Hemoroidi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 12:34 am

Re: Hemoroidi

Post od Mihajlobre »

mihajlomitrovic napisao:Deda Mihajlobre, molim vas da ako ikako mozete da mi pomognete i posaljete mi jedan taj vas melem. Ostavicu vam adresu u privatnoj poruci.
Imenjace moj sad sam procitao poruku, idem na postu, i saljem vam moj Melem, od koga ce vam biti sigurno bolje.
Odrzavajte higijenu, to je najbitnije.
mihajlomitrovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2014 7:29 am

Post od mihajlomitrovic »

Mihajlobre napisao:
mihajlomitrovic napisao:Deda Mihajlobre, molim vas da ako ikako mozete da mi pomognete i posaljete mi jedan taj vas melem. Ostavicu vam adresu u privatnoj poruci.
Imenjace moj sad sam procitao poruku, idem na postu, i saljem vam moj Melem, od koga ce vam biti sigurno bolje.
Odrzavajte higijenu, to je najbitnije.
Deda Mihajlo, melem je stigao.
, i vec ga mazem, nego recite mi koliko puta na dan trebam da mazem.
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mihajlobre »

Deda Mihajlo, melem je stigao.
i vec ga mazem, nego recite mi koliko puta na dan trebam da mazem.[/quote]
Postovanje, drago mi je da vam je stigao melem. Mazite ga tri, cetiri puta dnevno. Najvaznije je da uvece namazete na tufer melem, i stavite ca na cmar, da prenoci, sutradan ce vam biti bolje, necete imati ni svrab ni bolove.
Pozdrav deda Mihajlo.
mihajlomitrovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2014 7:29 am

Post od mihajlomitrovic »

Svaka cast deda Mohajlo, Ja danas nemam svrab i ne osecam bol u anusu. Cak mi se cini, kao da se cvoric povukao.
Puno vam hvala.
andrejica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 11:44 am

Post od andrejica »

Pitanje, spoljni hemoroidi su mi se pojavili u nedelju uvece, od ponedeljka prepodne mazem hepatrombin kremom i koristim iste cepice. Znaci 3 dana uzastopce i nema nikakvih poboljsanja. Znam da je ovo dugotrajan proces oporavka, a moje pitanje je sledece: Radim posao u kojem sam stalno u pokretu, na nogama, puno setnje, ukljucujuci i nekad savijanja, da li je to lose? Da li bih mozda trebala da mirujem kod kuce? Da li to utice na hemoroide?
Ovo pitam zato sto ujutro kad ustanem deluje mi kao da je hemoroid manji, a popodne kad se vratim kuci sa posla ili uvece, kao da je iste velicine kao i do sada, da se nista nije promenio. Ili mozda samo umisljam..
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mihajlobre »

andrejica napisao:Pitanje, spoljni hemoroidi su mi se pojavili u nedelju uvece, od ponedeljka prepodne mazem hepatrombin kremom i koristim iste cepice. Znaci 3 dana uzastopce i nema nikakvih poboljsanja. Znam da je ovo dugotrajan proces oporavka, a moje pitanje je sledece: Radim posao u kojem sam stalno u pokretu, na nogama, puno setnje, ukljucujuci i nekad savijanja, da li je to lose? Da li bih mozda trebala da mirujem kod kuce? Da li to utice na hemoroide?
Ovo pitam zato sto ujutro kad ustanem deluje mi kao da je hemoroid manji, a popodne kad se vratim kuci sa posla ili uvece, kao da je iste velicine kao i do sada, da se nista nije promenio. Ili mozda samo umisljam..
To sto ste stalno u pokretu je jako dobro, i od toga vam ne moze biti lose. Fizicki napor je los. Tri najvaznije stvari kojih se trebate pridrzavati su higijena ,odrzavajte hogijenu anusa posle svakog praznjenja creva. Za higijenu koristite samo vodu, bez sampona i jakih sapuna, jer oni mogu da nastete, jer nadrazuju kozu. Druga stvar je unos vode u organizam, i treca stvar ishrana. Ne smete dozvoliti da imate tvrdu stolicu, uzimajte hranu vlaknastog porekla, a vodu konzumirajte minimalno dve litre dnevno. Ali bas vodu, ne neke sokove, samo vodu.U terapiji hemoroida obično se koriste masti i čepići koji smanjuju bol, smanjuju upalu, sprečavaju infekcije, sprečavaju koagulaciju krvi i nastanak tromba . Od biljnih lekova koriste se kantarionovo ulje (mast ili čepići), maslinovo ulje, nevenova mast ili čepići, ekstrakt divljeg kestena, kokoca, hajdučke trave, propolisa.
andrejica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 11:44 am

Post od andrejica »

Hvala
djomlaks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2014 5:14 pm

Post od djomlaks »

Izasli su mi hemoroidi pre 3 dana,izazvani su losom ishranom u prethodnom periodu,i ranijih godina je znala da mi krvari stolica posle par dana lose ishrane,ali nikada nije bolelo.Koristim hepatrombin mast i cepice i jos jednu bejbi kremu,povlace se polako,zanima da li mogu da se vratim teretani kada se povuku skroz,bavim se bodybildngom profesionalno ? hvala unapred.
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mihajlobre »

djomlaks napisao:Izasli su mi hemoroidi pre 3 dana,izazvani su losom ishranom u prethodnom periodu,i ranijih godina je znala da mi krvari stolica posle par dana lose ishrane,ali nikada nije bolelo.Koristim hepatrombin mast i cepice i jos jednu bejbi kremu,povlace se polako,zanima da li mogu da se vratim teretani kada se povuku skroz,bavim se bodybildngom profesionalno ? hvala unapred.
Neznam, koliki je napor u bodinildingu, ali svako naprezanje steti .
djomlaks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2014 5:14 pm

