kako se odluciti i kome verovati (sto se tice rinoplastike)
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 9:38 am
kako se odluciti i kome verovati (sto se tice rinoplastike)
interesuje me,ko su najbolji estetski hirurzi kod nas sto se tice rinoplastike i u kojim klinikama rade,i cena operacije.
-
- Novi član
Hvala na informaciji,ali sam nesto skeptik sto se tice VMA i ostalih drzavnih bolnica.
inace,cula sam za kliniku"Perfekta",mislim,drugaica mi je isla na pregled i konsultacije, i oni su joj nekako bili najubedljiviji sto se toga tice.Pa,isto interesuje da li je neko vec bio kod njih i imao operaciju ovog tipa.Sto se mene tice,ja nemam nikakvih smetnji,npr.devijacija nosa ili slicno,cisto zelim da promenim oblik nosa.
A interesuje me,jesi li ti sta cula o njima Amarilis
?
Pozzzzzz
C.

inace,cula sam za kliniku"Perfekta",mislim,drugaica mi je isla na pregled i konsultacije, i oni su joj nekako bili najubedljiviji sto se toga tice.Pa,isto interesuje da li je neko vec bio kod njih i imao operaciju ovog tipa.Sto se mene tice,ja nemam nikakvih smetnji,npr.devijacija nosa ili slicno,cisto zelim da promenim oblik nosa.
A interesuje me,jesi li ti sta cula o njima Amarilis

Pozzzzzz
C.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 4:09 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cao, sto se tice drzavnih bolnica i ja sam skepticna, ali sam pricala sa vise medicinskih radnika koje privatno dobro poznajem, izmedju ostalog i nekoliko lekara.Zato sto se tice rekonstruktivne hirurgije Klinicki centar i VMA su neprikosloveni, znam dve devojke koje su imale rinoplastiku na VMA i prezadovoljne su.Nemas cega da se plasis jer oni ove zahvate naplacuju i vrlo su odgovorni, tretman lekara i osoblja je u tom slucaju potpuno drugaciji od onog koji pacijent ima kad ide preko zdravstvenog osiguranja. Ja nikako necu ici kod privatnika, mnoooogo su skuplji i nemam poverenja u njih ako se nesto zakomplikuje, u najboljem slucaju bi me poslali na Urgentni centar i sve zataskali, pogledaj samo po novinama sta se izdesavalo posle nekih intervencija kod privatnika, necu sa tim da se igram ipak je to opsta anestezija.Inace neke moje drugarice su ugradjivale i silikone na VMA i isto su prezadovoljne. Za tu privatnu kliniku koju spominjes nisam cula nista, mozda su ok, ali te molim da mi kazes samo koliko su ti trazili za operaciju. Inace, jeste da su po privatnim klinikama sve lekari sa drzavnih bolnica, ali nemoj zaboraviti da u drzavnoj bolnici imas ceo tim za vreme operacije , i plasticnog hirurga i hirurga otorinolaringologije, ne znam koliko je ispostovano to u privatnoj klinici. Veliki pozdrav.
podatak!
Postovani,
ja sam se svojevremeno raspitala i pisala dr Colic, za kojeg ste sigurno culi, on je privatnik al je dosta poznat ( dobro, ne znaci da je automatski i dobar) al ja sam ga pitala kako se krecu cene i rekao je mislim 1200 evra ili mozda 1000 evra al ako imas devijaciju onda je skuplje.
Sto se tice VMA i ja sam cula, doduse posredno, da je jedna devojka prezadovoljna kako je sve proslo i na kraju krajeva svojim novim profilom. Mene sad zanima koje su tu cene na VMA, jel i konsultacije kostaju, dal se dosta ceka na operaciju... sta znam...bolje da pitam?!
Hvala
ja sam se svojevremeno raspitala i pisala dr Colic, za kojeg ste sigurno culi, on je privatnik al je dosta poznat ( dobro, ne znaci da je automatski i dobar) al ja sam ga pitala kako se krecu cene i rekao je mislim 1200 evra ili mozda 1000 evra al ako imas devijaciju onda je skuplje.
Sto se tice VMA i ja sam cula, doduse posredno, da je jedna devojka prezadovoljna kako je sve proslo i na kraju krajeva svojim novim profilom. Mene sad zanima koje su tu cene na VMA, jel i konsultacije kostaju, dal se dosta ceka na operaciju... sta znam...bolje da pitam?!

Hvala
Moja drugarica je operisala nos na vma (doduse pre mnogo godina) i to je najbolje uradjen nos koji sam ja ikada videla. Znam je godinama u predhodnom izdanju (imala je tzv. kukast nos, a sada je prcast) i bas sam se trudila da nadjem neku manu i stvarno nisam uspela. Ljudi koji su je kasnije upoznali ne veruju da je taj nos operisan. I ja sam razmisljala da operisem nos i zbog estetike i zbog devijacije i ici cu sigurno na VMA
opet ja
Dobro ovde sus vi fini niko da kaze koje su cene na VMA? I da nam neko isprica koliko boli? koliko traje otecenost da ne kazem koliko se dugo ne sme pred ljude? kad se dobija prava slika tj velicina i oblik nosa, tj kad potpuno nestaju otoci?
Ajde ja sam potencijalni pacijent zbog kako rece mimi (valjda sorry ako sam omanula u imenu) kukastog nosa, nastao kao posledica pada na lice u tinejdzerskim danima...
Hvala na odgovorima (nadam se
)
Ajde ja sam potencijalni pacijent zbog kako rece mimi (valjda sorry ako sam omanula u imenu) kukastog nosa, nastao kao posledica pada na lice u tinejdzerskim danima...
Hvala na odgovorima (nadam se

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 4:09 am
Pa evo ja sam napisala da rinoplastika na VMA kosta max 700 eura, mada su mi rekli da je to bas za slozene operacije. Pregled kosta oko 1500 dinara kod profesora medicine i koliko znam on se ne zakazuje. Koliko se ceka na samu operaciju stvarno neznam, mislim da ide odmah posle uradjenih analiza neophodnih za svaki hiruski zahvat.
lezi se u bolnici 10 dana i taj zadnji dan vade gazu kojom su ispunjene nosne supljine i sinusi. Iz iskustva te moje drugarice, to vadjenje gaze je najbolnije jer je zapekla krv i sl. i ona kaze da imas utisak da je izvlace iz mozga. Sreca je sto kratko traje. Neposredno posle operacije su joj dali nesto protiv bolova, tako da bolove nije imala ,a i taj dan je skoro ceo i prespavala. Kada su je pustili kuci imala je jos uvek mali otok ali nasminkana je izgledala ok i mogla je medju ljude. Mislim da je otok potpuno nestao posle 10-15 dana. Sto se tice dobijanja prave slike nosa, lekari kazu da je to tek za 6 meseci, a nekada i malo vise jer misici lica mogu nakandno da vuku nos na levu ili desnu stranu pa da on ponovo postne kriv. Mada, iskreno, kakav je nos videces vec kada izadjes iz bolnice ostalo su nijanse (osim ove situacije sa misicima lica koju sam navela). Oporavak takodje zavisi od tezine operacije. Ako su morali da koriguju kost tj. koren nosa, a ne samo hrskavicu, oporavak je duzi tj. ovakav kako je prosla moja drugarica.
i ja bih htela da se operishem,ali zanima me sa koliko godina je to dozvoljeno,jel pacijent mora da bude punoletan?Ja ove godine punim 18,pa jer to bash mora da bude striktno?Htela bih preko letnjeg raspusta da se operishem,ali cu tada i dalje biti maloletna.I ako neko ima josh neko iskustwo,neka podeli sa nama. . .vidim ovde je mimimi napisao da se lezi 10 dana u bolnici,a ja sam na sajtovima privatnih klinika chitala da se samo taj dan kada je operacija ostane u bolnici,i dasemoze odmah kuci,nakon 5 dana se skida ona zashtita a nakon 7-8 gaza i to je to. .
-
- Novi član
E,pa,ljudi slusajte..ja sam zakazala i otisla na VMA na pregled i da se naravno informisem u vezi same operacije..samo da vam naglasim da ja nemam nikakvu devijaciju ili ti probleme sa sinusima,znaci samo sam htela da izvrsim estetsku korekciju tacnije oblik nosa.I s`hodno s`time sam mislila da ce cena operacije biti jeftinija za razliku od privatnih..ali...
Kad sam saopstila da bih operisala nos,prvo me je onako smesno pogledao(sto je meni licno smesno,jer nekako njih smatram velikim perfekcionistima) a drugo,rekao je da nije problem da moze.
Objasnio mi je za tok operacije i naravno vecite apsurdne price tipa,"zelim da imam nos kao ona ili on"..takodje mi je rekao da ne obracam posebno paznju i da u fazonu trazim slike pre ili posle da se danas ljudi sluze svim i svacim da bi dosli do pacijenta,tipa fotomontaza.
Inace,operacija se zakaze i dolazi se dan pre ,kao fora "upoznavanje sa pacijentom",radi se u opstoj anesteziji,i traje otprilike oko 60 min,naravno zavisnosti od tezine operacije..koliko sam ga razumela ostaje se u bolnici nekoliko dana i stavljaju se tamponi..koji se nose nekoliko dana recimo tipa od 10-15 dana,i posle toga se vadi ..i mora se voditi racuna o nosu ..paziti da ne dodje do nekog udara,paziti kako spavas i tako to.U svakom slucaju operaciju je pozenjo uraditi kad je hladnije vreme jer je bolje i da za vreme operacije nema te periodu..kranji ishod je vidljiv tek za dva meseca a pravi oblik nos dobija tek za 6 meseci..e,sad posto ja nemam nikakvih smetnji meni je rekao da prisustvo otorinolaringloga nije potreban..sto znaci ko ima neku devijaciju ili ostale smetnje da je i on prisutan..inace CENA,koju mi je on rekao iznosi isto kao i na privatnim,oko 80.000 din mi je rekao plus bolnicki troskovi i koliko sam ja razumela i anesteziolog treba da se plati znaci oko 1.300evra do 1.500 evra..pitala sma ga da li radi privatno..i naravno pozitivan odgovor a i jos pozitivnije je reagovao uopste..ali bez obzira na sve mislim da bi dobro odradio i ulio mi je neko samopouzdanje i lepo mi je sve objasnio..mada ja bi vam pre porucila da obidjete vise klinika i da se najbolje moguce informisete..uglavom bi preporucila da sami odete i uverite se..ali samo cu vam reci ovo svi samo hoce pareee ...(i da da kazem da treba da ste punoletni..)
pozzzzz C.
P.S. sledece sedmice idem u "PERFEKTU" pa cu vam se oglasiti ..sta mi tamo kazu i koliko je to zadovoljstvo kod njih..

