Kvalitetna, prirodna i po razumnoj ceni Alfa Liponska Kiseli
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mary, trnjenje (blago ili ne) u femorisu (butnom misicu) JESTE znak neuropatije, skoro sigurno zbog provociranog krvotoka usled DM-a.
Odmah, ali odmah, se javi lekaru, i juce pocni program fizickog vezbanja. Ako sada pocnes da treniras imas sigurnu mogucnost da vratis nerve u prvobitno stanje i odlozis propadanje za duzi rok.
Ja sam vec davno prosao kroz to sa desnim femorisom, a krajnji rezultat je bio amputacija prstiju na toj istoj desnoj nozi.
Moras naci lekara koji zna sta i kako da vezbas. Skoro sam citao studiju o rezultatima vezbanja u DM, uradio je nas tim s DR. Cizmicem na celu, a citirani su i u svetu. Preko vikenda cu pronaci detalje i obesiti na nas Forum.
Odmah, ali odmah, se javi lekaru, i juce pocni program fizickog vezbanja. Ako sada pocnes da treniras imas sigurnu mogucnost da vratis nerve u prvobitno stanje i odlozis propadanje za duzi rok.
Ja sam vec davno prosao kroz to sa desnim femorisom, a krajnji rezultat je bio amputacija prstiju na toj istoj desnoj nozi.
Moras naci lekara koji zna sta i kako da vezbas. Skoro sam citao studiju o rezultatima vezbanja u DM, uradio je nas tim s DR. Cizmicem na celu, a citirani su i u svetu. Preko vikenda cu pronaci detalje i obesiti na nas Forum.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Kontakt:
Nisam upoznat sa oznakom DL, inace ALA ima dva opticka izomera: levi, koji je bioloski neaktivan, i desni (oznaka R od right), koji je jedino bioloski aktivan. Komercijalni proizvodi, zbog nacina proizvodnje, sadrze podjednake kolicine levog i desnog izomera, sto znaci da je 50% suspstance bioloski bezvredno. R-ALA je cisti desni izomer, i zato 100% aktivan. Ne znam sta je sufiks DL, ali verovatno pise u uputstvu
-
- Aktivan član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 29, 2005 9:04 am
Molim te DIJABETA za odgovor
Posto sam prvi puta cula, i to ovdje na vasem forumu,za R.Alfa Liponsku kiselinu, molila bi te da mi odgovoris :
- sta je to ustvari
- da li svaki dijabeticar smije to piti i
- cemu zapravo koristi.
Hvala unaprijed
Samo da napomenem Dijabeticar sam vec 6 god.Tipa 2.
Zivim u Australiji, i bolujem od niza drugih bolesti:
- zamjena mitralnih zalizaka(operacija na otvorenom srcu)
- pesmejker
- visok pritisak i
- povisen holesterol.
Veliki pozdrav
Slavica
- sta je to ustvari
- cemu zapravo koristi.
Hvala unaprijed
Samo da napomenem Dijabeticar sam vec 6 god.Tipa 2.
Zivim u Australiji, i bolujem od niza drugih bolesti:
- zamjena mitralnih zalizaka(operacija na otvorenom srcu)
- pesmejker
- visok pritisak i
- povisen holesterol.
Veliki pozdrav
Slavica
Ako si cvijet budi mimoza,
ako si ljubav budi covjek.
ako si ljubav budi covjek.
Slucajno naletih na ovu diskusiju pa da ubacim neko svoje iskustvo. Kao prvo klasicna ALA koja se prodaje je 50% R i 50% S izomer. Iako je S izomer sinteticki nije u potpunosti bezvrijedan jer i dalje ima neka korisna svojstva (naravno ne kao R izomer). Trenutno zbog cijene mnogo je povoljnija klasicna ALA nego R-ALA ili K-R-ALA. Inace neki odnos koji se preporucuje je 300-600mg ALA dnevno ili 100-200 R-ALA dnevno. To je za sportiste koji zele iskoristiti ALA kao antioksidant. Za dijabeticare su doze cak i vece, ali nisam bas strucan u tom polju pa ne bih navodio.
Ono sto je bitno kod R-ALA je da je totalno nestabilna. Tj. polimerizira se na temperaturama visim do 20 stepeni ili i na nizim tokom nekog vremena. Zato vodeci proizvodjaci proizvode K-R-ALA tj. R-ALA vezanu sa kalijem koja je stabilna. Takojer obicna (50%R / 50% S) ALA je isto tako stabilna. Znaci koristite ili K-R-ALA ili ALA, jer je velika vjerovatnoca da je R-ALA koju uzmete u kapsuli polimerizovana i vise steti nego sto koristi.
