BOLAN REKTUM

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Dragan 973
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 7:23 pm

Re: BOLAN REKTUM

Post od Dragan 973 »

Nema nekog pravila obicno me upala prostate drža la do četiri meseca maksimalnó.Ta iritačija u rektumu je trajala najduze od tog perioda.obicno oko dva meseca.Popustice te i proci samo treba vremena.zima je veliki neprijatelj prostate.Možes uzimati ulje divljeg origana po jednu kap pomesanu sa uljem kantariona ako mislis da ipak postoji neka bakterija ili parazit.ulje divljeg origana tí je najači prirodni antibiotik.
Gagi
molotor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2013 1:12 pm

Post od molotor »

Dragan 973 napisao:Nema nekog pravila obicno me upala prostate drža la do četiri meseca maksimalnó.Ta iritačija u rektumu je trajala najduze od tog perioda.obicno oko dva meseca.Popustice te i proci samo treba vremena.zima je veliki neprijatelj prostate.Možes uzimati ulje divljeg origana po jednu kap pomesanu sa uljem kantariona ako mislis da ipak postoji neka bakterija ili parazit.ulje divljeg origana tí je najači prirodni antibiotik.

Ja sad vec ulazim u 6 mesec pacenja,...nervira me to jako,...Kad me ne bocka, onda povremeno imam osecaj kao da u cmaru imam gomilu crva koji migolje!! Znaci, jako neprijatan osecaj!!

Povremeni osecaj grejanja cmara najcesce imam posle vrsenja velike nuzde, ali ne svaki put. Ishranu sam promenio u potpunosti, a kad sam bio kod proktologa, rekao mi je da nemam ni hemoroide, ni fistula ni fisura,.. a kao sto rekoh, u stolici nisu nasli nikakve parazite kao ni bakterije. Najverovatnije cu do kraja nedelje ponovo odneti stolicu na analizu, cisto da budem siguran.

Kao sto rekoh ranije, proktolog mi je preporucio da uradim delimicnu kolonoskopiju, a na to mi se tako ne ide...... , pogotovo ako nema potrebae jer mi je stolica redovna i uredna, nikakvih bolova nemam ili tome slicno...

Spomenuli ste ranije da ste i vi isli kod proktologa bas zbog toga osecaja u cmaru....koje analize ste radili i sta vam je rekao kad ste mu rekli simptome.?
Dragan 973
Novi član
Novi član

Post od Dragan 973 »

Da bio sam kod proktologa i to je bio klasican rektalni pregled.Tom prilikom je konstatovana manja fisura.Koristio sam kremu fisuran iz apoteke ivancic i sin i ta rana mi je zarasla.Inace simptomi fisure su bili izuzetno jako pecenje u anusu i veliko zarenje nakon stolice bila ona meka ili ne.To zarenje je znalo da traje satima.Neverovano jak bol.Posle te terapije nisam vise isao proktologu jer je on rekao da sto se njega tice sam o.k.i da se javim urologu.Kolonoskopiju nisam radio niti mi je bila predlozena ali mi je receno ako mi se fisura bude ponavljala da ce morati hiruskim putem da mi olabave misic anusa.Znaci fisuru sam sanirao ali je neprijatan osecaj i peckanje u anusu ostalo i proktolog tvrdi da je to uroloski problem.Sta da ti kazem uradi i tu kolonoskopiju da budes miran i daj opet stolicu...taj deo anusa je neverovatno bogat nervnim zavrsetcima pa nije iskljuceno i da te neki od njih iritira.Inace isao sam i na rektalni pregled prostate uz pomoc sonde gde mi je konstatovano prisustvo kamenca u prostati kao posledica cestih upala.
Gagi
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

Dragan 973 napisao:Da bio sam kod proktologa i to je bio klasican rektalni pregled.Tom prilikom je konstatovana manja fisura.Koristio sam kremu fisuran iz apoteke ivancic i sin i ta rana mi je zarasla.Inace simptomi fisure su bili izuzetno jako pecenje u anusu i veliko zarenje nakon stolice bila ona meka ili ne.To zarenje je znalo da traje satima.Neverovano jak bol.Posle te terapije nisam vise isao proktologu jer je on rekao da sto se njega tice sam o.k.i da se javim urologu.Kolonoskopiju nisam radio niti mi je bila predlozena ali mi je receno ako mi se fisura bude ponavljala da ce morati hiruskim putem da mi olabave misic anusa.Znaci fisuru sam sanirao ali je neprijatan osecaj i peckanje u anusu ostalo i proktolog tvrdi da je to uroloski problem.Sta da ti kazem uradi i tu kolonoskopiju da budes miran i daj opet stolicu...taj deo anusa je neverovatno bogat nervnim zavrsetcima pa nije iskljuceno i da te neki od njih iritira.Inace isao sam i na rektalni pregled prostate uz pomoc sonde gde mi je konstatovano prisustvo kamenca u prostati kao posledica cestih upala.
Jos jednom, hvala na odgovoru.

