Vaso, kako ti reševaš svoj problem, mislim kako postižeš da ti stomak ne bude kao da si trudan

meni nije bas tako-nadut-osim kad jedem puno slatko-torte-a to je veoma retko--kod mene se naizmenicno menjaju tegobe-par dana kao da grebe po zelucu, pa onda uzmem ranisan pa onda ne radi kako treba vec stalno podrigujem- i to je jos bolje nego kad osecam bol u stomaku gde ima vazduha pa masiram da na neki nacin izbacim vazduh pa mi bude lakse-kad jako vodim racuna sta jedem-bez ikakvih zacina i bljutavo-kako drugi kazu a ja vec navikao-i kad se puno krecem pa pustim vazduh ili podrignem onda nema ni tog zastoja a debelo crevo isto zeza-posto imam kolitis-dijagnostikovan-i uzimam salazopirin-pa malo izgleda da pomaze-a famotidin povremeno uzmem kad me zagrebe u zelucu-vise mi odgovara izgleda nego ranisan a uzimao sam i omeprol itd. Zavisi i od raspolozenja dostaaaa
SRECNO
SRECNO
zdravo svima...
imam uzasan problem sa nadimanjem...!!!
imam 23 god, visok blizu 2metra i 95kg. bavim se sportom ceo zivot....
imam redovne obroke, dorucak u 9 rucak u 15h vecera oko 20h. sta god da pojedem nadujem se kao zaba, nemogu da disem da se krecem da skazem...kao trudnica sam!!! citajuci vase savete na forumu...prve nedelje izbacim mleko, opet ista prica, izbacim hleb...za dorucak sam neko vreme jeo one pahuljice, i opet ista prica...
cisto da dodam i ovo, imam problema sa zeludcem, nesmem da pijem sok od jabuke, nesmem ljuto, cak i od vrucek bureka sa sirom zeludac hoce da me boli pa to resavam rupurutom.
nebih da idem kod lekara jer imam losa iskustva!!!
ako neko ima neki savet, ili je imao slican problem...neka pomogne...
imam uzasan problem sa nadimanjem...!!!
imam 23 god, visok blizu 2metra i 95kg. bavim se sportom ceo zivot....
imam redovne obroke, dorucak u 9 rucak u 15h vecera oko 20h. sta god da pojedem nadujem se kao zaba, nemogu da disem da se krecem da skazem...kao trudnica sam!!! citajuci vase savete na forumu...prve nedelje izbacim mleko, opet ista prica, izbacim hleb...za dorucak sam neko vreme jeo one pahuljice, i opet ista prica...
cisto da dodam i ovo, imam problema sa zeludcem, nesmem da pijem sok od jabuke, nesmem ljuto, cak i od vrucek bureka sa sirom zeludac hoce da me boli pa to resavam rupurutom.
nebih da idem kod lekara jer imam losa iskustva!!!
ako neko ima neki savet, ili je imao slican problem...neka pomogne...
pa bas je tesko izaci na kraj sam-ja sam tako muku mucio --i na krajukad mi je pozlilo onda pretrage i sad pijem 5-6 lekova-hvala Bogu samo da bude bolje---zato nemoj cekati--bolje je u ranoj fazi spreciti nego kad se gore iskomplikuje---
Nadam se da nije na nervnoj bazi jer onda ces morati sve pretrage proci pa kad nista ne nadju kao uzrok onda ces morati neuropsihijatru a tu terapija traje duuuuugooo---al da bude bolje ne treba zaliti ni vreme ni novac--samo nemoj stajati u mestu-vec uradi nesto konkretno za sebe,
SRECNO
Nadam se da nije na nervnoj bazi jer onda ces morati sve pretrage proci pa kad nista ne nadju kao uzrok onda ces morati neuropsihijatru a tu terapija traje duuuuugooo---al da bude bolje ne treba zaliti ni vreme ni novac--samo nemoj stajati u mestu-vec uradi nesto konkretno za sebe,
SRECNO
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zdravo svima!Opisacu svoj problem ovde,jer je nadimanje ono sto me 'ubija' poslednjih godinu dana 
Probacu da skratim
2010.TUR(g I/II),th-bcg(3.godina primanja u toku);biopsija grlica(bo),krioterapija,poz na ureaplazmu - dve ture antibiotika. 2011.svakojaki problemi,pocinje naduvavanje stomaka,povremeno bol u ledjima,heliko bakterija i th za istu,kandida i nistatin (joj
),temp. 37.5 mesec dana....Fizijatar prepisao vezbe (radim!),kontrolisala stitnu(bo),snimala pluca(bo),krvna slika(bo),kandida-neg.CT pokazuje cisticu na slezini(kaze dr nista strasno),cistu na levom jajniku(ginek. u redu,radjena kolposkopija,brisevi-neg,dr rece da ako su mi ciklusi redovni,cista nista ne znaci?!?!?),kolonografija u redu,anoskopija(unutrasnji i spoljasnji hemoroidi II step.) Gastroenterolog mi prepisuje nolpaza 20mg + tenherbs (pila flobian,probiotik-ne pomaze,espumisan mogu citavu tablu i nista ).
Nadimanje je sve cesce i gore.Probala da izbacim hleb,jaja,mleko....nista.Naduvavam se nezavisno od vrste hrane ili tajminga jela,ponekad se budim k'o lopta
Neko vreme nisam mogla da se oslobodim gasova,sad mi uspeva uz bolne grceve(kako pijem nolpaza i 10herbs).Stolica mi je u delovima,ponekad tvrdja i cini mi se masna.Prisutan osecaj punoce u stomaku i kao da se nisam dovoljno ispraznila.Ovo sve prestane na po par dana(ne znam od cega!) i onda novi ciklus muka koji svaki put duze traje.Probala i Pancic caj,cinilo se da neko vreme pomaze,onda opet isto.
Moja dr opste prakse kaze da prekidam sa ovom th i da uzmem digestal ili festal.Sta da radim??!?!?!
Hvala.

