kako se odluciti i kome verovati (sto se tice rinoplastike)
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 3:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kome verovati u vezi rinoplastike
Na sajtu VMA se moze naci broj tel za informacije, mozes da nazoves i raspitas se, a i zakazes pregled preko telefona.
Pa dobro...nemamo novosti od tebe...sta je bilo na VMA? Jesi li operisala ? Kako je proslo? Jel bolelo? Jesi li zadovoljna?tina852 napisao:Cao svima
Evo kako ide na vma,ja sam juce bila na pregledu!
Treba zakazati telefonom, a i ne mora ako ces da cekas red. Meni je brat zakazao on radi tamo. Bila sam kod doktora Bijelica,njega su mi preporucili, da pravi lepe noseve. On radi sredom popodne od 15,30 .
Vec za dve nedelje mogu da idem na operaciju naravno kad budem odlucila datum treba ponovo da zakazem telefonom. Napisao je kakve analize treba da uradim (vadjenje krvi, urin, misljnje kardilologa) sve ovo ne sme da bude starije od 7 dana na dan operacije. Cela operacija kosta oko 40 000 dinara ako zelis da ostanes vise u bolnici npr. 9-10 dana onda 10 000 vise.Stim sto meni treba da rade i kost i hrskavicu i nemam devijaciju! Da jos da napomene ja sam bila na ORL odeljenju ne na plasticnoj hirurgiji. Mozda je na plasticnoj h. skuplje, zato se svi cude da je ovo jeftino za vma!
Javicu se kad budem zakakzala operaciju!
Bilo bi lepo da mi neko objasni koja je razlika izmedju ORL odeljenja (ako je to otorinolaringologija) i "plasticnog" odeljenja...mislim ako isto rade zakljucih da su ovi drugi skuplji, pa mi nije logicno ako je to ista ustanova sprat dva, gore-dole cemu onda razlika...a nije prvi put da mi kazu da je bolje ici na ORL odeljenje nego na plasticnu...
Ko zna nek izvoli...
Unpred zahvalna....
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 2:15 pm
Pre godinu dana sam bio na VMA zbog rinoplastike i imam jako losa iskustva.
PRVO, bilo je potrebno da odlezim tri (veoma duga) dana pre same operacije i da se "psihicki pripremim" za operaciju (zasto???) a pritom nisam bio ni na kakvoj terapiji lekovima ili posebnom rezimu ishrane vec cisto onako... Tu sam se vec debelo smorio.
DRUGO, sama operacija je izvedena katastrofalno! Operisao me je neki mladji (ali ipak iskusan hirurg) i ako zanemarimo sve bolove (par sati posle operacije sam se bukvalno onesvestio!), podlive (izgledao sam kao da sam izasao iz bokerskog ringa - PORAZEN!) kao i cinjenicu da sam nedelju dana morao da nosim nekakvu facijalnu masku koja izgleda jezivije od maske Majka Majers-a iz Helloween-a, rezultat je bio nikakav. Ustvari i nije bilo rezultata, nos mi je izgledao identicno kao i pre operacije! Tacno je da sam na pregledu rekao da ne zelim da imam "prcast" nos vec samo malo manji i prilagodjeniji mom licu, hirurg je to skroz pogresno shvatio. Reci cu samo to da moji roditelji, koji su tada bili u inostranstvu, kad su dosli i videli me nisu primetili NIKAKVU razliku! Isto vazi i za sve moje prijatelje. Ok, nisam ocekivao da svako ko me zna odmah krene da komentarise novi izgled ali ipak... kapirate sta hocu da kazem?
TRECE, odrali su me kad je trebalo da se plati. Procitah da je neko napisao da ta operacija kosta 700 EUR sto apsolutno nije tacno jer su za mene imali posebnu racunicu pa je na kraju sve ispalo oko 1.400 EUR (mislim da je tome najvise doprinelo ono bespotrebno lezanje 3 dana pre i 1 dan posle operacije).
