Alternativna medicina

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Veruješ li u alternativne metode?

Glasanje se završava Čet Dec 02, 2004 10:08 am

da
2
29%
delimično
3
43%
ne
2
29%

Ukupno glasova: 7

dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dsara »

Moram da ti predlozim da nabavis knjigu koja se zove Dijabetes i hipoglikemija,napisao ju je Okusi.Moja prijateljica ima slicne probleme sa padom secera i kaze da joj je knjiga od izuzetne pomoci. :lol: Niko ne pominje druzenje koje je organizovao Novo nordisk u bioskopu Roda.Bilo je lepo videti dosta dece sa istim problemom na istom mestu uz Coca colu light ,kokice i kiselu vodu.Gledali smo i film Polar ekspres.Deca su bila odusevljena i sto je najbitnije svi su se upoznali i lepo druzili.Konacno da bude susret na takav nacin a ne samo predavanja ko sta sme da radi,jede,pije...Bilo bi dobro da se ovakve stvari cesce organizuju.Moja cerka koja je takodje na insulinu je danima pricala drustvu o tom izlasku i bila je odusevljena sto je na njihovom kalendaru. :P
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ne mogu da pisem o necemu gde nisam bila :D Imala sam najavu sta ce se desavati, ali mi na kraju nisu rekli detalje odrzavanja, steta. Lepo je sto je ipak neko sa ovog formuma bio pa moze da nam prica :wink: I ja sam vise za takve akcije, pogotovo kada su deca u pitanju, ali za to treba mnoooogo love :wink:
Pony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 01, 2005 11:17 pm

Post od Pony »

Hvala ti Diabeta. Sada barem imam ako nista a ono blagu ideju o tome sta bi to moglo da se desava u mom organizmu, jer ovo pocinje da biva misteriozno i da me samim tim zabrinjava. A sto se tice doktora bila sam juce kod njega, pitala ga o c-peptid testu ( cisto da znam u kakvom stanju mi je pankreas ), kaze nije potrebno; sta bi trebalo da da uzimam od vitamina i minerala?kaze nista, sve unosim svojom pravilnom ishranom; o testu na acetonska tela u urinu, odgovor - takodje nije potrebno oni to ne rade vec od pre 15 godina, samo da pratim nivo secera i ako prelazi 7 da mu se obratim. Eto to su bili odgovori, pa ja tako odem i vratim se a da ne znam nista vise o svom problemu nego pre sto sam bila kod doktora. Ovako kad popricam s vama, kao sto rekoh, barem sam na tragu...
Inace sam otkrila da imam fibromialgiju koja se nakon porodjaja drasticno pogorsala.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Izvini, a sta je to? :)
Pony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 01, 2005 11:17 pm

Post od Pony »

Fibromialgia je vise sindrom nego bolest. Karakteristicna je pobolovima u misicima, ligamentima, tetivama sa osetljivim tackama na telu i pracena je depresijom.

Sta je to remisija kad je dijabetes u pitanju, koliko ona moze da traje ikako je mogu prepoznati? Nivo secera odlican vec vise od nedelju dana, ne prelazi 5, pa rekoh mozda je u remisija.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Vrlo moguce da se stanje stabilizovalo i super sto je tako! Postoji period remisije, koji mnogi u zargonu zovu "medeni mesec", ali nema pravila koliko dugo ce da traje. Kod nekih osoba traje godinama, a kod nekih par meseci.
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Moja je trajala samo tužnih 6 meseci. Nadam se da ću uskoro uspeti da je prebolim :(

Inače držite mi palčeve - u toku sledeće nedelje se porađam!!! Najzad jer više ne mogu da izdržim ovoliki stomak :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Samo napred mary! Mislicemo na tebe! :D
Molim te da sto pre prihvatis svoje stanje i bice ti zivot laksi i opusteniji!! :D
Odgovori