Probacu da skratim

Nadimanje je sve cesce i gore.Probala da izbacim hleb,jaja,mleko....nista.Naduvavam se nezavisno od vrste hrane ili tajminga jela,ponekad se budim k'o lopta

Moja dr opste prakse kaze da prekidam sa ovom th i da uzmem digestal ili festal.Sta da radim??!?!?!
Hvala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Izvinjavam se,ne napisah da poslednjih mesec dana imam nenormalne bolove u donjem delu ledja koji su najintezivni posle duzeg spavanja ili sedenja(radim sedeci posao)....I to 'naduvavanje' je najgore dok sedim,kao da imam loptu sa desne gornje strane stomaka,recimo odmah ispod dijafragme.
Hvala
Hvala

Već duže vremena imam gasove i nadimanje, naročito posle podne. Povremeno uzimam probiotik Forte jednom dnevno i u poslednje vreme čaj broj 7 Pančićeve apoteke. Nešto mi je bolje, ali još uvek osećam krkljanje u crevima i potom i pored ispuštanja gasova obavezno imam stollicu, a stolica svaki put mekša do proliva. To se ponavlja, ponekad i po 3-4 puta posle podne. Uzimao sam i MeteoSpazmil, ali od njega dobijem proliv. Ljubo.
Već duže vremena imam gasove i nadimanje, naročito posle podne. Povremeno uzimam probiotik Forte jednom dnevno i u poslednje vreme čaj broj 7 Pančićeve apoteke. Nešto mi je bolje, ali još uvek osećam krkljanje u crevima i potom i pored ispuštanja gasova obavezno imam stollicu, a stolica svaki put mekša do proliva. To se ponavlja, ponekad i po 3-4 puta posle podne. Uzimao sam i MeteoSpazmil, ali od njega dobijem proliv. Ljubo.
PREKONTROLISITE ZELUDAC I DEBELO CREVO-
RANISAN MENI DOSTA POMAZE-al treba duzi period da s pije a i sedativi--makar u mom slucaju.
Srecno svima
RANISAN MENI DOSTA POMAZE-al treba duzi period da s pije a i sedativi--makar u mom slucaju.
Srecno svima
Imam 76. godina. Već desetak godina imam hiatus herniju, GERB, imao i Baretov jednjak (sad više i ne znam da li je Baret još prisutan). Hranim se po uputstvu lekara, spavam isključivo sa uzglavljem, pijem redovno tri godine controloc od 20 mg. (za održavanje). Čim pokušam da ga ostavim, odmah kiselina. Dalje, stalno imam nadimanje i gasovi odmah po uzimanju obroka teraju na stolilcu, koja je svakih 10 dana blizu proliva. Sve ovo doprinelo je i depresiji 32, a i nesanici za šta uzimam odgovarajuce lekove. Pravo reći sve mi se smučilo, pa pitam:
- može li se izvršiti operacija hernije i "popravka" zatvaranja prelaza izmedju jednjaka i želuca da se hrana ne može vraćati i da više ne bude kiseline?
Pitam zato što 15 dana čekam da me primi izabrani lekar, pa ću 2- 3 meseca
čekati dok stignem do gastroenterologa, pa onda 2-3 meseca da uradim pretrage koje on naloži i tako redom u beskraj, a ja za to sve više nemam vremena. Mirko.
- može li se izvršiti operacija hernije i "popravka" zatvaranja prelaza izmedju jednjaka i želuca da se hrana ne može vraćati i da više ne bude kiseline?
čekati dok stignem do gastroenterologa, pa onda 2-3 meseca da uradim pretrage koje on naloži i tako redom u beskraj, a ja za to sve više nemam vremena. Mirko.
Imam 76. godina. Već desetak godina imam hiatus herniju, GERB, imao i Baretov jednjak (sad više i ne znam da li je Baret još prisutan). Hranim se po uputstvu lekara, spavam isključivo sa uzglavljem, pijem redovno tri godine controloc od 20 mg. (za održavanje). Čim pokušam da ga ostavim, odmah kiselina. Dalje, stalno imam nadimanje i gasovi odmah po uzimanju obroka teraju na stolilcu, koja je svakih 10 dana blizu proliva. Sve ovo doprinelo je i depresiji 32, a i nesanici za šta uzimam odgovarajuce lekove. Pravo reći sve mi se smučilo, pa pitam: