Sto se tice svih simtoma oni ukazuju na hiper i mani je tako kafa pocela smeta i ostalo a imala sam inesvestice posle cega je i dijagnostifikovana hipertireoza, a ostalo... rezultati mi nisu jasni jeste li sigurno dobro napisali za t4 i referentne vrednosti mu nisu te, a t3 i tsh jesu dobrijasbi napisao:cvetnikola napisao:
Reci ti koja je vrsta probelma koje tebi pravi stitna zlezda i kad je to pocelo da li uzimas neku terapiju?///
Nalaze sam podigla tek pre neki dan, i evo da ih napišem još jednom:
T4.. 6,79 ..( 4,5 - 12,0)..T3..0,93..(0,79-1,49)..TSH...0,462..(0,49 - 4,.
wink:
Hipertireoza-manje joda u israni?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 10, 2007 11:35 pm
-
- Novi član
Recite koliko ima godina vasa majka i koliko dugo ima hipertireozu? Meni je jedan profesor na endokrinoloskoj klinici rekao cak da se 2 godine leci lekovima. A evo sta mi je rekao endokrinolog kod koga sam od pocetka isla pa onda jedno vreme nisam jer sam trazila jos necije misljenje : kada sam otisla kod njega na kontrolu pre nekih dva meseca otvoreno sam ga pitala da li bi ja trebalo da idem na operaciju rekao je kategoricki Ne zato sto u mom slucaju nije adekvatno resenje izmedju ostalog zato sto mi je izrazeno desno oko.Kada sam mu rekla da se plasim da mi stitna zlezda ne osteti druge organe odgovorio mi je da nece JER JA LEKOVIMA DRZIM HORMONE U NORMALI, a da bi bila stetna ne lecena hipertireoza a da se lekovima ona drzi pod kontrolom.Jefimija napisao:cvetinikola,моја мајка је у истом стању као и Ви. Само што је она поред тога имала и 2 инфаркта, који и јесу резултат дугогодишње хипертиреозе. Тек сад су јој ендокринолози рекли да се хипертиреоза лечи лековима 5 година, а после да се иде на операцију. Сад када је дошла довде где је стигла. То са јодом...не вреди се тима бактати, лекови боље и више помажу. Јод не можете тако лако избећи у храни, а његове залихе трају 6 месеци.
Но, још једном да Вам поновим шта су рекли : Хипертиреоза се лечи 5 ГОДИНА лековима, а онда ако се не доведе у ред, прибегава се операцији.
А сад, шта Ви, или моја мајка да радите сад...стварно не знам.
upravo zbog svega toga sam krenula da tragam za jos nekim informacijama na internetu i sta bi jos moglo da mi pomogne
puno pozdrava od mene i od moga sina Nikole!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
da, evo upravo proveram lab. nalaz. baš sve tako piše, i referentne vrednosti.cvetnikola napisao:jasbi napisao:Sto se tice svih simtoma oni ukazuju na hiper i mani je tako kafa pocela smeta i ostalo a imala sam inesvestice posle cega je i dijagnostifikovana hipertireoza, a ostalo... rezultati mi nisu jasni jeste li sigurno dobro napisali za t4 i referentne vrednosti mu nisu te, a t3 i tsh jesu dobricvetnikola napisao:
Reci ti koja je vrsta probelma koje tebi pravi stitna zlezda i kad je to pocelo da li uzimas neku terapiju?///
Nalaze sam podigla tek pre neki dan, i evo da ih napišem još jednom:
T4.. 6,79 ..( 4,5 - 12,0)..T3..0,93..(0,79-1,49)..TSH..0,462..(0,49 -4,67 )
Misliš, dobro sam prepisala referentne vrednosti, ili su meni ti hormon dobri,u granicama?
Što se tiče ovih referentnih vrednosti, napisala sam negde post za dr.Ivicu. Primetila sam čitajući vaše postove da su od slučaja do slučaja te referentne vrednosti dosta različite ! Ako te ne mrzi, uporedi postovane rezultate na temama o štitnoj žlezdi,pa ćeš i sama videti koliko se te normalne vrednosti razlikuju.
Našla sam negde za TSH da je ref.vrednost od 0,3 do 3,0 !...
Po tome, moj nivo TSH je sasvim u redu.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Izvini što te pitam, koliko već dugo piješ lekove? Super bi bilo i da lečenje traje i 2, i 5 godina. Samo da se izleči.cvetnikola napisao:Recite koliko ima godina vasa majka i koliko dugo ima hipertireozu? Meni je jedan profesor na endokrinoloskoj klinici rekao cak da se 2 godine leci lekovima. A evo sta mi je rekao endokrinolog kod koga sam od pocetka isla pa onda jedno vreme nisam jer sam trazila jos necije misljenje : kada sam otisla kod njega na kontrolu pre nekih dva meseca otvoreno sam ga pitala da li bi ja trebalo da idem na operaciju rekao je kategoricki Ne zato sto u mom slucaju nije adekvatno resenje izmedju ostalog zato sto mi je izrazeno desno oko.Kada sam mu rekla da se plasim da mi stitna zlezda ne osteti druge organe odgovorio mi je da nece JER JA LEKOVIMA DRZIM HORMONE U NORMALI, a da bi bila stetna ne lecena hipertireoza a da se lekovima ona drzi pod kontrolom.Jefimija napisao:cvetinikola,моја мајка је у истом стању као и Ви. Само што је она поред тога имала и 2 инфаркта, који и јесу резултат дугогодишње хипертиреозе. Тек сад су јој ендокринолози рекли да се хипертиреоза лечи лековима 5 година, а после да се иде на операцију. Сад када је дошла довде где је стигла. То са јодом...не вреди се тима бактати, лекови боље и више помажу. Јод не можете тако лако избећи у храни, а његове залихе трају 6 месеци.
Но, још једном да Вам поновим шта су рекли : Хипертиреоза се лечи 5 ГОДИНА лековима, а онда ако се не доведе у ред, прибегава се операцији.
upravo zbog svega toga sam krenula da tragam za jos nekim informacijama na internetu i sta bi jos moglo da mi pomogne
-
- Novi član
T3 i tsh JESU u redu i tvoji nalazi i ref. vrednosti, a T4 referentna vrednost za njega je negde ooko 69-149 mozda nije bas u broj tako ali tu je idealno kad je oko 100 a ko ima hipotireozu njemu je nemerljiv tako da mi nije jasno kako je tebi t4 tako mali a i referentne vrednodti nisu tacne bar koliko ja znam ,,,, ako je u pitanju FT4 njegova gornja granica je 23 tako da mi se ni tu ne uklapa. proveri ti to, inace ja pijem lekove vec 12 godina sa malim pauzama i uglavnom su mi hormoni u redu, krvna slika mi je uredu ekg mi je u redu, problem mi je desno oko vec sam ti pisala treba da idem na neka ispitivanja,jasbi napisao:Izvini što te pitam, koliko već dugo piješ lekove? Super bi bilo i da lečenje traje i 2, i 5 godina. Samo da se izleči.cvetnikola napisao:Recite koliko ima godina vasa majka i koliko dugo ima hipertireozu? Meni je jedan profesor na endokrinoloskoj klinici rekao cak da se 2 godine leci lekovima. A evo sta mi je rekao endokrinolog kod koga sam od pocetka isla pa onda jedno vreme nisam jer sam trazila jos necije misljenje : kada sam otisla kod njega na kontrolu pre nekih dva meseca otvoreno sam ga pitala da li bi ja trebalo da idem na operaciju rekao je kategoricki Ne zato sto u mom slucaju nije adekvatno resenje izmedju ostalog zato sto mi je izrazeno desno oko.Kada sam mu rekla da se plasim da mi stitna zlezda ne osteti druge organe odgovorio mi je da nece JER JA LEKOVIMA DRZIM HORMONE U NORMALI, a da bi bila stetna ne lecena hipertireoza a da se lekovima ona drzi pod kontrolom.Jefimija napisao:cvetinikola,моја мајка је у истом стању као и Ви. Само што је она поред тога имала и 2 инфаркта, који и јесу резултат дугогодишње хипертиреозе. Тек сад су јој ендокринолози рекли да се хипертиреоза лечи лековима 5 година, а после да се иде на операцију. Сад када је дошла довде где је стигла. То са јодом...не вреди се тима бактати, лекови боље и више помажу. Јод не можете тако лако избећи у храни, а његове залихе трају 6 месеци.
