Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 07, 2009 1:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 21, 2008 12:13 pm
Postovi: 12
Lokacija: Beograd
blackwood je napisao:
@ kalisto
Prvo,hvala na lepim rečima.Podrška nam svima treba.Da, zvučim malo deprimirajuće,ali to nije samo zbog hipotireoze,izgleda da mi se ponovo pojavila cista,koju sam inače operisala pre 4 godine,tako da sam malo u autu,da umalo da ne napišem,cista na jajniku.Pokušavam nekim alternativnim načinima sebi da pomognem,videćemo.Inače sam i ja bila kod dr.Trbojevića.Sve ono što mi je rekao već sam znala čitajući po stranim sajtovima.Želim samo da naglasim zbog raznih nedoumica da je kod Hašimota problem višak,a ne manjak joda.I još nešto,rešenje za svaki problem se nalazi u nama,a ne izvan nas.


Ne bih se slozila sa ovim da je kod Hasimota problem visak joda - tu nema nedoumica mozda je doktor mislio na to da nedostatak joda moze izazvati povecanje stitne zlezde a ne njen povecan rad pa si pogresno protumacila to sto ti je rekao ili sta znam mozda taj doktor (bez uvrede)nije dovoljno informisan. Ako kod ovakvih oboljenja kao prirodan lek preporucuju orahovacu ili med pomesan sa zelenim orasima nikako ne mozemo govoriti o nedostatku joda jer su upravo zeleni orasi koji su sastavni deo prepuni joda...Dakle nema logike mi koji imamo Hasimoto prema ovoj tvrdnji imamo visak joda - mislim da ovo nije tacna informacija.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 22, 2009 10:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 10:12 am
Postovi: 4
meni su pre 5 dana ustanovili da imam HYPOTHYREOSIS PRIMARIA (thyreoiditis chr lymphocytaria hashimoto) analize su mi TPO at 297.5(normalno do 6) TG at 344.2(normalno do 5) tsh 7.4(normalno do 4) dobila sam da pijem euthyrox 25mcg pa me zanima da li neko ima slican problem i da li neku odredjenu hranu trbam da jedem koja moze da mi pomogne da li trbam nesto da izbegavam a inace sam se ugojila 10kg koje stvarno tesko nosim pa me zanima i to da li cu smrsati od ovih tableta i da li cu se osecati bolje unapred svima hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 22, 2009 10:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 10:12 am
Postovi: 4
meni su pre 5 dana ustanovili da imam HYPOTHYREOSIS PRIMARIA (thyreoiditis chr lymphocytaria hashimoto) analize su mi TPO at 297.5(normalno do 6) TG at 344.2(normalno do 5) tsh 7.4(normalno do 4) dobila sam da pijem euthyrox 25mcg pa me zanima da li neko ima slican problem i da li neku odredjenu hranu trbam da jedem koja moze da mi pomogne da li trbam nesto da izbegavam a inace sam se ugojila 10kg koje stvarno tesko nosim pa me zanima i to da li cu smrsati od ovih tableta i da li cu se osecati bolje unapred svima hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: lek sa orasima i medom za hashimoto bolest!
PostPoslato: Pet Jul 03, 2009 12:06 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 9:36 pm
Postovi: 11
Cao svima,
ja vec godinu dana sam pod terapijom za Hashimoto bolest.
Citala sam ovde na forumu za ovaj narodni lek, napravila sam ga tj. zelene orahe stavila na med i ostavila da ostaju mesec dana.
Zanima me kako se uzme ovaj lek.Molim one koji su to probali da mi kazu kako se uzme lek i koliko dugo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Čet Dec 15, 2011 10:29 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 11:13 am
Postovi: 24
Pozdrav.
Uradio sam laboratorijski nalaz hormona štitaste žlezde i Anti - Tpo At
Molio bih da mi objasnite nalaze


