Alternativna medicina

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Veruješ li u alternativne metode?

Glasanje se završava Čet Dec 02, 2004 10:08 am

da
2
29%
delimično
3
43%
ne
2
29%

Ukupno glasova: 7

mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Alternativna medicina

Post od mary »

Hajde da vidimo za kakve ste sve nestandardne terapije čuli u poslednje vreme?
Ja sam na netu pronašla nekog Indusa koji tvrdi da se skinuo sa insulina za 6 meseci samo jogom i kontrolisanom ishranom. Bilo mi je žao da mu kažem da je možda samo u remisiji!!! :lol:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ja verujem samo u dodatke ishrani, ovo ostalo je vrrrlo diskutabilno... :-? Pod dodatke ishrani podrazumevam alfa-liponsku kiselinu, vitamine, hrom, selen... :D
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ja sam po izlasku iz bolnice vrlo ozbiljno shvatila uzimanje vitamina i desilo se to da sam nabila gvožđe u krvi na 29,6 što je preko granice i za muškarce. Tri meseca mi je trebalo da se vrati na 18! :-?
Lee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 26, 2004 1:58 am

Post od Lee »

Razmisljao sam da kupim hrom.Cuo sam kako je odlican.
Sto se mene tice probao sam neke cajeve za kao bolju regulaciju secera: "Josif Pancic",domaci cikorija i jos neke.
Bio sam i kod travara-velikog vraca koji mi je napravio napitak za izlecenje,ali videvsi njegove ponasanje,pozdravljanje odredjenom rukom,ulazak u kucu na poseban nacin,neki kristal,poglede neke vracarske,morao sam to da bacim iako bih mozda probao da je to izgledalo malo normalnije.
Dobio sam i neki napitak od oskorosa(male neke divlje kruske) kuvane na rakiji,ali nisam ni to mogao da pijem , posebno sto je bilo na rakiji.
Mislim da postoje neke trave u prirodi koje mogu da pomognu,ali tesko je naci nekog ko to zna.Uvek ima nekih prica,cuo od nekog,pomoglo mu ,a toga nikad ne upoznas.
Lee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 26, 2004 1:58 am

Post od Lee »

Mogao bi neko ko zna tacno da nam kaze nesto o vitaminima i potrebama.
Meni su rekli da sve sto mi treba unosim svojom pravilnom ishranom.Pio sam samo jedno vreme Bvit.
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ma pusti re profitere! Ja sam čula da ima neki dekica na Šar planini koji je odličan travar samo ne znam kako da ga nađem. Moj prijatelj iz detinjstva je izlečio leukemiju njegovim groznim čajevima ali ja sada ni tog prijatelja ne mogu da nađem jer se preselio :-?
Ja od vitamina pijem A, C, E, komplex vit.B, Zink, Hrom i Selen i super mi je! Krvna slika mi je bolja sada nego pre dijabetesa!!! :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Bravo mary... Sve sto treba da pijete kao dodatke ishrani sam navela na diabeta.net, pa da se ne ponavljam... :D
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

malo sutra!

Post od secerko75 »

nema nista od alternativne medicine dok zivite u beogradu!mozes da se hranis i po ginteru i po brojsu ali dzaba bilo!
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ko je meni kriv kad sam bila naivičina u neku ruku. Moja baka je znala sve moguće travke i godinama je pila čajeve koje je sama brala, a mi smo joj se svi smejali jer je stalno vukla sa sobom punu kesu nekih travčica. Tek sada kada je kasno - moja baka već 5 godina nije živa, saznajem, da se ona zapravo travkama u mladosti izlečila od nekakvih nervnih napada koji nisu bili ni malo naivni jer su svaki put kada dobije napad svi mislili da će umreti. :-?
Mi naravno nikada nismo bili zainteresovani da naučimo bilo šta od toga, a možda bi meni recimo sada njeno znanje o svemu tome dobro došlo - bar kao mogućnost da olakšam sebi metabolizam šećera u organizmu.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ma sve je to u redu, ali stres je faktor koji tesko mozemo izbeci i to je ono sto u nasim slucajevima napravi dar-mar u secerima... :-?
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ja polako učim kako da postanem flegma...Kad je vreme za nerviranje ja samo pomislim na to šta mi to donosi ... :(
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pomislis na to da nije vredno tvog i zdravlja tvoje porodice. Kad si ti ok, svi u familiji su ok! :D
diabetis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2004 12:09 pm

Post od diabetis »

sto se tice ovog nacina lecenja vrati se nazad i pogledaj tekst "vrsta terapija ", mozda ti se nesto i dopadne a zasto i nebi :wink: hoce li biti uskoro objavljen onaj prevod? :o
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Čim stignem da prevedem. Znam da čekate ali ja sam stalno u haosu jer sada sa mužem radim na otvaranju firme za prodaju računara pa imam posla preko glave... :)
diabetis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2004 12:09 pm

Post od diabetis »

u redu , mislio sam da je vec objavljen i da ne mogu da ga nadjem na sajtu, da li neko posecuje Banje? :roll: :)
Odgovori