Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.
Najpre pozdrav svima!
I?*caleablanca,kakvi su utisci iz Perfekte?
Ja se vec godinama mislim da li da uradim korekciju ili ne...Moj nos je pravilog oblika,ako tako mogu reci,ali je isuvise neproporcionalan za moje lice,hocu reci veliki .Inace,dvoumim se jer imam rodjake koji su radili korekcije i iskreno,nosevi su lepsi nego pre ali prilicno cudnog izgleda I ono sto me najvise odvraca od operacije je slika u glavi na moju tetku dan posle operacije...Ni malo prijatan prizor,a i posle nedelju dana nije bas bio reprezentativan.S druge strane,druga rodjaka je sasvim ok izgledala nedelju dana posle zahvata...
Iskreno,ne znam sta da mislim...
Moram da priznam da su cene operacije nosa mnogo manje u drugim gradovima.U BGu je sve nabudzeno!!!!!!!!!!!!!
Ako neko zeli da operise nos neka se raspita malo medju fakultetima u dr gradovima. Vecina tih profesora ima svoje privatne klinike, odlicno rade, i mnogo su manje cene!
Postovani,
da iskoristim to sto je ova tema malo zivnula i da pitam kako izgleda lasersko preoblikovanje nosa (oprostite na mozda nespretnom koriscenu reci, al ne znam kako se zove taj zahvat sa laserom i dal uopste postoji)!
Ukoliko se to praktikuje kod nas (ukoliko postoji!) molim vas da nam napisete prednosti i mane takvog zahvata (laserom) da li se to radi kod nas i odprilike koliko to finansijski iznosi (ono od-do), i dal se i ona radi pod totalnom anestezijom ili kako vec...?
Unapred zahvalna...
definitivno sam se odlucila za operaciju nosa i molim vas ako je neko vec bio da mi kaze kod koga i koliko je zadovoljan sa operacijom ....
isla sam u par privatnih poluklinika i tesko mi je da samo na osnovu razgovora sa hirurgom odlucim kod koga da idem ..bas sam uplasena cini mi se da kao sutra idem na operaciju ,i plasi me potpuna anestezija. pre svega kako ce mi to da izgleda posle...znacilo bi mi da mi neko ko je vec to uradio kaze svoje iskustvo i pre svega kod koga je radio ....molim vas ljudi ime hirurga i ime poliklinike koji su najbolji u tome i najpoznatiji sto se tice rinoplastike posaljite mi na pp
Ja sam operisala nos prije 5 godina, međutim nisam zadovoljna rezultatom i sada se opet razmišljam o novoj korekciji, s tim što nisam sigurna da li može biti bolje od ovoga što je sad. Radi se o tome da sam nekada imala kukast nos. Prilikom operacije u Podgorici, u državnoj bolnici, otklonili su mi višak kosti u godnjem dijelu - korjenu nosa i taj dio nosa je sada savršen, ali uopšte nije u skladu sa donjim dijelom nosa, tj. sada mi je donji dio nosa mnogo vići od gornjeg, hrskavica nije dirana i to djeluje veoma neprirodno. Mogu slobodno reći da sam dobila opet kuku, samo drugog oblika.
Vidim da ste i vi primijetili da su operasani nosevi čudni. Ne znam da li je to ovo što je i kod mene slučaj i da li tu ima popravke? Da li je neko imao slično iskustvo i kome se javiti sa takvim problemom?
Znate li koji su doktori na VMA i koje su njihove privatne klinike, u slučaju da ne uspijem da zakažem tamo, s obzirom da sam iz Crne Gore (ne znam koja je sad procedura)?
Cao svima
Evo kako ide na vma,ja sam juce bila na pregledu!
Treba zakazati telefonom, a i ne mora ako ces da cekas red. Meni je brat zakazao on radi tamo. Bila sam kod doktora Bijelica,njega su mi preporucili, da pravi lepe noseve. On radi sredom popodne od 15,30 .
Vec za dve nedelje mogu da idem na operaciju naravno kad budem odlucila datum treba ponovo da zakazem telefonom. Napisao je kakve analize treba da uradim (vadjenje krvi, urin, misljnje kardilologa) sve ovo ne sme da bude starije od 7 dana na dan operacije. Cela operacija kosta oko 40 000 dinara ako zelis da ostanes vise u bolnici npr. 9-10 dana onda 10 000 vise.Stim sto meni treba da rade i kost i hrskavicu i nemam devijaciju! Da jos da napomene ja sam bila na ORL odeljenju ne na plasticnoj hirurgiji. Mozda je na plasticnoj h. skuplje, zato se svi cude da je ovo jeftino za vma!
Javicu se kad budem zakakzala operaciju!
Mene samo interesuje od ovih sto su radili operaciju i koji namjeravaju da rade, jeste li vi bre zaposleni ? Mislim ja koliko god bih zeljela na estetsku oepraciju nosa, cujem oporavak je 2 mjeseca i razmisljam, nema sanse da me sefica pusti da budem odsutna toliko vrijeme.
A radim s ljudima, tako da ne dolazi u obzir da idem sva natecena na posao.
Hehe, Boop, ma mesec dana je i vise nego dovoljno za dobar oporavak (naravno, ako sve ide po planu)! Ne znam gde si procitala to za 2 meseca, ali se tu verovatno misli na kompletno spadanje otoka i dobijanje prave slike nosa
A_Girl napisao:Hehe, Boop, ma mesec dana je i vise nego dovoljno za dobar oporavak (naravno, ako sve ide po planu)! Ne znam gde si procitala to za 2 meseca, ali se tu verovatno misli na kompletno spadanje otoka i dobijanje prave slike nosa
Pa i ja mislim na kompletno spadanje otoka. Ne mogu poluotecena ili s modricama na licu, na sastanke i ino. Ali cak i mjesec je too much. Blago vama ako/sto su vam dozvolili
Ako neko moze da preporuci dobrog hirurga i kliniku neka please to uradi !!! Iz licnog iskustva mogu samo da vam kazem da zaobidjete kliniku Medical Centar, ja sam spletom okolnosti tako uradila rinoplastiku pre par godina i mozete pretpostaviti kakvi su mi utisci kad sad razmisljam o jos jednoj korekciji. Jos jednom molim devojke koje su zadovoljne ishodom operacije da preporuce svog docu !!! pozdrav svima i hvala unapred
Jel zna neko kako ide procedura sa terminima naVMA? Posto zivim u inostranstvu ne bih htela da dodjem samo zbog termina pa da mi nakon dve nedelje naprave termin za operaciju. Jel moze dan dva nakon pregleda da se operacija i uradi?