Jos uvek ne idemo u vrtic

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Jos uvek ne idemo u vrtic

Post od Duskoo »

ovo je ne cuveno jos ne idemo u vrtic i po svemu sudeci i necemo a Marija vec ima 4 godine .......Da nije u pitanju prebukiranost?:)
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ma, 100%... :-?
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

evo kontaktirala sam Miru Adanju Polak i voljna je da snimi emisiju medjutim istovremeno su mi zakazali sastanak u upravi pa sam morala da odlozim snimanje......ako iko ima isti problem nek mi se javi
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Jako me interesuje šta će reći u upravi. Ukoliko opet bude nekih njihovih glupardija, molim te prosledi mi sve da objavim na sajt. A kod MAP u emisiju obavezno! :o
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm

Nas vozaju oko vrtica

Post od iva5ra »

Moje dete koje vec 2.5godine ide u vrtic zbog novootkrivenog dijabeta 1 nemoze po njima da nastavi dolazak i boravak u vrticu jer su pozurili da nas ispisu.Mi to nikako nezelimo i boricemo se da do toga nedodje.Zna li neko dali imaju osnova za tako nesto?
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

na kojoj ste opstini?Pravac pravna sluzba......a slobodno pisite svim tv i novinama svi hoce emisije.....ja cekam septembar i sve sto sam snimila na mobilni ide na tv kod Mire......a i vi ih snimite pa lepo sve argumentovano iznesite sa imenima......i onda potop.....kad ih stisnemo sa svih strana im ade polude
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Mi smo na Čukarici i naravno da ćemo sve uraditi nećemo dozvoliti da nas se reše tek tako :evil: Imamo valjda i mi pravo da normalno živimo. :D
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

a u sa Cukaricom je tek tesko...ja sam tamo isla na praksu u vrtic cerak doduse jos '96-'97 ali su jos i tada izbacivali decu ja sam privatno cuvala decaka koji je izbacen zbog .....govora i epi napada .....pa su majku nabedili jos da je i autistican.....uzas...ne znam sta da nam kazem ovo je haos treba ici i na politickoj osnovi samo ih pritiskati kao sto to rade oni nama......javljajte sta ste uradili......i naravno SRETNO
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Došli smo pred remisiju trenutno smo na 0.5 tarda ujutro zanima nas da li je istina da što duže budemo dobri na pola tarda tj. što ga duže primamo da će remisija duže trajati?Što se tiče vrtica Cerak mi smo u njemu stim što je sad drugačija situacija sa decom sa epi-napadima sad idu,kao i autistična pa po razgovoru deluje da ćemo i mi nastaviti.Doduše traže potvrdu pedijatra što ćemo naravno dostaviti još sutra pa se čeka "ODOBRENJE IZ MINISTARSTVA" videćemo.
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

ceka se da se malo calne ja bih rekla ali niko nema petlju da trazi to ....u vrticu Cerak postoji specijalna grupa bar je tad bila levo odmah na ulazu proverite da vas tamo ne stave....oni su svi kreteni ...a sto se tice ministarstva kome treba da poslaju odobrenje?!Pa sta to znaci da i u skolu kad podju trebace nam odobrenje......snimate li vi te njihove gluposti?imate mobilni pa ih obavezno snimiti....
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Nije u pitanju keš već klasično distanciranje sa njihove strane... Znate ono jadni mi neznamo kako ćemo to nismo imali slučaj do sad... Što se tiče spec. grupice tamo je i dalje nas ne mogu tamo jer smo već 2.5god. redovni a što je i najbolje tu su i ostali roditelji iz grupice kao i savet roditelja na našoj strani i daće nam i napismeno da su uz nas ako bude bilo potrebe.Sami nismo i nećemo dozvoliti...
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

iva5ra, pošto smo već u kontaktu bili, samo me redovno obaveštavajte i reagovaćemo ako bude zatrebalo. Secite me tamo gde sam najtanja ako postoji dopis u Ministarstvu koji kaže da dete sa dijabetesom ne može u vrtić! A šta je sa obaveznim predškolskim? To moraju, pa će 6 meseci da zažmure??? Neviđeno! :evil:
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Naravno da ću vas obaveštavati o svim promenama!Konkretno sutra im dostavljam potvrdu pedijatra da može u kolektiv sa naznakom Diab.Melitus,remisio i doktorka koja je izuzetno upoznata sa stanjem u vrtiću je izričita da su dužni kao i plaćeni za mnoge stvari tj. med. osoblje,dijetetičar i da "MORAJU" da odrade ono što je njihov posao!Ne želim ništa unapred videćemo sutra i sačekati odgovor stručnih službi koje oni potenciraju da bi skinuli odgovornost sa svojih leđa!
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Moja Dasa je sa 6 godina dobila diabetes i nastavila je da ide u vrtic bez ikakvih problema. Niko iz vrtica nikada nije pokretao pitanje da li treba da ide u vrtic ili ne. To samo znaci da je sve stvar dobre volje, a ne nekakav dopis iz Ministarstva da dete sa dijabetesom ne moze u vrtic ?!?
Dete sa dijabetesom nije dete sa posebnim potrebama, niti treba na bilo koji nacin da se razlikuje od druge dece.
Mi smo u pocetku slali obroke za nju, cisto da bi smo mi bili sigurni sta i koliko jede, a ne zato sto je to neko trazio od nas. Obzirom da vrtici imaju unapred istaknut mesecni meni, vremenom smo mogli unapred da isplaniramo kada ona moze da ruca hranu iz vrtica a kada ne.
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Danas smo dostavili potvrdu i nebi trebalo da bude problema stim što će za prvo vreme biti tamo do ručka pošto joj se ne uklapa termin zbog spavanja a posle polako pa kao iranije!Spremni smo da startujemo od ponedeljka po 3.5 sata za početak!Nosićemo užinu dok se oni i mi neuhodamo oko novonastale situacije!Rekao sam im da ako treba nešto oko edukacije da nebrinu!Toliko za sada!
Odgovori