Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Tema posta: Re: HAŠIMOTO TIREODITIS
PostPoslato: Čet Jul 07, 2016 5:52 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 10:03 am
Postovi: 105
Začarani kruk,začarani krug kao posledica pojednostavljenja.Kad odete kod doktora on vam često kaže da vam je u suštini pao imuni sistem.Kad pročitate u novinama ili nekom članku,pročitate o padu imunog sistema.Ne pročitate i ne saznate laž već delimičnu istinu.Prava definicija koja se uči na medicinskom fakultetu glasi:PSIHO NEURO ENDOKRINI IMUNOLOŠKI SISTEM! I tačka za ime Boga!!!
Kako to da svi vi imate problema sa datim virusom koji napada štitnu žlezdu a u krugu vaših najbližih to niko nema,u krugu vaših komšija to niko nema,u krugu vašeg uskog kolektiva to niko nema??? Odgovor je u gornjoj definiciji.
Štitnom žlezdom upravlja hipofiza.Tačnije njen hormon TSH koji se vadi uz hormone štitne žlezde T3 i T4.Hormon hipofize reaguje na stres i ukoliko je on u padu,štitna žleza ide ka hipertirozi i obratno.dakle da bi dobili najbolje rezultate u lečenju vi morate uzeti u obzir sve gore navedene elemente definicije.I to važi za sve.Nema trajnog izlečenja ako nam psiha nije uredu.Sistem problema upravo ide tim putem.Prvo psihički trpimo,taj pritisak se spušta preko nerava na žlezde,žlezde remete svoj rad i dolazi do pada imunog sistema a onda šta će biti,da li virus ili bakterija u krajnjoj priči je manje bitno.Patrijarh Pavle je često govorio:Da bi nam bilo bolje,moramo mi biti bolji!Dakle nema boljitka bez unutrašnjih promena u nama samima.Stresovi su postojali i postoje,virusi i bakterije su postojali i postoje ali neki su na nji prijemčivi a neki ne.Nekima je njihov unutrašnji profil takav da je podložan tim negativnim uticajima.zato oni moraju ispraviti sebe u svemu gde greše da bi im se profil popravio i samim tim imuni sistem.naravno to uključuje lekare i medikamentoznu terapiju.Možete vi uzeti i tonu luka i komovice i popiti tonu lekova ali ako NE POPRAVITE SEBE IZNUTRA vi ste u začaranom krugu.Ako se ne zapitate zašto vas nešto nervira i ne sagledate razlog pa radite na tom razlogu,vi se vrtite u krug.Ako se ne zapitate zašto vas nervira gužva i kako to da ljude oko vas to i ne dotiče toliko,ne možete izaći iz problema.Zašto? Zato što je problem u vama,vašoj predstavi,vašim mislima,vašim stavovima o datoj gužvi u ovom slučaju.Zato se i kaže da je bolest poseta Božija.Poseta koja kaže:-Menjaj se,ne sutra,ne kasnije nego odmah da ti ne bude gore!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: HAŠIMOTO TIREODITIS
PostPoslato: Pet Jul 08, 2016 10:05 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Тврдња да је болест Божија посета, прилично је опасна нарочито због тога што нема чврстог темеља. Врло незгодно. И отвара много питања на која није могуће одговорити.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 46 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: