Jos uvek ne idemo u vrtic
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Koliko sam uspela da procitam vi za dete nosite hleb u vrtic a mi nesmemo ni to.Jedino sto ima u rancu je nesto za slucaj hipoglikemije i to mora da bude fabricki upakovano.Kod nas nisu problem vaspitaci(oni su se svi slozili da ce prihvatiti Luku)vec novoizabrana direktorica ustanove koja je probala na sve moguce nacine da nas izbegne.Cak je rekla da potvrda od naseg pedijatra ne vazi pa sam morala po potvrdu da dolazim u BGD u Tirsovu na sta se doktorka iz te ustanove cudila.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 7:27 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Namece mi se pitanje:sta jedu deca u nasim vrticima?Gde se denula kampanja o kulturi ishrane?Zar ne bi trebalo da sva deca jedu izbalansiran odnos namirnica,sa vocem,povrcem,zitaricama...Kao da smo zalutali u neko drugo vreme.Kad bi se sva deca pravilno hranila,onda bi posao vaspitaca i sestre bio samo da obrati paznju na hleb.Samo se pitam cemu zakon da nam trebaju dijeteticari i nutricionisti u vrticima,kad je potrebno da se sprema obrok drugaciji za nasu decu od ostale dece.Kakav je onda to obrok?
- iva5ra
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
Kako kakav pa najjaftiniji mogući!Misli te li da se ne zavaravamo da deca dobijaju sledovanja koja su im plaćena...Dajte ljudi pa i voćkice se dele na pola(zašto,zato što deca ne mogu ni tu polovinu da pojedu) a ostala hrana pa to su porcije koje dnevno sveukupno nemaju više od 350-400kcal a kao dnevni unos je nekih 900-1000kcal a nadam se da vidite šta deca dobijaju za obroke...Ni mi nismo imali predstavu o tome ali kako smo više u vrtiću nego kod kuće i dolazmo naravno u ta zla doba kada se hrana servira ima se šta i videti,kao i još štošta...Konkretno to vam je ishrana naše dece u PU "inače zdrava" koja za doručak,kao glavni obrok donosi čitavo jedno parče hleba sa sve namazima što paštetama (kakvim???)do ostalih "Dečijih radosti" užina 1/2 voćkice pa ako im je malo neka traže pobogu dobiće još to naravno rade da se hrana ne bi bacela...!?!Ručak,pa to je 2 glavni obrok on se dobija u količini(nama prezentovala vaspitačica) od cirka 100 gr. povrća sa sve mesom (ako natrči) i naravno kriškom hleba,toliko debelom da se providi i naravno repete ko želi!!!Nama pokazana porcija ne zadovoljava ni 15% unosa UH za Ivin obrok (e,pa sad zašto toliko...) jooooooooooj pa bolje da ćutimo ima se tu mnogo što šta ispričati...Naravno bilo je i biće boljih dana u PU samo neka su nam deca živa,zdrava i vesela pozz

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Obroci su sasvim ok i dobro izbalansirani. Tu nije problem. Čak bismo im možda i beli hleb oprostili, jer nam deca brzo rastu i to potroše očas posla.
Problem je što "neko tamo" treba detetu sa dijabetesom da daa jabuku kada je na jelovniku za taj dan kolač, ili neki drugi slatkiš sa šećerom... Ili da prati vremenski raspored obroka, koji nije uvek u skladu sa onim u vrtiću. Npr. ako im je užina u 11h, to je za našu decu kasno, jer uglavnom užinaju u 10h. Ako bi se vaspitačice u to vreme bavile decom, onda ne bi imale onoliko vremena za kafenisanje i pušenisanje... Eee, to ih najviše boli.
Drugi problem sa "vlastima" u vrtićima je što nema puno mesta i svi su uglavnom prebukirani, pa im je lakše da vam otežaju sve, ne biste li odustali, a njima skinuli jednu "brigu" sa vrata...
Problem je što "neko tamo" treba detetu sa dijabetesom da daa jabuku kada je na jelovniku za taj dan kolač, ili neki drugi slatkiš sa šećerom... Ili da prati vremenski raspored obroka, koji nije uvek u skladu sa onim u vrtiću. Npr. ako im je užina u 11h, to je za našu decu kasno, jer uglavnom užinaju u 10h. Ako bi se vaspitačice u to vreme bavile decom, onda ne bi imale onoliko vremena za kafenisanje i pušenisanje... Eee, to ih najviše boli.
Drugi problem sa "vlastima" u vrtićima je što nema puno mesta i svi su uglavnom prebukirani, pa im je lakše da vam otežaju sve, ne biste li odustali, a njima skinuli jednu "brigu" sa vrata...
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Saradnik
- Kontakt:
Eeeee, ovo je već potpuno nova informacija za mene... U isto vreme smo kucali poruke, pa je iva5ra odgovorio pre mene.iva5ra napisao:Ručak,pa to je 2 glavni obrok on se dobija u količini(nama prezentovala vaspitačica) od cirka 100 gr. povrća sa sve mesom (ako natrči) i naravno kriškom hleba,toliko debelom da se providi i naravno repete ko želi!!!Nama pokazana porcija ne zadovoljava ni 15% unosa UH za Ivin obrok
-
- Saradnik
- Kontakt:
Da li si se obraćala lokalnom udruženju dijabetičara? Ne znam iz kog ste mesta, možda mogu da pomognem sa adresom/kontaktima. Ako hoćeš, pošalji mi na pp.lukasam napisao:Kod nas nisu problem vaspitaci(oni su se svi slozili da ce prihvatiti Luku)vec novoizabrana direktorica ustanove koja je probala na sve moguce nacine da nas izbegne.Cak je rekla da potvrda od naseg pedijatra ne vazi pa sam morala po potvrdu da dolazim u BGD u Tirsovu na sta se doktorka iz te ustanove cudila.
- iva5ra
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
Gazeta
Tekst u "gazeti" je pročitan tek posle kupovine novina!Videćemo da li će se od ponedeljka dešavati nešto novo.Ipak je ovo vikend tako da su i reakcije manje nego radnim danima najjači je tekst koji izađe ponedeljkom nadamo se da će od ponedeljka svima krenuti na bolje!Što se tiče Ministarstva zdravlja oni ni ne znaju šta da preduzmu ,pa kao nema prijava sve je OK a sigurno su čuli za "X" slučajeva a pošto nemaju odgovore za takve situacije ništa ni ne preduzimaju dok neko sa vrha ne kaže da treba da se to reguliše ipak je to za dobrobit sve naše dece!Deca mnogo očekuju i ne znaju zašto im se sve to dešava a tako je i najbolje za njih...

-
- Saradnik
- Kontakt:
Joj, koliki tekst... Treba ovo prekucati
Ponedeljak je i na sajtu diabeta.net najudarniji dan za čitanje.

-
- Saradnik
- Kontakt:
Uh.. prekucah tekst, pa sad možete svi da ga pročitate.
Kako ispade, treba sad svi pojedinačno da navalite na Ministarstvo zdravlja.... Al' to je iva5ra već komentarisao...
Kako ispade, treba sad svi pojedinačno da navalite na Ministarstvo zdravlja.... Al' to je iva5ra već komentarisao...
Pozdrav svima
a narocito Steli!
Kao prvo hvala na svoj podrsci koju nam pruzate a kao drugo mi smo primljeni u vrtic od prvog septembra....tako da se iskreno nadam da ovi tekstovi nece uticati negativno na pohadjanje vrtica......Marija nije jos krenula jer smo u utorak dobili brata pa se adaptiramo na novonastalu situaciju i nisam zelela da se Marija oseca odbaceno....
Inace mislim da i ako ste imali dobru nameru niste trbali bez konsultacija nas da dajete takve izjave za medije pogotovu jer znate da sam ja kontaktirala i Miru Adanju Polak......
POZDRAV
a narocito Steli!
Kao prvo hvala na svoj podrsci koju nam pruzate a kao drugo mi smo primljeni u vrtic od prvog septembra....tako da se iskreno nadam da ovi tekstovi nece uticati negativno na pohadjanje vrtica......Marija nije jos krenula jer smo u utorak dobili brata pa se adaptiramo na novonastalu situaciju i nisam zelela da se Marija oseca odbaceno....
Inace mislim da i ako ste imali dobru nameru niste trbali bez konsultacija nas da dajete takve izjave za medije pogotovu jer znate da sam ja kontaktirala i Miru Adanju Polak......
POZDRAV
-
- Saradnik
- Kontakt:
Što se tvoje konkretno situacije tiče, izneli smo samo činjenice, a to je da ste na upis čekali 2 godine. Ako pročitaš tekstove, to je sve što smo rekli i to jeste činjenica.
Ja nisam imala ni jedan tvoj kontakt, niti ga imam i sada. Ako se sećaš, uvek si ti mene zvala kada je trebalo. Tako da je forum za mene bio jedini način da komuniciramo. Pošto te nije bilo na forumu, išli smo krajnje oprezno sa izjavama.
Drago mi je da je sada KONAČNO sve ok sa vrtićem.
Čestitam za batu!!!!
Ja nisam imala ni jedan tvoj kontakt, niti ga imam i sada. Ako se sećaš, uvek si ti mene zvala kada je trebalo. Tako da je forum za mene bio jedini način da komuniciramo. Pošto te nije bilo na forumu, išli smo krajnje oprezno sa izjavama.
Drago mi je da je sada KONAČNO sve ok sa vrtićem.

Čestitam za batu!!!!

evo moje poslednje izjave sredinom juna........mogli ste da vidite to......Duskoo napisao:e pa evo konacno jedne posebno lepe vesti....OD SEPTEMBRA KRECEMO SAD ZVANICNO U VRTIC ZUBOR......mada mislim da im je neophodno detaljno informisanje vezano za dijabetes.......
pozdrav za sve .......
sto se tice kontakta sto je tako bilo hitno .....a i mail ovde postoji zar ne?Sami smo sve izdejstvovali i nadam se da sad nece biti problema inace bi svima bilo jako neprijatno .......
A clanak je objavljen ....posle naseg upisa....losa komunikacija ili publicitet.....u pogresnom smeru .....
-
- Saradnik
- Kontakt:
Nije u pogrešnom smeru, jer su se javile još dve porodice sa istim ili sličnim problemom. Takođe, zahvalile što smo načeli temu.Duskoo napisao:A clanak je objavljen ....posle naseg upisa....losa komunikacija ili publicitet.....u pogresnom smeru .....
Ko zna koliko je još dece... A gđa MAP je mogla do sada neku priču i da napravi. Mi smo pokrenuli stvar sa mrtve tačke, a u celoj prići moje ime je najviše pominjano. Niti imam decu, niti imam probleme s vrtićima.