Saveti make-up artista

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

Bas me DUUUGOOO nije bilo!! Super je ova tema!!!!
Mene interesuje kameni puder....koji preporucujete!?Htela sam onaj Max faktorov(PUFF..i tako nesto) da uzmem , al' nisam nasla nijansu za sebe-jer imam BAS beo ten!Inace , imam crvenkaste flekice , koje vec nestaju ...
Pozdrav svima !

Optimisto , skokni na neki forum koji ce tvoj UM zadovoljiti....jer koliko sam shvatila , ovde je sve nekako ispod tvog nivoa znanja i obrazovanja.....pa nemoj da trosis svoje dragoceno vreme...
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

Milan_17 napisao:Zdravo.Interesuje me da li postoji neki puder za muskarce.Imam super kozu,bez bubuljica ali mi ten bas nije savrsen.Pa kako to da prikrijem?Hvala
ok ajmo redom postoje ali nisam primetila da ih neshto kod nas i ima ako imas problem sa tenom bojom tena preporucujem odlazak kod kozmeticara da bi ti ten i ph balans koze poveo u red a za puder ako ti je potreban mozesh se uvek opredeliti sa laganom teksturom i prilagodjeno boji tvoga tena znaci licno otici i probati ili barem traziti uzorak uvek nijansu svetliju od tvoga tena,poz MILANE
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Re: Saveti make-up artista

Post od make-up artist »

mirja napisao:Bravo super tema! :P :P
hvala Mirja,poz
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

nisam_luda napisao:mozete li navesti pudere koji su non-comedonic. ne oil free, nego bas non comedonic :wink: koristim coverderm ali mi nije potrebna takva kamuflaza pa bih da ga menjam za neki drugi non comedonic. hvala :wink:
malo deluje kao provokacija ali ok ipak sam profesionalac i kozmeticar i odgovoricu na pitanje. Coverderm je izuzetno jak i ten tezak teksture ako ti nije potreban radi kamuflaze nemoj ga koristiti, za ostale da razjasnim non comedonic znaci (ne izaziva punjenje kanal i ne remeti rad lojnica) malo shire objashnjenje ali to je, puderi ili tenovi se biraju po tipu koze njene senzibilnosti i strukturi ako imash problem sa luchenjem lojnica prvo nanesi adekvatnu kremu za tvoju kozu koja ce prvo zastititi od penetracije projizvoda tj pudera u dublje slojeve koze i time je zastititi od mashcenja nanesi i odaberi puder shodno svojoj plateznoj moci menjaj ga cesto i pravilno ga skidaj mlekom i nikako gelom za skidanje sminke verovatno ti je poremecen rad lojnica znachi morash ih vratiti u prirodni balans savet je koz.kuca Biologique Recherche lotione p 50 za normalizaciju ph vrednosti i regeneraciju koze i krema dermopurifijante a puder sa ovakvom pripremom mozes izabrati koji ti prija na licu ako ti se javi preterani sja neutralishi ga sa kamenim puderom nanetim chetkicom ,poz
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

An@ napisao:Pitanjce za make up artista:)

Sta se prvo nanosi na lice korektor ili puder?:)ILi se prvo stavlja na podocnjake korektor a onda puder ali ne preko korektora?:)

Kako treba osenciti nosic da bi izgledao uzi na pr,ako je prcast:):)

Andjela sad ces da mi se smejes na postavljena pitanja,ali ja ocekujem i tvoj odgovor:):)
poz.prvo se nanosi krema laki hidrant da bi puder bio postojaniji za veste naneti ga cetkom ili sunjdjerom ali moze i prstima znachi ravnomerno ga naneti na lice ,vrat i malo na bistu blabo preci preko usiju i usana da ne bih izgledali smesno(efekat maske) a posle toga ako puder ne pokriva dovoljno naneti korektor na kritichne delove a deo oko ochiju od spolja ka unutrasnjosti oka,na borice korektor savet u olovci naneti kao shtep znaci popreko duz cele linije i tapkati prstima,a sto se tiche nosica blago smedjkastom nijansom ali samo ako ste vesti naneti uz nos i blago ga utapkati ipak ako si u mogucnosti prvo neka ti to pokaze prof. sminker
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

Andjela napisao:Dnevni look

Dnevni look, temelji se na dobroj podlozi i nekoliko pokreta cetkicom kojom ćete naneti malo rumenila i tako izgledati sveže kroz celog dana. Rumenilo se, u nedostatku vremena, može naneti i na oči koje ćete ulepšati maskarom. Za kraj, usne možete istaknuti sjajem za usne.