Kad sam saopstila da bih operisala nos,prvo me je onako smesno pogledao(sto je meni licno smesno,jer nekako njih smatram velikim perfekcionistima) a drugo,rekao je da nije problem da moze.
Objasnio mi je za tok operacije i naravno vecite apsurdne price tipa,"zelim da imam nos kao ona ili on"..takodje mi je rekao da ne obracam posebno paznju i da u fazonu trazim slike pre ili posle da se danas ljudi sluze svim i svacim da bi dosli do pacijenta,tipa fotomontaza.
Inace,operacija se zakaze i dolazi se dan pre ,kao fora "upoznavanje sa pacijentom",radi se u opstoj anesteziji,i traje otprilike oko 60 min,naravno zavisnosti od tezine operacije..koliko sam ga razumela ostaje se u bolnici nekoliko dana i stavljaju se tamponi..koji se nose nekoliko dana recimo tipa od 10-15 dana,i posle toga se vadi ..i mora se voditi racuna o nosu ..paziti da ne dodje do nekog udara,paziti kako spavas i tako to.U svakom slucaju operaciju je pozenjo uraditi kad je hladnije vreme jer je bolje i da za vreme operacije nema te periodu..kranji ishod je vidljiv tek za dva meseca a pravi oblik nos dobija tek za 6 meseci..e,sad posto ja nemam nikakvih smetnji meni je rekao da prisustvo otorinolaringloga nije potreban..sto znaci ko ima neku devijaciju ili ostale smetnje da je i on prisutan..inace CENA,koju mi je on rekao iznosi isto kao i na privatnim,oko 80.000 din mi je rekao plus bolnicki troskovi i koliko sam ja razumela i anesteziolog treba da se plati znaci oko 1.300evra do 1.500 evra..pitala sma ga da li radi privatno..i naravno pozitivan odgovor a i jos pozitivnije je reagovao uopste..ali bez obzira na sve mislim da bi dobro odradio i ulio mi je neko samopouzdanje i lepo mi je sve objasnio..mada ja bi vam pre porucila da obidjete vise klinika i da se najbolje moguce informisete..uglavom bi preporucila da sami odete i uverite se..ali samo cu vam reci ovo svi samo hoce pareee ...(i da da kazem da treba da ste punoletni..)
pozzzzz C.
P.S. sledece sedmice idem u "PERFEKTU" pa cu vam se oglasiti ..sta mi tamo kazu i koliko je to zadovoljstvo kod njih..

laser???
Upravo sam cula da se prfil moze preurediti laserom...
Pa ako neko strucan moze malo da mi pojasni kako to radi...prednosti i mane takvog zahvata i sl...Meni moram da priznam nije jasno kako to rade laserom al opet ja se ne bavim medicinom...
Hvala unapred...(valjda ce mi neko odgovoriti..
)

Pa ako neko strucan moze malo da mi pojasni kako to radi...prednosti i mane takvog zahvata i sl...Meni moram da priznam nije jasno kako to rade laserom al opet ja se ne bavim medicinom...
Hvala unapred...(valjda ce mi neko odgovoriti..

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Hm....zanimljiva tema...Ja sam razmisljala o operaciji nosa,ali mi je nekako cudno da zamislim sebe drugaciju iako mi se moj nos ni malo ne svidja
Moram priznati da mi se u vecini slucajeva nije dopalo kako izgledaju operisani nosevi...uvek su mi nekako cudni...
Sto se tice laserske operacije--prvi put cujem za to

Sto se tice laserske operacije--prvi put cujem za to