Ko sta koristi od kozmetickih proizvoda?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

svako iole obavesten, da ne kazem strucan zna da je sebamed clear sapun za problematicnu kozu lica a osim toga postoji i baby linija, linija za normalnu kozu, linija za suvu kozu lica i linija za negu tela. sebamed sapun ne sluzi samo za kupanje beba
a to da kozmeticari resavaju ono sto dermatolozi ne mogu uzas, pazite malo sta pricate!
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Iako meni nije odgovarao, sapun iz kolekcije clearskin sebamed, nije sapun, samo je tog oblika, moze se i medju sastojcima proverti, a i na kutiji pise da je soapless
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Upravo tako! ON nema veze sa SAPUNOM !!! Ovde se vise nista ne zna... :o :x
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Fisi »

Iksa napisao: Ovde se vise nista ne zna... :o :x
TAkodje su svi preporucivali cuveni Hyseke 25+ i pritom navodili da ga proizvodi URIAGE....sto se ispostavilo da nije tacno! VEc neka druga francuska firma...Biorga...
?????? :roll:
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Post od tara-bg »

jadoreyu napisao:napokon neko u ovom gradu ko zna za tu kremu marke La Roche - Possey!!!!!!!!
Gde u Bg moze da se nadje La Roche Posay?
fortuna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 5:18 pm

fleke od sunca

Post od fortuna »

Imam jedan problem, cim se pojavi sunce meni se pojave fleke na licu. To me vise izludjuje. Molila bih ako ima neko nesto da mi preporuci. Hvala
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am

Post od suncica01 »

jel moze neko da mi preporuci kvalitetnu hidrantnu masku za lice,samo da nije za zrelu kozu.
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

citam i neverujem,sta sve pisete. Kozu lica treba cistiti blagim mlekom tj blago ga utrljati i sa vlaznim tuferima vatice prebrisati umiti lice vodom a zatim ga prebrisati losionom i staviti adekvatnu kremu.Dragi dr. optimisto i doticni, koza lica jedne zene ili muskarca od 25 bilo ranije ili kasnije se nemoze tretirati kao bebina guza,bebi sapunima(poremeticete njen ph balans,sapunom skidate i bobre i lose bakterije i kao i svu masnocu,neka masnoca treba da ostane na licu sapunom ona se otklanja i dolazi do ponovnog nadoknadjivanja i preteranog lucenja lojnica da bi se obnovio taj isuseni deo lica),bekutan jojjjjjjjjjjjj ,pavlovicka uzassssssssssssssssssssss , ljudi svako zaradjuje svij hleb, ja iza svog imena i rada imam svoju gazdaricu gosp.Jasnu Obradovic pred. udruzenja kozmeticara srbije i vlasnicu renomiranog salona sa tradicijom od 30 god, i sama tu radim 9god. Zena sa 35 se nemoze umivati sapunom i reci joj da uziva u svojoj lepoti, gubitkom colagena i elastina, gubi na hidrataciji i elasticnosti zato se koza mora negovati pravilno shodno problemu i godinama, proizvodi za lice se ne kupuju u pafimeriji, kako jedan trgovac moze da odredi tip vase koze .Potreban je pregled apsminkovane koze pod lupom,i koristiti preparate koje np i sam kozmeticar ima u ponudi,prof. kozmetika je bez konzervansa i parfemazato se i zove profesionalna, posetite site biolog. resherch uverite se u kvalitet proizvoda jos neki proizvoodi dostupni a odlicni za kozu,PAB,GELLE,ELLA BASHE...
tu sam da vam savet dam
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Hm...teoretski je sve to na mestu sto ste rekli, ali ja sam sa anti age preparatima pocela tek u 36. godini. Lice mi je bilo fantasticno. Upravo sam mazala Becutan kremu. Ocigledno da je mojoj kozi ta krema prijala. Da li sam gresila ili ne, ali to sto nemam bore a imam godine mogu verovatno i njoj da zahvalim. Slazem se za klasican sapun, treba ga izbegavati,

Mleka i sredstva za ciscenje lica treba prilagoditi zeljama, potrebama, i dzepu svakog od nas. Ne moraju to biti skupi brendovi koje ste napomenuli.

