HIPOTIREOZA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
putovanje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 2:43 pm

Re: HIPOTIREOZA

Post od putovanje »

Poštovani,

Imam blago povišeni TSH, -4.5, koji je uglavnom bio na normali, a ponekad se povisi.
Svi ostali nalazi su dobri. Antitela uredna, ostali hormoni u redu.Nekoliko čvorića na ŠŽ. ona je dobre strukture.
Lekari imaju različita mišljenja. Jedna je dala predlog da počnem da uzimam euthyrox 0.25, ako planiram trudnoću. Drugi smatraju da možda i ne mora.
Kakva su Vaša iskustva. Može li takav nivo TSH da smeta?
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

Sam TSH kod zdravih ljudi je uglavnom izmedju 0.5- 1.5 mlU/l, i vecina strucnjaka za stitnu zlezdu smatraju da kad je iznad 2 znak da nesto ne stima, povisen TSH donos jos neke probleme sa sobom- npr povisen prolaktin koji ima svoje nuspojave, takodje povisen TSH je pro-upalan, povecava rizik od raka itd... E, sad ima slucajeva gde je TSH povisen iz nekih nepoznatih razloga, a sami hormoni su pri vrhu- u tom slucvaju dodavanje jos bi dovelo do problema, medjutim ako je T4 ili fT4 u donjoj polovini onda je ok poceti sa malom dozom tiroidnih hormona, i onda nakon nekoliko nedelja sve proveriti proceniti situaciju itd... Inace osim u slucajevima kad je TSH previse snizen, ako osoba odluci da prekine lecenje iz bilo kojih razloga- situacija ce se relativno brzo vratiti na pacijentovu "normalu"- drugim recima cilj je da se kontrolisanim dodavanjem ne narusava sam rad stitne koja i dalje radi svojim tempo vec se samo dodaje dio koji nedostaje.
jamida doo beograd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 05, 2014 10:34 pm

Post od jamida doo beograd »

Sve veći broj obolelih od nekog vida obolenja štitne žlezde koriste i neke suplemente na biljnoj bazi. Od nedavno se pojavio preparat ENDONORM proizveden u Rusiji. U Srbiji ga prodaje [email protected]. U sastavu svake kapsule nalazi se ekstrakt korena Bele pertoprsnice, ekstrakt korena Dvozubice, ekstrakt korena Sladića, prašak alge Laminarija.... Veoma važni je istaći da je to:
- nehormonalno, u potunosti, prirodno sredstvo 100 % biljnog porekla
- poseduje veoma široku terapeutsku aktivnost ( kako tireotropnu tako i gonadotropnu
- obnavlja sopstvenu funkciju stitne žlezde
- uspostavlja morfološku strukturu štitne žlezde
- ne treba se koristiti celi život
- bezopasna u primeni
- sposobna je korigovati kako hipo tako i hiper funkciju štitne žlezde
Od marta će se naći u prodaji i u Srbiji. Jamida doo Beograd 061 2481184
jamida doo beograd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 05, 2014 10:34 pm

Post od jamida doo beograd »

Sve veći broj obolelih od nekog vida obolenja štitne žlezde koriste i neke suplemente na biljnoj bazi. Od nedavno se pojavio preparat ENDONORM proizveden u Rusiji. U Srbiji ga prodaje [email protected]. U sastavu svake kapsule nalazi se ekstrakt korena Bele pertoprsnice, ekstrakt korena Dvozubice, ekstrakt korena Sladića, prašak alge Laminarija.... Veoma važni je istaći da je to:
- poseduje veoma široku terapeutsku aktivnost ( kako tireotropnu tako i gonadotropnu
- bezopasna u primeni
DraganicaF
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 15, 2013 12:39 pm

Post od DraganicaF »

Pozydrav svima, ukoliko ima i dalje nekoga na ovoj temi.

S obzirom da kod endokrinologa idem tek za skoro mesec dana molila bih ako neko može da mi rastumači sledeće rezultate:

TSH 5,11
FT4 - 13,0

Imam 28 godina, naravno da sam se prepala...
Sve to ne bih proverila da nisu poceli tabani pa zatim i dlanovi da se znoje, a napominjem da mi je u zadnje vreme svaki dan nešto napet...

Hvala unapred
ezphoto-booths
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2014 3:12 am

Post od ezphoto-booths »

Thanks for sharing

Photo Booths For Rent
kasfero srb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 03, 2014 11:43 am

Post od kasfero srb »

www.kasfero.de (kopirani link) , specijalisti za prirodnu medicinu. Preparati: Prirodni stimulansi za pospesenje procesa samolecenja i regeneracije stitne zlezde u oblasti hiper i hipotireoidizma. Cisto prirodni proizvodi.
KandalaJen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 09, 2014 4:17 pm

hard money lenders houston tx

Post od KandalaJen »

