Kvalitetna, prirodna i po razumnoj ceni Alfa Liponska Kiseli

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
kozelj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2005 12:41 pm

Post od kozelj »

Da li je neko skoro naručivao ALA preparate?
Ima li kakvih izmena što se carina tiče?
Neka preporuka (iz ličnog iskustva) za konkretni preparat?
pezza
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 12:16 am

Post od pezza »

A, kakve su ove sto prave Ivancic i sinovi, ne razumem? Mislim jesu li one ok? Zbog cega narucujete iz inostranstva?
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Jer su jeftinije.Na prethodnim stranama sam napisao koliko kosta pakovanje od 180 kapsula od 300mg.Ivancic i sinovi imaju od 200mg a kutija kosta oko 900 dinara i ima 30 tableta ako se ne varam.Dobrog su kvaliteta domace ali je stvarno skupo.
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Dugo pijem ALA...nabavljala sam u inostranstvu,narucivala preko neta...medjutim sa ovim ogranicenjem sadasnjim od 20 evra po porudzbini sa sve postanskim troskovima to je otpalo...

Pre neki dan narucila sam 4 kutije ALA od po 300mg a po 50kom i pijem 2 dnevno da obezbedim minimalne lekovite doze,
jedna kutija kosta 1080,00 din, za 4 platila sam 200din postarinu i to je najjeftinije sto moze kod nas da se nadje, srazmerno miligramazi..proizvodjac je NATROL

www.PANSPORT.co.yu
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

sladjana k.

Post od progoran »

nema na ovom sajtu ALA koja je adresa ako mozes ostavi direktno da bih mogao i ja poruciti za oca
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

Da li se nekome ko je koristio ALA-u,desavalo da mu urin ima cudan miris?Meni se desava mada znam da se ALA izlucuje vecim delom preko bubrega.Taodje me interesuje da li zbog ovoga ALA moze imati negativan uticaj na bubrege?
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član

Post od K.Sladjana »

Progorane, ostavicu ti broj telefona Pansporta u privatnoj poruci posto ovde nije dozvoljeno reklamiranje a i tako ces najlakse naruciti, donece ti brzom postom kuci...
za Nikolu, da, urin mirise cudno od ALE, mene podseca na spaljenu gumu, ali nema nikakvih stetnih efekata na bubrege i pre nego se putem njih izluci ona odradi svoje...najnovije sto sam cula je da inicira mrsavljenje, pa ko je punacak dobro mu dodje, budi bez brige, zamorce sam sigurno 10g i samo sam koristi imala od nje.
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm

ALA-SLADJANA K

Post od donkihot »

Otvorio sam sajt pansporta i tamo sam nasao samo ALA od firme ``seitec nutririon``gde daju pakovanje od 50 komada sa 250 mg ala i preporucuju jednu dnevno uz obrok sa cenom od 1140 din po pakovanju. Nasao sam i adrese dve prodavnice u Beogradu koje prodaju njihove proizvode ali da li imaju to sto ste vi kupili videcu.Odnosi se na firmu ``natrol``.Kad budete imali vremena posaljite mi molim Vas, ako mozete,telefon na koji ste izvrsili porudbinu i recite mi o dozi koju Vi uzimate u odnosu na ovu preporuku koju sam Vam izneo.
Hvala
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član

Post od K.Sladjana »

mozda me admin obrise ali evo..021/467-300
Ova ALA od 300mg, firme Natrol se moze naci kod njih od skoro, verovatno nisu jos napravili izmene na sajtu, a sto se tice doza, ovo (jedna dnevno) su opste preporucljive za sve koji bi koristili ALU kao antioksidant ali je kod dijabeticara lekovito tek od 600mg i vise...
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

ALA K.Sladjana

Post od donkihot »

Puno hvala za info i telefon.Malo mi je zao sto za diabeticare ttreba 2 dnevno, ali sta se moze takva nam je sudmina za mnoge stvari.Pozdrav
KIVI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 13, 2006 6:00 pm

Post od KIVI »

mogu li da koristim istovremeno ALA i "NATRODALE" (multivitamini i minerali za dijabeticare) ?
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

Post od donkihot »

NEZNAM, Ja ne upotrebljavam jos ALA jer me muci pitanje da li smem da je upotreblavam paralelno sa OMEGA-3 i E-vitaminom,kao i Vas. Nazalost na nasem forumu, kao sto znate ,nema doktora koji bi davao odgovore na ovajva pitanja. No posto smatram da su sva ova dodatna lekovita sretstva ,ili nedelotvorna ili trebaju velike kolicine i jako dugo vreme da bi se osetio efekat, to se ne zurim.
Posebno sto sam skoro procitao jednu veliku studiju sa 9000 ispitanika i 7 godina u kojoj se tvrdi da diabeticari i vaskularni boleswnici NE TERBA da uzimaju E-vitamn.
pozdrav
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nikola11 napisao:Da li se nekome ko je koristio ALA-u,desavalo da mu urin ima cudan miris?Meni se desava mada znam da se ALA izlucuje vecim delom preko bubrega.Taodje me interesuje da li zbog ovoga ALA moze imati negativan uticaj na bubrege?
ALA je potpuno neškodljiva. To što što ti urin ima čudan miris može biti uzrokovano povišeni šećerom, ne daj Bože acetonom ili urinarnom infekcijom.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

KIVI napisao:mogu li da koristim istovremeno ALA i "NATRODALE" (multivitamini i minerali za dijabeticare) ?
Možeš. Takođe, ima multivitaminskih preparata koji ujedno sadrže i ALA.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

ALA je potpuno neškodljiva. To što što ti urin ima čudan miris može biti uzrokovano povišeni šećerom, ne daj Bože acetonom ili urinarnom infekcijom.
Urin ima cudan miris samo kada pijem ALA-u,ovako nema,pa pretpostavljam da je zbog nje.
Odgovori