Vichy 3u 1 je fenomenalan izbor, sadrzi u sebi mleko, tonik i sredstvo za skidanje sminke oko ociju. Skine bukvalno sve, ne iritira, u dodiru sa kozom se pretvara u blagu tecnost. Ne ispira se. Kosta oko 1000 dirana ali traje 3 meseca. Eto to bi bila neka moja preporuka za sredstvo za skidanje i sminke i svih necistoca sa lica, nevezano za godine.
br82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 02, 2007 11:31 pm

Kotoderma

Post od br82 »

Ima li neko iskustva i kakva sa preparatima iz Kotoderma apoteke?

Ja sam rešila svoj problem sa licem tamo. Naime, najednom su počele da mi izlaze bubuljice i da mi se šire pore na jagodicama i čelu, a da ne govorim o masnom sjaju lica... Posetila sam 2* dermatologe koji su bili prilično nezainteresovani za mene, čini mi se da su na to gledali kao na grip kad odete kod lekara... ništa posebno. Tako da su me pregledali za 2 minuta i rekli mi da počnem da koristim neku liniju za masnu kožu.

Čula sam od drugarice za Kotodermu i otišla tamo, dali su mi 10-tak preparata (oko 100-200 din po preparatu) i posle sam se smarala ujutro i uveče sa nanošenjem istih, pa mi se lice iščistilo ubrzo. Sada koristim samo njihovu emulziju za umivanje i tonik, a Niveinu kremu za masnu kožu.

Ja sam Kotodermu dugo preporučivala ljudima, ali sam skoro čula da ih profesori sa Medicinskog fakulteta ne preporučuju iz nekih razloga, pa sam se malo zamislila...

Koja iskustva vi imate?
:roll:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

colie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:05 pm

Post od colie »

Iskljucivo QOSMEDIX preparate, vec godinama.....skoro sam bila kod dermatologa zbog ucestalih bibuljica tokom PMS. Dr. se odusevila stanjem moje koze-kaze da je savrseno zdrava.I pohvalila kreme koje koristim. U zadnje vreme koristim njihovu JALURONIC ACIDI liniju (gel za umivanje i ciscenje lica sa efektom blagog pilinga, serum-ponekad, i krema redovno). Imam 35 g.
Da napomenem, ovi preparati se mogu naci iskljucivo u salonima...Skuplji su od obicnih krema koje se kod nas prodaju po prodavnicama ali su neprevazidjeni...
:D :D :D :D
colie
Novi član
Novi član

Post od colie »

Da dodam - za lepu i zdravu kozu nije potrebna samo krema, jako je bitno da se redovno radi piling i da se pije puuuuuuuno tecnosti...
pcelica_1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 9:17 am

Post od pcelica_1 »

colie,
da li nam mozes nesto vise reci o ovoj kozmetici..nisam na netu mogla naci puno..koliko dugo je koristis..kakva je sastav, kakva namena..koje linije imaju, koje su cene..

hvala unapred!!
colie
Novi član
Novi član

Post od colie »

Italijanska, na bazi lekovitog bilja.... Jaluronic acidi linija sadrzi i hijaluronsku hiselinu, namenjena je za hidrataciju koze a u zavisnosti od intenziteta upotrebe odlicno utice na sve vrste bora... popravlja opste stanje koze jer je odlicno hidratise i time pruza osnovu za njeno zdravlje. Hijal. kiselina utice i na sintezu kolagena.
Linija ima tri preparata za kucni negu - gel, serum, kremu a u salonima mogu da se odrade kompletni tretmani koji podrazumevaju i masku.
Preparati su,inace, potpuno lagani ne osecaju se na licu. Kremu i gel koristim svakodnevno a serum nanesem ponekad navece - mogu da se kombinuju sa drugim preparatima-sta vise, pospesuju njihovo dejstvo. Kad osetim da mi se koza malo 'zamasti' ja u tom periodu nanesem njihovu"Dermopurifikante" kremu za masnu kozu koja obiluje biljnim ekstaktima za regulisane masnoce.Mirise na limun
Ne volim kreme sa puno parfema, to nije dobro za kozu, ove imaju tek blagi, nezan miris, relaksirajuci......
Postoje i QOSMEDIX krema za kuperoznu kozu, nisam je probala...raspitajte se po kozm. salonima.
Cene se krecu od 15, 20e pa na vise, ali znate da imate vrhunsku kremu i dugo traje.Meni i vise od dva meseca a gel i po nekoliko meseci.Ne bih ih menala ni za jednu kupljenu u parfimeriji tipa Nivea, Loreal, Garnie....
Pozdrav!!
Odgovori