Samo puno strpljenja smirenosti samokontrole i mozda se i izleci zavisi od uzroka
-
- Novi član
T3 i tsh JESU u redu i tvoji nalazi i ref. vrednosti, a T4 referentna vrednost za njega je negde ooko 69-149 mozda nije bas u broj tako ali tu je idealno kad je oko 100 a ko ima hipotireozu njemu je nemerljiv tako da mi nije jasno kako je tebi t4 tako mali a i referentne vrednodti nisu tacne bar koliko ja znam ,,,, ako je u pitanju FT4 njegova gornja granica je 23 tako da mi se ni tu ne uklapa. proveri ti to, inace ja pijem lekove vec 12 godina sa malim pauzama i uglavnom su mi hormoni u redu, krvna slika mi je uredu ekg mi je u redu, problem mi je desno oko vec sam ti pisala treba da idem na neka ispitivanja,jasbi napisao:Izvini što te pitam, koliko već dugo piješ lekove? Super bi bilo i da lečenje traje i 2, i 5 godina. Samo da se izleči.cvetnikola napisao:Recite koliko ima godina vasa majka i koliko dugo ima hipertireozu? Meni je jedan profesor na endokrinoloskoj klinici rekao cak da se 2 godine leci lekovima. A evo sta mi je rekao endokrinolog kod koga sam od pocetka isla pa onda jedno vreme nisam jer sam trazila jos necije misljenje : kada sam otisla kod njega na kontrolu pre nekih dva meseca otvoreno sam ga pitala da li bi ja trebalo da idem na operaciju rekao je kategoricki Ne zato sto u mom slucaju nije adekvatno resenje izmedju ostalog zato sto mi je izrazeno desno oko.Kada sam mu rekla da se plasim da mi stitna zlezda ne osteti druge organe odgovorio mi je da nece JER JA LEKOVIMA DRZIM HORMONE U NORMALI, a da bi bila stetna ne lecena hipertireoza a da se lekovima ona drzi pod kontrolom.Jefimija napisao:cvetinikola,моја мајка је у истом стању као и Ви. Само што је она поред тога имала и 2 инфаркта, који и јесу резултат дугогодишње хипертиреозе. Тек сад су јој ендокринолози рекли да се хипертиреоза лечи лековима 5 година, а после да се иде на операцију. Сад када је дошла довде где је стигла. То са јодом...не вреди се тима бактати, лекови боље и више помажу. Јод не можете тако лако избећи у храни, а његове залихе трају 6 месеци.
Samo puno strpljenja smirenosti samokontrole i mozda se i izleci zavisi od uzroka
Па добро, али мени није јасно зашто НЕ. Какве везе има то ваше десно око, са операцијом? Никакве под милим Богом. А откуд Ви знате да ли су Вам хормони стално у нормали. Да ли их мерите сваке две недеље? мени искрено сви они иду на живце, и почињем да сумљам у њих. Кад сам мајку одвела код хирурга, он ме питао да ли је то неки договор, и кад је видео да није.. нешто измислио...као не може сад да оперише. А нигде није хтео да напише и лупи печат. Свуда се нешто отеже... Знам ја на какве договоре би они ишли. Ма ја би њима дала договор по носу и туру, само да ми не требају толико.cvetnikola napisao:Jefimija napisao:А сад, шта Ви, или моја мајка да
Recite koliko ima godina vasa majka i koliko dugo ima hipertireozu? Meni je jedan profesor na endokrinoloskoj klinici rekao cak da se 2 godine leci lekovima. A evo sta mi je rekao endokrinolog kod koga sam od pocetka isla pa onda jedno vreme nisam jer sam trazila jos necije misljenje : kada sam otisla kod njega na kontrolu pre nekih dva meseca otvoreno sam ga pitala da li bi ja trebalo da idem na operaciju rekao je kategoricki Ne zato sto u mom slucaju nije adekvatno resenje izmedju ostalog zato sto mi je izrazeno desno oko.Kada sam mu rekla da se plasim da mi stitna zlezda ne osteti druge organe odgovorio mi je da nece JER JA LEKOVIMA DRZIM HORMONE U NORMALI, a da bi bila stetna ne lecena hipertireoza a da se lekovima ona drzi pod kontrolom.
