Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Diabeta napisao:Ja sam kupila "Vreme", kako misliš da pastujem?
Lepo ono najinteresantnije paste i cope ili (prvo oplavish text koi hocesh)i onda Ctrl +c pritisnesh i onda pustish pa onda Ctrl +v i kliknesh ovde i pustish i eeto --prenesheno ili pastovano
Evo mene posle duzeg,duzeg, vremena da se malo javim i ostavim koju porukicu.Prvo imam problema sa kompjuterom i ponekad samo sa posla se mogu javiti.Borim se jos uvijek sa ovim secerom i mogu vam reci da ga nisam sredio bas najbolje krece se kako kad jedno vreme se zakuje i bude oko 5-7,pa onda na 10-13,pa menjam te jedinice povecam ih pa onda opadne i padam u hipo pa jedem slatkise da ga vratim i tako.Moj endokrinolog pre 2mjeseca kaze da napredujem dobro al ja jos uvijek osjecam one iste simptome kada mi tjelo trni noge sve,oci su slabe nekad magli nesto nekad je ok,al ruke i tjelo trne nenormalno pa i osjecam neku vrstu svraba-srkleta,neznam sta je to,nepijem nista od lijekova i koristim standardne insuline novorapid i insulatard,naravno zaboravio sam moja kilaza jos uvijek stoji nemogu da se udebljam nikako cak mislim da sam smrso jos 4kg i sada imam cjelih 46kg,ludo jer sam pre 2 godine imao 65kg,jel ima neko kome se desavalo nesto slicno i neki savet bi mi dobro dosao.Pozdrav svima od "2007"
jos uvijek osjecam one iste simptome kada mi tjelo trni noge sve,oci su slabe nekad magli nesto nekad je ok,al ruke i tjelo trne nenormalno pa i osjecam neku vrstu svraba-srkleta
Osećaj, kao da ležiš u koprivana? Verovatno je Dijabetična polineuropatija.
jos uvijek osjecam one iste simptome kada mi tjelo trni noge sve,oci su slabe nekad magli nesto nekad je ok,al ruke i tjelo trne nenormalno pa i osjecam neku vrstu svraba-srkleta
Tacno tako isto kao da lezim u koprivi toliko me to jede i da nemogu da se potrljam po tjelu koliko pece ili zari,ma neznam ni sam.Pa sta da radim sa ovim jel ima nesto za pomoc posto sam i ja dobio ovaj diabetes pre 4mjeseca i neznam puno..
Koliko si visok? Neka me neko ispravi ako gresim ali to je ispod svakog minimuma za muskarce! Valjda ispod 55 ne bi smelo da se ide.
Visok sam 167cm,a izgubio sam za 2god 20kg mozda i vise al tu je to i kada su mi otkrili diabetes pre 4 mjeseca bio sam u bolnici 7dana i za to vrijeme popravio se 5kg i onda opet izgubio a inace pre toga bio sam spao na 42kg,ludo al ni sam sebe nisam mogao prepoznati..
Tacno tako isto kao da lezim u koprivi toliko me to jede i da nemogu da se potrljam po tjelu koliko pece ili zari,ma neznam ni sam.Pa sta da radim sa ovim jel ima nesto za pomoc posto sam i ja dobio ovaj diabetes pre 4mjeseca i neznam puno..[/quote]
Prvi korak je poseta nurologu i EMG pregled. Ne znam odakle si? U Beogradu, ja sam to obavio kod doktorka Sanje Pavlović. Ordinaciju ima negde kod Bajlonove pijace. Mislim u Papovoj?!
Na forumu se na ovu temu dosta pisalo. Pogledaj temu Berliton.
Od "forumaša", mislim da je Diabeta, na žalost, najbolje potkovana.
Za utehu. U ljubljanskom Kliničnom Centru, Profesor Vodušek, prvi neurolog u SLO, mi je rekao: "Od toga se ne umire".
Prvi korak je poseta nurologu i EMG pregled. Ne znam odakle si? U Beogradu, ja sam to obavio kod doktorka Sanje Pavlović. Ordinaciju ima negde kod Bajlonove pijace. Mislim u Papovoj?!
Na forumu se na ovu temu dosta pisalo. Pogledaj temu Berliton.
Od "forumaša", mislim da je Diabeta, na žalost, najbolje potkovana.
Za utehu. U ljubljanskom Kliničnom Centru, Profesor Vodušek, prvi neurolog u SLO, mi je rekao: "Od toga se ne umire".
Lep pozdrav
Znam necu umrijeti al me izludje nemogu hodati kako teba,toliko zari,pa ako diabeta cita ovo moze li mi pomoci da nadjem neko resenje.Hvala
Koliko si visok? Neka me neko ispravi ako gresim ali to je ispod svakog minimuma za muskarce! Valjda ispod 55 ne bi smelo da se ide.
Visok sam 167cm,a izgubio sam za 2god 20kg mozda i vise al tu je to i kada su mi otkrili diabetes pre 4 mjeseca bio sam u bolnici 7dana i za to vrijeme popravio se 5kg i onda opet izgubio a inace pre toga bio sam spao na 42kg,ludo al ni sam sebe nisam mogao prepoznati..
To je ispod medicinskog minimuma (42 kg), pa verovatno i secer tesko regulises zbog telesne tezine... ne valja ni prekomerna tezina ali ne valja nikako ni premala.. to su ti verovatno i lekari rekli.
Pozdrav
2007 napisao:Znam necu umrijeti al me izludje nemogu hodati kako teba,toliko zari,pa ako diabeta cita ovo moze li mi pomoci da nadjem neko resenje.Hvala
Pogledaj molim te sve poruke u kojoj smo pričali o ALA ili alfa-liponskoj kiselini. Ako ti i dalje bude nešto nejasno, javi mi. Problem je što tu terapiju moraš sam da finansiraš, a nisu mali novci. Bilo bi ti dobro da primiš bar 10-ak ampula intravenski, pa onda da nastaviš sa 600 mg tableta dnevno.