BOLAN REKTUM

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

molotor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2013 1:12 pm

Re: BOLAN REKTUM

Post od molotor »

aa_aca napisao:Срећа твоја за жалфију. :lol: Ипак, провери то око чаја од млечике.

За оно друго немам појма. Можда је превише сув, па имаш осећај влажности. Намажи чмар Павлогал кремом са цинком.
Kupio sam caj u zdravoj hrani i tamo su mi rekli da mogu da ga pijem do mile volje.
Ni meni nije bas najjasniji taj osecaj sa cmarom. Ponekad osetim kao da je mokar i imam osecaj kao da sam ga namazao nekom kremom ili mascu i da mi se, sto bi se reklo, sve nesto klize tamo dole, ali kad obrisem, ne vidim nista. Samo prilikom jednog brisanja sam primetio na papiru kao da je bilo neceg malo sluzavog...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ликови по здравим хранама су све сами стручњаци. :lol: Позови Институт "Јосиф Панчић" па се распитај. Имаш линк према њима на мом сајту под Линкови, Здравље, Чајеви.

Не знам да ли та слуз и осећај може да буде последица инфекције кандидом или нечим другим. Можда да однесеш столицу на анализу?
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:Ликови по здравим хранама су све сами стручњаци. :lol: Позови Институт "Јосиф Панчић" па се распитај. Имаш линк према њима на мом сајту под Линкови, Здравље, Чајеви.

Не знам да ли та слуз и осећај може да буде последица инфекције кандидом или нечим другим. Можда да однесеш столицу на анализу?

Mozda si u pravu za taj caj, raspitacu se malo o preporucenoj kolicini doziranja.

Dao sam stolicu na analizu, rezultate dobijam u utorak, tj. sutra. Jedna od trazenih analiza je i analiza na gljivice, pa ako imam kandidu, trebalo bi da se pokaze.

Da li prisustvo kandide dovodi do takvih simptoma, odnosno do pojave te sluzi?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не знам за слуз, али знам да кандида прави гадне проблеме сваке врсте, па чак и тумора. Прочитај шта сам писао под Савети, Здравље, Кандида. Много је гадна.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:Не знам за слуз, али знам да кандида прави гадне проблеме сваке врсте, па чак и тумора. Прочитај шта сам писао под Савети, Здравље, Кандида. Много је гадна.

Upravo procitah simptome, i shvatih da imam veliku vecinu njih. Koristio sam 3 meseca antibiotike zbog eserihije, i nedelju dana po prestanku, meni su se pocele javljati te tebobe u cmaru, a sad mi se pojavila i ta sluz. Jezik mi je podobrano beo, gasove imam uvek posle jela, a o hladnim stopalima i rukama da ne govorimo, a zadah iz usta gotovo stalno, koliko god zube prao.....

Jos samo da stignu te analize sutra i to potvrde,....Najveca je stvar sto zaista nisam paranoican,... vecinu tih stvari zaista imam,...slusam svoje telo sto bi se reklo....

Da li se kandida moze dobiti od ucestalog koriscenja antibiotika? Ponovo napominjem da sam 3 meseca krkao razne, inekcije longacefa su jedni od njih...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Кандида увек постоји у организму, али је под контролом. Када јој лепо закиселимо животну средину разним начинима (и антибиотицима) почне много да се размножава и лучи којекакве токсине. Неко је на форуму написао леп чланак о кандиди па потражи. Прочитај и ону књигу "Алкализуј се или умри".
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:Кандида увек постоји у организму, али је под контролом. Када јој лепо закиселимо животну средину разним начинима (и антибиотицима) почне много да се размножава и лучи којекакве токсине. Неко је на форуму написао леп чланак о кандиди па потражи. Прочитај и ону књигу "Алкализуј се или умри".