иначе мајка има 55 година, и једно 10 година пати од тога. Ово са очима траје тек 3 године, први инфаркт је имала пре четири године. Али добро, она је верујем старија од Вас, а и пуши... али по мом скромном мишљењу ... то не би био довољан разлог да се опустите. Ухватите их за гушу...шта да Вам кажем.
А иначе, мислим да се овај ваш лекар само вади и правда , јел зна да је зезно ствар.
А то за лечење од 5 година... су нама такође рекли на Институту за Ендокринологију, баш за штитну жлезду... њу је водио неки лекар који је више за Дијабетес, није толико стручан за штитну жлезду, али свеједно, морао је знати да не сме толико дуго да је држи под лековима! и знате шта је најгоре од свега... Ми смо се све лепо договорили, лепо причали...добро да смо на њих наишли...они ће је сад излечити...Кад ето после два дана...њу избацили из болнице... ја отишла до докторке, она слегла раменима и побегла... Ништа ми није рекла...а шта да ми каже ?... Е ... доћи ће тај дан па ће сви они лепо у апс..!!!
-
- Novi član
[quote="Jefimija"][quote="cvetnikola"][quote="Jefimija"]А сад, шта Ви, или моја мајка да
Recite koliko ima godina vasa majka i koliko dugo ima hipertireozu? Meni ...
Imam 31 godinu ne pusim ne pijem kafu,,,a hormone sam kontrolisala ne bas na 15 dana vec svakih mesec dana tako da znam da su bili u normali.Ne znam sta da mislim ja sam dosad bila kod 9 endokrinologa do sada su mi samo dva govorila o operaciji, a ostali su bili za lekove. Bas sam u velikoj nedoumici zato sam i krenula da sama trazim neke odgovore...
A za ostalo sta da vam kazem ***ocekuju da se malo podmazu, tesko je naci i doktora u kog ces imati poverenja a da ne ocekuje da se casti, moram da kazem da sam ja imala srece da sam naisla na ginekolog koji mi je vodio trudnocu i porodio me carskim rezom i bio vrlo odgovoran i profesionalan bez ikakvih nadoknada sa moje strane i beskrajno sam mu zahvalna, tako da ima i dobrih ljudi, samo treba naici na njih...Pozdrav i javite se
Recite koliko ima godina vasa majka i koliko dugo ima hipertireozu? Meni ...
Imam 31 godinu ne pusim ne pijem kafu,,,a hormone sam kontrolisala ne bas na 15 dana vec svakih mesec dana tako da znam da su bili u normali.Ne znam sta da mislim ja sam dosad bila kod 9 endokrinologa do sada su mi samo dva govorila o operaciji, a ostali su bili za lekove. Bas sam u velikoj nedoumici zato sam i krenula da sama trazim neke odgovore...
A za ostalo sta da vam kazem ***ocekuju da se malo podmazu, tesko je naci i doktora u kog ces imati poverenja a da ne ocekuje da se casti, moram da kazem da sam ja imala srece da sam naisla na ginekolog koji mi je vodio trudnocu i porodio me carskim rezom i bio vrlo odgovoran i profesionalan bez ikakvih nadoknada sa moje strane i beskrajno sam mu zahvalna, tako da ima i dobrih ljudi, samo treba naici na njih...Pozdrav i javite se
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Ne sme se dugo štitna žlezda držati pod lekovima???...Koliko to dugo sme,šta ide posle, operacija?Jefimija napisao:
А то за лечење од 5 година... су нама такође рекли на Институту за Ендокринологију, баш за штитну жлезду... њу је водио неки лекар који је више за Дијабетес, није толико стручан за штитну жлезду, али свеједно, морао је знати да не сме толико дуго да је држи под лековима! и знате шта је најгоре од свега... Ми смо се све лепо договорили, лепо причали...добро да смо на њих наишли...они ће је сад излечити...Кад ето после два дана...њу избацили из болнице... ја отишла до докторке, она слегла раменима и побегла... Ништа ми није рекла...а шта да ми каже ?... Е ... доћи ће тај дан па ће сви они лепо у апс..!!!
