NADIMANJE

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: NADIMANJE

Post od vasa »

34 kg?
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Nemoj da pijes taj Zoloft jer sam cula da je uzasan.I cak kad ti daju nesto za smirenje ti uzmi jos pola ili cetvrtinu od toga,da vidis reakciju i da li ti prija ili ne.Mozes uzeti s vremena na vreme Lorazepam od 1 mg,ali i njega uzmi prvo cetvrtinu.Meni kad je dete bilo na samrti,dali su mi to kao najblazi lek za smirenje.Mada sam cula da i on ako se dugo uzima stvara zavisnost.Neki piju Ksalol od 0,25mg.Njega,recimo preporucuju neuropsihijatri sa VMA.
Ma,najbolja je valerijana za smirenje zeluca i nerava.Ja od 15 god.patim od bolova u zelucu i jedan internista mi je dao neke male,nemacke tabletice valerijane tada i posle njih mi je prestao bol u zelucu.
Ja sam helikobakteri izlecila sa starom terapijom: Amoksicilin,Orvazil + Famotidin.Sest godina sam bila mirna.Ali,dobro pazite da ne dobijete Candidu posle takvih terapija.Obavezno PROBIOTICI!
Helikobakteri je gadna.Stvara zive rane po zelucu.
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 4:58 pm

Post od Majche89 »

Da na visinu 155cm imam 35 kg sada... a imala sam 45
Promenila sam doktorku i rece mi da ne pijem nikako zoloft... cula sam za valerijanu da je dobra, moja sestra uzima kapi...
Citala sam sada i da problemi sa srcem mogu da izazovu nadimanje...
Meni se izjednacava pritisak... Evo malopre je bio 80/69
i bas mi se manta u glavi...
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član

Post od Majche89 »

Jao quincekap sad sam tek videla da si napisala za dete... Bas mi je zao... :(

A sto se tice bakterije, pila ispila sam terapiju i kao bolje mi je, imam apetit... Ali tu su sad drugi simptomi...
scherminator
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2011 8:15 pm

Post od scherminator »

Pozdrav svima...u zadnjih nekoliko mjeseci svaki put kada jedem naduvam se kao zaba i zeludac mi je vidno,tj stomak u gornjem dijelu vidno naduven,podrigujem odmah posle jela...cesto osjecam knedlu u grlu i imam osjecaj da otezano disem a u zadnje vrijeme osjecam nekakvo peckanje u zeludcu i bol kao da me neko probada nozem koji kratko traje...ako neko moze da mi kaze nesto o tome u naprijed zahvaljujem :cry:
lanauna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 30, 2010 11:52 pm

Post od lanauna »

Proveri helico pylori bakteriju iz krvi, sigurno je ona povecana. Danas se dosta dobro leci, kombinacijom dva antibiotika i jos jednim lekom, stabilizatorom zeludacne kiseline. Daje takve simptome, i verovatno je ona. Imala sam je pre tri meseca i nadam se da je prosla sa tom terapijom sto sam dobila.
scherminator
Novi član
Novi član

Post od scherminator »

Kad sam prvi put osjetio te simptome otisao sam do doktora i on mi je rekao da vjerovatno imam nekakvu herniju zeludca pa se on podigne i utice na dijafragmu pa zato otezano disem...ali to je samo rekao onako bez nekakvog posebnog pregleda i rekao mi da pijem ranitidin...pio sam,bilo je malo bolje ali sada isto...
lanauna
Novi član
Novi član

Post od lanauna »

Ma to sa ranisanom, ranitidinom je ja misilim prevazidjeno, koliko sam upoznata, on samo zalecuje ali ne leci uzrok. Prema tome, bolje da odes i vadis krv , test na helico pylori bakteriju, pa ces videti da li je to uzrok tvojih problema. Ona je zasluzna za stvaranje cira na zeludcu i na dvanaestopalacnom crevu. Daje takve simptome,a taj ranitidin ti je vise za onu gorusicu. Nisam doktorica, ali dosta znam jer sam prosla iste te probleme sto ti imas. :oops:
scherminator
Novi član
Novi član

Post od scherminator »

Jel treba da naglasim sta zelim da mi rade od nalaza posto kad vadim krv uvjek kazem da mi sve urade sto moze...zadnji put sam radio prije 15 dana i sve je ok osim masnoce u krvi :roll:
lanauna
Novi član
Novi član