Ok, hvala na svim brzim odgovorima i savetima ! :) Sacekacu rezultate do sutra, pa cu onda da vidim sta cu i kako cu dalje.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

molotor napisao:
aa_aca napisao:Кандида увек постоји у организму, али је под контролом. Када јој лепо закиселимо животну средину разним начинима (и антибиотицима) почне много да се размножава и лучи којекакве токсине. Неко је на форуму написао леп чланак о кандиди па потражи. Прочитај и ону књигу "Алкализуј се или умри".

Ok, hvala na svim brzim odgovorima i savetima ! :) Sacekacu rezultate do sutra, pa cu onda da vidim sta cu i kako cu dalje.

Analiza na kandidu- negativna
Analiza na jaja crevnih parazita-negativna

A i dalje imam taj sugavi osecaj kao da mi se nesto krece u cmaru.Samo me Povremeno zasvrbi i imam osecaj kao da mi je cmar vlazan.

Ima li neko misljenje?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма да ти тај осећај није од длачица?
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:Ма да ти тај осећај није од длачица?

Dobra ideja, ali nije, u to sam siguran. Osecaj je kao da se nesto krece unutra, i povremeno osetim da mi je cmar ovlazio. Tacno osetim kako, kao da se rasprsne baloncic sluzi na izlazu iz cmara i on se ovlazi. Kad obrisem , vidi se da je malo mokro, ali ne lici na sluz, odnosno nije gusto niti ima odredjenu boju-jednostavno je mokro.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

То као да се дешава неки спор процес при коме се ослобађа гас и слуз. Да пробаш да пијеш неки пробиотик или ацидофилно млеко.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:То као да се дешава неки спор процес при коме се ослобађа гас и слуз. Да пробаш да пијеш неки пробиотик или ацидофилно млеко.

Kakav bi to proces mogao da bude? Pio sam probiotik nekih nedelju dana, ali je sve bilo isto. Kakvo je to Acidofilno MLeko, gde se nabavlja? Bol u rektumu gotovo da je iscezao, ne bode me vise onako i sve se redje zagreva taj deo, ali osecaj koji sam ranije opisao i dalje postoji ( vlaga i osecaj kretanja necega unutra).
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислио сам на бактерије и гљивице. Можда постоји нешто што нису могли да установе прегледом столице. Како врше анализе, могао је и слон да им промакне. Можда би било добро да столицу однесеш још негде на анализу. Ацидофилно млеко праве у Заводу за млекарство. Имаш адресу на мом сајту под Линкови, Здравље.
Dragan 973
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 7:23 pm

Post od Dragan 973 »

Sve to sto ti se desava se isto i meni desavalo.prvi put kad sam imao upalu prostate isto sam imao taj
osecaj vlaznosti u rektumu i osecaj bas kao da nesto gmizi.i ja sam radio i analizu stolice na sve paražite i dva proktologa me gledalo i níšta.kao i svi drugi simptomi i óvaj ce nestati.mislim da ti je upala prostate u prolazu. Mení se taj osecaj obicno javlao kad je upala u prolazu.Nastavi sa cajem alí ne preteruj. :) Tri šolje dnevno su dovoljne.Pozž
Gagi
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

Dragan 973 napisao:Sve to sto ti se desava se isto i meni desavalo.prvi put kad sam imao upalu prostate isto sam imao taj
osecaj vlaznosti u rektumu i osecaj bas kao da nesto gmizi.i ja sam radio i analizu stolice na sve paražite i dva proktologa me gledalo i níšta.kao i svi drugi simptomi i óvaj ce nestati.mislim da ti je upala prostate u prolazu. Mení se taj osecaj obicno javlao kad je upala u prolazu.Nastavi sa cajem alí ne preteruj. :) Tri šolje dnevno su dovoljne.Pozž
Hvala na odgovoru!

Nemam pojma sta da radim, vec me vise od mesec dana bocka, greje, i taj osecaj vlaznosti i kretnje. Lepo je znati da bi moglo uskoro da prestane, ali, kazem, vec vise od mesec dana osecam te simptome i zaista nemam osecaj da ce skoro prestati.

Koliko dugo si imao taj osecaj pre nego te je prestalo boleti?

Ok, oladicu malo sa cajem! :)
Odgovori