Sve u svemu izbegavajte VMA i nadjite neku pouzdanu privatnu klnk. i hirurga koji ce znati da razume vase potrebe i zahteve.
PRVO, bilo je potrebno da odlezim tri (veoma duga) dana pre same operacije i da se "psihicki pripremim" za operaciju (zasto???) a pritom nisam bio ni na kakvoj terapiji lekovima ili posebnom rezimu ishrane vec cisto onako... Tu sam se vec debelo smorio.
DRUGO, sama operacija je izvedena katastrofalno! Operisao me je neki mladji (ali ipak iskusan hirurg) i ako zanemarimo sve bolove (par sati posle operacije sam se bukvalno onesvestio!), podlive (izgledao sam kao da sam izasao iz bokerskog ringa - PORAZEN!) kao i cinjenicu da sam nedelju dana morao da nosim nekakvu facijalnu masku koja izgleda jezivije od maske Majka Majers-a iz Helloween-a, rezultat je bio nikakav. Ustvari i nije bilo rezultata, nos mi je izgledao identicno kao i pre operacije! Tacno je da sam na pregledu rekao da ne zelim da imam "prcast" nos vec samo malo manji i prilagodjeniji mom licu, hirurg je to skroz pogresno shvatio. Reci cu samo to da moji roditelji, koji su tada bili u inostranstvu, kad su dosli i videli me nisu primetili NIKAKVU razliku! Isto vazi i za sve moje prijatelje. Ok, nisam ocekivao da svako ko me zna odmah krene da komentarise novi izgled ali ipak... kapirate sta hocu da kazem?
TRECE, odrali su me kad je trebalo da se plati. Procitah da je neko napisao da ta operacija kosta 700 EUR sto apsolutno nije tacno jer su za mene imali posebnu racunicu pa je na kraju sve ispalo oko 1.400 EUR (mislim da je tome najvise doprinelo ono bespotrebno lezanje 3 dana pre i 1 dan posle operacije).
Sve u svemu izbegavajte VMA i nadjite neku pouzdanu privatnu klnk. i hirurga koji ce znati da razume vase potrebe i zahteve.
Sad nam samo reci sta su ti tacno radili oko nosa lomljenje il sta vec...na kom si odeljenju bio jer koliko sam shvatila ima i to razlike a sto se cene tice neko je na otorinolaringologiji delu rekao da cene variraju od da tako kazem statusa....jeftinije je za studente il kad recimo radis devijaciju i sl...al to sam samo zakljucila od prethodnih postova...
Rinoplastika kod dr Bijelica
Tina, kakvi su utisci sa operacije? Pretpostavljam da si je do sada vec obavila. Pisi koliko te sve na kraju izaslo (analize pre operacije, sama intervencija, bolnicko lecenje posle, naknadne kontrole...) sve ukupno? Da li si zadovoljna rezultatom? Ja sam takodje po pouzdanoj preporuci i to od ljudi sa same VMA upucena na dr Bijelica koji ce mi navodno bolje korigovati nos nego sam plasticar, ali i daleko jeftinije. Zakazala sam prvi pregled za sredu osmog oktobra i sada sam naravno nestrpljiva da saznam sto vise informacija do tada.tina852 napisao:Cao svima
Evo kako ide na vma,ja sam juce bila na pregledu!
Treba zakazati telefonom, a i ne mora ako ces da cekas red. Meni je brat zakazao on radi tamo. Bila sam kod doktora Bijelica, njega su mi preporucili, da pravi lepe noseve. On radi sredom popodne od 15,30.
Vec za dve nedelje mogu da idem na operaciju naravno kad budem odlucila datum treba ponovo da zakazem telefonom. Napisao je kakve analize treba da uradim (vadjenje krvi, urin, misljnje kardilologa) sve ovo ne sme da bude starije od 7 dana na dan operacije. Cela operacija kosta oko 40 000 dinara ako zelis da ostanes vise u bolnici npr. 9-10 dana onda 10 000 vise. Stim sto meni treba da rade i kost i hrskavicu i nemam devijaciju! Da jos da napomene ja sam bila na ORL odeljenju ne na plasticnoj hirurgiji. Mozda je na plasticnoj h. skuplje, zato se svi cude da je ovo jeftino za vma!