Meni se javlja to zarenje u anusu posle izvrsene nuzde, ali samo ponekad, i vise je to osecaj grejanja nego zarenja i traje otprilike nekih 20ak min. Mozda je za nezgodno odgovoriti, ali kako se nanosi ta krema fisuran,...? Posto je fisura unutra, jel....?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

molotor napisao:....Meni se javlja to zarenje u anusu posle izvrsene nuzde, ali samo ponekad, i vise je to osecaj grejanja nego zarenja i traje otprilike nekih 20ak min. ....
Имаш ли обичај да једеш љуту храну?
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:
molotor napisao:....Meni se javlja to zarenje u anusu posle izvrsene nuzde, ali samo ponekad, i vise je to osecaj grejanja nego zarenja i traje otprilike nekih 20ak min. ....
Имаш ли обичај да једеш љуту храну?

Dok mi se nisu pojavili ti simptomi u anusu, jeo sam ljutu hranu. Ne svakodnevno, a od pre nesto vise od mesec dana kada sam poslednji put bio kod urologa i kad mi je rekao da zbog te hronicne upale prostate moram smanjiti unos ljutoga, zacinjenog, kiselog,alkohola...u potpunosti sam izbacio sve navedeno.
Dragan 973
Novi član
Novi član

Post od Dragan 973 »

Nazalost nasli smo se po muci i sto god mogu pomocicu ti iz svog nekog iskustva.fIsuran je ustvari nitroglicerinska mast koja siri krvne sudove i na taj nacin potpomaze da rascep ili ti ranica sto pre zaraste a i da opuste taj deo misica.Nije iskljuceno da imas neku ranicu koja je proktologu promakla .Ti mozes potraziti u apoteci i neki aplikator mada ja to lagano sa prstom uspem da namazem.Krema se nanosi u izuzetno tankom sloju na prethodno opranu regiju anusa.Znaci vrlo tanak sloj u suprotnom hoce glava da boli .Ja sam mazao dva puta ujutru i uvece mesec dana.Cena kreme je 1000din i neophodno je da se cuva na temperaturi od 2-8c ili ti u frizideru.Transport od apoteke do kuce je takodje bitan da bude na toj nekoj temperaturi.Eto bar neke koristi od ove hladnoce :D E da setih se da sam davno imao kandidu albicans na jeziku u povecanom broju i da mi je jezik od nje bio beo i los zadah i sav u rascepu.Davno je bilo nemogu se setiti sta sam uzimao od terapije.
Gagi
Dragan 973
Novi član
Novi član

Post od Dragan 973 »

Jer prosla upalala druze?
Gagi
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

Dragan 973 napisao:Jer prosla upalala druze?

Nazalost, nije...:(

Simptomi su i dalje isti, a danas sam dobio rezultate brisa uretre i ejakulata,..nazalost eserihija mi se vratila....:(
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

molotor napisao:......Simptomi su i dalje isti, a danas sam dobio rezultate brisa uretre i ejakulata,..nazalost eserihija mi se vratila....:(
Да ли си пробао домаћи препарат од белога лука и белога вина? Ако ниси, имаш га на мом сајту.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:
molotor napisao:......Simptomi su i dalje isti, a danas sam dobio rezultate brisa uretre i ejakulata,..nazalost eserihija mi se vratila....:(
Да ли си пробао домаћи препарат од белога лука и белога вина? Ако ниси, имаш га на мом сајту.