fT3 4,7 Ref. 3,1-6,8
fT4 16,8 12-22
TSH 7,4 0,27-4,2
Anti -TPO At 9 <35


Inače, psihijatrijski sam bolesnik i pijem par godina lek Litijum karbonat 300mg, za koga sam pročitao da može uzrokovati hip.tir. E sad, nisam pametan da li on stvara problem, ali nalaz litijuma u krvi je uredan.
Hvala svima koji mi budu pomogli i odgonetnuli da li mi je štitasta otišla...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Uto Jan 17, 2012 7:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 11:13 am
Postovi: 24
počeo sam terapiju sa eutiroksom 25miligrama pa ćemo videti. nadam se samo da ću povratiti koncentriju i memoriju kao nekada. daj Bože!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Sub Feb 25, 2012 2:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 25, 2012 2:31 pm
Postovi: 2
ja sam saznala juce da bolujem od hipotireoze.... imala sam sve simptome koji su se javljali podmuklo...za 6 meseci sam se ugojila 3 kg,koje nikako da skinem,zatvor,nervoza,suva koza... lekar sa wma mi je prepisao tivoral jednom dnevno...interesuje me da li cu se tokom terapije ugojiti jos kako pricaju 20-30 kg???? ili cu bez obzira na terapiju izgledati normalno kao i do sad...mlada sam 24 godine i imam sina od 4 godine i puno bi mi znacio odgovor :D hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Pet Mar 09, 2012 12:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 11:13 am
Postovi: 24
MORE KOJI JE ĐAVO SA OVIM FORUMOM???!??!
KAKVI SU BOTOVI OVO????
MODEEEERATORI IMA LI VAS BREEEEEEEEE..:!:!::!:!???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Sub Feb 23, 2013 11:55 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2012 5:11 pm
Postovi: 8
Zamlila bih nekog ako moze da mi kaze da li su ovakvi rezultati za uvodjenje terapije t3 1.4 (1.1-2.9), T4 121 (63-157). TSH 0.337 (0.40-5.00)? {r tri meseca mi je tsh isto bilo na donjoj granici pa dr nije hteo da uvodi nikakvu terapiju. Inace imam problem sa gojenjem,aritmijom,tahikardijom,preznojavanjem,nepodnosenjem vrucine i nervozom. Hvala.

Read more: endokrinologija/stitna-zlezda-hormoni-tsh-t28968-30.html#p318404#ixzz2LiLjQOTC


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Uto Maj 21, 2013 2:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 21, 2013 2:00 pm
Postovi: 2
danijela820 Ja sam poslednji nalaz u trudnoci radila pa je Tsh bio 0.350 (posle je bio missed) a pre trudnoce je bio 14.37

Obavezno idi kod endokrinologa,cak i neka ti urade ultrazvuk i uz sve to,T3,T4,TSH,insistiraj i na antitelima.

Ako si na nekim lekovima,lekar bi trebalo da ti je prepolovio dozu (ja pijem vec dve godine 25 mg Eutirox) da bi video da li ce poceti da raste.
Inace,ti simptomi koje si navela su knjiski simptomi hipo tireoze.

Mada se sve to sredi ako se pridrzavas terapije i redovno kontrolises i pazi,hipo (kako mi je jedan od vrsnih endokrinologa savetovao) vodi u sterilitet ako se ne drzi pod kontrolom,a kada se dovede u normalu... "Normalu" dodje i trudnoca.

Moj suprug ima hiper pa je izlecen dok ja sa hipo moram da se borim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Sre Feb 12, 2014 1:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 2:43 pm
Postovi: 11
Poštovani,