Post od lanauna »

Ne , to nije vadjenje krvi kao kontrola krvne slike, vec je to test koji se radi pomocu vadjenja krvi. Obavezno se raspitaj koja ustanova, klinika, ili vec privatna laboratorija radi tu analizu, kosata , koliko se meni cini privatno oko 800dinara, znaci vadjenje krvi na Helico pylori bakteriju.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Majche---probaj ti uzimati beviplex jedno mesec dana da vidis kakve su reakcije--mislim da ces dobiti apetit i da ces nabaciti koji kg i da ce ojacati nervni sistem---

--Ja sam uzimao 2 puta terapiju za helikobakter al posle drugog puta nisam bas bio dobro---osecao sam malo poboljsanje sto se stomaka tice al doslo je do neke malaksalosti i smetenosti da sam zavrsio kod neuropsihijatra i sad vec duze pijem bromazepam i eglonyl--a antidepresiv nisam uspeo--jer mi je lose bilo od njega i doktor odustao--osecam poboljsanje al cini mi se posebno kad sam uzimao i beviplex--uzimam i salozopirin za kolitis al nesto ne primecujem poboljsanje posle 4 meseca uzimanja istog..treba jos 2 meseca da ga uzimam pa na kontrolu--nadam se jos uvek da ce se stanje popraviti i da necu ponovo na kolonoskopiju-uuu bas neprijatno al ako je to nacin da se utvrdi stanje onda cu ponovo..
NERVOZA SAMO POGORSAVA STVAR_U TO SAM SIGURAN
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član

Post od Majche89 »

Pila sam bevipex i nista posebno nije uradio, a i ja imam apetit al ja jednostavno ne mogu kolicinski da pojedem kao pre... Posle jela mi se nadima zeludac, podrigivanje... ma svasta nesto...
Hvala vaso u svakom slucaju :wink:

scherminator test na helico bakteriju se ne radi u biohemijskoj lab. nego u mikrobioloskoj...
Samo kazi da hoces da proveris helico bakteriju.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

To sa nadimanjem je vrlo cudno.Moze da bude od Helikobakteri,moze i od zeludacne kile,ali verujte mi i od Candide,koja daje iste simptom, pogotovu posle testa sa kvascem,hleba,slatkisa,voca.Kod nas hronicno obolelih od povecane Candide,sva ta hrana izaziva i dijareje i ucestale stolice,ali na pocetku kad Candida pocne da se razmnozava daje i samo sliku nadimanja i bolova u zelucu.Zato je tesko otkriti uzrok,a ovi srpski gastroenterolozi koji ne znaju dovoljno o Candidi,nece nikad ni posumnjati na nju.
Moze da bude i u pitanju zucna kesa i jetra,a to ces znati,ako se nadimanje javi posle masne hrane ,przene na ulju (bureka,przenica,dzigerice,palacinki,zu-zua) i cokolada.
Bitno je da pratis sta si tacno jeo,pa onda da sam zakljucis.
Mene su pogresno lecili mesecima,dok me nisu dokrajcili.Imala sam nekad Helikobakteri,ali tada nisam imala nadimanje,samo konstantan bol u zelucu,pogotovu nesto pre jeseni i proleca.Cesto bi me uzasno zaboleo zeludac,pogotovo posle jogurta,kiselog voca,paradajza,jer Helikobakteri se razmnozava u povecanoj zeludacnoj kiselini,a opet nje kad ima previse ostecuje zeludacnu sluznicu,pa moze da stvori cir ili ne daj Boze rak zeluca,ali to je u poodmakloj fazi.Tako su meni rekli gastroenterolozi.
Posto sam je lecila 2 puta (ona se obicno vrati posle 6 god.),kada su se javili slicni bolovi u zelucu mislila sam da je ponovo zbog nje.Kada sam konacno pristala na gastroskopiju,nisu je nasli brzim testom,ali nisu tada radili biopsiju zeluca.Iz krvi test je bio na granici,pa su mi posle operacije zuci,dali da popijem ponovo terapiju (Amoksicilin,Orvazil,Famotidin) i bilo mi je bolje par dana,ali sam posle toga dobila povecanu Candidu u crevima.Lose varenje,dijareje,grceve,pola hrane mi je smetalo.
VASO-ne znam da li smo se vec ti i ja dopisivali,ali cini mi se da i ti imas Candidu ili se varam? Sigurno si je dobio od tih teskih antibiotika za Helikobakteri. To mi je rekla i Prof. Perisic sa Klinickog,da masa pacijenata dobije Candidu posle lecenja od Helikobakteri.Pogotovo sto sad daju 2 jaka antibiotika:Amoksicilin i Ciprocinal,koji je uzasno jak,a ne kazu da pri tome treba da se zastite creva ili da se uzima Nistatin.
Za mene je mnogo bolja terapija sa Orvazilom,jer je uspesnija,ali je izbegavaju,jer Orvazil stvara mucninu. On ubija i amebe i parazite,a leci i od anaerobnih bakterija.
Mom sinu od 6 god. su pronasli putem krvi Helikobakteri.I IgA i IgG su mu bili poviseni.Jos mu nisu dali terapiju,tek treba da ga vodim kod gastroenterologa.Boli ga stomak non-stop.
SCERMINATOR-uradi UZ abdomena,da se vidi da nije uzrok zucna kesa ili jetra,a moraces i gastroskopiju,jer se tamo vidi da li imas kilu,a i uzece ti biopsiju,pa ces znati da li imas Helikobakteri.Ipak je taj pregled najmerodavniji.
POZDRAV SVIMA!
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

