Alternativna medicina
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
[quote="mary"]Ma pusti re profitere! Ja sam čula da ima neki dekica na Šar planini koji je odličan travar samo ne znam kako da ga nađem. Moj prijatelj iz detinjstva je izlečio leukemiju njegovim groznim čajevima ali ja sada ni tog prijatelja ne mogu da nađem jer se preselio
Ja od vitamina pijem A, C, E, komplex vit.B, Zink, Hrom i Selen i super mi je! Krvna slika mi je bolja sada nego pre dijabetesa!!!
[/quote
reci mi kako uzimas A, C, E, komplex vit.B, Zink, Hrom i Selen...istovremeno ili danas jednu sledeci dan drugu i tako redom ili kako vec ti to radis tj. kako bi trebalo da se svi ovi dodatci ishrani uzimaju???

Ja od vitamina pijem A, C, E, komplex vit.B, Zink, Hrom i Selen i super mi je! Krvna slika mi je bolja sada nego pre dijabetesa!!!

reci mi kako uzimas A, C, E, komplex vit.B, Zink, Hrom i Selen...istovremeno ili danas jednu sledeci dan drugu i tako redom ili kako vec ti to radis tj. kako bi trebalo da se svi ovi dodatci ishrani uzimaju???
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Šumeći vitamini stvaraju vrlo kratkotrajan efekat - koncentracija vit. nagloskoči ali isto tako naglo i opada jer se zapravo, ja se izvinjavam
, samo ispiške - znači bukvalno samo protrče kroz organizam. Naravno najzdravije ih je unositi prirodnim putem ali ni to uvek nije moguće obzirom da jedemo hibridnu dobro zatrovanu hranu!

Drago mi je da ovaj forum postoji!
Ja se tako mucim vec neko vreme i mnogo toga d ovog nisam znala, ni o ishrani, ni o mnogim drugom stvarima. Moji problemi sa povisenim secerima poceli su u trudnoci. Zivim u Holandiji.Bila sam trudna nekih sest meseci kad sam osetila da moj urin ima nekakav jak i meni nepoznat miris. E pa sad, mi smo skloni misljenju da se u Evropi stvari uvek bolje rade nego kod nas a ja sam sigurna da mi se kod nas ovo ne bi desilo.
Pitam ja tako telefonom ustanovu koja vodi moju trudnocu, o tom cudnom mirisu urina i kazem im da je izuzetno jak a oni kazu to je u redu, u trudnoci je to normalno;kazem i da sam nenormalno umorna i da pijem jako puno vode i po njima sve je to normalno. P0sle mesec dana takvog stanja samoinicijativno odnesem urin na pregled, rezultat secer u urinu. Onda sam bila na dijeti,strogo je se pridrzavala i tako drzala secer u normali. Bilo mi je stvarno haos, trudna sve mi se jede ludilo a ja jedem na kasicicu, ali isplatilo se, pre 4 i po meseca sam rodila zdravu i preslatku devojcicu.
Moj povisen secer se nastavio i posle porodjaja i nije nesto strasan ali je veoma cudno da ujutro imam secer od npr. 5,8 i da tako zadrdrzavam ceo dan, hocu da kazem da mi je secer na taste visok u odnosu na secer preko dana. Desava mi se i to cesto da mi je secer uvece posle zadnjeg merenja znatno nizi nego sutra dan na taste a da izmedju toga nisam ama bas nista jela. Zasto to? Ili da kada pojedem npr.secerni vafel moj secer skoci na blizu 8 (nekada i vise ) a ja osecam jaku glavobolju i malaksalost.
Secer mi se obavezno poveca zbog stresa i umora a umornom se osecam skoro stalno. Posle fizicke aktivnosti npr.plivanja osecam izuzetno veliki umor i malaksalost ali tako je sa mnom bilo od kako znam za sebe.Pored toga osecam i bolove u levom stopalu i levoj saci, zatim u krstima. Jeli taj aceton koji sam imala u urinu mogao da osteti moje zdravlje pa se ja zbo toga tako sporo oporavljam posle porodjaja?
Sta ja mogu da ucinim da ovo sa secerom ne ide gore sto sam starijä?
Kakve su prognoze u mom slucaju, postoji li sansa da se moj secer stabilizuje i bude potpuno normalan?

