Poslesticarnice za dijabeticare
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cedite voce,izbor je veliki-mandarine,grejp,limun,pomorandza,pa servirano u lepoj casi sa koluticima voca.
U vodi skuvam smrznute jagode,procedim,pa u toj vodi skuvam puding od vanile.Vratim jagode pa to bude fil na patispanu od heljdinog i integralnog brasna!Svi klinci iz komsiluka to jedu sa mojom cerkom i uvek traze repete!To mi je najbolja pohvala!
Narendati 3 kisele jabuke,dodoati 100gr mlevenog rogaca,malo cimeta,integralno brasno casa,mleka casa,prasak za pecivo,2 jaja,2 kasike fruktoze,2 kasike ulja,po zelji malo seckanih oraha ili badema-mikserom umutiti i ispeci.Hladno premazati cokoladom bez secera!Probajte pa da cujem utiske!
Dajte i vi neku ideju!

Dajte i vi neku ideju!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Juče sam imala priliku da probam poslednje zalihe soka od pomorandže koji nema ni jedan jedini aditiv niti šećer. Imlek je pokušao proizvodnju ali je zbog visoke cene proizvodnja obustavljena.
Jedan l je trebao u prodaji da košta oko 120 dinara. Jeste mnogo u odnosu na ostale ali sok je bukvalno 100% !!!
Kakva šteta
Jedan l je trebao u prodaji da košta oko 120 dinara. Jeste mnogo u odnosu na ostale ali sok je bukvalno 100% !!!
Kakva šteta

Duskoo ja radim u jednoj pekari - poslasticarnici.Cesto dolaze ljudi koji samo gledaju kolace i kazu da ne mogu da ih jedu zato sto imaju dijabetes.Uspesno sam napravila neke keksice od ovsenih pahuljica.Jedino imam problem sa cokoladom.Koristila sam onu soko starkovu namenjenu dijabeticarima.Vec na 160 stepeni se stvrdne kao kamen.Zanima me da li sme da se koristi obicna cokolada za kuvanje?Nikako ne bih htela da nekom pozli od mojih kolaca .Naisla sam na gomilu kontradiktornih informacija o tome sta se sme a sta ne.Moguce je da se iz tih razloga ni jedna poslasticarnica i ne usudjuje na takav korak.
Evo ovako poslasticarnica koja pravi dosta vrsta kolaca za dijabeticare zove se Mali princ i nalazi se u Brace Nedica 7 (kod pravnog fakulteta u Bg) i u novom merkatoru.Torte jos ne prave jer nemaju masine tako su mi rekli.....
Inace imala je poslasticarnica kod Jata kod Crkve Svetog Marka ali joj je sve izgorelo u pozaru oni su pravili i torte....Tako Sladjana sta da vam kazem pravac spijunaza......ja sam za reformu koristila pionirovu cokoladu za dijabeticare a zena koja mi je pravila tortu nesto slicnu reformi koristila je one nemacka cokolade....koliko sam povezala problem je glazura?Zena koja je meni pravila tortu za Marijin rodjendan u obliku auta u kome je bio Noddy i Usko(likovi iz crtaca) razvijala je skrob i ratluk pa ih bojila ( to Marija nije jela ) i nista nije uticalo na slatkost torte a torta je bila boli glava mogu da vam posaljem sliku na mail ako vas zanima.....
pozdrav svima
Inace imala je poslasticarnica kod Jata kod Crkve Svetog Marka ali joj je sve izgorelo u pozaru oni su pravili i torte....Tako Sladjana sta da vam kazem pravac spijunaza......ja sam za reformu koristila pionirovu cokoladu za dijabeticare a zena koja mi je pravila tortu nesto slicnu reformi koristila je one nemacka cokolade....koliko sam povezala problem je glazura?Zena koja je meni pravila tortu za Marijin rodjendan u obliku auta u kome je bio Noddy i Usko(likovi iz crtaca) razvijala je skrob i ratluk pa ih bojila ( to Marija nije jela ) i nista nije uticalo na slatkost torte a torta je bila boli glava mogu da vam posaljem sliku na mail ako vas zanima.....
pozdrav svima
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Javite mi se, da vas oslobodim nedoumica i pomognem u vezi sa ishranom.. A posle ćemo svi da navalimo kod vas na kolače!imation napisao:Naisla sam na gomilu kontradiktornih informacija o tome sta se sme a sta ne.Moguce je da se iz tih razloga ni jedna poslasticarnica i ne usudjuje na takav korak.

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net