Kako se našminkati u osam koraka:

Prvi korak – Nakon jutarnjeg umivanja na lice nanesite dnevnu kremu. Pri kupovini dnevne kreme morate paziti da krema odgovara vašem tipu kože.

Korektor lagano utapkajte prstima, tako će ga koža bolje upiti. Razmazivanjem možete samo skinuti i sloj pudera

Drugi korak – Ukoliko imate pri ruci, na lice možete naneti make up bazu koja će vašu šminku učiniti dugotrajnijom te će izgladiti nepravilnosti na vašem licu. Tako će šminka puno lepse prijanjati uz vaše lice.

Treći korak – Nakon baze nanesite puder. Pri kupovini pudera nijansu isprobajte na vratu. Puder na lice možete nanositi sundjerom ili prstima. Ako upotrebljavate sundjer, morate znati da puder treba utapkavati na kožu – lepše će prijanjati i prikriti nepravilnosti.

Četvrti korak – U slučaju da imate izražene podočnjake, možete ih prikriti korektorom. Korektor nanesite na područje ispod donjeg kapka i prstima ga lagano utapkajte. Korektor ne smete razmazivati jer ćete tako skinuti i sloj pudera.

Peti korak – Ako imate potrebu za dugotrajnijim make upom, postojeću podlogu možete fiksirati puderom u prahu. Laganim nanosom četke puder raspršite po celom licu.

Šesti korak – Za što svežiji look na obraze nanesite rumenila, i to na delove obraza na kojima se prirodno rumenite. Kružnim pokretima cetkice naglasite jagodice, a zatim rumenilo cetkicom razvucite prema spolja.

Rumenilo možete, umesto senke naneti i na kapke.

Sedmi korak – Dnevni look dakle ne trpi previše šminke, prema tome, na oči nanesite još samo maskaru. Maskara se nanosi od korena prema vrhovima trepavica.

Osmi korak – usne su vaš posljednji potez. Preporuka je neupadljiv
sjaj za usne koje cete uskladiti sa nijansom rumenila.
vrlo slichni saveti koje sam dala za chasopise elle,cosmopolitan,gloriju... ali poz vidim mnogo nevernih toma ovde
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

Dr-Optimista-Bg napisao:Ispade sminkeraj nauka...za to ne treba ni vecernja skola :lol:
e tebe sam chekala dr. naravno da nije nauka ali je umetnost .Inache ne spadam u osobe koje se preterano hvale i eksponiraju ali poshto sam naletela na par pecki iskreno sam se nasmejala,iza sebe imam rad od 15 god radim u renomiranom salonu u beogradu,sminker sam za ellit model look,sminker renomirane sminke yvan serras i redovni savetnik u casopisima vezani za negu kao i cest gost emisija tipa glam shpajz b92.Nisam naucnik i nemam vechernju skolu lol ali u svom poslu sam vrlo struchna i profesionalna i da dodam da sam vec zadnjih 7 godina edukator na kongresima kozmetichara srbije za make-up i kozmetiku.Ova tema je iskljucivo moj jedan poklon ljudima kojima treba savet a mozda nemaju novac za odlazak sminkeru ili kozmeticharu i postoji na jos par foruma i vrlo je posecen za sve informacije mozete mi se obratiti na pvt .poz
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

Lu napisao:Bas me DUUUGOOO nije bilo!! Super je ova tema!!!!
Mene interesuje kameni puder....koji preporucujete!?Htela sam onaj Max faktorov(PUFF..i tako nesto) da uzmem , al' nisam nasla nijansu za sebe-jer imam BAS beo ten!Inace , imam crvenkaste flekice , koje vec nestaju ...
Pozdrav svima !

