BOLAN REKTUM

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

molotor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2013 1:12 pm

BOLAN REKTUM

Post od molotor »

Pozdrav svima, molim za pomoc!

Pre mesec dana sam poceo osecati neprijatan bol ( ziganje i osecaj zagrevanja ) u predelu rektuma. Bol je nastaje brzo, kratkotrajan je i pomalo ostar.

Moram da napomenem da vec 4 meseca imam problema sa hronicnom upalom prostate koju sam, cim sam osetio bolove u predelu levog testisa, ( takodje povremeno ziganje i osecaj zagrevanja) odlucio da lecim. U pocetku mi je konstatovana BAKTERIJSKA upala prostate, naime brisevima je utvrdjeno prisustvo eserihije u ejakulatu kao i u uretri. Tokom 3 meseca sam bio ukupno 6 antibiotika, da bi krajem treceg meseca bio primoran da primam injekcije Longacefa. Po primljenim injekcijama i zavrsenoj terapiji, ponovo sam uradio briseve i dao ejakulat na analizu, gde mi je utvrdjeno da eserihija vise nije prisutna u istima, pa je dijagnoza urologa sada glasila NEBAKTERIJSKA UPALA PROSTATE.

Bol u testisu se smanjio,odnosno proredio za otprilike 90%, ali se sada, da tako kazem "preselio" u predeo rektuma sa gotovo istim simptomima koje sam imao i dok me boleo testis ( ziganje i zagrevanje).Ponekad imam osecaj kao da imam peska u rektumu koji me bocka.

Hteo bi da napomenem da mi je stolica uredna ( jednom do dva puta dnevno, od toga obavezno jednom ujutro kad ustanem) i da nemam nikakvih problema u smislu bolova prilikom vrsenja velike nuzde.

Obavestio sam svog urologa o ovim promenama i on mi je odgovorio da je to sve do hronicne upale prostate, da primenjujem dijetetski rezim ishrane i da ce se stanje u potpunosti popraviti za otprilike godinu dana.

Mene jako brinu ti bolovi u predelu rektuma, ne znam da li da verujem urologu, posto mi se ovi simptomi, napominjem, nikada nisu javljali u toku 4 meseca problema sa prostatom, nego su nastali iznenada.

Bio bi zahvalan svima koji daju svoje misljenje posto ne znam sta da radim jer sam sa jedne strane gotovo izgubio prethodni bol u testisu, ali ga sad imam u predelu rektuma.

Molim za misljenje/misljenja. Hvala
Dragan 973
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 7:23 pm

Re: BOLAN REKTUM

Post od Dragan 973 »

Druze sve te tegobe koje osecas ja vucem godinama,kadkad su jace izrazene a ponekad slabije.Nekog leka nisam nasao a obisao sam dobar deo lekara sto drzavnih i jos vise privatnih.Voleo bih da gresim ali i kod tebe verovatno hronicni nebakteriski prostatitis radi svoje.Bol zna da bude setajuci i to je ono sto zna da zavara.Krece se obicno u krugu korena penisa,testisa(cesce levog),medjice,anusa.Bol u anusu je naj iritirajuci..Nema sta nisam pio od lekova do prirodnih preparata,cajeva ali jednostavno nisam dosao do resenja sto naravno ne znaci da ce i kod tebe biti tako..Probaj sa cinkom,semenom bundeve nepecenim,cajem od male mlecike i vitaminom e..budi uporan nekome to pomogne..srecno..
Gagi
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

Dragan 973 napisao:Druze sve te tegobe koje osecas ja vucem godinama,kadkad su jace izrazene a ponekad slabije.Nekog leka nisam nasao a obisao sam dobar deo lekara sto drzavnih i jos vise privatnih.Voleo bih da gresim ali i kod tebe verovatno hronicni nebakteriski prostatitis radi svoje.Bol zna da bude setajuci i to je ono sto zna da zavara.Krece se obicno u krugu korena penisa,testisa(cesce levog),medjice,anusa.Bol u anusu je naj iritirajuci..Nema sta nisam pio od lekova do prirodnih preparata,cajeva ali jednostavno nisam dosao do resenja sto naravno ne znaci da ce i kod tebe biti tako..Probaj sa cinkom,semenom bundeve nepecenim,cajem od male mlecike i vitaminom e..budi uporan nekome to pomogne..srecno..

Najpre da kazem- hvala na odgovoru!

Kao sto rekoh, odnosno kao sto mi je urolog rekao, da su ti bolovi( u predelu anusa) upravo od prostate, odnosno od hronicnog prostatitisa. Meni je to bilo sumnjivo, ali kad bolje razmislim, ako me je moglo zigati prema testisu, sto me ne bi moglo zigati i u predelu anala, ipak se prostata nalazi svega par centimetara od anusa.