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Na osnovu cega lekar cita lab. nalaze? Ne diktiraju valjda laboratorije normalne vrednosti nego lekari !majja napisao:Ljudi, referentne vrednosti se razlikuju od laboratorije do laboratorije. Nemojte uporedjivati svoje rezultate sa ref. vr. laboratorije u kojoj niste radili analize, nego sa onima u kojima ste radili analize. To nije nista neobicno!!
Negde na ovom sajtu sam citala linkove o hipotireozi i data je tabela sa normalnim vrednostima bas zbog pacijenata da bi mogli uporediti svoje nalaze sa ovim, normalnim. Ako nisu iz istih laboratorija i koriste se drugacije metode analize, cemu onda uopste tabele normalnih vrednosti?
Kako za dijabetes, recimo, te normalne vrednosti su skoro jednake, bez obzira na laboratoriju u kojoj su se radile i jedinice mere su iste? Tu su vrlo mala odstupanja, ili skoro nikakva. Negde je gornja granica 6,11, ima i 6,13. Vidim da se sad koristi i 6,4.
Ма да..зато је најбоље да оставимо да те вредности тумаче лекари!
Речено јој је да је се базедовљева болест лечи 5 година( а цветиникола је чула чак 2 године), а онда се иде на операцију.
Свако Вам добро свима и држ те се!
Причала сам о случају моје мајке која има базедовљеву болест, већ дуги низ година.Ne sme se dugo štitna žlezda držati pod lekovima???...Koliko to dugo sme,šta ide posle, operacija?
Речено јој је да је се базедовљева болест лечи 5 година( а цветиникола је чула чак 2 године), а онда се иде на операцију.
Свако Вам добро свима и држ те се!
-
- Novi član
Tacno je da se ref. vrednosti razlikuju ali vrlo malo. negde je normala za t4 od 51,5-160 (na klinickom centru u Bgd.)a negde od 55- 152 ( privatnoj ordinaciji) ali nisam do sada cula za normalne vrednosti 4 i nesto -12 i nesto!majja napisao:Ljudi, referentne vrednosti se razlikuju od laboratorije do laboratorije. Nemojte uporedjivati svoje rezultate sa ref. vr. laboratorije u kojoj niste radili analize, nego sa onima u kojima ste radili analize. To nije nista neobicno!!
Sto se duzine lecenja tice skoro sam upoznala jednu zenu sada je vec i baka koja je lecila hipertirozu 20 godina i tek pre3 godine se operisala
Hipertireoza ima dosta vrsta, razliciti su uzroci nastanka, a i svaciji orgam razlicito reaguje, tako da je svako prica za sebe.
Da je sve tako jednostavno pijes 2 god. lekove, nista, operises se, i super, zasto bi se neko mucio lekovima duze i zar nebi svi endokrinolozi postovali taj princip nego bi nekome preporucivali da pije lekove godinama?
Na forumima sam nasla i losa iskustva onih koji su se operisali.Hipertireoza je ozbiljna a i hipotireoza nije bezazlena(govorim iz iskustva mog strica koji ima hipo), a sigurno ti sleduje posle operacije.
-
- Novi član
[quote="jasbi"]Meni ništa ne preostaje nego da sačekam malo, pa da sledeće nedelje odem u INEP i izvadim ponovo nalaz krvi na ove hormone i da znam na čemu sam....Stvarno sam sludjena.[/quote
Ja sam pre nekih mesec dana isla kod jednog profesora na endokrinolosku kliniku i on mi je dao da uradim jos neke analize. pa sam ih radila u laboratoriji "Konzilijum" u Beogradu mislim da je u lici Svetog Save ili u neposrednoj blizini kazu da je to odlicna laboratorija, stric mi je preporuicio, a on radi takodje u zdravstvu, pa ako si u Beogradu idi tamo.U svakom slucaju pitaj u labaratoriji gde si radila analize za taj t4 i njegove normalne vrednosti.
Ja sam pre nekih mesec dana isla kod jednog profesora na endokrinolosku kliniku i on mi je dao da uradim jos neke analize. pa sam ih radila u laboratoriji "Konzilijum" u Beogradu mislim da je u lici Svetog Save ili u neposrednoj blizini kazu da je to odlicna laboratorija, stric mi je preporuicio, a on radi takodje u zdravstvu, pa ako si u Beogradu idi tamo.U svakom slucaju pitaj u labaratoriji gde si radila analize za taj t4 i njegove normalne vrednosti.