hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Eh drugarice... bice da je to zato sto sam postala kucna muva :lol:

4! :D :D :D :D samo napred a kraj ce i brze nego sto ti se cini :D

evo neki vic, da vam vidim :lol:

Šeta se Piroćanac s devojkom. Prođu oni pored cvećare, a devojka će:
• Joj, dragi, kako lepo miriše ono cveće!
A on je upita:
• Hoćeš da prođemo još jednom?

\

Razgovaraju dva Piroćanca:
• Nisi zaboravio da si mi dužan pare?
• Ne, ne, pamtiću to do kraja života.

:lol: :lol: :lol:

Dju, Majce, Jeco, Dzoni... sta je ovo... pa javite seee... :(

Maja me brine poodavno je nema, a Jeca ne znam, sada sam je zvala, ne javlja se :-? al joj pustih sms, i ona me brine. Javila se :D :D :D drzi se nekako i smeje se, tweetica nasa.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo mene :D

Super su mi ovi pirocanci, bas sam se nasmejala :D

A sto se mene tice, dobro sam, po starom... ne dam se!

ljubim vas
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Evo i mene, hvala vam svima za čestitke za rodjendan, nisam vas zaboravila, ali em sam u totalnom haosu, em nemam vremena. Kod mene se svašta izdešavalo i to jako ružnih stvari.......

Par dana pre mog rodjendana, mama mi je imala šlog. :cry:

Sledeći šok koji sam doživela je, da je taj šlog od tumora na mozgu. :cry:

Operacija je bila zakazana, pa na sam dan otkazana (iz meni nepoznatih razloga :-? ), narednih dana joj je bilo sve lošije, da bih 3 dana nakon toga, kad sam otišla u posetu, zatekla mamu u komi. To NIKO nije primetio!!! :o

Napravila sam uzbunu u bolnici i rekoše mi da moraju odmah da je operišu (došlo je do krvarenja unutar tumora).

Naredni šok je taj, da je patohistološki nalaz: maligni tumor tj. ne tumor, nego metastaza. :cry:

Primarni je na plućima i raste. :cry: :cry: :cry:

Jedna strana tela joj je skroz oduzeta, ona je totalno nepokretna, ima dekubit, ali je svesna i komunikativna, samo jako sporo priča i zamori se čak i dok je hranim. Sada smo kod kuće, jako mi je teško da sama vodim brigu o svemu, tek od sutra mogu da tražim kućnu negu od strane stručnog osoblja. Ne znam gde se nalazim, jako sam tužna i preplašena.
Za ove 4 nedelje sam prošla totalni pakao, ne mogu da verujem šta je nju sve u životu snašlo i koliko se muči. :cry: :cry: :cry: :cry:

Eto, zato me nije bilo. Sve vas puno pozdravljam i ljubim, nadam se da ste svi ok, ni sa Jecom ni sa Djuu se nisam dopisivala, ma ne znam gde mi je glava. :cry:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Majce, jako, jako mi je zao sto to cujem :( :( :( :( :( :(

Stvarno, dok sam citala tvoj post, stomak mi se zgrcio :-? , uh, bas mi je zao. Da li su joj vec preporucili jos neku operaciju, terapiju?

Ti sada moras da budes jaka, zbog nje. Ne znam samo kako ces uspeti, ali moras. Ja sam prethodnih dana narocito razmisljala o tumorima i nacinu da se covek izbori sa istim. Negde procitah i o hrani kao delu lecenja. Cudi me kako nije osetila neke tegobe pre ovoga?

Prvo i osnovno, neka ostavlja pusenje ukoliko je pusac. Dalje verujem da ce biti na hemio i radioterapiji. Okreci je sto cesce, dezinfikuj kozu, dekubitis je tezak otezavajuc faktor oporavka.

Drzi se, i cuvaj mamu, nadji pomoc, ne mozes sama. LJubim te i budi jaka.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

:( jooj, skamenila sam se

Ne znam sta da kazem... strasno mi je zao

Nedavno sam kupila neke novine o bilju, bas tu sam citala o nekom preparatu za maligna oboljenja,pokusacu da ih pronadjem pa cu ti poslati majce na pp.
Budi jaka

ljubim vas cure
mojra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 6:31 pm

Post od mojra »

ne daj se majo
kad bi mogla energija da se postuje imala bi najvece rezerve upravo ti,
,,,,,,zao mi je sto nemam neki savet ali ako treba nesto trazi slobodno :D
Osmeh je kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Majjo , strasno mi je zao zbog svega sto se desava sa tvojom mamom. Ne znam sta vise da kazem . Drzi se.
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am

Post od joldicka »

Ljudi pomagajte, pre dve nedelje sam imala stomacnih problema, jaka kiselina, jednom povratila i jednom imala retku stolicu, sve to trajalo dva-tri dana (mislim ta neka muka, krkljanje creva i ostalo) u isto vreme mi se pojvila i temperatura i sve u paketu proslo bez lekova. Doktroica mi rekla da za svaki slucaj uradim UZ abdomena, posto mi se u poslednjih 8 meseci povremeno javljao bol u zeludcu. Nalaz UZ ok, sem blago presavijene zucne kese. Ono sto je mene uplasilo jeste dosta svetla stolica ( prva posle tih mucnina i ostalog), zatim sam imala dve tri normane i juce ponovo svetla (boja bele kafe). Interesuje me sta bi moglo da bude, nemam nikakvih drugih smetnji (urein normalne boje, nemam zuticu...) i kako se testira na hepatitis, posto sam se sada jako uplasila. Poslednjih pet godina imam istog partnera, nemam pirsinge, tetovaze, ne konzumiram droge (i duvan sam pre 2 nedeelje ostavila), ali se plasim jel sam pre mesec dana imala uklanjanje ranice sa grlica materice, pa sad...
E da koliko kozta test na hepatitis (posto nemam knjizicu), gde moze da se uradi u NS i koliko se dugo cekaju rez.
Ja vas savi ali hvala vam unapred i razumite
Veliki kisskooo
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Mislim da ti simptomi ama bas nikakve veze nemaju sa Hepatitisom, posebno ne sa C-om!

A ta intervencija na grlicu materice moze da bude uzrok da ti je tako usla neka bakterija u organizam!
Da li si radila analize krvi, kakve su transaminaze (ALT, AST)?

Anti HCV je analiza koju radis za Hepatitis C, u svakoj privatnoj klinici je imaju i kosta oko 1000 din, mada ne znam za NS cenu.

A ako vec neko sumnja na hepatitis, onda je red da se testira i na B, a mozda i na A.
Za b radis HBsAG test.
Bye bye little lady
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Svetla stolica i tamna mokraća mogu biti znaci hepatitisa, ali se njegovo postojanje ne može utvrditi time, nego testovima. Svetla stolica može biti takva i od drugih stvari (prehlade, hrane i sl), tako da nemoj da paničiš unapred, ali se svakako testiraj i na A i na B i na C.
Jedino tako ćeš biti sigurna.

Pozz i držim fige da sve bude ok. :wink:
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am

Post od joldicka »

Ljudi hvala vam na brzim odgovorima, izvrsicu testiranje posle praznika posto sam sada totalno dekintirana.
Hvala vam jos jednom pa vam javim kako je proslo.
Jako sam se uplasila posto kada trazim po netu o svetloj stolici samo se pominje hepatitis (mada nemam taman urin) i ishrana koju nisam nista specijalno menjala sem sto jedem vise nego obicno jer sam prestala da pusim, a i zelim da dobijem koji kg (inace sada bas imam apetit)
Jos jednom veliko hvala i kisssiiic
zvoncicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 3:09 pm

Post od zvoncicaa »

U N.S obicni HCV kosta oko 1.600 din, moje misljenje je da bolje proveris krv na helicobacter pylori ta analiza ti je 1.000 din.

Pozdrav svima :wink:
dzonyx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 7:11 pm

Post od dzonyx »

Zdravo svima! jel ima mozda nekog prisutnog na sajtu ?
dzonyx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 7:11 pm

Post od dzonyx »

Zeleo bi ako neko moze sto pre da mi posalje mail na [email protected] da bi mi objasnio neke stvari o ovoj bolesti ! Hvala unapred . :)
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Hm, a zasta sluzi forum? Mozes i ovde da pitas...
Bye bye little lady
Odgovori