Optimisto , skokni na neki forum koji ce tvoj UM zadovoljiti....jer koliko sam shvatila , ovde je sve nekako ispod tvog nivoa znanja i obrazovanja.....pa nemoj da trosis svoje dragoceno vreme...
za crvene flekice koristi zeleni korektor a nakon toga ten u boji tvoje koze
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

make up artist,
nije provokacija ali sve ono sto si mi napisala znam :wink: i dalje nisam dobila odgovor na pitanje, nisi mi navela nijedan puder osim coverderma koji ima oznaku NON COMEDONIC. upravo zavrsavam roaccutane, tako da me interesuje nesto sto mi nece ponovo napuniti pore. ako ne znas, nije sramota reci da ne znas nijedan konkretan puder koji je non comedonic :wink:
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

nisam_luda napisao:make up artist,
nije provokacija ali sve ono sto si mi napisala znam :wink: i dalje nisam dobila odgovor na pitanje, nisi mi navela nijedan puder osim coverderma koji ima oznaku NON COMEDONIC. upravo zavrsavam roaccutane, tako da me interesuje nesto sto mi nece ponovo napuniti pore. ako ne znas, nije sramota reci da ne znas nijedan konkretan puder koji je non comedonic :wink:
da ne znam nebi bila ovde i pravila se luda konkretno da bi ti dala dobar savet trebala bih da ti vidim kozu a ovako mogu da ti preporucim vichy norma teint (texture sebum-proof) pa probaj,poz
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

Cemu tako negativna atmosfera na forumu? :-? Pa sta i da jeste bakica? Ako je neko izrazio dobru volju da pomogne ljudima ovde, i pri tom to radi besplatno nema potrebe da bude 'miniran' na svakom koraku. Ako vam se saveti ne dopadaju, ako smatrate da znate i mozete bolje - onda ih prosto zaobidjite, nema potrebe za vredjanjem. Ceo ovaj forum postaje jedno veliko prepucavanje po principu "ja mogu bolje, ja znam vise". Lepo je sto znate puno, samo to podelite sa drugima i bez vredjanja :wink:
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

nisam_luda napisao:make up artist,
Stvarno bi mogla da pokazes vise zahvalnosti kad ti neko altruisticki pomaze i odgovara, a ne da se ponasas kao da placas necije usluge pa se tim tonom ophodis (a verujem da se tako ne ponasas kad odes kod doktora ili na placeni pregled).

Niko ne zna sve, svako ima svoje misljenje, svidjalo se ono tebi ili ne, treba da budes zahvalna sto je neko uopste utrosio vreme ne bi li ti dao savet, i kakav takav odgovor.

Vidim da je obrisan post u kome nazivas osobu make-up artist "staricom" stvarno kranje licemerno, drsko i nevaspitano. Mislim da ne zasluzujes ni ovo vreme koje sam ja utrosio da ti skrenem paznju da moras vise da se potrudis od ciste autosugestije "nisam luda" i da poradis na svom ponasanju, prevashodno ophodjenju prema drugima, i to samo za pocetak.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Lu, MF Crem Puff je prilicno tezak, i ako ga naneses u vecoj kolicini, moze da stvori kontraefekat. Probaj sa kompaktnim,( koji ces uzeti, zavisi od toga koliko mozes para da izdvojis,) ali ga koristi kao puder u prahu . Dakle, ne navlazis onaj sundjercic koji se nalazi u pakovanju, nego ga koristis kao klasicni kameni , za matiranje lica. Kompaktni puderi su (za razliku od tog kremastog MF ) finije strukture, fluidni, lagani, i ne stvaraju efekat 'maske'.
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

Andjela napisao:Lu, MF Crem Puff je prilicno tezak, i ako ga naneses u vecoj kolicini, moze da stvori kontraefekat. Probaj sa kompaktnim,( koji ces uzeti, zavisi od toga koliko mozes para da izdvojis,) ali ga koristi kao puder u prahu . Dakle, ne navlazis onaj sundjercic koji se nalazi u pakovanju, nego ga koristis kao klasicni kameni , za matiranje lica. Kompaktni puderi su (za razliku od tog kremastog MF ) finije strukture, fluidni, lagani, i ne stvaraju efekat 'maske'.
:cry: A sta je kompaktnipuder? Hvala na odgovoru :wink:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

U zavisnosti od toga kako se nanosi na lice , moze biti u obliku kreme (ako se nanosi mokrim sundjercicem koji se nalazi u kutiji ) ili praha.(ako se nanosi suvim ). Cestice ovog pudera su mnogo sitnije, laganije, pa lice dobije finu, neznu , matirajucu zavrsnicu u sminkanju.
Odgovori