Jesam,...samo sto sam ga pio sa prokuvanim crnim vinom i belim lukom i nije mi pomogao,....koliko dugo bi ga trebalo konzumirati?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

molotor napisao:Jesam,...samo sto sam ga pio sa prokuvanim crnim vinom i belim lukom i nije mi pomogao,....koliko dugo bi ga trebalo konzumirati?
Е па ниси! Не можеш да примењујеш савете на свој начин. Можеш да их модификујеш али то није тај савет. Лук се кува у белом вину, тако да се не користи ни црно вино а понајмање прокувано вино. Обрати пажњу на процедуру прављења. Вероватно да ефикасност зависи и од самога белога вина. Ако користиш лоше или вештачко вино.... Ако користиш кинески лук, опет је питање шта ће бити.

Тачно сам на сајту описао како су правили и користили препарат. Значи, пије се један дан. Можеш да поновиш, неће ти шкодити. Међитим, они за које знам да су користили рецепт, пили су само једну дозу и за један дан елиминисали ту напаст.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:
molotor napisao:Jesam,...samo sto sam ga pio sa prokuvanim crnim vinom i belim lukom i nije mi pomogao,....koliko dugo bi ga trebalo konzumirati?
Е па ниси! Не можеш да примењујеш савете на свој начин. Можеш да их модификујеш али то није тај савет. Лук се кува у белом вину, тако да се не користи ни црно вино а понајмање прокувано вино. Обрати пажњу на процедуру прављења. Вероватно да ефикасност зависи и од самога белога вина. Ако користиш лоше или вештачко вино.... Ако користиш кинески лук, опет је питање шта ће бити.

Тачно сам на сајту описао како су правили и користили препарат. Значи, пије се један дан. Можеш да поновиш, неће ти шкодити. Међитим, они за које знам да су користили рецепт, пили су само једну дозу и за један дан елиминисали ту напаст.

Nisam primenjivao savete na svoj nacin, nego sam radio po uputstvu ljudi koji su napast eliminisali upravo koriscenjem prokuvanog crnog vina i belog luka.

Problem je u tome sto mi je vas savet u suprotnosti sa savetom urologa. On mi je, naime, zabranio upotrebu alkohola, jer alkohol steti prostati, a budem li pio vino sa
belim vinom, to mi je u direktnoj koliziji sa onim sto mi je urolog rekao, tako da ne znam sta vise da radim....

Ne mogu da pronadjem na vasem sajtu deo koji se odnosi na, od strane vas, preporuceni nacin lecenja od eserihije.

Da li bi mogli da mi posaljete direktan link koji se odnosi na to?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

molotor napisao:Nisam primenjivao savete na svoj nacin, nego sam radio po uputstvu ljudi koji su napast eliminisali upravo koriscenjem prokuvanog crnog vina i belog luka.

Problem je u tome sto mi je vas savet u suprotnosti sa savetom urologa. On mi je, naime, zabranio upotrebu alkohola, jer alkohol steti prostati, a budem li pio vino sa
belim vinom, to mi je u direktnoj koliziji sa onim sto mi je urolog rekao, tako da ne znam sta vise da radim....

Ne mogu da pronadjem na vasem sajtu deo koji se odnosi na, od strane vas, preporuceni nacin lecenja od eserihije.

Хм, занимљиво то са црним вином. :-?

Везано за оно за алкохол и простату немам шта да ти кажем. То први пут чујем. Пио си црно вино, а зашто не би и бело? Осим тога, кување од пет минута изазива прилично испаравање алкохола. И једно је попити дозу за један дан, а друго је алкохол пити сваки дан, редовно.

Директан линк према страници не могу да поставим из техничких разлога. Ако си сајт успео да пронађеш, даље је једноставно: Савети, Здравље, Ешерихија.
molotor
Novi član
Novi član

Post od molotor »

aa_aca napisao:
molotor napisao:Nisam primenjivao savete na svoj nacin, nego sam radio po uputstvu ljudi koji su napast eliminisali upravo koriscenjem prokuvanog crnog vina i belog luka.

Хм, занимљиво то са црним вином. :-?

Везано за оно за алкохол и простату немам шта да ти кажем. То први пут чујем. Пио си црно вино, а зашто не би и бело? Осим тога, кување од пет минута изазива прилично испаравање алкохола. И једно је попити дозу за један дан, а друго је алкохол пити сваки дан, редовно.

Директан линк према страници не могу да поставим из техничких разлога. Ако си сајт успео да пронађеш, даље је једноставно: Савети, Здравље, Ешерихија.

Pronasao sam, pokusacu, hvala vam!
Odgovori