vuzzello napisao:Dobro jutro.
Dobar sam nego me jaaaako boli grlo (krajnici) kad gutam a najgore kad kasljem - rekose da je to od anestezije. Rana mi je ok, skoro da ne osjecam, jedino ovaj zavoj na rani je tako zategnut i nabijen kao da imam kuglu za bilijar u grlu. Kalcijum i fosfor su bili dobri.
Potpuno sam vitalan, imam piti antibiotik par dana i kalcijum.
Doktor mi je napisao jod nakon mjesec dana a do tada bez hormona. Kaze iskustvo je da si 3 nedjelje bez hormona super a cetvrta je prilicno losa, oticanje, gubitak koncentracje, malaksalost.. I onda pocinjem sa Letrox-om.
Vec iduce nedjelje cu kod svog doktora da cujem sta kaze za ovaj papilarni i jod.
pozdrav našem hrabrom pacijentu!
evo , pošto sam i ja frišak sa operacije , da ti kažem da je i mene boljelo grlo par dana nakon operacije , tj krajnici ( a ja ih nemam ) , inače to ti je od intubacije , crijeva koje nam stavljaju u dušnik tokom operacije,..i ja kao i ti nisam povraćao nakon , ali sam par dana , posebno u toku noći imao kašalj gdje sam izbacivao velike količine šlajma , isto mi rekoše-od anestezije.
što se tiče knedle u grlu , e to će da malo potraje , evo ja je još uvijek osjećam , mada je prošlo mjesec dana nakon.
ja sam danas dobio nalaze hormona štitnjače:
evo da ih i napišem : TSH - 5,81 - povišen , ref. vrijednosti (0,270-4,20)
free T4 - 16,76- normalan , ref. vr. (12,0-22,00)
free T3 - 4,19 - normalan , ref. vr. (3,10-6,80)
prije operacije je sve bilo eutireoidno a sada je dijagnoza Hypothyreosis sublinica postop. , tlak je 120/75 , doktor inače endokrinolog mi je dao da pijem 1/2 tablete letrox 50 i to jednom sedmično ?!
i da mu dođem na kontrolu za 4mj sa ponovljenim hormonima , ne znam ne želim da pobijam doktorovo ali čitajući postove od drugih pacijenata ovo mi se čini nekako ne premalo nego reijetko samo jednom, neki drugi pacijenti su kjlukani sa duplo i više većim dozama odmah nakon,...
inače imam i dalje osjećaj knedle u grlu i malo zapinjanje pri gutanju s desna gdje sam i operisan te neki pritisak u vratu , eto toliko za sada.