vuzzello napisao:Jutro svima.
Upravo sam stigao sa kontrole i preuzeo ph nalaz. Bolji je nego sto se cinilo, desno nema nista a lijevo je mikropapilarni tumor 8 mm (da vas podsjetim, na scintigramu lijevo je bio hladan cvor koji je najcesce benigan). Doktor kaze da se mozda i ne mora raditi radiojod ali svakako bi moglo koristiti i da ja takodje razmislim. Hirurg je naprosto iznenadjen da se to otkrilo na samom pocetku.
Uradio bih taj radiojod i da smatram da sam zaokruzio cjelinu. Ostaje da vidim kako cu se dogovoriti na drzavnoj klinici, mogu li oni to uraditi i hoce li im njihov ponos to dozvoliti jer ipak je to prijedlog sa "strane".
Danas cu lagano kuci.
Pozdrav, cujemo se.
drago mi je da nije ispala lošija varijanta , i što je najvažnije da nije prešlo na limfe nego ostalo unatar štitne.
za jod , ne znam šta bih ti dalje rekao ,..napisaću ti iskustvo od jedne moje školske prijateljice ,..žena je prije 8-9 godine operisala jedan oveći čvor i režanj ,..ph nalaz je našao unatar čvora ćelije papilarnog ,ali nisu probile čahuru,.dr su odlučili da joj ne diraju preostali režanj,..radila je redovno uzv i scintigrafije ,kao i tgb i ostale nalaze ,.i sve joj u najboljem redu,a neka si se otarasio gada ,.na vrijeme