Javicu se kad budem zakakzala operaciju!
Pozzz i hvala u napred

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 7:38 pm
rhinoplastica
Negde procitah 1500e za operaciju na VMA+ anesteziolog...
Nije tacno, operacija nije puno skupa a sko uspete dobiti uput za operaciju septoplastike (devijacija), samo ce te doplatiti za estetski deo operacije i to bude zaista jeftino. Obavezno naglasite da zelite i korekciju. To je shema ako ja dijagnoza septorhinoplastica. Najbolji je dr Bjelic orl hirurg POZZ
Nije tacno, operacija nije puno skupa a sko uspete dobiti uput za operaciju septoplastike (devijacija), samo ce te doplatiti za estetski deo operacije i to bude zaista jeftino. Obavezno naglasite da zelite i korekciju. To je shema ako ja dijagnoza septorhinoplastica. Najbolji je dr Bjelic orl hirurg POZZ
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 8:21 pm
I ja sam radila operaciju nosa kod dr Bjelica na VMA,prvih par meseci je i licilo na nesto,ali posle toga,nisam sigurna da li je samo od sebe dok se polako spustao otok ili od blagog udarca-nos se iskrivio.Operacija me je sve ukupno kostala oko 600 eura.I sada moram da je ponovim jer mi se vidi grbica iz profila,licim na Gargamela
Ako neko radio na nekoj drugoj klinici i zadovoljan je rezultatom neka mi posalje kontakt na pp.

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 28, 2008 10:33 am
Ja sam bila na VMA kod Bjelica i PREZADOVOLJNA SAM! Covek je zaista genije. Jedan od retkih koji ume i da porazgovara sa pacijentom i da ga saslusa i da posavetuje i da vas umiri kad krene panika... Da ne pominjem koliki je strucnjak u svom poslu i koliko je dobar u tome sto radi. Za njega sve pohvale!!!
Ako planirate to da radite, ja bih vam preporucila njega i samo njega. I ja sam poslusala ljude koji su mi tako govorili i nisam se prevarila.
Procedura je sledeca - sreda posle podne pregled, opeacija se brzo zakaze, uradite analize, ujutru dodjete, isti dan vas operise, ako hocete mozete kuci vec sutra ujutru jer nema potrebe da se smarate po bolnici, isto je lezali kod kuce ili tamo. Dodjete za osam dana na skidanje maske i tampona i to je to...
Jos jednom, sve pohvale!!!
Ako nekog nesto zanima neka pita!
Ako planirate to da radite, ja bih vam preporucila njega i samo njega. I ja sam poslusala ljude koji su mi tako govorili i nisam se prevarila.
Procedura je sledeca - sreda posle podne pregled, opeacija se brzo zakaze, uradite analize, ujutru dodjete, isti dan vas operise, ako hocete mozete kuci vec sutra ujutru jer nema potrebe da se smarate po bolnici, isto je lezali kod kuce ili tamo. Dodjete za osam dana na skidanje maske i tampona i to je to...
Jos jednom, sve pohvale!!!
Ako nekog nesto zanima neka pita!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 9:59 am
Re: podatak!
[quote="okano"]Postovani,
ja sam se svojevremeno raspitala i pisala dr Colic, za kojeg ste sigurno culi, on je privatnik al je dosta poznat ( dobro, ne znaci da je automatski i dobar) al ja sam ga pitala kako se krecu cene i rekao je mislim 1200 evra ili mozda 1000 evra al ako imas devijaciju onda je skuplje.