Pitam ja tako telefonom ustanovu koja vodi moju trudnocu, o tom cudnom mirisu urina i kazem im da je izuzetno jak a oni kazu to je u redu, u trudnoci je to normalno;kazem i da sam nenormalno umorna i da pijem jako puno vode i po njima sve je to normalno. P0sle mesec dana takvog stanja samoinicijativno odnesem urin na pregled, rezultat secer u urinu. Onda sam bila na dijeti,strogo je se pridrzavala i tako drzala secer u normali. Bilo mi je stvarno haos, trudna sve mi se jede ludilo a ja jedem na kasicicu, ali isplatilo se, pre 4 i po meseca sam rodila zdravu i preslatku devojcicu.
Moj povisen secer se nastavio i posle porodjaja i nije nesto strasan ali je veoma cudno da ujutro imam secer od npr. 5,8 i da tako zadrdrzavam ceo dan, hocu da kazem da mi je secer na taste visok u odnosu na secer preko dana. Desava mi se i to cesto da mi je secer uvece posle zadnjeg merenja znatno nizi nego sutra dan na taste a da izmedju toga nisam ama bas nista jela. Zasto to? Ili da kada pojedem npr.secerni vafel moj secer skoci na blizu 8 (nekada i vise ) a ja osecam jaku glavobolju i malaksalost.

Sta ja mogu da ucinim da ovo sa secerom ne ide gore sto sam starijä?
Kakve su prognoze u mom slucaju, postoji li sansa da se moj secer stabilizuje i bude potpuno normalan?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Pony reci mi da li si se ti skoro porodila? Ako mogu da dobijem neka iskustva iz trudnoće bilo bi super jer sam ja u 8. mesecu a zatrudnela sam samo 15ak dana posle uključivanja insulinske terapije 
Jesi se porodila carskim ili prirodno i kako si regulisala šećere odmah nakon porođaja - u prvih para dana

Jesi se porodila carskim ili prirodno i kako si regulisala šećere odmah nakon porođaja - u prvih para dana

