Jos uvek ne idemo u vrtic

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

pa bas tako samo dve godine......a da ako niste znali za njih je jako teska situacija hiper kao i hipo.......a posto sam im ja rekla da ona svaku svoju situaciju zna da najavi i nija kao epi napad recimo .....i da ce odmah moci da joj pomognu....oni su se zabezeknuli ...ma te recenice to je haos sta im sve pada na pamet.....
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od iva5ra »

Čestitke za vrtić :P :P :P !!! Što se tiče ostalog samo opušteno oni kad dobiju naredbu,moraju posebno da spremaju hranu koja odgovara dijabetičarima jer inače imaju nutricionistu koji je upoznat sa svim potrebama a tvoje je da im samo dostaviš dnevni unos kcal i naravno procentualno doručak, užina ,ručak...Naravno tu su i dijetetičari pa će oni svi biti dobri i fini (naravno)!!!Moraš u početku možda i da donosiš hleb i još ponešto dok se svi ne uhodaju i naravno da budeš u blizini zbog privikavanja deteta!!! :P :P :P Biće to sve super kao ikod nas pozz :P :P :P
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Duskoo, ajde kada sve lepo krene, tj. kad se stabilizujete od septembra, da napišeš celu priču od početka do kraja. Ne mogu, a da ne objavimo tu neverovatnu priču negde, makar na diabeta.net. Da li se slažeš?
Zbog glupavog sistema, ostalih roditelja i, naravno, dečice :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Stela to je odlična ideja i mi ćemo rado učestvovati jer smo prošli kroz... :evil:
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

nema problema ja sam uvek za akcije....
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ok. Imate moj mail, sedite lepo i napišite sve što vam je na duši i pošaljite mi.
Vaša imena ne morate, ako nećete (mogu recimo samo inicijali). Mi dobro znamo ko smo i šta smo :wink:
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Akcija kreće u Septembru!Mi krećemo oko 10 septembra pa će biti baš zanimljivo jer počinje specijal a to će baš biti extra zanimljivo!Pišemo kad stignemo početkom septembra jer će onda štivo verovatno biti mnoooogo zanimljivije! :P :P :P Provešćemo još 10tak dana na visinskim pripremama za polazak u vrtić :roll: :roll: :roll:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Super, možemo da objavimo mini dnevnik na sajtu diabeta šta vam se sve dešava(lo)... Naravno, kao što rekoh ranije, sa inicijalima u priči.
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Nama sad predstoji dogovor oko ishrane pa se nadamo da će biti dobri i fini kao što bi trebali...
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Tako, tako... samo lepo i fino i krasno... 8)
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Koliko su oni voljni za takvo nešto pa mi to neznamo ali će mo saznati... :P :P :P Fini su oni ali samo kad moraju (haha) a tek kad hoće pa to je čudo jedno!!!
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Ima li neko dete dijabetičar u ovoj Srbiji da pohađa obdanište!Mi smo do raspusta bili do ručka a sad smo krenuli normalno (i to je trajalo 3 dana)zašto pa to je humor!01.09 dogovoreno sa glavnom sestrom i glavnom kuvaricom oko obroka i naravno celodnevnog boravka,da bi se 02.09 krenulo uz obaveznu potvrdu od pedijatra!Sve je bilo divno 2 dana a onda hladan tuš (sastanak kod OK korala) potenciran od strane pedagoga!Pitanja nebulozna tipa na šta je dete alergično pa nesme da jede... Sastanku prisustvuju:direktorka ustanove,dijetetičarka,glavna sestra,vaspitač i naravno glavna osoba za sve ustanove na opštini!!!Smaram ali moram nekome da se izjadam :cry: Dogovor sa kuvaricom odjedanput ne važi što se tiče serviranja doručka i ručka i 2 voćne užine da bi se mi uklopili u dnevni unos kcal.Donosimo hleb a sve ostalo je na kuhinji i to je funkcionisalo 2 dana da bi se vaspitač našao povređene radne dužnosti jer mora posvetiti posebnu pažnju na dete u vreme obroka!Da ne smaram sad po novom dogovoru posle dva sata objašnjavanja(ko je čuo i shvatio blago njemu jer dijetetičarka nemože da preračuna Kj u kcal računa nekih 20% više zamislite molim vas a ostali misle da dete nesme da jede ništa normalno itd) dogovor je da se donese potvrda od endokrinologa da dete može normalno da isprati 2 voćne užine i ručak od pitaj boga koliko kcal. i da može normalno da se bavi fizičkim aktivnostima(a Iva je tamo jedna ako ne i najaktivnija i uvek spremna na sve aktivnosti)koje se obavljaju u dvorištancetu dok vaspitačice tračare tako da i ne primete da im na 1 metar od njih deca jadna drugu povređuju!Direktorka i kuvarica kao iglavna sestra prihvataju sve onako ljudski ali ostatak inkvizicije neće ni da čuje a na direktno pitanje dijetetičarki:šta bi bilo kad bi dobila naredbu da mora da se sprema posebna hrana kao i za neku drugu decu koja su alergična na svašta nešto odgovor je bio Pa onda bi to i radili... Što će reći da oni to rade iz njihove dobre volje za tu decu a Iva im je najbolja kad doručkuje kući a u obdaništu pojede užinu koju mi donesemo i onda pre ručka doviđenja!Ima toga da se napiše još tonu ali toliko za sad i izvinite na smaranju :P :P :P Pozz!!!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Jel treba da upriličimo posetu (sa ili bez inkognito novinara)? Ili sedite i napišite lepo tekst za sajtić. Čita ga preko 10.000 ljudi mesečno, uključujući i novinare.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Mogu za početak da pošaljem pismo direktorki vrtića i zamolim lepo da se ne igraju sa životom. Hoćete tako?
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva5ra »

Napisao sam ti pp videćemo od utorka jer u ponedeljak idemo kod endokrinologa po tu famoznu potvrdu,pa ako i tu nešto zaškripi onda u akciju!!! :evil:
Odgovori