Hemoroidi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nikola90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 20, 2011 12:18 pm

Re: Hemoroidi

Post od nikola90 »

pozdrav svima. ovako, pre godinu dana otprilike mi se javio jedan hemoroid koji je pretpostavljam posledica toga sto sam po pola sata sedeo na wc solji i napinjao se na prazno. i tako ponekad kod brisanja se javljala krv, nekad manje nekad vise a nekad i ne. nisam nesto obracao paznju iako znam da nije za zanemarivanje, ali u zadnjih nedelju dana je nastao problem jer mi je izgleda pukla ta pupka tj sulj pa sam bas isprskao krv u vise navrata po wc solji. kontam da je to prokrvljeno mesto i da je mozda neki kapilar ostecen pa kad se napnem prsti krv dosta. ishrana mi je ok pretpostavljam, ali bih da resim ovo sto pre da ne ide dalje od ovog. dajte neki savet. inace imam 23. god.
hvala unapred!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не може исхрана да ти буде у реду ако толико дуго седиш на ВЦ шољи покушавајући да истиснеш столицу.

Пошто имаш велико крварење било би веома паметно да што пре одеш код лекара да виде шта ће са тим. Крварење може да буде веома опасно. Неки су једва извукли живу главу због крварења у дебелом цреву.
nikola90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 20, 2011 12:18 pm

Post od nikola90 »

napinjao sam se bez razloga ranije, jbg. a nije losa ishrana, ja volim sport i imam zdrave navike. sad odakle ti zakljucak da krvari debelo crevo, ja mislim da je napuko sulj negde. mene nista ne boli zaista niti mi smeta bilo sta. mislim znam sta je rak ali sta hoces da kazes, da me zaplasis pa da idem kod doktora ili, znajuci da ovde pisu komentare anksiozni i depresivni, ai malo izleteo sa zakljuckom? msm stvarno nemam 60 god..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма ко је рекао рак. Хемороид тј. шуљ и јесте управо у дебелом цреву. Да ли је спољашњи или унутрашњи није много битно када много крвари.

Хе, хе, одакле ти то да коментаре пишу анксиозни и депресивни?

Мислим да треба да одеш да те прегледају јер ако имаш неки велики шуљ илити хемороид може да буде веома гадно. Крварење не мора баш тако брзо да се заустави и онда настају проблеми.

Да ли си ти уопште сигуран да је крварење баш од тог спољног хемороида?
veroljubcerje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 9:30 pm

Post od veroljubcerje »

Pozdrav za sve forumase.Imam samo jedno pitanje za Vas,koji lek/analgetik/ste pili u vreme dok ste imali jake bolove u anorektalnom delu?Oči ce mi ispasti dok docekam kolonoskopiju.Hvala Vam.
dado808
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 16, 2013 2:18 pm

Post od dado808 »

pozdrav svima
imam 16. godina i saznao sam da imam hemorid/e, nemam krvarenja ni bolove samo svrab po nekad ne znam sta je uzrok mislim da ih ima vise, nemam dobru ishranu skoro da ne unosim voce.. moze li se lijeciti i zaustaviti ? ako moze koliko to traje ? molim vas pomognite da se stanje ne bi pogorsalo :((..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Како си сазнао да имаш хемороиде?
dado808
Novi član
Novi član

Post od dado808 »

poslije praznjenja moze se jasno videti (sa ogledalom) zadebljani sloj plavicaste boje.. :cry: od simptoma imam samo po nekad svrab, video sam na slikama kako izgleda to i ubijedjan sam da je hemoroid.. :( :( moze li se to lijeciti i sanirati ?!?!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Када прстима испипаш чмар, да ли налазиш неке куглице?
dado808
Novi član
Novi član

Post od dado808 »

da jednu ''kuglicu'' samo poslije praznjenja ona se "naduva" valjda je hemoroid aj pomazite dok nije preslo u neki veci stadijum..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Узми у апотеци неку крему за хемороиде па мажи. Ја користим крему из здраве хране коју производи Пчеларска кућа Ковачевић. Зове се једноставно: Прополис крема.

Да ли ти је столица тврда и колико се задржаваш на ВЦ шољи?
dado808
Novi član
Novi član

Post od dado808 »

5 min u rijetkim slucajevima 10 , saznao sam juce jer sam imao tvrdju stolicu, danas mi je normalna jer sam vodio racuna o ishrani i pio sam puno tecnosti, moze li se ova stvar ukloniti dok nije uznapredovala ?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Организам ће ресорбовати хемороид уз помоћ креме.

То је превише времена за седење на ВЦ шољи. За то време чмар је раширен и крвни судови могу да пропадну кроз мишић. Онда настане хемороид. Ако се напрежеш, ситуација постаје још гора. Можеш да пробаш да га вратиш у мишић благим притиском. Ако неће, немој на силу.

Погледај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s писао о хемороидима и столици под Савети, Здравље.
sr.rotkod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 19, 2013 9:03 pm

Post od sr.rotkod »

zdravo ljudi,imam par pitanja na ovu temu... imam 18 godina,i mislim da imam spoljasnje hemoroide... naime sa spoljasnje strane anusa mi se pojavio plavicasti baloncic velicine 1x0,5cm, koji me po nekad boli,po nekad svrbi,a po nekada pecka... to traje vec 3 dana... hranim se uglavnom normalno,imam redovnu stolicu vise puta dnevno... zelim da navedem da treniram(bildujem misice),i da nemam nikakve bolove pri vrsenju nuzde...danas sam kupio i poceo da koristim kremu "HEMOR M"...ako imate neki savet ili neku preporuku,zamolio bih da budete ljubazni i podelite navedeno samnom ! :D
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 12:34 am

Post od Mihajlobre »

U jednom, od postova na ovoj temi sam napisao, da me je muka naterala, da sam napravim melem, protiv hemoroida. Poklonio sam par komada. Vise ne mogu da poklanjam, jer i mene kosta
Kutija za melem
Neven
Kantarion
Maslinovo ulje
Pcelinji vosak
Kozja loj
Da ne govorim o vremenu, koliko mi treba da istopim loj, i napravim, dobar i kvalitetan melem.
Stoga, ako nije zabranjeno, ja bih ovde stavio, da mogu da ustupim moj melem, po razumnoj ceni.Garantujem za kvalitet, jer imam jako puno zadovoljnih ljudi, koji su koristili moj melem. U roku od dva dana, nema vise svraba, a konstantnim koriscenjem, i odrzavanjem higijene, hemoroidi se povlace na dugooooo vremena.
Poruke mi mozete poslati u inbox.
Pozdrav Mihajlo
Odgovori