Post od djomlaks »

Mihajlobre napisao:
djomlaks napisao:Izasli su mi hemoroidi pre 3 dana,izazvani su losom ishranom u prethodnom periodu,i ranijih godina je znala da mi krvari stolica posle par dana lose ishrane,ali nikada nije bolelo.Koristim hepatrombin mast i cepice i jos jednu bejbi kremu,povlace se polako,zanima da li mogu da se vratim teretani kada se povuku skroz,bavim se bodybildngom profesionalno ? hvala unapred.
Pa do sada mi nije smetalo,meni su se ovi problemi javili pre 3 dana u smislu da sam imao malo vece pecenje i tu kuglicu,ali unazad par godina sam imao i krvarenja u stolici,i slabije pecenje ,a i kuglica je bila manja i sve sam normalno radio,samo da naglasim da se hranim jako dobro ,dosta vlakna unosim posto mi je to potrebno zbog sporta kojim se bavim,inace u zadnjjih 20 dana nisam vezbao bio zbog posla,sedeo sam dosta i hranio se brzom hranom,stolica je uvek bila tvrda i verovatno se hemoroid upalio.
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mihajlobre »

djomlaks napisao:
Mihajlobre napisao:
Pa do sada mi nije smetalo,meni su se ovi problemi javili pre 3 dana u smislu da sam imao malo vece pecenje i tu kuglicu,ali unazad par godina sam imao i krvarenja u stolici,i slabije pecenje ,a i kuglica je bila manja i sve sam normalno radio,samo da naglasim da se hranim jako dobro ,dosta vlakna unosim posto mi je to potrebno zbog sporta kojim se bavim,inace u zadnjjih 20 dana nisam vezbao bio zbog posla,sedeo sam dosta i hranio se brzom hranom,stolica je uvek bila tvrda i verovatno se hemoroid upalio.
To sto vam je stolica bila krvava, to su vam proradili unutrasnji hemoroidi, vasa je sreca, sto unosite dosta vlakaste hrane u organizam.Tvrda stolica hoce da napravi problem sa hemoroidima. Ako i dalje budete imali tvrdu stolicu, probajte sa suvim sljivama da resite taj zatvor stolice.
Pozdrav deda Mihajlo.
V for Vendetta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 23, 2014 2:59 pm

Post od V for Vendetta »

Pozdrav

Jeo sam par dana bas dosta rostilja(debilcina sta ces -.-)

I juce posle stolice(tvrda)sam primetio malo krvi na wc papiru...danas takodje :(

1 puta nisam imao ni bol ni svrab a drugog mali bol i svrab narednih sat vremena od stolice.

Citao sam ovu temu sada i vidim da se preporucuje najvise higijena i neki preparati.

Nikada nisam imao ovaj problem iako dosta sedim...i stolica mi je bila vecinom tvrdja nego meksa...ali eto.

Moje pitanje je imam i cepice i faktu mast..pa koje da upotrebim? ja licno mislim da je unutrasnji hemoroid posto nije nista ispalo.
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mihajlobre »

V for Vendetta napisao:Pozdrav

Jeo sam par dana bas dosta rostilja(debilcina sta ces -.-)

I juce posle stolice(tvrda)sam primetio malo krvi na wc papiru...danas takodje :(

1 puta nisam imao ni bol ni svrab a drugog mali bol i svrab narednih sat vremena od stolice.

Citao sam ovu temu sada i vidim da se preporucuje najvise higijena i neki preparati.

Nikada nisam imao ovaj problem iako dosta sedim...i stolica mi je bila vecinom tvrdja nego meksa...ali eto.

Moje pitanje je imam i cepice i faktu mast..pa koje da upotrebim? ja licno mislim da je unutrasnji hemoroid posto nije nista ispalo.
Mogu ti preporuciti melem koji ja proizvodim. Ako si zainteresovan, posalji mi poruku. Garantujem da ce vas bol i svrab napustiti vec nakon drugog mazanja.
darko1450
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2009 8:27 am

Post od darko1450 »

Od simptoma imam samo svrab i crvenilo. I kao neka zadebljanja tj male otekline oko anusa kojih cas ima cas nema. Ako se cesem onda su veca. Kao vena kada se naduje. Onda kad se sve smiri splasne. Mazao sam Hemor M I bilo je bolje ali cim sam prestao opet sve po starom. Da definitvno budem siguran da su u pitanju hemoroidi?
Inace te male otekline, ima ih nekoliko i nisu bas na samom anusu nego oko njega.
veroljubcerje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 9:30 pm

Post od veroljubcerje »

Ja sam koristio melem koji pravi dedaMihajlo i mogu Vam reci da je,od svih koriscenih,najbolji.Uz pravilnu primenu,preporucenu ishranu i redovnu higijenu,krema je vise nego dobra.
Odgovori