Bay Mountain Capital LLC (“BMC”) is pleased to announce the formation of its first mortgage pool fund to meet the capital demands of its growing private lending business. Bay Mountain Fund I LLC (the “Fund’) launched on April 1st of this year as a diversified mortgage pool and asset-based fund with the principle objectiveto invest conservatively in small balance real loans. The Fund, through its Manager, will primarily originate first lien secured real estate loans on single-family, multi-family and commercial properties,predominantly in the State of Texas. The Fund will invest in assets that are intended to generate interest income, and it is expected the Fund will distribute income quarterly to its investors.

https://www.baymountaincapital.com/note-investors/
ArinaGrande
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2015 4:03 am

hard money lenders houston tx

Post od ArinaGrande »

Bay Mountain Capital LLC (“BMC”) is pleased to announce the formation of its first mortgage pool fund to meet the capital demands of its growing private lending business. Bay Mountain Fund I LLC (the “Fund’) launched on April 1st of this year as a diversified mortgage pool and asset-based fund with the principle objectiveto invest conservatively in small balance real loans. The Fund, through its Manager, will primarily originate first lien secured real estate loans on single-family, multi-family and commercial properties,predominantly in the State of Texas. The Fund will invest in assets that are intended to generate interest income, and it is expected the Fund will distribute income quarterly to its investors.

https://www.baymountaincapital.com/note-investors/
nesrecnajelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2014 8:14 pm

HIPOTIREOZA

Post od nesrecnajelena »

Molila bih da na moje pitanje odgovori doktor, ako je moguce.
U trudnoci, sasvim slucajno sam otkrila povisen tsh, uz normalne vrednosi ostalih hormona. TSH je bio 2,79,
T4 13.9
,T3 1,78,
anti TPO 7,79
Dr daje terapiju od 12,5 mcgr Euthyrox (za 2/3 nedelje kontrola). Tad sam 2. mesec trudnoce.
Potom je TSH 5,75, T4 12. Dobijam terapiju od 25mcgr, odnosno 50 mcgr da pijem naizmenicno.(kontrola za 3 nedelje)
Potom je TSH 3,41, a T4 13.9.Dobijam terapiju od 50mcgr 5 dana sedmicno, i 75 mcgr 2 dana sedmicno(kontrola za tri nedelje).
I sada, na moje razocarenje, TSH je 4,48 i T4 14,3. Sada sam 4.mesec (u subotu ulazim u 5.). Dr mi je povecala terapiju na 100 svaki dan.
Koje posledice na moju trudnocu moze da ima ovakav TSH?nervira me sve ovo...predugo traje.Mislim da je dr pogresila u pocetku sto je na mojih 85 kg dala 12,5 mcgr. Znam da se krece od minimalnih doza, ali zar i minimalna doza nije individualna(ne moze biti ista za mene i devojku od 40 kg)...
Molim Vas da mi odgovori neko strucan, ako je moguce.
Najlepse hvala, Jelena
nesrecnajelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2014 8:14 pm

HIPOTIREOZA

Post od nesrecnajelena »

Molila bih da na moje pitanje odgovori doktor, ako je moguce.
U trudnoci, sasvim slucajno sam otkrila povisen tsh, uz normalne vrednosi ostalih hormona. TSH je bio 2,79,
T4 13.9
,T3 1,78,
anti TPO 7,79
Dr daje terapiju od 12,5 mcgr Euthyrox (za 2/3 nedelje kontrola). Tad sam 2. mesec trudnoce.
Potom je TSH 5,75, T4 12. Dobijam terapiju od 25mcgr, odnosno 50 mcgr da pijem naizmenicno.(kontrola za 3 nedelje)
Potom je TSH 3,41, a T4 13.9.Dobijam terapiju od 50mcgr 5 dana sedmicno, i 75 mcgr 2 dana sedmicno(kontrola za tri nedelje).
I sada, na moje razocarenje, TSH je 4,48 i T4 14,3. Sada sam 4.mesec (u subotu ulazim u 5.). Dr mi je povecala terapiju na 100 svaki dan.
Koje posledice na moju trudnocu moze da ima ovakav TSH?nervira me sve ovo...predugo traje.Mislim da je dr pogresila u pocetku sto je na mojih 85 kg dala 12,5 mcgr. Znam da se krece od minimalnih doza, ali zar i minimalna doza nije individualna(ne moze biti ista za mene i devojku od 40 kg)...
Molim Vas da mi odgovori neko strucan, ako je moguce.
Najlepse hvala, Jelena
Alfonsina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 21, 2015 3:42 pm

Post od Alfonsina »

jamida doo beograd napisao:Sve veći broj obolelih od nekog vida obolenja štitne žlezde koriste i neke suplemente na biljnoj bazi. Od nedavno se pojavio preparat ENDONORM proizveden u Rusiji. U Srbiji ga prodaje [email protected]. U sastavu svake kapsule nalazi se ekstrakt korena Bele pertoprsnice, ekstrakt korena Dvozubice, ekstrakt korena Sladića, prašak alge Laminarija.... Veoma važni je istaći da je to:
- bezopasna u primeni
Probala sam Endonorm. On se zaista pojavio u martu г Srbii. Posle mesec ipo osecam se bolje, nemam vise vrtoglavicu, nisam pospana kao ranije. Hormonski testovi su bolji.
Odgovori