Sto se tice VMA i ja sam cula, doduse posredno, da je jedna devojka prezadovoljna kako je sve proslo i na kraju krajeva svojim novim profilom. Mene sad zanima koje su tu cene na VMA, jel i konsultacije kostaju, dal se dosta ceka na operaciju... sta znam...bolje da pitam?! :oops:
Hvala[/quote]
ja sam se operisala kod doktora bijelica i chekala sam jedno 15ak dana ali ne zato shto oni nisu imali mesta vecj zato shto je trebalo da dobijem dana kada su oni hteli da mi zakazu operaciju pa smo odlozili par dana. u principu vrlo su efikasni. pregled se placja ali je operacija dosta jeftinija nego kod plastichnog hirurga, pa ti se u svakom sluchaju vishe isplati od privatne bolnice. doktor Bijelic je najstruchniji ORL hirurg u zemlji i odlichan esteta tako da nemash shta da brinesh. osoblje je super, bolnice je u mnogo boljem stanju nego i jedna drzavna, a verovatno i vecina privatnih. operacija nije strashna, oporavak je malo dosadan, ali ja sam bash puno oslabila posle operacije jer sam izgubila apetit - tako da, eto, neshto pozitivno u celoj "muci" koja cje te snacji....
ja sam se svojevremeno raspitala i pisala dr Colic, za kojeg ste sigurno culi, on je privatnik al je dosta poznat ( dobro, ne znaci da je automatski i dobar) al ja sam ga pitala kako se krecu cene i rekao je mislim 1200 evra ili mozda 1000 evra al ako imas devijaciju onda je skuplje.
Sto se tice VMA i ja sam cula, doduse posredno, da je jedna devojka prezadovoljna kako je sve proslo i na kraju krajeva svojim novim profilom. Mene sad zanima koje su tu cene na VMA, jel i konsultacije kostaju, dal se dosta ceka na operaciju... sta znam...bolje da pitam?! :oops:
Hvala[/quote]
ja sam se operisala kod doktora bijelica i chekala sam jedno 15ak dana ali ne zato shto oni nisu imali mesta vecj zato shto je trebalo da dobijem dana kada su oni hteli da mi zakazu operaciju pa smo odlozili par dana. u principu vrlo su efikasni. pregled se placja ali je operacija dosta jeftinija nego kod plastichnog hirurga, pa ti se u svakom sluchaju vishe isplati od privatne bolnice. doktor Bijelic je najstruchniji ORL hirurg u zemlji i odlichan esteta tako da nemash shta da brinesh. osoblje je super, bolnice je u mnogo boljem stanju nego i jedna drzavna, a verovatno i vecina privatnih. operacija nije strashna, oporavak je malo dosadan, ali ja sam bash puno oslabila posle operacije jer sam izgubila apetit - tako da, eto, neshto pozitivno u celoj "muci" koja cje te snacji....
-
- Novi član
[quote="Playboy doll"]I ja sam radila operaciju nosa kod dr Bjelica na VMA,prvih par meseci je i licilo na nesto,ali posle toga,nisam sigurna da li je samo od sebe dok se polako spustao otok ili od blagog udarca-nos se iskrivio.Operacija me je sve ukupno kostala oko 600 eura.I sada moram da je ponovim jer mi se vidi grbica iz profila,licim na Gargamela :cry: Ako neko radio na nekoj drugoj klinici i zadovoljan je rezultatom neka mi posalje kontakt na pp.[/quote]
i meni se isto desilo - nos je prvih par meseci kritichno slab. CHUVAJTE GLAVE ZENE! ne ulazite u prenatrpan autobus i prekochite odlaske u klubove i diskoteke. ta grbica cje se pojaviti ako vas neko zvekne, chak i slabo jer je tada kost jako takna i krta. mora da prodje 6 meseci do godinu dana bez povrede da bi se postigao zeljeni efekat. moje iskustvo je bilo da sam olako prihvatila efekat operacije i otrchala u shkolu brze-bolje, da ne prpustim chasove i tako me drugarica sluchajno zveknula u nos pesnicom i sav trud ode uzalud. ja sam na popravnu operaciju otishla kod Bijelicja i prezadovoljna sam, tako da, ako ti smeta grbica - "nazad u laboratoriju" i budi pazljivija naredni put