E kod mene ti je bilo ovako,lepota bozja od njihove brige za zdravljem:prvo dok sam ja videla ginekologa posle onoga kada sam takoreci sama i otkrila da imam povecan secer proslo je 10 dana,( jer ovde vidis doktora u trudnoci samo kad imas komplikacija u trudnoci).Onda sam imala strogu dijetu i verovala ili ne u poslednjim mesecima kada se dobija najvise u kilazi ja sam mrsavila,tako da bi mi beba bila veca da sam jela normalno.Beba mi je bila teska 3562gr i ja sam se mogla poroditi prirodnim putem sto se tice velicine deteta ali ona je ostala visoko u materici i onda su morali da urade carski rez.
Posto ja mogu da se odreknem svega ali slatkisa ne mogu i ako mogu to je za kratko vreme, ja sam drugi dan posle porodjaja krenula da jedem slatko, cokolade, pudinge cak sam treci dan pila cica-colu i mislim da sam se tada propisno zeznula. ali ti se detaljno raspitaj kod doktora i vodi racuna. Meni su bili rekli da ce se secer najverovatnije srediti odmah posle porodjaja ,a meni se to dopalo, pa poverovala.Cak kad sam kasnije, posle nekih nedelju dana nazvala odeljenje koje daje informacije o dijabetesu u bolnici i pitala koliki treba da mi je secer, oni su rekli da je za zdravog coveka normalno da ima secer do 10.Mislim da sam vec napisala u prethodnom komentaru da sam se porodila pre gotovo pet meseci.Beba mi je potpuno zdrava i jaka,napreduje sjajno. U duzini i kilazi je veoma visoko iznad proseka.
Nego Mary,ja sam tebi poslala privatnu poruku koju najverovatnije nisi dobila, da te zamolim da mi ponovis ono o taurinu i ako znas doze i kada se uzima.
Posto ja mogu da se odreknem svega ali slatkisa ne mogu i ako mogu to je za kratko vreme, ja sam drugi dan posle porodjaja krenula da jedem slatko, cokolade, pudinge cak sam treci dan pila cica-colu i mislim da sam se tada propisno zeznula. ali ti se detaljno raspitaj kod doktora i vodi racuna. Meni su bili rekli da ce se secer najverovatnije srediti odmah posle porodjaja ,a meni se to dopalo, pa poverovala.Cak kad sam kasnije, posle nekih nedelju dana nazvala odeljenje koje daje informacije o dijabetesu u bolnici i pitala koliki treba da mi je secer, oni su rekli da je za zdravog coveka normalno da ima secer do 10.Mislim da sam vec napisala u prethodnom komentaru da sam se porodila pre gotovo pet meseci.Beba mi je potpuno zdrava i jaka,napreduje sjajno. U duzini i kilazi je veoma visoko iznad proseka.
Nego Mary,ja sam tebi poslala privatnu poruku koju najverovatnije nisi dobila, da te zamolim da mi ponovis ono o taurinu i ako znas doze i kada se uzima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Pony, na zalost, mnoge zene koje dobiju secer u trudnoci kasnije razviju tip 2 dijabetes, koji je po svoj prilici i tvoj slucaj. Zbog toga sto ti pankreas i dalje radi, doduse smanjenim kapacitetom, javljaju se variranja u glikemiji. Aceton koji si ranije imala sada vise nema uticaja na tebe, osim ako ga, ne daj boze, imas i dalje...
Reci mi molim te sta koristis od terapije? Vidim da si prosla "k'o bos po trnju" u tom zapadnom svetu...
Reci mi molim te sta koristis od terapije? Vidim da si prosla "k'o bos po trnju" u tom zapadnom svetu...

Ne koristim nista od terapije jer mi je secer obicno jos uvek u nekakvim tolerantnim kretanjima: ujutro od 4,6 (jutros), zatim 5,4; 5,8. Ali pre nekoliko dana, dva jutra uzastopno 7,8 i 7,1. Preko dana ne prelazi 7 ako jedem pomalo,jedino kada jedem npr.secerni biskvit ili slicno onda cesto imam skokove preko 8(ali to je retko jer sad pazim sta jedem). Vec par dana mi se javlja hipoglikemija, kojoj sam sklona vec godinama.
Desava se nasto cemu ja ne znam uzrok: uvece posle zadnjeg merenja nivo secera mi je nizi nego sutradan nataste a posebno kada uvece jedem nesto slatko.
Da li je moguce da je funkcija pankreasa u redu a da drugi faktori uticu na iskoristavanje glukoze od strane celija?
Desava se nasto cemu ja ne znam uzrok: uvece posle zadnjeg merenja nivo secera mi je nizi nego sutradan nataste a posebno kada uvece jedem nesto slatko.

Da li je moguce da je funkcija pankreasa u redu a da drugi faktori uticu na iskoristavanje glukoze od strane celija?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Nisam lekar, ali mi se cini (posto patis od hipoglikemija) da tvoj pankreas, posto pojedes nesto slatko, bude iziritiran da luci vece kolicine insulina nego sto bi trebalo. To lancano izvlaci rezerve glukoze iz jetre i verovatno ti je zbog toga visi secer nego sto je bio. Ili mozda patis od nocnih hipoglikemija, rezultat je takodje visi secer ujutro. Proveri ponekad glikemiju oko 03.00 h nocu. Ovo uopste ne mora da znaci da sam u pravu