Kvalitetna, prirodna i po razumnoj ceni Alfa Liponska Kiseli
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nasao sam jedan sajt preko koga moze da se kupi ALA:
Alpha-Lipoic Acid, 300mg 180 caps
Our price: $ 16.95
Sajt je http://www.nutriteam.com/Nutritional_Su ... c-276.html
Neka neko pogleda pa neka kaze da li postoji neka zackoljica kada je ovako jeftina za ovoliku kolicinu.Jeste obicna(ne R-ALA) ali i za dozu od 600mg,traje 45 dana samo ako je od dobrog proizvodjaca.
Alpha-Lipoic Acid, 300mg 180 caps
Our price: $ 16.95
Sajt je http://www.nutriteam.com/Nutritional_Su ... c-276.html
Neka neko pogleda pa neka kaze da li postoji neka zackoljica kada je ovako jeftina za ovoliku kolicinu.Jeste obicna(ne R-ALA) ali i za dozu od 600mg,traje 45 dana samo ako je od dobrog proizvodjaca.
Evo i ja malo prelistah svedske strane neta i naidjoh na jednostavan opis:
Alfa-lipoinska kiselina (ALA) ima dvije glavne funkcije u tijelu - pridodaje preradi ugljenih hidrata i masti u glukozu (secer) i masne kiseline. Secer se kasnije pretvara u energiju u celijama.
Osim toga funkcionise i kao jao antioksidant. Zato se upotrebljava kod manje vise svih bolesti gdje tretman antioksidantima moze biti od pomoci. Npr kod tretmana raka, hiv i aidsa, Alzheimera, Parkinsona, mozdanog udara, upala i trovanja i kod dijabetesa.
Dobra je za regeneraciju jetre i da sprijeci ostecenja na nervnom sistemu.
ALA postoji u vise varijanti:
R-Lipoinska kiselina
je desno uvrnuta LK i jedina koja postoji u prirodi i u ljudskom tijelu i kojoj se pridodaju sva njena pozitiva djelovanja. Skuplja je da se napravi, ali se pretpostavlja da ce totalno da izbaci konvencijalnu ALA sa trzista za par godina.
S-LK
je lijevo uvrnuta LK. Dolazi od industrijskog stvaranja LK. Nesigurno je ako ima ikakvog djelovanja u ljudskom tijelu. Testovi na misevima su pokazali da moze da sprijeci djelovanje R-LK pri velikoj kolicini.
Alfa-LK
je konvencionalna forma, koja sadrzi ½ R-LK i ½ S-LK. Zato samo polovina ALA koristi tijelu.
Doziranje:
ALA (50/50) 200-500 mg dnevno uz jelo.
Zbog nervnog sistema kod dijabetesa 300-600 mg dnevno. U nekim slucajevima do 1000 mg dnevno. Dozu rasporediti preko citavog dana.
R-LK dovoljno je pola doze u odnosu na konvencionalnu ALA.
E sacu probam da nadjem ovu R-kiselinu.. da vidim ako ima negdje.
Alfa-lipoinska kiselina (ALA) ima dvije glavne funkcije u tijelu - pridodaje preradi ugljenih hidrata i masti u glukozu (secer) i masne kiseline. Secer se kasnije pretvara u energiju u celijama.
Osim toga funkcionise i kao jao antioksidant. Zato se upotrebljava kod manje vise svih bolesti gdje tretman antioksidantima moze biti od pomoci. Npr kod tretmana raka, hiv i aidsa, Alzheimera, Parkinsona, mozdanog udara, upala i trovanja i kod dijabetesa.
Dobra je za regeneraciju jetre i da sprijeci ostecenja na nervnom sistemu.
ALA postoji u vise varijanti:
R-Lipoinska kiselina
je desno uvrnuta LK i jedina koja postoji u prirodi i u ljudskom tijelu i kojoj se pridodaju sva njena pozitiva djelovanja. Skuplja je da se napravi, ali se pretpostavlja da ce totalno da izbaci konvencijalnu ALA sa trzista za par godina.
S-LK
je lijevo uvrnuta LK. Dolazi od industrijskog stvaranja LK. Nesigurno je ako ima ikakvog djelovanja u ljudskom tijelu. Testovi na misevima su pokazali da moze da sprijeci djelovanje R-LK pri velikoj kolicini.
Alfa-LK
je konvencionalna forma, koja sadrzi ½ R-LK i ½ S-LK. Zato samo polovina ALA koristi tijelu.
Doziranje:
ALA (50/50) 200-500 mg dnevno uz jelo.
Zbog nervnog sistema kod dijabetesa 300-600 mg dnevno. U nekim slucajevima do 1000 mg dnevno. Dozu rasporediti preko citavog dana.
R-LK dovoljno je pola doze u odnosu na konvencionalnu ALA.
E sacu probam da nadjem ovu R-kiselinu.. da vidim ako ima negdje.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
Ej Niki, nisam gledala na ovom sajtu, ali kad hoces da narucis preko neta prvo i osnovno vidi dali salju u nasu zemlju, onda, troskovi putovanja narocito preko UPS-a su veci nego sama cena proizvoda, i na kraju ako predjes vrednost od 100evra po narudzbini sa sve postanskim troskovima ovde ti lupe na nasoj carini jos nekih oko 10 000 din.
-
- Aktivan član
Evo jos jednog sajta.Ocekujem odgovor kakva je procedura slanja za nasu zemlju pa cu javiti.Inace je vrlo povoljno.
http://www.vitacost.com/productResults. ... viousText=
http://www.vitacost.com/productResults. ... viousText=
U petak mi je stigla isporuka RL-kiseline iz Bulk Nutrition. Samo ne znam, nesto mi ono izgleda veoma "amaterski" napravljeno, pocevsi od kutije, preko etikete na toj istoj do adrese na kartonu u kojem je to sve poslato. Jos nisam poceo da koristim.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Danas sam dobio paket iz USA:Alpha lipoic acid 300mg,dve kutije od po 180 kapsula i sa postarinom sve ukupno je kostalo 53.25 eura.Pocecu da je pijem preventivno jedno dva-tri meseca(tako mi je rekao neurolog) pa onda treba da popijem kutiju TIO.... pomozite mi kako se zove i koliko kosta to u nasim apotekama.Jos nesto me interesuje.Kada se uzima ALA,da li se to odrazava na neke biohemijske analize,da li moze da se uzima alkohol itd?
-
- Aktivan član
Tioctacid? Ha Ha, ako je to, isto je! Nije valjda da ti je rekao da pijes prvo Alfa liposku kiselinu pa onda Tioctacid??!
Nesmes da uzimas kalcijum i jos neke minerale, nemoj da pijes mleko posle i ni slucajno da je pijes s kiselom vodom!
mislim da kasnije moze sve a da utice na neke analize , nisam cula.
Meni nije...
Nesmes da uzimas kalcijum i jos neke minerale, nemoj da pijes mleko posle i ni slucajno da je pijes s kiselom vodom!
mislim da kasnije moze sve a da utice na neke analize , nisam cula.
Meni nije...
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član