i meni se isto desilo - nos je prvih par meseci kritichno slab. CHUVAJTE GLAVE ZENE! ne ulazite u prenatrpan autobus i prekochite odlaske u klubove i diskoteke. ta grbica cje se pojaviti ako vas neko zvekne, chak i slabo jer je tada kost jako takna i krta. mora da prodje 6 meseci do godinu dana bez povrede da bi se postigao zeljeni efekat. moje iskustvo je bilo da sam olako prihvatila efekat operacije i otrchala u shkolu brze-bolje, da ne prpustim chasove i tako me drugarica sluchajno zveknula u nos pesnicom i sav trud ode uzalud. ja sam na popravnu operaciju otishla kod Bijelicja i prezadovoljna sam, tako da, ako ti smeta grbica - "nazad u laboratoriju" i budi pazljivija naredni put
-
- Novi član
[quote="DARK BLACK"]Pre godinu dana sam bio na VMA zbog rinoplastike i imam jako losa iskustva.
Sve u svemu izbegavajte VMA i nadjite neku pouzdanu privatnu klnk. i hirurga koji ce znati da razume vase potrebe i zahteve.[/quote]
Dr. Bijelic na VMA je super, nemojte icji kod nekog "gushtera" na VMA jer sama ustanova ne garantuje kvalitet nago preporuke. Ja sam prezadovoljna efektom i znam jedno 15ak ljudi koji su se operisali kod njega (u srodstvu sam sa glavnom sestrom na ORL, koja je skoro penzionisana ali je sa Bijelicjem radila preko 15 god.... uglavnom ona je sve koji su imali problem sa nosem, ushima, krajnicima ili glasnim zicama odvukla kod doktora na operaciju, tako da sam samo na porodichnim skupovima upoznala 10ak ljudi koji su se kod njega operisali i svi su prezadovoljni)
Sve u svemu izbegavajte VMA i nadjite neku pouzdanu privatnu klnk. i hirurga koji ce znati da razume vase potrebe i zahteve.[/quote]
Dr. Bijelic na VMA je super, nemojte icji kod nekog "gushtera" na VMA jer sama ustanova ne garantuje kvalitet nago preporuke. Ja sam prezadovoljna efektom i znam jedno 15ak ljudi koji su se operisali kod njega (u srodstvu sam sa glavnom sestrom na ORL, koja je skoro penzionisana ali je sa Bijelicjem radila preko 15 god.... uglavnom ona je sve koji su imali problem sa nosem, ushima, krajnicima ili glasnim zicama odvukla kod doktora na operaciju, tako da sam samo na porodichnim skupovima upoznala 10ak ljudi koji su se kod njega operisali i svi su prezadovoljni)
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 5:55 pm
Za dr Bijelica sam i ja cula sve najbolje, trebalo bi da se operisem kod njega za 10 dana, ali on mi radi samo septum, dok mi "plastiku" radi dr Kozarski.
Jos uvek nisam odlucila da li na vma ili u privatnoj klinici "uklonjeno_na_zahtev". Postavka doktora je ista, svi su sa vma, mada sam sad citala neke potpuno negativne komentare za tu kliniku, tako da ako neko ima bilo kakvo iskustvo-savet neka pise! I takodje za dva doktora koja sam navela.
Jos uvek nisam odlucila da li na vma ili u privatnoj klinici "uklonjeno_na_zahtev". Postavka doktora je ista, svi su sa vma, mada sam sad citala neke potpuno negativne komentare za tu kliniku, tako da ako neko ima bilo kakvo iskustvo-savet neka pise! I takodje za dva doktora koja sam navela.