ja sam davao stolicu na analizu-kandidu i ranije i bilo je ok a posle druge terapije-kad mi je bilo lose nisam proveravao al sam po simptomima (sladak ukus u ustima,beo jezik i kao neka knedla u grlu-zatim malaksalost i iznemoglost)mislio da je kandida al to mi se povuklo posle 10 dana.
Stolica mi nije bila retka uopste.
Posle toga su mi ustanovili kolitis-kolagen i evo vec 4 meseca uzimam lekove -prvo 5asa pa salazopirin a pored toga eglonyl i bromazepam-u manjoj dozi zbog prilicno nakupljenog stresa i straha od neke teze bolesti i stanje se dosta popravilo al samo kad jako vodim racuna sta jedem-cim dozvolim malo nesto ljuto,kiselo,slatko-odmah problemi nastanu-iako mi doktor nista nije rekao za dijetu niti za helikobakteriju koju sam imao ranije a ni o kandidi nista..
Nadam se da ce sve biti jos bolje kad dodje prolece pa manje sedenja vise setnje i svezeg vazduha i sunca-mislim da je neophodno,
srecno svima--
jelenap1978
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 5:06 pm

Post od jelenap1978 »

Evo vam novi član u grupi nadutih.

Isto, kao trudnica u 5-om mesecu. Naduta, imam povermeno gorušicu, ali pijem svako jutro pola sata pre jela Controloc - odlično pomaže, podrigivanje, osećaj punog stomaka, gasovi, osećaj da me stomak pritišće na gore, pa se često borim da udahnem vazduh punim plućima, nekada ne mogu da popijem ni vodu da ugasim žeđ, toliko me mući ta nadutost. Takođe, sada mi se dešava da teško izbacujem stolicu, da je iscepkana i kao da se ne ispraznim do kraja.

Radila sam dosta pretraga, preko urina i krvi, kolonoskopiju, RTG želuca i tankog creva, međutim, sve je kao u granicama normale. A mene stomak muči. Da ne zaboravim da pomenem, nađoh se ja kod psihijatra, toliko me je sve mučilo da sam mislila da ću poludeti, i terapija mi je pomagala, zaista mi je bilo lakše, ali nije uklonila problem sasvim. Osećala sam se i tako naduta, ali mi je bilo puno lakše.

Inače, gastroenterolog mi kaže da imam funkcionalni poremećaj u radu, sve u redu, a stomak zeza. Danas sam radila RTG pasažu tankog creva i rekoše mi da imam neka suženja na crevu, da može biti spazam, a može i nešto drugo. E sad! Spomenuše možda da treba uraditi neke pretrage, sa guranjem creva kroz usta ili nos, ali to je za mene noćna mora. Pokušala sam gastroskopiju nekjoliko puta da uradima, ali nisam uspela.

Ljudi, kada bih vam iznosila sve o ovim svojim problemima zauzela bih čitave stranice na forumu, pa neću veše, ali ako neko ima dobara savet, pišite.

Takođe, ako vam treba neki podatak, neka informacija ili savet, opet pište.
Odgovori