Sto se tice cijena ja koristim slijedeci link za nabavku ALA za svoje potrebe:
http://www.bulknutrition.com/?products_id=1565
A evo i linka za K-R-ALA:
http://www.bulknutrition.com/?products_id=1607
Ono sto je bitno kod R-ALA je da je totalno nestabilna. Tj. polimerizira se na temperaturama visim do 20 stepeni ili i na nizim tokom nekog vremena. Zato vodeci proizvodjaci proizvode K-R-ALA tj. R-ALA vezanu sa kalijem koja je stabilna. Takojer obicna (50%R / 50% S) ALA je isto tako stabilna. Znaci koristite ili K-R-ALA ili ALA, jer je velika vjerovatnoca da je R-ALA koju uzmete u kapsuli polimerizovana i vise steti nego sto koristi.
Sto se tice cijena ja koristim slijedeci link za nabavku ALA za svoje potrebe:
http://www.bulknutrition.com/?products_id=1565
A evo i linka za K-R-ALA:
http://www.bulknutrition.com/?products_id=1607
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Re: Molim te DIJABETA za odgovor
Text o ALA imas na http://www.diabeta.net/ala.htmTyci napisao:Posto sam prvi puta cula, i to ovdje na vasem forumu,za R.Alfa Liponsku kiselinu, molila bi te da mi odgovoris :
- sta je to ustvari
- cemu zapravo koristi.
Svaki dijabeticar bi trebalo da je pije, sto preventivo, sto zbog vec postojece (poli)neuropatije. Nas organizam prirodno luci ALA, ali je ona tek uzeta u dodatnoj kolicini lekovita. Kao sto je Conch naveo, preporucena doza je 600 mg dnevno "obicne" ALA, a kod tezih slucajeva i do 1800 mg dnevno.
Conch, hvala na informacijama!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
MOLBA BRKI za pomoc oko ALA nabavke
Postovani Brko, malo sam kasno procitao Vasu informaciju o Ala-r i jako bih zeleo da mi pomognete u nabavci. Otvorio sam sajt koji ste naveli i nasao potrebne informacije, ali mi to nije dovoljno za nabavku. Molim Vas ako imate vremena i dobre volje da mi kazete kako ste i kod koga porucili ta tri pakovanja po 90 pilula od 50 mg, kako ste platili, i da li ste to sve radili sa nekom evropskom filijalom PhisicianFormula. Mislim da bi mi to pomoglo kako u pogledu demencije tako i u pogledu periferne neuropatije koja je prisutna na prstima nogu i ruku.
Jako sam Vam zahvalan unapred
Radojko
Jako sam Vam zahvalan unapred
Radojko
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 10:59 pm
- Kontakt:
Tek sada sam vidla ovu temu, gde su mi bile oci
Spomenula sam negde moje trnjenje u levoj ruci za koje sam mislila da je zbog opterecenja ali juce sam bila kod lekara i dosla do zakljucka da se pojavila polineuropatija i kod mene, lekar opste prakse mi je preporucio po pola andola jer kaze da sam isuvise mlada za trental a moj lekar specijalista mi je rekla da pijem trental i alpha lipoinsku kiselinu Ivancic i sinovi na sta se ja slogirala kad sam vidla cenu od 918 din. Mada sad kad sam procitala sve i slusala danas jednog lekra na Tv-u i shvatila do cega sve moze da dodje ozbiljno se zamislila.
Mislim sa mojih 26 godina i 2 godine staza kao dijabeticar sta ce jos sve da me snadje?

Spomenula sam negde moje trnjenje u levoj ruci za koje sam mislila da je zbog opterecenja ali juce sam bila kod lekara i dosla do zakljucka da se pojavila polineuropatija i kod mene, lekar opste prakse mi je preporucio po pola andola jer kaze da sam isuvise mlada za trental a moj lekar specijalista mi je rekla da pijem trental i alpha lipoinsku kiselinu Ivancic i sinovi na sta se ja slogirala kad sam vidla cenu od 918 din. Mada sad kad sam procitala sve i slusala danas jednog lekra na Tv-u i shvatila do cega sve moze da dodje ozbiljno se zamislila.
Mislim sa mojih 26 godina i 2 godine staza kao dijabeticar sta ce jos sve da me snadje?
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Interesuje me koji lekar je nadlezan da predlozi ALA-u za upotrebu,endokrinolog ili neki drugi?Takodje me interesuje koju je najbolje koristiti?Ajde ovu Ivancic cemo skloniti po strani ali ima ove dve R-ALA i K-R-ALA pa me interesuje sta je bolje?Kako sam razumeo,ALA koju koristi Brka je kao dupla kolicina ove Ivancic i sinovi.
-
- Aktivan član