Ja sam isto bila kod Dr. Bjelica na VMA, i moram priznati da su iskustva bila jako dobra. Radila sam estetiku. Operacija je valjda trajala 45 minuta, bar su mi tako rekli, dovezli me nazad u sobu i ostatak dana sam prespavala. Malo je nezgodno jer su mi stavili tampone, gips i cijelo lice mi polijepili, a i iza glave sam imala traku tako da nisam mogla glavu klimati napred-nazad. Drugo jutro su moji dosli po mene, i onda sam jos jedan dan prespavala kod kuce. 7 dana sam imala to cudo na licu, i moram priznati da je bilo mucno, ne toliko bolno koliko naporno, jer ne mozes disati na nos, vec samo na usta, a problem nastaje kad moras jesti/piti i disati u isto vrijeme, pa se zagrcnes, pa ne mozes zvakati, pa se budis po noci jer su ti usta i grlo suhi ... uf! Nakon, 3-4 dana se vec donekle naviknes. Od svega je u stvari najgore bilo skidanje tih zavoja. Prvo su me premazali benzinom, pa alkoholom (zbog tih ljepljivih traka), a ja nista nisam jela, i umalo da se onesvjestim. No, po doktorovoj reakciji shvatila sam da se to stalno desava, pa je on vec preduzeo mjere da dodjem k sebi (jedan savjet: zmurite, nemojte gledati kad vam vadi tampone i skida zavoje). E, onda nastupa najgori dio: prvo sam preplakala cijeli dan kad sam dosla kuci jer sam izgledala grozno: imala sam svinjsku facu, dignut vrh nosa, spljosten gornji dio nosa ko u boksera, podlive, ...bila sam odlucna da idem na popravnu operaciju sljedece nedjelje. No, dala sam si dva dana vremena, i pocelo je sve to da se slijeze. Moji podlivi oko ociju su trajali jos 10tak dana, ali to zavisi od osobe do osobe, nekima ode ranije nekima kasnije. Sad je vec mjesec i pol od operacije i sve se lijepo sleglo, ne izgledam ni kao svinja ni kao bokser, stavise, jako mi se svidja kako je sve prirodno i neprimjetno drugima.
Prije operacije dosta sam se informisala (cak i na ovom forumu) sto se tice doktora, procesa, operacije i oporavka, tako da sve sto mi se desavalo sam nekako ocekivala. Treci dan od operacije oci su mi toliko natekle od podliva da nista nisam vidjela cijeli dan, ali i tu se nisam uplasila samo zato sto sam citala tudja iskustva i vidjela da se te stvari desavaju. Bila je jos jedna djevojka samnom operisana isti dan, sve isto, ali ona nije imala ni gips, niti su joj polijepili lice kao meni, niti je imala traku koja joj je stabilizirala glavu, sve zato sto je imala manje zahtjevnu operaciju nosa. Njoj su rekli, recimo da dodje na skidanje za 5 dana. Sve zavisi od osobe do osobe, i ako zelite to da uradite, i treba da uradite, nije uopste tako bolno kako se misli, pogotovo kad znate kroz sta su drugi prosli.
Prije operacije dosta sam se informisala (cak i na ovom forumu) sto se tice doktora, procesa, operacije i oporavka, tako da sve sto mi se desavalo sam nekako ocekivala. Treci dan od operacije oci su mi toliko natekle od podliva da nista nisam vidjela cijeli dan, ali i tu se nisam uplasila samo zato sto sam citala tudja iskustva i vidjela da se te stvari desavaju. Bila je jos jedna djevojka samnom operisana isti dan, sve isto, ali ona nije imala ni gips, niti su joj polijepili lice kao meni, niti je imala traku koja joj je stabilizirala glavu, sve zato sto je imala manje zahtjevnu operaciju nosa. Njoj su rekli, recimo da dodje na skidanje za 5 dana. Sve zavisi od osobe do osobe, i ako zelite to da uradite, i treba da uradite, nije uopste tako bolno kako se misli, pogotovo kad znate kroz sta su drugi prosli.