U medjuvremenu sam posetio proktologa, ne znam da li si i ti bio na pregledu te vrste. Uradio mi je preliminalni pregled, nekih prvih 10ak centimetara creva i rekao da mu sve odlicno izgleda, nema hemoroida, niti nekih drugih nepravilnost ( rekao je kojih, ali sam zaboravio jer je koristio strucne nazive). Predlozio mi je da ipak uradim delimicnu kolonoskopiju ( pregled nekih 30ak cm creva ) da bi bili apsolutno sigurni, pa sad razmisljam da li da uradim i taj pregled. Ne bih nepotrebno da se izlazem tome, odnosno ako nema potrebe, ali mi djavo ne da mira.

Taj bol je zaista iritirajuci, vise nego nekakav da se ne moze trpeti, odnosno da je jak, i to me jako nervira...Taman kad sam pomislio da cu se u potpunosti izleciti, jer me prestalo zigati "napred", taj bol mi se preselio nazad, tako da nisam nista uradio, odnosno dobio sa tim, mene i dalje da boli-boli.

Dosta ljudi mi je reklo da probam sa tim cajem od mlecike, njega jos nisam probao. Kako se on pije, odnosno na koji nacin se konzumira ( pre jela, posle jela, kolicina, nacin pripreme i ostalo)?

Da li te je ikada prestajalo boleti u potpunosti, pa da se onda nakon nekog odredjenog vremena ponovo javljalo ili konstantno imas problema sa time?
Dragan 973
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 7:23 pm

Post od Dragan 973 »

Pozdrav
Evo da ti odgovorim iz mog iskustva.u pocetku su ti simptomi pocinjali uglavnom na promenu vremena, stres ili neku prehladu.Trajali bi dva do tri meseca najduze.Osecaj je bio vise nelagodan i iritirajuci nego bolan,pritom je bio u fazama setajuci pri cemu je u rektumu bio najgori.Dugo vremena mi je trebalo da shvatim od cega bolujem posto su lekari shodno mojim godinama tada(30..) to negírali.Naravno bilo je i duzih vremenskih perioda od ecimo godinu kada sam se oseNcao sasvim dobro.Sada me ta hronicna upala drzi gotovo godinu dana.Kad god pomislim da je u prolazv ona krene iznova.Kod tebe ce smiriti nebrini bitno je da se klonis stresa,hladnog,gaziranog,piva pogotovu.Čaj pijes ujutru i uvece na prazan stomak.Semenke bundeve 50gr dnevno ali nepecene kao i cink i selen.I stolicu pod obavezno drzi pod kontrolom,znaci vise kuvanog.Toliko žasada pisem ti sa fona pa izvini na greskama u kuckanju.Pozdrav i potrudi se da se što aktivnije bavis nečim kako bi sto manje sazmišljao o bolu.To pomaže dosta veruj mi.
Gagi
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мој отац пије чај од млечике и прави га на следећи начин:
Кашичица млечике се прелије са 2dl кључале воде и остави 15min да одстоји. Потом се процеди и пије на празан стомак, пола сата пре јела. Може да се дода мало меда ради побољшања укуса. И тако два пута дневно.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

Dragan 973 napisao:Pozdrav
Evo da ti odgovorim iz mog iskustva.u pocetku su ti simptomi pocinjali uglavnom na promenu vremena, stres ili neku prehladu.Trajali bi dva do tri meseca najduze.Osecaj je bio vise nelagodan i iritirajuci nego bolan,pritom je bio u fazama setajuci pri cemu je u rektumu bio najgori.Dugo vremena mi je trebalo da shvatim od cega bolujem posto su lekari shodno mojim godinama tada(30..) to negírali.Naravno bilo je i duzih vremenskih perioda od ecimo godinu kada sam se oseNcao sasvim dobro.Sada me ta hronicna upala drzi gotovo godinu dana.Kad god pomislim da je u prolazv ona krene iznova.Kod tebe ce smiriti nebrini bitno je da se klonis stresa,hladnog,gaziranog,piva pogotovu.Čaj pijes ujutru i uvece na prazan stomak.Semenke bundeve 50gr dnevno ali nepecene kao i cink i selen.I stolicu pod obavezno drzi pod kontrolom,znaci vise kuvanog.Toliko žasada pisem ti sa fona pa izvini na greskama u kuckanju.Pozdrav i potrudi se da se što aktivnije bavis nečim kako bi sto manje sazmišljao o bolu.To pomaže dosta veruj mi.

Jos jednom-hvala na odgovoru!

Dobro si opisao taj osecaj u rektumu- vise je neugodan nego sto je bolan.Da li si nekada imao i osecaj kao da nije sve izaslo prilikom vrsenja velike nuzde, odnosno da je malo ostalo i kao da jos nesto "ima unutra", tj. kao strano telo? Ne kontam o cemu se radi, posto mi je stolica veoma uredna, skoro se moze reci da sam izuzetno ponosan na sebe povodom toga! :)

Poceo sam da pijem caj, samo sto se konstantno nalivam sa njime, a ishranu sam regulisao jos od pre 15ak dana, alkohol nisam ni primirisao, ali je stres problem, jer se bavim poprilicno stresnim poslom,...Ne znam sta cu i kako cu, pokusacu sa nekim malo fizickim aktivnostima, pa da ne mislim o tome toliko. Ranije sam isao na bazen, ali mi je i to sada izricito zabranjeno, zbog moguce prehlade.

Mene samo brine da se ne radi o necemu drugome, kao npr. o problemu sa crevom...odnosno, ako je prostata-neka je, polakko pa do ozdravljenja,..ali ako je nesto sa crevom, onda sam nadrljao...
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:Мој отац пије чај од млечике и прави га на следећи начин:
Кашичица млечике се прелије са 2dl кључале воде и остави 15min да одстоји. Потом се процеди и пије на празан стомак, пола сата пре јела. Може да се дода мало меда ради побољшања укуса. И тако два пута дневно.

Hvala na odgovoru, poceo sam sa konzumiranjem pa cemo videti
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:Мој отац пије чај од млечике и прави га на следећи начин:

Hvala na odgovoru, poceo sam sa konzumiranjem pa cemo videti
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

molotor napisao:........Poceo sam da pijem caj, samo sto se konstantno nalivam sa njime, a ishranu sam regulisao jos od pre 15ak dana, alkohol nisam ni primirisao, ali je stres problem, jer se bavim poprilicno stresnim poslom,.......
Којим чајем се наливаш?

Због стреса треба да узимаш 500mg квалитетног магнезијума свакодневно - да би срце остало у здравом стању. Ја користим овај доле на слици. Пошто се стрес углавном директно манифестује преко кочења мишића раменог појаса и горњег дела леђа, неопходна је масажа истих. Због њих уме да се поремети и притисак и срчани ритам. Погледај савет (вежбе) на мом сајту (адреса и у профилу) под Савети, Здравље, Рамена-рачунари.
Slika
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:
molotor napisao:........Poceo sam da pijem caj, samo sto se konstantno nalivam sa njime, a ishranu sam regulisao jos od pre 15ak dana, alkohol nisam ni primirisao, ali je stres problem, jer se bavim poprilicno stresnim poslom,.......
Којим чајем се наливаш?

Због стреса треба да узимаш 500mg квалитетног магнезијума свакодневно - да би срце остало у здравом стању. Ја користим овај доле на слици. Пошто се стрес углавном директно манифестује преко кочења мишића раменог појаса и горњег дела леђа, неопходна је масажа истих. Због њих уме да се поремети и притисак и срчани ритам. Погледај савет (вежбе) на мом сајту (адреса и у профилу) под Савети, Здравље, Рамена-рачунари.
Slika

Cajem od mlecike.... Koliko kostaju te tablete?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Чај од млечике се пије само два пута дневно по шољу.

Цена оног препарата магнезијума са фотографије је око 2.200 динара и садржи 180 капсула - то је за пола године.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:Чај од млечике се пије само два пута дневно по шољу.

Цена оног препарата магнезијума са фотографије је око 2.200 динара и садржи 180 капсула - то је за пола године.
Jbg, ja pijem oko 2 litre tog caja dnevno, i prija mi.Da li steti to sto ga unosim u tolikoj kolicini?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не знам да ли штети. Знам само рецепт и да мој отац пије две шоље. Када би толико попио чаја од жалфије, знам да не би жив дочекао следеће јутро.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:Не знам да ли штети. Знам само рецепт и да мој отац пије две шоље. Када би толико попио чаја од жалфије, знам да не би жив дочекао следеће јутро.
E onda imam srece sto ne nisam pio zalfiju! :)

Nego, hteo sam da pitam jos nesto- imam povremeni osecaj kao da mi je cmar vlazan, obrisem,ali nema nicega. Sta bi to moglo da bude? U stolici nisam primetio nikakvu sluz.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Срећа твоја за жалфију. :lol: Ипак, провери то око чаја од млечике.

За оно друго немам појма. Можда је превише сув, па имаш осећај влажности. Намажи чмар Павлогал кремом са цинком.
Odgovori