Imam blago povišeni TSH, -4.5, koji je uglavnom bio na normali, a ponekad se povisi.
Svi ostali nalazi su dobri. Antitela uredna, ostali hormoni u redu.Nekoliko čvorića na ŠŽ. ona je dobre strukture.
Lekari imaju različita mišljenja. Jedna je dala predlog da počnem da uzimam euthyrox 0.25, ako planiram trudnoću. Drugi smatraju da možda i ne mora.
Kakva su Vaša iskustva. Može li takav nivo TSH da smeta?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Čet Feb 13, 2014 1:20 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 10:08 pm
Postovi: 428
Sam TSH kod zdravih ljudi je uglavnom izmedju 0.5- 1.5 mlU/l, i vecina strucnjaka za stitnu zlezdu smatraju da kad je iznad 2 znak da nesto ne stima, povisen TSH donos jos neke probleme sa sobom- npr povisen prolaktin koji ima svoje nuspojave, takodje povisen TSH je pro-upalan, povecava rizik od raka itd... E, sad ima slucajeva gde je TSH povisen iz nekih nepoznatih razloga, a sami hormoni su pri vrhu- u tom slucvaju dodavanje jos bi dovelo do problema, medjutim ako je T4 ili fT4 u donjoj polovini onda je ok poceti sa malom dozom tiroidnih hormona, i onda nakon nekoliko nedelja sve proveriti proceniti situaciju itd... Inace osim u slucajevima kad je TSH previse snizen, ako osoba odluci da prekine lecenje iz bilo kojih razloga- situacija ce se relativno brzo vratiti na pacijentovu "normalu"- drugim recima cilj je da se kontrolisanim dodavanjem ne narusava sam rad stitne koja i dalje radi svojim tempo vec se samo dodaje dio koji nedostaje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Sre Feb 19, 2014 7:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 05, 2014 11:34 pm
Postovi: 2
Sve veći broj obolelih od nekog vida obolenja štitne žlezde koriste i neke suplemente na biljnoj bazi. Od nedavno se pojavio preparat ENDONORM proizveden u Rusiji. U Srbiji ga prodaje [email protected]. U sastavu svake kapsule nalazi se ekstrakt korena Bele pertoprsnice, ekstrakt korena Dvozubice, ekstrakt korena Sladića, prašak alge Laminarija.... Veoma važni je istaći da je to:
- nehormonalno, u potunosti, prirodno sredstvo 100 % biljnog porekla
- poseduje veoma široku terapeutsku aktivnost ( kako tireotropnu tako i gonadotropnu
- obnavlja sopstvenu funkciju stitne žlezde
- uspostavlja morfološku strukturu štitne žlezde
- ne treba se koristiti celi život
- bezopasna u primeni
- sposobna je korigovati kako hipo tako i hiper funkciju štitne žlezde
Od marta će se naći u prodaji i u Srbiji. Jamida doo Beograd 061 2481184


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Sre Feb 19, 2014 7:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 05, 2014 11:34 pm
Postovi: 2
Sve veći broj obolelih od nekog vida obolenja štitne žlezde koriste i neke suplemente na biljnoj bazi. Od nedavno se pojavio preparat ENDONORM proizveden u Rusiji. U Srbiji ga prodaje [email protected]. U sastavu svake kapsule nalazi se ekstrakt korena Bele pertoprsnice, ekstrakt korena Dvozubice, ekstrakt korena Sladića, prašak alge Laminarija.... Veoma važni je istaći da je to:
- nehormonalno, u potunosti, prirodno sredstvo 100 % biljnog porekla
- poseduje veoma široku terapeutsku aktivnost ( kako tireotropnu tako i gonadotropnu
- obnavlja sopstvenu funkciju stitne žlezde
- uspostavlja morfološku strukturu štitne žlezde
- ne treba se koristiti celi život
- bezopasna u primeni
- sposobna je korigovati kako hipo tako i hiper funkciju štitne žlezde
Od marta će se naći u prodaji i u Srbiji. Jamida doo Beograd 061 2481184


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HIPOTIREOZA
PostPoslato: Sre Mar 05, 2014 4:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 15, 2013 12:39 pm
Postovi: 11
Pozydrav svima, ukoliko ima i dalje nekoga na ovoj temi.

S obzirom da kod endokrinologa idem tek za skoro mesec dana molila bih ako neko može da mi rastumači sledeće rezultate:

TSH 5,11
FT4 - 13,0

Imam 28 godina, naravno da sam se prepala...
Sve to ne bih proverila da nisu poceli tabani pa zatim i dlanovi da se znoje, a napominjem da mi je u zadnje vreme svaki dan nešto napet...

Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: